Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Κατά παράδοση ο Έλληνας σταματά έξω απ'το περίπτερο και χαζεύει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, καθώς εκεί υπάρχει ό,τι χρειάζεται να μάθει κανείς. Το πρωτοσέλιδο λέει όσα θέλει να πει η εφημερίδα. Η υπόλοιπη εφημερίδα είναι μόνο για να τυλίγεις ψάρια. Για να δούμε λοιπόν τα σημερινά πρωτοσέλιδα, με ένα σύντομο σχόλιο για το καθένα.


















1)      η ΚαθημερινήΌπως βλέπουμε, μεγάλος πόνος εχει πιάσει τελευταία τους καναλάρχες για την αξιοποίηση των
αρχαιολογικών χώρων. Μέχρι και ντοκιμαντέρ με τον (ακομμάτιστο "Ποταμιστή") Τέλογλου
 φτιάξανε, για να δείξουν πως δε γίνεται σωστή δουλειά, με στόχο -προφανώς όχι να βελτιωθεί η αξιοποίηση- αλλά να μεταφερθεί η αξιοποίηση από τα χέρια της πολιτείας στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Επίσης, η εφημερίδα στηλιτεύει το νέο τέχνασμα των φοροφυγάδων: αυτούς που δηλώνουν "φιλοξενούμενοι".
Φυσικά, ξεχνάει να αντιπροτείνει το καλύτερο και αιώνιο τέχνασμα των φοροφυγάδων: να δηλώνουν "εφοπλιστές"... 
Επίσης, αναδεικνύει το θέμα του χρωματισμού την ώρα των αποτελεσμάτων των εκλογών των "ακομμάτιστων υποψηφίων".

π.χ. ο ακομμάτιστος Μώραλης τι χρώμα πρέπει να πάρει; Μάλλον την απουσία χρώματος, δηλαδή το μαύρο. Μαύρο σαν της Χρυσής Αυγής. (έλα, σύμπτωση...)

Το Βήμα βλέπει υπόγεια μαγειρεία για τις εκλογές.
Και τα καταγγέλλει κιόλας!
Προτιμά τα επίγεια και τα τηλεοπτικά μαγειρεία, που είναι και της αρεσκείας του.
Επίσης με τον χολλυγουντιανό τίτλο "Τράπεζες εν δράσει" μας πληροφορεί ότι οι τράπεζες σαν άλλη Λάρα Κροφτ βάζουν μπρος την αποστολή τους να απαλλάξουν τη χώρα από τους ιδιοκτήτες "προβληματικών επιχειρήσεων" και να περάσουν αυτές στα χέρια των καθαρών, τίμιων και υγιών επιχειρηματιών που θα επιλέξουν τα ΔΣ των τραπεζών, μέσω πλειστηριασμών προφανώς...
Προβληματικές επιχειρήσεις για "προβληματικούς" αναγνώστες.
Το ρήμα που ταιριάζει δίπλα στον Σαμαρά είναι το "ελπίζει".
Ενώ δίπλα στον Τσίπρα είναι το "φοβάται".
Είναι προφανές αυτό, αφού ο Σαμαράς εκφράζει την ελπίδα του τόπου για άλλες μέρες, ενώ ο Τσίπρας εκφράζει τον φόβο και πατάει πάνω σ' αυτόν...
Και βέβαια, -τι σύμπωση- δίνει συνέντευξη ο Βενιζέλος στον Μπόμπολα και προαναγγέλλει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της... "ακροδεξιάς συνοδείας του".
(Μετά τη συνέντευξη, ο Βενιζέλος νοσηλεύτηκε σε γνωστό ψυχιατρικό ίδρυμα...)
Επίσης, η εφημερίδα ανακάλυψε την ύπαρξη του Σόρος και τη δράση του στα εσωτερικά της χώρας. Κι εγώ που νόμιζα πως ο Σόρος είναι πρόσωπο της φαντασίας των "ψεκασμένων"... Τελικά μας ψεκάζουν ή όχι;
Και βέβαια η εφημερίδα προχωρά ξαφνικά σε αποκάλυψη καταγγελιών κατά του δημάρχου Πειραιά για "περίεργες αναθέσεις".
Αν υποψιαστώ πως ο Μπόμπολας και το χρεωκοπημένο μιντιακό-πολιτικό σύστημα βρίσκεται κι αυτό πίσω από τον "ακομμάτιστο" Μώραλη... θα πεθάααανω!

Ε λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι πίσω απ' αυτήν την εφημερίδα κρύβεται μια μεγάλη συνωμοσία.
Έχει εκδώσει η κεντρική επιτροπή του Κόμματος (ένα είναι το Κόμμα) καμιά 50αριά χιλιάδες πρωτοσέλιδα πάνω από τριάντα χρόνια πριν και έκτοτε τα ρίχνει ένα-ένα στην αγορά κάθε μέρα.
Αλλωστε, αν αλλάξεις την ημερομηνία στο πάνω μέρος της σελίδας, μπορείς κάλλιστα να πιστέψεις πως το πρωτοσέλιδο αυτό δεν είναι της 27ης Απριλίου 2014, αλλά της 27ης Απριλίου 1984...
Αν ξεσπάσει πόλεμος αύριο, αν κηρυχθεί και επισήμως πτώχευση, αν ξεσπάσει λοιμός... το μόνο βέβαιο στη χώρα είναι το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη: "Όχι στον ευρωμονόδρομο και στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ- Μαύρο στους οππορτουνιστές- Ενισχύστε το κουπόνι του ΚΚΕ- έχει πείρα"!

Η εφημερίδα του "μαιτρ του είδους" αποκαλύπτει σε μεγαλοφοροφυγάδες (βαλιστσοφόρους και μη) τρόπους για να τη γλιτώσουν. Όταν έχεις το "know how"...
Επίσης αποκαλύπτει ένα από τα αληθινά της γκάλοπ, στο οποίο αναδεικνύεται φυσικά η ΝΔ πρώτη δύναμη και ο Σαμαράς σωτήρας! Η μέτρηση έγινε στην πλατεία Κολωνακίου.
Φυσικά δεν ξεχνάει, όπως κάθε Κυριακή, να ανακαλύψει ως ανεξάρτητη εφημερίδα που είναι, μια αρνητική δήλωση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και τέλος αποκαλύπτει πως η διανομή τροφίμων από το Τουρκικό προξενείο είναι μια κοροϊδία για να θρέψει έναν τουρκικό εθνικισμό/αλυτρωτισμό στη Θράκη.
Φυσικά όταν το ίδιο πράγμα έκανε η Χρυσή Αυγή, η εφημερίδα το διαφήμιζε με δίξα και τιμή.
Απουσιάζει σήμερα ρεπορτάζ για τις "γριούλες που τις πάει στο ΑΤΜ ο χρυσαυγίτης της γειτονιάς"!
Όπως, επίσης, δε βλέπω σήμερα αγιογραφίες Μώραλη και Θεοδωράκη!
Τι γίνεται ρε παιδιά; Να ανησυχώ;


Η κυκλοθυμική εφημερίδα (κάθε βδομάδα βαράει άλλο νταούλι) σήμερα αποκαλύπτει κρυφά μέτρα 6 δισ. για τα επόμενα 4 χρόνια.
Για να μας απαλύνει τον πόνο των νέων μέτρων, μας προσφέρει και το νέο CD του Πάριου, έτσι ώστε να αποδείξει πως οι εφημερίδες δε χρειάζονται μόνο για να τυλίγουμε ψάρια αλλά και για να διώχνουμε τα περιστέρια με τις στοίβες άχρηστων CD που δε θα ακούσουμε ποτέ...
Συνέντευξη δίνουν ο Τσίπρας κι ο Κουτσούμπας, όπου ο Τσίπρας καταγγέλλει τον Σαμαρά και ο Κουτσούμπας τον Τσίπρα...
Πιο ειλικρινης από τον Κουτσούμπα, ο Άδωνις λέει ακριβώς αυτό που θα ήθελε να πει και ο Κουτσούμπας...

Για να δούμε άλλη μια αντικειμενική και ανεξάρτητη εφημερίδα...
Η Αυγή σηκώνει την αντιγερμανική παντιέρα, γιατί, με τις μαλακίες που κάνει το κόμμα στο οποίο πρόσκειται (sic) στο ζήτημα των ψηφοδελτίων, πρέπει να ξεχαστούμε λιγάκι...
Αλλά επειδή του αριστερού αν του μπει η ιδέα στο κεφάλι, μετά δε βγαίνει, επιμένει και κάνει αφιέρωμα στο μειονοτικό ζήτημα και βάζει -μεταξύ άλλων- να το αναλύσει ο Χριστόπουλος του "ενιαίου τουρκικού πράγματος".
Στις 4.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης, ας προσθέσουμε και άλλη μία: του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια, πώς και δε φιλοξενεί και τις απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη σχετικά με τα Ίμια και το Ποντιακό... να ξαναγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4% να ησυχάσουμε;


Κατ' αρχάς να καταγγείλω ότι σήμερα, μετά από πολλούς μήνες απουσιάζει από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μια προφητεία. Μια έστω προφητειούλα πως θα πάρουμε την μΠόλην, την Αγιά Σοφιάν! Που 'ναι οι "σοφοί" γέροντες να μας πουν πόσους Τουρκαλάδες θα σφάξει ο καβαλάρης του Έθνους που θα μας πάρει απ' το χέρι να μας πάει στην Κόκκινη Μηλιά; Πού είναι; Οέο;
Βέβαια, η εφημερίδα κάνει την αποκάλυψη πως οι απόγονοι των δοσίλογων κυβερνούν την Ελλάδα. Αλλά προσοχή! Δεν εννοεί τους απογόνους των Χιτών, των Ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των Γερμανών Ναζί! Όοοοχι! Αυτοί ήταν πατριώτες.
Ούτε καν τους εγκάθετους των Άγγλων και της "κυβέρνησης του Καΐρου"!
Εννοεί το... "εαμοβουλγαρικό ΕΑΜ"! Ναι κύριοι! Αυτοί ήταν οι δοσίλογοι!
Και καλώς φιλοξενεί τις δηλώσεις του μεγάλου Κώστα Πρέκα που αναφέρει πως η καλύτερη επρίοδος διά την Ελλάδαν ήτνα η επανάστασις της 21ης Απριλίου!

Εμ βέβαια! Κι εγώ αν είχα πάρει όλους τους πρωταγωνιστικούς ρόλους από τις "ανεξάρτητες" παραγωγές του Τζέιμς Πάρις επί Χούντας, τα ίδια θα έλεγα...

Η εφημερίδα αυτή όλο κακίες λέει. Άκου τώρα τι ανακάλυψε! Πως το σημερινό δημοσιονομικό έλλειμμα ισούται με το (φουσκωμένο) έλλειμμα του 2010 που μας έμπασε στην υποτέλεια!
Έλα, δεν το πιστεύω!
Επίσης η εημερίδα πασχίζει να ανακαλύψει λαϊκές κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα.
Μοιάζει με το παλιό ανέκδοτο για τους Κνίτες και την... "πορεία" του Επιταφίου της Μ. Παρασκευής...
Έλα παιδιά, -μεταξύ μας τώρα- κανείς μας δεν κουνιέται!
Φιλοξενεί επίσης αποκλειστικές δηλώσεις του πνευματικού ηγέτη Στάθη Ψάλτη, ο οποίος καταγγέλλει την πνευματική ένδεια της εποχής μας και αναπολεί τις παλιές δόξες του πνεύματος και της τέχνης των βιντεοκασετών και των επιθεωρήσεων...





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.