Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το τελευταίο στάδιο του πειράματος

Επαναδημοπρατήθηκε το ισόγειο του σχολείου για ταβέρνα από το δήμο Γορτυνίας για της 8-4-14 Η διακήρυξη έχει αναρτηθεί στο δήμο Δημητσάνας και στο παλιό δημαρχείο του χωριού
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετατραπεί σε μια Χιλή του 1973
Όχι σε μια Αργεντινή, αλλά σε μια Χιλή και μάλιστα της εποχής Πινοσέτ, είναι έτοιμη να μετατραπεί η Ελλάδα με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού ξεκινά με μια δικτατορία, όταν ο δικτάτορας Πινοσέτ ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο στην Χιλή, Σαλβαντόρ Αλιέντε τον Σεπτέμβριο του 1973, με την υποστήριξη των Αμερικανών, οι οποίοι μετέτρεψαν κατόπιν τη Χιλή στο πρώτο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού, με τον Μίλτον Φρίντμαν και τα "παιδιά του Σικάγο" να γίνονται σύμβουλοι του δικτάτορα.

  Η Χιλή μετατράπηκε σε ένα πεδίο εκμετάλλευσής από Αμερικανικές εταιρίες και ισχυρά καρτέλ και η πλειοψηφία των ανθρώπων υπέφερε από τη φτώχεια και από μια 17-χρονη βάρβαρη δικτατορία.
Έτσι, η νεοφιλελεύθερη δικτατορία θα γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω, καθώς το πολυνομοσχέδιο θα δώσει τη χαριστική βολή στον βασικό κορμό της Ελληνικής οικονομίας, που στηρίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και θα ανοίξει το δρόμο για τα πολυεθνικά καρτέλ.

Η υποκρισία των κυβερνώντων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς είναι οι ίδιοι που διακήρυτταν όλο αυτό το διάστημα ότι σκοπός τους είναι να στηρίξουν τον μικρομεσαίο κλάδο. Αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρει να στηρίξουν κανενός είδους επιχειρηματικότητα, παρά μόνο αυτή που εξυπηρετεί τους πολυεθνικούς κολοσσούς.

Οι τιμές στα βασικά αγαθά, όχι μόνο δεν θα μειωθούν, αλλά αντίθετα, προοδευτικά θα σημειώνουν άνοδο, καθώς θα καταστρέφεται ο μικρομεσαίος κλάδος και οι πολυεθνικές εταιρίες θα στήνουν τα δικά τους εγχώρια καρτέλ.

Το τελευταίο στάδιο του πειράματος έχει ως στόχο την περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, με έναν κατώτατο μισθό στα επίπεδα των 300 ευρώ, ώστε κάθε Έλληνας από κει και πέρα μόλις και μετά βίας θα επιβιώνει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, οι πολυεθνικές έδωσαν το σύνθημα, απαιτώντας ουσιαστικά μισθούς 300 ευρώ.


Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι απλά το πειραματόζωο. Μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα εδώ και η δημόσια περιουσία, ο ορυκτός πλούτος και γενικότερα οι φυσικοί πόροι περάσουν στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, τότε το πείραμα θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, που θα μετατραπεί σε μια Χιλή του 1973.

16 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1/4/14 22:30

    γιώργη δεν φτιάχνεις το internet και να προκηρύξεις πιός θα πάρει το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τώρα το πληροφορήθηκα και το δημοσίευσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/14 23:25

    ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ ΡΕ!!ΑΡΚΑΣ ΕΙΝΑΙ
    Για απιστία κατά του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Οι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησαν ποινική δίωξη κατά του διοικητή του ΙΚΑ, για τη μη είσπραξη 18,25 εκατ. ευρώ από εταιρία σούπερ μάρκετ.

    Η έρευνα των εισαγγελέων έγινε έπειτα από καταγγελίες και σύμφωνα με την δικογραφία, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε δύο φορές εντολή για την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της εν λόγω εταιρίας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να μην πληρωθούν εμπρόθεσμα οι οφειλές της προς το ΙΚΑ, που έφταναν τα 18,25 εκατομμύρια ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ2/4/14 00:54

    ΤΙΜΗ ΣΑΣ ΡΕ..ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΑ..ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΑΠ ΚΛΠ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΩ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/14 08:50

    Το τελευταίο στάδιο του πειράματος


    Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
    αυτός που θέλει τον αγώνα να αποφύγει:
    Γιατί θα αγωνιστεί για την υπόθεση του εχθρού
    όποιος για την δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

    ΜΠΡΕΧΤ ΑΠΌ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/4/14 09:23

    για το μαγαζί ,να παρακαλάμε να είναι καλά η Αρέσμω και ο θανάσης να πίνουμε κανα τσίπουρο με στραγαλάκια και κεφαλοτύρι αλλιώς θα καταλήξουμε σαν τη Λάστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/4/14 13:53

    Γιώργη Γιαννόπουλε αυτό με το σχολείο ήταν ευχάριστω αλλά και με το internet σε πόσο διάστημα θα λειτουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου έπρεπε να είχε λειτουργήσει.Τίποτα άλλο δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/4/14 20:17

    ΕΡΜΕ ΧΨ,ΤΙ ΣΟΥΛΑΧΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ,ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΚΛΠ ΜΕΣΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΡΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/4/14 21:13

    ΕΝΩ με αδωνι και βοριδη πλευρη κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/4/14 21:17

    Θα χτυπηθούν όλες οι εφαπτόμενες....

    Αντιθέτως αλλού θα ενωθούν όλες οι συνιστώσες......

    Σε άλλο εναπομείναν κομματάκι, θα σκορπίσουν οι παρεούλες.....

    Στην τελική.....ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/4/14 21:29

    ΤΟ ΜΑΡΚΑΛΟΚΟΜΜΑ gerolyke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/4/14 21:31

    αφήστε τον άνθρωπο ρε Έχει που έχει τον πόνο του ,μην τον τζιολέβετε κι εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/4/14 21:36

    Μπαλτάκος :όσα είπα τα είπα για ν απαλλαγώ απο τον Κασιδιάρη
    Ροβέρτος Σπυρόπουλος :Για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το έκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/4/14 22:53

    ΕΡΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ,ΑΠΟ ΧΑΖΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥΣ, ΣΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΥΣ,ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ,ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΡΕ ΔΟΛΙΕ,ΑΑΑ ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος2/4/14 23:06

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΓΕΡΟΛΥΚΕ???ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.