Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ολη η διαβούλευση εξαντλήθηκε στο γάλα

Η μεθαυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα φέρνει στο νου τη μέρα της μαρμότας: όλα έχουν ξαναγίνει με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο. Η κατεπείγουσα εισαγωγή ενός πολυνομοσχεδίου 191 σελίδων με εκατοντάδες νομοθετικές ρυθμίσεις που αλλάζουν ριζικά τη διοίκηση, την εργασία, την αγορά· η ζητούμενη ψήφισή του εντός 48 ωρών χωρίς διαβούλευση· η σχεδόν καθολική άγνοια των βουλευτών για το περιεχόμενο τόσο σημαντικών νόμων· το θρίλερ για την εξασφάλιση των 151 ψήφων. Ολα έχουν ξανασυμβεί: ακόμη και η υπόσχεση ότι αυτό είναι το τελευταίο μαζικό νομοθέτημα που δοκιμάζει το κύρος του κοινοβουλίου και την υπόσταση των βουλευτών


Μερικές παρατηρήσεις. Του πολυνομοσχεδίου προηγήθηκε μια διαβούλευση για ένα μόνο θέμα, από τα εκατοντάδες που μεταρρυθμίζονται: για το γάλα. Το γάλα είναι η καθημερινότητα, η ζωή· η δημόσια συζήτηση άρα ευκόλως στράφηκε στο γάλα. Η μεταρρύθμιση των ονομασιών και των λήξεων υποτίθεται γίνεται για να διευκολύνει τον αναταγωνισμό και να πέσουν οι τιμές προς όφελος του καταναλωτή. Από Δευτέρα θα ξέρουμε· εντούτοις, ήδη γνωρίζουμε ότι το υψηλής παστερίωσης, με πολλές ημέρες ζωής, συχνά εισαγόμενο, δεν πωλείται φθηνότερα από το χαμηλής παστερίωσης, εγχώριο, βραχείας διαρκείας.

Εν πάση περιπτώσει, μεταρρυθμίσεις και απορρυθμίσεις σαν του γάλακτος, σαν τις 250 που περιέχονται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μπορεί να είναι απαραίτητες, χρήσιμες, αδιάφορες ή περιττές, πάντως δεν απαντούν στο αγωνιώδες αίτημα για επανεκκίνηση της οικονομίας και ανακούφιση της κοινωνίας. Η βαριά ύφεση και η εφιαλτική ανεργία δεν θεραπεύονται με το άνοιγμα του επαγγέλματος του αναλογιστή ή του εκτιμητή. Τέτοιες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καν άμεσο δημοσιονομικό όφελος, πολύ περισσότερο δεν παράγουν νέο πλούτο και δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας· στην καλύτερη περίπτωση αναδιατάσσουν και εξορθολογίζουν το υπάρχον παραγωγικό πλαίσιο, το ασθενές ή αδρανές.

Αλλά η χώρα χρειάζεται επειγόντως τρόπους να παράγει αγαθά και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία, με υψηλή εμπορευσιμότητα, με δυναμικό εξαγωγών, με αξίωση να καλύψουν την εσωτερική ζήτηση. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση και η κατεπείγουσα ανάγκη: η παραγωγή και η απασχόληση. Και μόνο αυτά μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο κράτος, μαζί βεβαίως με την είσπραξη των παγίως διαφευγόντων πόρων από τους θλιβερά γνωστούς τομείς: το εμπόριο καυσίμων, τις τριγωνικές συναλλαγές, τις ασύμφορες ή ύποπτες αναθέσεις και προμήθειες του δημοσίου.

Μια ακόμη παρατήρηση: ο μετασχηματισμός του τραπεζικού συστήματος, μέσω συγχωνεύσεων, θραύσεων και εξαγορών, οδήγησε σε εντυπωσιακή ελάττωση του αριθμού των πιστωτικών ιδρυμάτων: ουσιαστικά απομένουν τέσσερις συστημικές τράπεζες και δύο μικρές. Ας παραμερίσουμε προσώρας τους όρους ανακεφαλαιοποίησης και αν θα βγει ζημιωμένο το δημόσιο που έβαλε τα 50 δισ. Ας δούμε πώς καταλήξαμε να έχουμε γιγάντιες τράπεζες μετά την πτώχευση, δυσανάλογα μεγάλες για τις αντοχές της εθνικής οικονομίας, πολύ λίγες ώστε να ελπίζουμε βάσιμα σε γόνιμο ανταγωνισμό. Ας δούμε ποια άλλη χώρα αναλόγου πληθυσμιακού και οικονομικού μεγέθους μετά την κρίση βρέθηκε με τρεις μεγάλες τράπεζες, μία προβληματική (ανακεφαλαιοποιημένες με δημόσιο χρήμα) και δύο μικρές. Τυπικά έχει δημιουργηθεί περιβάλλον για ολιγοπώλιο.


Ο τέτοιος τραπεζικός μετασχηματισμός υποβοηθείται από το πολυνομοσχέδιο: δεκάδες σελίδες του ρυθμίζουν τις περαιτέρω δράσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Είναι πράγματι κορυφαίας σημασίας ζήτημα. Καμία διαβούλευση όμως δεν θα διεξαχθεί εντός του κοινοβουλίου· η συζήτηση εξαντλήθηκε στα μήντια, για την παστερίωση. Αλλο ένα πλήγμα για τον ήδη τραυματισμένο κοινοβουλευτισμό.

31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/3/14 22:05

    το ξέρουν καλά το θέμα.
    χρόνια τωρα αρμέγουν 10 εκατομύρρια γελάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/14 22:11

    Με το νομοσχέδιο αυτό αποφάσισαν να τα σκοτώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/14 22:28

    απλως τα γελαδια πρεπει να κοιτανε τις ετικετες..να παιρνουν μονο το φρεσκο ελληνικο και τ αλλα να τα ριχνουν στα χοιρινα μαζι με πιτουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/3/14 22:53

    τωρα πια δε θα υπαρχει φιλε μου ντοπιο Ποιος θα φυλαει προβατα οταν του αγοραζουν το γαλα 0.20 το κιλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/3/14 23:04

    ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟς ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Θ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/3/14 23:16

    "Είδα τον Σαχινίδη στο ΣΚΑΙ να υπερθεματίζει για το επικείμενο ξεπούλημα των τραπεζών στο 1/3 της τιμής με την οποία τις "αγοράσαμε" (μέσω των δανείων και της ανακεφαλαιοποίησης). Αν κατάλαβα καλά, το επιχείρημα πάει κάπως έτσι: "Τι να κάνουμε τώρα; Τα πληρώσαμε αυτά. Τώρα, αφού έγινε αυτό, έχετε κάποια άλλη πρόταση;". Ναι, εγώ έχω μια πρόταση. Να πάνε φυλακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/3/14 23:19

    Αλλά μόλις διάβασα, ότι μια προκλητική διάταξη κρύβεται μέσα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικα, καθώς προβλέπεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζεται το ακαταδίωκτο και η πλήρης προστασία για αποφάσεις – πράξεις της διευθύνουσας συμβούλου, Αναστασίας Σακελλαρίου και των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
    Μίλα χψ τι κρύφτηκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/3/14 23:26

    ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ Ο ΧΨ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/3/14 23:28

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ..ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ..ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΖΑΠΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/3/14 00:59

    Τώρα γιατί είναι κακό να μπορεί ένα νέο παιδί που σπούδασε φαρμακοποιός να μπορεί να ανοίξει φαρμακείο και να ασκήσει έτσι την επιστήμη του και να ζήσει την οικογένεια του χωρίς πρέπει να σκάσει 200.000 ευρώ στη μαύρη αγορά για να αγοράσει μια άδεια η να πρέπει να έχει πατέρα φαρμακοποιο για να του δώσει την άδεια . Παιδιά φαρμακοποιών πήγαν σπούδασαν Σερβία, Ρουμανοα κλπ μόνο και μόνο γιατί ήξεραν ότι έχουν έτοιμη την καβατζα. Αλλά παιδιά στραβωθηκαν να μπουν σε ελληνική σχολή, αλλά μετά χωρίς συγγενή φαρμακοποιό ή 200.000 ευρώ για άδεια στη μαύρη δεν είχαν στο ήλιο μοίρα. Όλα αυτά έπρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι. μας χρόνος πριν μας τα επιβάλλουν. Αλλά είμαστε η χώρα των προνομιούχων συντεχνιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/3/14 02:14

    Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕ ΜΙΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ.Ο ΝΟΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΚΕΤ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝΤΙ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/3/14 02:17


    Τα πάνω κάτω στα φαρμακεία με το εφαρμοστικό νομοσχέδιο


    Τα πάνω κάτω στο χώρο των φαρμακείων φέρνει το ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, που αφορούν τους φαρμακοποιούς.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Αυγής, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, ένας φαρμακοποιός θα μπορεί να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί, τα φαρμακεία θα μπορούν να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μια εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, ανατρέπονται πλήρως τα προγράμματα εφημεριών.

    Μετά από την παραπάνω εξέλιξη ο κλάδος των φαρμακοποιών βρίσκεται σε αναβρασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/3/14 08:40

    12,59 πρέπει να είσαι σαν εκείνα τα γελάδια του λαρισαίου συνταξιούχου βουλευτή που τα άφησε κληρονομιά στο γιό του και έχει γίνει μόλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος29/3/14 11:06

    γράφτω ,δεν το ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/3/14 11:53

    είναι περίπου το ίδιο με τη διαθήκη του Ανδρεά που στο γιωργάκη α΄φησε κληρονομιά το ονομάτου.

    έτσι αι ε΄νας λαρισαίος βουλευτής που βγήκε στην απομαχία στο γιό του του άφησε 10000 βόδια κληρονομιά.
    μα πατέρα δεν έχουμε βόδια , τι μου λες τρα με κοροιδεύεις.
    τι σε κοροιδεύω ρε χαίβάνι ,σου αφήνω 10 χιλ. ψηφοφόρους ,δε διαφέρουνε σε τίποτα από βόδια , κοιτα μόνο να τα κουλανδρίζεις καλά ,μη σου φύγουνε.
    ήτανε ο πατέρας του Κατσαρού που διτέλεσε και υπουργός , αυτός που του είχε στραβώσει το στόμα από πάραιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος29/3/14 12:06

    xaxaxaxaxaxakaloooooooo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/3/14 13:58

    2.14 επόμενοι...
    Κανένας νέος φαρμακοποιός δεν μπορεί να ανοίξει δικό του φαρμακείο. Το επάγγελμα παραμένει κλειστό. Άρα ή πρέπει να αγοράσει άδεια στη μάυρη αγορά (κόστος περί τα 200.000 με 300.000 ανάλογα με το σημείο) ή να έχει γονιό φαρμακοποιό για να του μεταβιβάσει την άδεια μόλις συνταξιοδοτηθεί. Σημειωτέον ότι η άδεια είναι του κράτους (τη χορηγεί με μηδενικό κόστος) αλλά οι κατέχοντες την, την έχουν μετατρέψει σε περιουσιακό τους στοιχείο και προιόν αγοραπωλησίας.
    Είμαστε το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης. Η πασοκική ακρίδα κατέστρεψε τον τόπο, εκπαίδευσε τους πολίτες να είναι πελάτες των κομματικών γραφείων, του ρουσφετιού, του βολέματος.
    Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην ΕΕ το μοναδικό χώρο πραγματικής δημοκρατιας και σταθερότητας του πλανήτη. Στην Ουκρανία χώρα 40.000.000 με χρέος 15 δις μπάχαλο, η αραβική άνοικη έγινε χειμώνας, στην Αργεντινή που πριν 12 χρόνια χρεοκόπησε για ένα χρέος των 35 δις δολ. σκοτώνονται ακόμα στα σούπερ μάρκετ, στην Βενεζουέλα τρίτη πετρεαλαιοπαραγωγό χώρα ο κόσμος πεινάει και καθημερινά υπάρχουν νεκροί απο τις ταραχές.Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα όρθιοι γιατί μας βοήθησαν οι εταίροι. Αν ακόμα τις φωνές του Τσίπρα, των ψεκασμένων ή των κοκκινων απολιθωμάτων για επανάσταση, τώρα θα έκλαιγαν και εδώ μανούλες.
    Ξυπνάτε. Καλά σας τα λέει ένας εδώ να βγάλετε τις τσίμπλες απο τα μάτια.
    Και όσο για αυτόν που λέει για μένα την παραβολή με το λαρισαίο και τα βόδια του επισημαίνω πως ποτέ δεν μπήκα σε κομματικό μαντρί, ποτέ δεν επέτρεψα στο εαυτό μου να παρακαλέσει βουλευτή για ο,τιδήποτε και ότι έκανα στη ζωή μου το έκανα μόνος μου. Εσύ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/3/14 14:32

    Θα μας πείς βέβαια, ότι ο πετυχημένος ψεύτης είναι ο ψεύτης που πιστεύει πρώτος στα ίδια του τα ψέματα!
    Τί να πούμε κι εμείς! Εσύ είσαι ο ειδικός! Για να το λες, έτσι θά 'ναι!
    ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος29/3/14 15:24

    1.58 δεν ξέρω γιατί υποτιμάς τη νοημοσύνη των άλλων. Το νομοσχέδιο αν ήταν ν ανοίξει το επάγγελμα προς τους νέους θα έλεγε ότι οποιοσδήποτε πτυχιούχος φαρμακοποιός ,όχι άλλος ,μπορεί ν ανοίγει φαρμακείο χωρίς τον περιορισμό της αποστασης.Ετσι θα το ελυνε το θεμα και οχι πονηρά να βάλει πάνω στην επιστήμη το κεφάλαιο .....Μην το παίζεις λοιπόν πονηρός.Εκτός κι αν θες ν ανοίξεις φαρμακείο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος29/3/14 15:26

    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος29/3/14 15:42

    1.58 το μαντρί σου το υπερασπίζεσαι μια χαρά , εσυ και ο άδωνις , σε σημείο να πηγαίνει το μυαλό μου ότι βγάζεις χαρτζιλίκακι για τα γραφόμενά σου . ίδια επιχειρήματα με με τα φασιστοειδή που τάχα τα μέμφεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος29/3/14 16:06

    Επειδή τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια επικρατούν στην ευρώπη και διεθνώς, έχουν ξεσαλώσει και λανσάρουν τη θεωρία του Σμιθ σαν το μέσο εκείνο που ούλα τα σφάζει ούλα τα μαχαιρώνει....."οι αγορές θα λύσουν τα θέματα..." αναχάραζαν και τώρα όχι διατυμπανίζουν, αλλά επιβάλουν και μάλιστα "αβρόχοις ποσί" και με εκδικητική μανία την απάνθρωπη πολιτική τους.....

    Κάποια ζουδάκια βρήκαν την ευκαιρία να χρεώσουν τα πάντα από το Γιωργάκη και μετά....Οι γκάγκστερς των αγορών και των θατσερικών πολιτικών βρήκαν μια Ελλάδα επαίτη και τη ζεματάνε σα χταπόδι.....Και αναφωνούν οι άσχετοι....ότι ο Γιωργάκης έφερε το ΔΝΤ και τα μνημόνια και όχι η Μέρκελ ο Σαρκοζί και ο ακρονεοφιλελευθερισμός, τον οποίον επιβάλουν στην πλάτη μας και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.......

    Και επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά οι τωρινοί κυβερνώντες, το κάθε βαρεμένο, το κάθε μυαλοκαμένο, το κάθε στοκαρισμένο, το κάθε ψεκασμένο, το κάθε πιθηκοειδές, το κάθε βολεμένο και στημένο, φτιάχνει κόμματα και κομματίδια και ένας λαός θολωμένος και μπανταβωμένος πάει όπου του καπνίσει......

    Και έρχομαι στο προκείμενο και κατά τη γνώμη μου το πιο σοβαρό.

    Αλωνίζουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!!!! Δεν υπάρχει Κέυνς ούτε για δείγμα. Μια σοσιαλδημοκρατία χεριασμένη και διεφθαρμένη από εταιρίες κολοσσούς, μια αριστερά που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο, μια κομμουνιστική αριστερά που είναι στον προ-προ-περασμένο αιώνα και πετάει έξω από το ηλιακό σύστημα...

    Τόσον καιρό επιτίθεμαι στο συνοθύλευμα της επονομαζόμενης αριστεράς, γιατί κάνει τον ρεπόρτερ και τον σχολιαστή των γεγονότων. Προτάσεις αλλοπρόσαλλες, ασύνδετες και ασύντακτες, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς ρεαλισμό, χωρίς πειθώ, χωρίς στόχο, ανερμάτιστες συζητήσεις τύπου μπαλάφα, έξαλλες απόψεις δεν ξέρω και γω ποιας συνιστώσας, αλλοπαρμένες κουβέντες των ροζουλί αγωνισταράδων κλπ κλπ....

    Και μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό των γεγονότων αντί να σαρώνουν και να βγουν μπροστά με προτάσεις απλές και που να πατάνε στη γη και με επιχειρήματα στέρεα για το που θα βρούνε τα λεφτά (δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια επιχειρήματα μακριά από το δυτικού τύπου σύστημα) δεν μπορούν ούτε να συνεννοηθούνε μεταξύ τους και δεν γνωρίζει ο καθένας χωριστά ούτε για τον εαυτό του, γιατί οι περισσότεροι άλλα έχουν πει και εκ διαμέτρου έχουν ανασκευάσει. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια που άλλοτε σοβααρά και άλλοτε σκωπτικά έχουμε αναλύσει.

    Η ακρονεοφιλελεύθερη πολιτική εισβάλει και εδώ με τον πατριώτη που για ούλα του έφταιξε η πασοκική ακρίδα και επικαλείται περιπτώσεις χωρών που ο κος πρόεδρος του 15μελούς επικαλείτο ως υπόδειγμα αντίστασης και διαχείρισης κλπ κλπ

    Μάλιστα ο τζιμερικός και μάνιος λόγος του διανθίζεται από τσιτάτα που κατά καιρούς δεικτικά έγραφα "βγάλτε τις τσίμπλες" για να αντικρούση ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ!!!!!!

    Οι τσίμπλες πατριώτη βγαίνουν και σε νεοφιλελεύθερα μάτια και μήπως πρέπει και συ να ψαχτείς. Επικαλείσαι την ακομμάτιστη ζωή σου, προφανώς ιδιωτεύων.

    Για μένα ισχύει στην καθολικότητά του (ελάχιστες οι εξαιρέσεις και αν θες βάνεις τον εαυτό σου, μόνο εσύ το ξέρεις αυτό) στο τσιτάτο που σίγουρα θα το έχεις διαβάσει.

    "ο ανήθικος ιδιωτικός τομέας (τρανός και μικρός) σε συνεργασία με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο (κύρια της πολιτικής εξουσίας) έφτασαν την Ελλάδα εδώ που έφτασε." Και σ' αυτό συνετέλεσε η ελεύθερη αγορά που ίσως πρεσβεύεις, η ασυδοσία, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, ο "ρίζιος" συνδικαλισμός, η ανύπαρκτη αριστερά, η συνεργαζόμενη σοσιαλδημοκρατία, το συμφεροντούλι.

    Αν επιχαίρεις για την μονεταριστική πολιτική του Χατζηδάκη.....βρήκες έδαφος αφού σου το έδωσαν οι ανύπαρκτες προτάσεις και οι σαπισμένες και διεφθαρμένες όποιες επαγγελματικές συντεχνίες που στην διαπίστωση συμφωνούμε, όχι όμως στον τρόπο λύσης τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος29/3/14 16:36

    Όσο αφορά τα φαρμακεία (θα το θυμόσαστε πιστεύω) έγραφα παλιά ότι σας δουλεύει ο Λοβέρδος με το Λουράντο κλπ κλπ για τις άδειες, για τις αποστάσεις, για την προστασία του κλειστού κλειστότατου επαγγέλματός τους. Θα θυμόσαστε τις περιγραφές των φαρμακοΠΩΛΕΙΩΝ ως παπουτσάδικα, ως μαγαζιά χαρτικών, καραμέλων κλπ κλπ

    Αφού όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι το πάρτυ φαρμακοβιομηχανιών-γιατρών-φαραμακοποιών ήταν ένα από τα γερά πάρτυ στη χώρα μας, όταν ήρθε η ώρα της κρίσης και έπρεπε να συμμαζευτούμε "οικογενειακώς" κάποιες βαριές συντεχνιούλες δεν χαμπάριασαν και πέτυχαν την κατά κάποιο τρόπο εξαίρεσή τους από πολλά.....και ήρθε ο ακρονεοφιλελεύθερος τοποτηρητής να τα πάρει όλα και κανείς μα κανείς να μην πιστεύει τον φαρμακοποιό, τον φούρναρη, τον ταξιτζή, το φορτηγατζή, το λαϊκατζή κλπ ό,τι τάχα μου δήθεν μου κόπτονται για φτηνά φάρμακα που θα ακρυβήνουν, για ψωμί που θα στοιχίζει περισσότερο με το ζύγι (ενώ τώρα μας το χάριζαν το παραπάνω.....) και άλλα πολλά. Χάσαμε το αυτονόητο, χάσαμε τη λογική, χάσαμε το ένα κι ένα κάνουν δύο και ..........φαντάζει το ακρονεοφιλελεύθερο μονεταριστικό ανθρωπάκι υπουργίσκος .....να έχει δίκιο!!!!!!!

    Εμένα δε μου φταίει αυτός που αρπάζει την άνομη ευκαιρία του, αλλά μου φταίει αυτός που του την έδωσε και δυστυχώς πρώτοι και καλύτεροι αφήσαμε τα πράγματα να οδηγηθούν εδώ που τα οδήγησε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ανυπαρκτούσης της αριστεράς......Οι συντεχνίες αλώνισαν, χέριασαν και χεριάστηκαν σε ένα αλλισιβερίσι πελατειακών σχέσεων και τώρα ......ΟΥΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ, αλλά .....κανείς δεν τους πιστεύει, γιατί το σεντόνι έχει βγει στο παράθυρο και είναι ...άθιχτο (ρώτα τον παπούλη σου να σου πει για το σεντόνι)......

    Όταν έγραφα ότι έπρεπε να έχουμε κοινωνική συνευθύνη, να κάνουμε κράτει, να γίνουμε πολίτες και να σταματήσουμε να δρούμε ως ιδιώτες κλπ κάποιοι (και δυστυχώς σοβαροί και σοβαρές) μου κάνανε επίθεση.....

    Ακόμα δεν είναι αργά πάντως. Αν δεν συνέλθουμε και μπαχαλοποιήσουμε την όποια κατάσταση θα έρθουν μέρες ασύληπτης φτώχειας και βαρβαρότητας και τότε θάναι ΑΡΓΑ όταν θα κυνηγάτε τα βαρεμένα και μυαλοκαμένα που τώρα ακούτε και σιγοντάρετε (ευτυχώς λίγοι) μόνο και μόνο για να εκδικηθείτε.....

    Σας έχω πει ότι θα ρισκάρετε πολλά κια σας τόχω αναλύσει. Η αποχή, το λευκό,το άκυρο, η τιμωρητική ψήφος, η εκδικητική αγωνιστικότητα και ότι άλλο φρούτο θέλετε θα γυρίσει μπούμερανγκ σε μας.

    Η εκδικητικότητα των μονεταριστών είναι δεδομένη και το πειραματόζωο θα γίνει επίδειξη προς παραδειγματισμό....

    Πατάτε στη γη, σκεφτείτε απλά και ρεαλιστικά, ψηφίστε νέους (σε όποιο κόμμα σας κάτσει η γκλάβα) πονηρευτείτε για τους σωτήρες που θα σε σώσουν. Απ' αυτούς που ακούμε και βλέπουμε θα διαλέξουμε. Δεν έχουμε άλλους και τους γνωρίζουμε. Σας έχω εμπιστοσύνη γιατί .....σίγουρα θα σκεφτείτε το συμφεροντούλι σας και δεν θα ρισκάρετε, ζουδάκια μου, γι' αυτό είμαι σίγουρος, η κουτοπονηριά μας πολλές φορές μας ....έσωσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος29/3/14 16:57

    Καμία νεοφιλελεύθερη εμμονή δεν έχω και μην προσπαθείς να με ερμημνεύσεις και να βγάλεις συμπεράσματα για μένα. Αυτό που τόνισα είναι ότι ο αγώνας αυτός γίνεται για υπεράσπιση προνομίων προνομιούχας συντεχνίας εις βάρος των νέων παιδιών και και της υπόλοιπης κοινωνίας. Αν αυτό για σένα είναι νεοφιλελευθερισμός τότε τιμή μου να είμαι τέτοιοσ. Εγώ παντωσ το λέω κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους, ελεύθερη αγορά μεν αλλά με σαφείς κανόνες, πλαίσιο και ελέγχους (βασικές αρχές της αριστεράς στην υπόλοιπη Ευρώπη). Και ιδεολογικό προσδιορισμό έχω και στις εκλογές ψηφίζω αυτό που με εκφράζει. Εσένα σε βλέπω λίγο από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος29/3/14 17:38

    άσε ρε φ΄λε που μας κατεβάζεις ολόκληρα κατεβτά για να μας πείσεις . όταν γραφεις συνέχεια σίγουρα θα δείξεις και αυτά που προσπαθείς να κρύψεις. το ότι σε συγκρινα με τον αδωνι ,αυτόε μίλισε για το κωλοχαρτο και συ το αναπαράγεις και όχι μόνο αυτό όλη η επιχειρηματολογία σου βασίζεται στα
    λέομενα των φασιστοειδών πλεύρη κλπ
    αυτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος29/3/14 17:50

    Κι ενώ εμείς πλακωνόμαστε για τα φαρμακεία, το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί οσονούπω, και που στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη μνημόνιο, καταργεί τις παροχές μητρότητας, το οικογενειακό επίδομα, τις τριετίες, μειώνει τις συντάξεις, δίνει τη χαριστική βολή στα ψυχοραγούντα ταμεία, θάβει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα εργασιακές σχέσεις κλπ, κλπ, κλπ.
    Με τις υγείες μας.
    ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα ,αυτά είναι τα τελευταία χαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος29/3/14 21:09

    καλα τα λες αλλα τι ψηφιζουμε στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος29/3/14 22:07

    τι ρωτάς σου το λέει παραπανω το γιωργάκη και πάντα ενός των δημοκρατικών τειχων της εε . άκου τι σου λέει αντιφάσκοντασ κίόλας
    Κάποια ζουδάκια βρήκαν την ευκαιρία να χρεώσουν τα πάντα από το Γιωργάκη και μετά..χετοι....ότι ο Γιωργάκης έφερε το ΔΝΤ και τα μνημόνια και όχι η Μέρκελ ο Σαρκοζί ......

    Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην ΕΕ το μοναδικό χώρο πραγματικής δημοκρατιας και σταθερότητας του πλανήτη. Στην Ουκρανία χώρα 40.000.000, ....

    στο ιρακ στο αφγανισταν ,στη συρία , στη λυβίη,
    όπου φασισμός και υποστήριξη της εε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος29/3/14 22:11

    ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΙΟΙΗΘΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΝΥ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος29/3/14 22:38

    κοιτα στην ευρωπη τι κενανε οι δικοι σου κι αστην την λιβυη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος29/3/14 23:56

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΕΡΚΕΛΑΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.