Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Για μια φωτογραφία

                                                          κλικ πάνω τηςγια μεγέθυνση
Αυτή η φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας στο Ντουμπάι.
Αυτό το αριστούργημα τραβήχτηκε (από έναν ερασιτέχνη ονόματι Zhou Fuyang) σε μια από τις φτωχότερες επαρχίες της Κίνας (Jiangxi) και απεικονίζει παιδιά σε ένα γυμνό δωμάτιο (θα μπορούσε να είναι και στάνη που λείπουν τα πρόβατα) να μαθαίνουν γράμματα μπροστά από ένα τοίχο που χρησιμοποιείται ως πίνακας.
Και τώρα το οξύμωρο: επειδή εκεί στο Ντουμπάι οι εμίρηδες έχουν λεφτά, αλλά είναι και ευαίσθητοι, μόλις είδαν τη φωτογραφία συγκινήθηκαν πολύ (κάποιοι μάλιστα λένε ότι δάκρυσαν). Έτσι, εκτός από το βραβείο στο φωτογράφο, έδωσαν και 120.000 δολάρια!
Στο φωτογράφο (πάλι), εννοείται. Όχι στο χωριό για να φτιάξει σχολείο.

13 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΑΓΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΥΡΙΣΚΕ ΧΑΙΡΟΤΑΝΕ.ΑΥΤΟΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

gerolkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

γεια σου κινα με υτην παραγωγή iphone kai ipad

Ανώνυμος είπε...

για την κονόμα ρε ... γαμωτο

όπου κορύτος και πατρίς

Ανώνυμος είπε...

Λαγκάρντ: «Eπιτέλους, για πρώτη φορά, ανάπτυξη στην Ελλάδα!»

που την ειδες μωρή?

Ανώνυμος είπε...

μήπως η φωτογραφία είναι μουφα?

λέτε να μαθαίνουν αγγλικά τα κινεζάκια?
γιατί μονο κινεζικα δεν ειναι στον τοιχο

10 ΚΑΙ 10/13 είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΟΛΩΝΑΑΑΑΑΑΑΑ....ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.........

Ανώνυμος είπε...

κολοβος και ξερο ψωμι..... με χιλια .

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μουνχάου το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι οι δύο παράγοντες και οι αφορμές για να ξεκινήσει η χώρα μας να εξετάζει και πάλι σοβαρά, το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας
Στο άρθρο του ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά πως, "αν και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι που συζητιέται διακριτικά στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα, ούτε είναι δημοφιλές στα επενδυτικά συνέδρια", το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας είναι μια επιλογή που, σε αντίθεση με το παρελθόν, έχει πλέον η Ελλάδα, καθώς, όπως υποστηρίζει "Η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση. Ούτε ανακάμπτει. Έχει καταρρεύσει".
Αποσπάσματα από το άρθρο (όπως αποδίδεται από το "Έθνος"):

Ανώνυμος είπε...

ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρου άμεσης βοήθειας για άστεγους.

λέτε να ψηφίσουν Άρη οι "βρωμιάρηδες" ,γιατί ο αρης είναι "καθαρός"και ως εκ τουτου εχει και "καθαρή" ψυχή,σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ...ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ..ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Σουλτς: Απαράδεκτη η ερώτηση Χουντή για τις μίζες!

Πληγές θα ξύνουμε τώρα?

Ανώνυμος είπε...

........ Lars Seier Christense: «Tο ευρώ είναι ένα ανεύθυνο και επικίνδυνα κακό πείραμα»!

«Tο ευρώ είναι μια μνημειώδης κακή ιδέα. Eάν είναι δυνατό να μισεί κανείς ένα asset, εγώ μισώ το ευρώ. Έχει δημιουργήσει αμέτρητα θύματα στο πέρασμά του, έχει φέρει πολλές χώρες σε de facto χρεοκοπία, έχει κοστίσει μια ολόκληρη χαμένη νέα γενιά στη Nότια Eυρώπη και οδήγησε την Eυρώπη προς την κατεύθυνση ενός απολυταρχικού υπερ-κράτους.
....................
τι λέει μωρέ αυτός ,θα μας τρελανει? εμείς εδώ πεθαίνουμε για χάρη του και όποιος δεν το θέλει τον λέμε ανεύθυνο και προδότη και ότιο ζητάει τη χρεωκοπια της χώρας.