Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πριν από την κάλπη

Του Γιώργου Μπουρέκα 
Συμπατριώτες Έλληνες 
Οι πρώτες εκλογές έγιναν μέσα σε μια πρωτοφανή σύγχυση. Τα πάντα λησμονήθηκαν από το λαό. Σαν να μην υπήρχαν μνημόνια. Σαν να μην έγιναν αυτοκτονίες. Σαν να μην έχασαν άνθρωποι την περιουσίας τους. Σαν να μην υπάρχουν πεινασμένοι. Σαν να μην πωλείται η πατρίδα. Λησμονήσατε τα δεινά αυτά και άλλα πολλά που αντανακλούν στις ελευθερίες σας, στην αξιοπρέπεια σας, στη δημοκρατία, στις οικογένειες σας και γενικά σε κάθε τομέα της κοινωνικής και εθνικής ζωής. Μέσα στην δύνη της εκλογικής διαδικασίας λησμονήσατε τις αρετές που πρέπει να έχει ο ελεύθερος άνθρωπος στις δύσκολες ώρες και έχετε πεισθεί ότι πρέπει να ζήσετε με μειωμένα ανθρώπινα δικαιώματα στο μέλλον. Έτσι αντί να αποκλείσετε εκείνους που σας οδήγησαν εδώ με την ψήφο σας, τους δώσατε ελπίδες πολιτικής επιβίωσης και εκλεξατε όχι πάντα, ανθρώπους δικούς τους στην τοπική αυτοδιοίκηση ,που τόσα χρόνια στήριζαν την ολέθρια πολιτική τους .


Αντί λοιπόν να τραβήξετε μια κόκκινη γραμμή που να χωρίζει τις καταστροφικές για σας δυνάμεις από εκείνες που μπορούν να σας σώσουν μπερδευτήκατε με την πλαστή ανεξαρτησία που δήλωναν την πρώτη Κυριακή οι υποψήφιοι τους για να την αποσύρουν τη δεύτερη Κυριακή, όπως τους συμφέρει και να υιοθετηθούν από τα γνωστά μνημονιακά κόμματα(πασοκ ,νεα δημοκράτια, δημαρ ,λαος). Πολλοί απείχατε από την εκλογική διαδικασία αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για σας. Σαν να μην έχει καμιά σημασία για σας το αποτέλεσμα ενώ τα πάντα κρίνονται από αυτό σε προσωπικό ,οικογενειακό και εθνικό επίπεδο . Συνηθίσατε, λοιπόν, στο λιγότερο αλλά αυτό έχει και όρια που ήδη πολλοί τα έχουν ξεπεράσει και οι υπόλοιποι σε λίγο θα τα ξεπεράσουν. Από εκεί όμως, δεν έχει επιστροφή . Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα όρια αντοχής του λαού δεν είναι δική σας κυβέρνηση. Είναι από αδιάφορη έως ξένη. Δεν επιτρέπεται την ώρα που πωλούν το νερό που έδωσε η φύση στον ελεύθερο άνθρωπο την παραλία, το δάσος την περιούσια και το κυριότερο τους κόπους του ανθρώπου, τον μισθό και τη σύνταξη του, να ψηφίζετε αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν πιστά στο πως να σας αφαιρεθούν, κινούμενοι από αόριστους και ξένους προς την πατρίδα σκοπούς.

Επομένως τις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι την δεύτερη κάλπη πρέπει όλοι να κατανοήσετε ότι δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία για να σωθείτε από την μέγγενη που σιγά και σταθερά σας συντρίβει. Θα επιλέξετε τοπικούς άρχοντες για μια πενταετία. Θα επιλέξετε ευρωβουλευτές αλλά το κυριότερο θα εγκρίνετε την πολιτική αυτών των κυβερνήσεων των μνημονίων για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια, που μέσα σε αυτά θα έχουν ολοκληρώσει το συντριπτικό για εσάς έργο τους.

Γι' αυτό γίνεται επιτακτικό καθήκον για σας να καταδικάσετε την πολιτική των μνημονίων μαζί με τους υποστηρικτές της είτε αυτοί είναι δήμαρχοι, είτε περιφερειάρχες είτε πολιτικά κόμματα (ευρωβουλευτικές εκλογές) υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία ,την ελευθερία και την πατρίδα

Αθήνα 21 Μαΐου 2014
Γιώργος Μπουρέκας


3 σχόλια :

  1. για λύπηση είμαστε Γιώργο. τελευταόι στην παιδεία στην υγεία και στα εργασιακά διακαιώματα για όσους ακόμα δουλεύουν.
    και μεις εκεί, πάνω από 60% πήραν τα κόμματα που είναι κρυφά ή φανερά γυρω από πασοκ ,ν.δ . λαος κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας σκεφτουμε τι χασαμε τι θα χασουμε και σε τι κατασταση συνηθιζουμε...μετα θα ειναι πολυ αργα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοκρατία θέλει σύνεση, θέλει σωφροσύνη, και ο λαός θέλει από τους ηγέτες του αγάπη και καλοσύνη!...
    Τα βήματά τους ο λαός θέλει να είναι σταθερά, τα λόγια τους να είναι ξάστερα, καθάρια, μετρημένα… Τα αχνάρια τους να είναι φανερά για να τους ακολουθήσουν…
    Στην ελπίδα, στην προκοπή!...
    Ο λαός είναι ελεύθερος ας προσέξει, γιατί η δημοκρατία μετά κλαψουρίσματα δεν θέλει.
    Τώρα προειδοποιεί και φωναχτά λέει:
    Από Δευτέρας…
    «Για ότι θα τραβάει το κορμί η κεφαλή σας φταίει…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.