Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τίμων ο Μισάνθρωπος

Το είδος ανθρώπου που ανθεί στις μέρες μας είναι ο "Τίμων ο μισάνθρωπος".
Ποιος είναι αυτός;
Είναι μια σχεδόν θρυλική φιγούρα της αρχαιότητας.
Το όνομά του το πήρε από έναν αρχαίο Αθηναίο, τον Τίμωνα, ο οποίος είχε χρήμα και άρα είχε και πολλούς φίλους, πολλούς που παρασιτοζωούσαν γύρω του, πολλούς κόλακες, πολλή "Αυλή", που λένε.
Ώσπου κάποια μέρα, τα λεφτά του τέλειωσαν και οι φίλοι και οι κόλακες εξαφανίστηκαν κι εκείνος έμεινε μόνος σκάβοντας χωράφια για να ζήσει, μακριά απ' όλους που λίγο πριν τον κολάκευαν.
Τότε κατάλαβε την κακία του κόσμου, κατάλαβε πως οι άνθρωποι σου πουλούν αγάπη μόνο για όσο μπορούν να κερδίζουν από σένα και, μόλις δε μπορούν πια να κερδίζουν από σένα, παίρνουν την αγάπη τους στον ώμο και φεύγουν γι' άλλες πολιτείες.
Έτσι, ο Τίμων μίσησε τους ανθρώπους και ορκίστηκε να μην έχει πια καμιά σχέση με κανέναν απ' αυτούς. Αποτραβήχτηκε σ' ένα απόμερο χωράφι και δεν ήθελε ούτε να ακουέι πια για το ον που λέγεται άνθρωπος.
Μόνο μισούσε πια, γι' αυτό και πήρε απ' τους συγχρόνους του το προσωνύμιο "Μισάνθρωπος".
 ο ιστορικός Λουκιανός μάλιστα αναφέρει μια ανέκδοτη ιστορία γι αυτόν
(το διαβάζουμε στο υπέροχο "Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους" του Δημήτρη Σαραντάκου):
Κάποτε ο Τίμων ο Μισάνθρωπος κατέβηκε στην Εκκλησία του Δήμου και είπε τα εξής στους έκπληκτους συμπολίτες του:
«Άνδρες Αθηναίοι, όπως ξέρετε στο χτήμα που έχω στους πρόποδες του Υμηττού, υπάρχει μια συκιά, που χρησίμεψε ως τώρα σε πολλούς για να κρεμαστούν. Επειδή σκοπεύω να χτίσω μια καλύβα εκεί και θα κόψω αυτή τη συκιά θα ήθελα να ειδοποιήσω όσους έχουν σκοπό να αυτοκτονήσουν, να το κάνουν σύντομα, πριν κόψω το δέντρο».

Λέγεται μάλιστα ότι πέθανε από γάγγραινα, επειδή δεν άφηνε γιατρό να πλησιάσει να του γιατρέψει ένα ασήμαντο τραύμα!
Έτσι, ο Τίμων ο Μισάνθρωπος έμεινε ως στερεότυπη, σχεδόν επιθεωρησιακή, φιγούρα για τραγωδούς και κωμωδιογράφους.
Κεντρικό θέμα έχει υπάρξει στον κλασικό "Δύσκολο" του κωμωδιογράφου Μενάνδρου αλλά και στον "Τίμωνα τον Αθηναίο" του Σαίξπηρ.
(Και παραλλαγές του, με άλλο βέβαια όνομα, μπορούμε να βρούμε πλείστες όσες κωμωδίες και δράματα- θα έλεγα ακόμη και το ρόλο του Ορέστη Μακρή στη θρυλική "Κάλπικη Λίρα").

Το ερώτημα είναι: υπάρχει ο Τίμων ο Μισάνθρωπος στις μέρες μας;
Τα μάτια μου λένε πως, ναι, υπάρχει.
Είναι αυτός που γυρίζει σπίτι και βάζει τις φωνές στη γυναίκα του, γιατί πήρε μια κολώνια που της άρεσε και δε γύρισε όλα τα σούπερμάρκετ της περιοχής για να βρει τη φτηνότερη.
Είναι αυτός που μαλώνει τους οικείους του γιατί ξεχάσανε αναμμένο το φως του διαδρόμου, ενώ δεν το χρειάζονταν.
Είναι αυτός που μετράει τις μπουκιές ψωμί που τρώνε οι άλλοι και κάνει παρατηρήσεις για το καθετί.
Είναι αυτός που μετράει τα δευτερόλπετα που ήταν αναμμένο το θερμοσίφωνο και κρατάει χρόνο.
Είναι αυτός που πάει στον μπακάλη να αγοράσει ντοματοπολτό και δημιουργεί θέμα γιατί στο σούπερμάρκετ βρίσκει τη συσκευασία 20 λεπτά φτηνότερη.
Είναι αυτός που όποιον περάσει από μπροστά του και τον χαιρετήσει, μόλις γυρίσει την πλάτη του πάντα θα βρει κάτι να του προσάψει απ' το παρόν ή απ' το παρελθόν.
Είναι αυτός που βρίζει τους ανάπηρους γιατί τρώνε θέσεις πάρκινγκ και αναγκάζεται αυτός να κάνει κύκλους.
Είναι αυτός που βρίζει τους πολύτεκνους γιατί παίρνουν επιπλέον μόρια τα παιδιά τους για να περάσουν στα πανεπιστήμια.
Είναι αυτός που βρίζει τους μετανάστες γιατί, αν πάθουν κάτι σοβαρό, έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο.
Είναι αυτός που, όταν μαθαίνει πως βιάσανε μια γυναίκα, αμέσως βγάζει το συμπέρασμα πως... "τα 'θελε ο κώλος της" και πως σίγουρα θα... κουνιότανε και τώρα κάνει την παρθένα.
Είναι αυτός που, όταν μαθαίνει πως κάποιος αυτοκτόνησε, η πρώτη του κουβέντα είναι "καλό λαμόγιο θα 'σουνα κι εσύ για να αυτοκτονήσεις".
Είναι αυτός που βλέπει να κατάσχεται το σπίτι κάποιου από την τράπεζα και λέει χαρέκακα "καλά του κάνουν, ας μην έπαιρνε σπίτι, αφού δεν είχε λεφτά".
Είναι αυτός που, όταν ακούει πως κάποιος απεργεί ψάχνοντας το δίκιο του, τον αποκαλεί βρωμιάρη κι απατεώνα αι εύχετια να τον δείρουν και να τον απολύσουν.
Είναι αυτός που, καθισμένος στην πολυθρόνα του απέναντι απ' την τηλεόραση, βρίζει όποιον δει να προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι του έξω απ' το νερό της ήττας.
Είναι αυτός που ξυπνάει το δίκιο μέσα του, μόνο όταν πρόκειται για το δικό του. Και ξανακοιμάται αμέσως, μόλις το ικανοποιήσει. Ή, όταν δεν το ικανοποιήσει, εύχεται να χαθεί το δίκιο και των υπολοίπων.
Είναι αυτός που του φταίνε όλοι και όλα, αυτός που βλέπει στον εαυτό του τον αναμάρτητο και στους άλλους τον διάβολο προσωποποιημένο. 

Αυτός είναι ο Τίμων ο Μισάνθρωπος.
Και το όνομά του ακόμη μαρτυρεί το αξιακό του σύστημα: Τίμων, εκ του "τιμή"... φράγκα σα να λέμε!
Οι αρχαίοι ιστορικοί, κωμωδιογράφοι και τραγωδοί τον τίμησαν δεόντως με την πένα τους.
Η σύγχρονη γραφή τον έχει αποκλείσει από τους ρόλους της.
Κι όμως, σήμερα ο Τίμων είναι βεβαιότατα ακόμη πιο συνηθισμένος και αναγνωρίσιμος τύπος σε σχέση με τότε.

Ο Τίμων ο Μισάνθρωπος είναι ο συνηθέστερος διπλανός μας στο λεωφορείο, στο φανάρι, στη δουλειά, στην ουρά της τράπεζας, στο χώρο αναμονής του ιατρείου, στο γήπεδο, στη λαϊκή.

26 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/3/14 08:14

    ο σκάσε και πλέρω είναι μισάνθρωπος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/14 09:21

    εχω την εντυπωση ότι αν διάβαζε τα σχόλια του site της γλανιτσιάς ο συγγραφέας θα το έβαζε πάνω πάνω στην κατάταξη
    Το ερώτημα είναι: υπάρχει ο Τίμων ο Μισάνθρωπος στις μέρες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/3/14 09:31

    Οίίίί τα κακόμοιρα, πόση χολή μπορεί να βγάλουν μόνο και μόνο γιατί τόσον καιρό εδώ μέσα δεν μπόρεσαν να γράψουν μια αράδα αντιπαράθεσης σε θέσεις.....

    Μαγκιά, κλανιά και κακιούλες.......

    Ρε τα ζουδάκια......στις τρούπες σας πάλι, αρκετά ξεμυτίσατε......

    Βρε ανθρωπίσκοι (που ιδρώνετε ακόμα και με την ανωνυμία σας) άμα δεν έχετε κάτι να γράψετε γιατί ξετσουτσουνίζετε γελοιωδώς και αιμοβορικώς.......ωσεί άλλα βατοκρυμμένα.

    Ρε δεν ήξερα ότι μισάνθρωπος είναι όποιος καταχεριάζει τα λαμόγια!!!!!

    Τόμαθα και φτούνο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/3/14 10:17

    Το σχόλιό μου (9.31) φυσικά δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο του κειμένου της ανάρτησης, αφορά μόνο το πρώτο σχόλιο, που αναφέρεται στη ρήση ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ (δική μου)

    Την αντικοινωνική συμπεριφορά καταχεριάζω τόσον καιρό εδώ μέσα, αυτήν την αντικοινωνική συμπεριφορά που περιγράφει το κείμενο και το ζουδάκι του πρώτου σχολίου βρήκε τόπο να ρίξει τη χολή του.

    Επειδή πολλοί δεν διαβάζουν τα κείμενα των αναρτήσεων αλλά κουτσομπολική τη διαθέσει διαβάζουν μόνο τα σχόλια, σας παρακαλώ να διαβάσετε τουλάχιστον αυτή την ανάρτηση γιατί πολλοί θα δουν τον εαυτούλη τους......

    Ειδικά όταν έπαψε να είναι πλούσιος ο Τίμων και έχασε τους "φίλους του" σας θυμίζω τη ρήση "πάμε σε άλλον κορύτο".....

    Καλημέρα και βγάλτε την κακία από πάνου σας, παλέψτε την αδικία και καταχεριάστε τα λαμόγια.....Ακόμα και σήμερα μετά τα τόσα και τόσα τα λαμόγια συνεχίζουν την τακτική τους. Λιώστε τα όπου τα πετυχαίνετε. Αν αυτό ενοχλεί κάποιους είμαι σίγουρος ότι ανήκουν σε κάποια συντεχνία λαμογιών και χαίρομαι που τα κουτουπώνω.

    Αν εσάς δεν σας ενοχλούν τότε μη με αναγκάζετε να σας ξαναγράψω ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ.....

    (Ααααχχχ ξεχαρμάνιασα πρωί πρωί που τάχωσα σε κακίστρες....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/3/14 10:51

    τσιμπησε! , και ισχύει , όταν πατάς τον κάλο του αλλουνού τότε βγάζει περισσότερο φαρμάκι αυθόρμητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/3/14 13:58

    Έχω στα χέρια μου κρυφή δημοσκόπηση που δίνει 48% ΝΔ, 45% Πασοκ και 3,5%, ΣΥΡΙΖΑ . Οι υπόλοιποι δε μπαίνουν στη βουλή.
    Η πτώση του Σύριζα οφείλεται μάλλον σ αυτο το παιδάκι στον Κρίτωνα Αρσένη Πολύ διεφθαρμένος !!!τι να σας πω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/3/14 14:05

    Ορίστε, μίζεροι. Ντουμπάι θα γίνει το Ελληνικό. Ουρανοξύστες, πολυτελή εστιατόρια, μαρίνες για σκάφη. Κι αντί να χαίρεστε που επιτέλους έρχεται η ανάπτυξη, εσείς διαμαρτύρεστε επειδή ο Λάτσης αγόρασε το οικόπεδο κοψοχρονιά. Να γίνει πάρκο, λέτε. Θα σας ταΐζει το πάρκο, ρε; Θα σας προσφέρει δουλειές; Αλλά, ξέρω, δεν σας νοιάζει. Μόνο η ιδεοληψία σας σας απασχολεί. Αλλά ξέρετε τι σας αξίζει; Αντί ο Λάτσης να προσλάβει εσάς και να σας πληρώνει ένα σκασμό λεφτά (βλέπε 400 ευρώ), να φέρει τίποτα Μπαγκλαντεσιανούς, να τους πληρώνει με ένα κατοστάρικο το μήνα, κι εσείς να κοιτάτε. Κι επιπλέον, ό,τι περισσεύει από τα πολυτελή εστιατόρια να μην τα πετάει στους σκουπιδοντενεκέδες, αλλά να σας τα πουλάει. Ρε Ντεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/3/14 14:12

    Οπου συνανατατε λαμόγια κουτοπόστετα
    Στο δρόμο στην καφετέρια παντού !! Έτσι μόνο θα ησυχάσουμε απο τα λαμόγια
    Αυτή κι αν είναι προτασούλα !!!!!!
    Ρε ντεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/3/14 14:18

    Οι ευρωλιγούρηδες συνεχίζουν το έργο τους…
    Η κατεδάφιση των Ελλήνων επήρθε αργά και σταθερά από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!!! Ανέτρεψαν τις σταθερές του βίου εκατομμυρίων νοικοκυραίων, διαπράττοντας τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος…
    Τώρα αποδέχονται και το τρίτο Μνημόνιο το οποίο μάλιστα ετοιμάζονται να μας το σερβίρουν με ένα πιο κομψό περιτύλιγμα. Οι ευρωπαϊκές ελίτ ετοιμάζουν πολιτικές λιτότητας, οι οποίες θα «κινεζοποιήσουν» την εργασία και θα αποδομήσουν τελείως το κοινωνικό κράτος.
    Τα δικά μας ευρωλιγούρια δεν έχουν κανέναν άγχος!!! Οι πολιτικάντηδες δεν θα φέρουν καμία αντίδραση σε αυτό που συμβαίνει, παρά μόνο εκ των υστέρων μόνο για να κάνουν ντόρο. Έχουν μάθει να υπακούν και ξέρουν ότι θα τα φέρουν από εδώ θα τα φέρουν από εκεί και τελικά θα κάνουν επιθυμίες τους πράξη!!!!
    Το επιβεβαίωσε και ο Στουρνάρας όταν είπε «Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών», δηλώνοντας μάλιστα αισιόδοξος ότι έως Κυριακή, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.
    Αυτό από μόνο του όσοι θέλουμε να θυμόμαστε σημαίνει περισσότερο δυστυχία και μιζέρια!!!
    Ακόμη και οι δικοί τους πανεπιστημιακοί σε μελέτες τους όπως αυτή του καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Σάιμον Ρεν-Λιούις, το λένε… Οι πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, δεν είναι απλά λανθασμένες στη θεωρία, αλλά προκαλούν. Παραλληλίζει δε τη δραματική κατάσταση στην χώρας μας λόγω της λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα, με τον μεγάλο λιμό της Ιρλανδίας με 1,5 εκατομμύριο νεκρούς (1845-53), τις τραγικές επιπτώσεις του οποίου επέτεινε η βρετανική κυβέρνηση.
    Αυτό είναι απο το ποντίκι
    Ρε ντεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/3/14 14:56

    Αλυσσοδεθείτε σαν τον Χατζημαρκάκη να σας πιστέψουμε και εγώ προσωπικά δε θα σας πω "νούμερα".....

    Τόσα χρόνια θιασώτης της ακρονεοφιλελεύθερης μονεταριστικής πολιτικής του Ρέσλερ, είδε ότι ο κορύτος άδειασε και ....πάμε γι' αλλού....σας και ΕΣΑΣ το έκανε!!!!! Ποιος του το σφύριξε??????.

    Πάντως το σύνθημα "Βουδούρης.....Βουδούρης" σας εμπνέει αγωνιστικότητα βλέπω.

    Ο Κριτωνάκος κάποτε ήταν του συστήματος και τον σκυλόβριζαν κάποια βαρεμένα, τώρα έγινε σύντροφος.....εδώ ταιριάζει το ρε ντεεεεεε, γιατί μπερδεύεσαι?????

    Τρεχάτε γλήγορα στον κορύτο, γιατί οι θεσούλες πιάνονται και θα μείνετε στην απόξω και δε θα σας πιστεύει κανείς τότε, γιατί θα βλέπει τα καρουλιασμένα χέρια σας από τα παλαμάκια στις υπουργάρες της πασοκονεοδημοκρατίας και άντε τότε να κόβετε φλέβες για να γίνετε πιστευτοί......

    Ούτε για δούλεμα δεν είστε στην τελική......

    Πάντως τώρα στις δημοτικές εκλογές ψηφίστε μόνο νέους και ντόπιους. Ούλα τα βαρεμενοσυνταξιούχα που ψάχνουν τρόπο ενασχόλησης κυνηγήστε τα πετώντας τους το ποτήρι με την μπουλουμάτσα, γιατί νερό δεν είναι....

    Και πάντα να είσαστε με υγιή καχυποψία και να αναρωτιόστε.

    "φτούνος γιατί ήρθε από την Αθήνα ή από την άλλη άκρη του κόσμου για να βάλει υποψηφιότητα????? Για να με σώσει, να με βοηθήκει???? Τόσο αλτρουιστής είναι ή τόσο ......ιδιώτης????"

    Άμα βρείτε απάντηση για τον εαυτό σας στο παραπάνω απλοϊκό ερώτημα τότε θα επιλέξετε ΣΩΣΤΑ και ορκίζομαι γι' αυτό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/3/14 15:04

    Και κάτι για την "βούρλο" απορία του περί Ντουμπάι ελληνικού.

    Έχει καλύτερο κλίμα και θέση το Ντουμπάι από την Αττική και γι' αυτό εδώ δε θα φτιάξουνε θέρετρα κλπ που βλέπεις και ζηλεύεις είτε στο Μονακό είτε στο Ντουμπάι είτε όπου αλλού...

    Τράβα πλύσου μπας και φύγει καμιά τσίμπλα και δεις λίγο καλυτερούλια.

    Τα ίδια λέγαμε και για τις πεζοδρομήσεις και για τα εμπορικά και για το μετρό και αλυσσοδενόμαστε, αλλά "σύντροφοι" δε θα μας πέσει η μύτη......ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ!!!!!!

    Τώρα όσο αφορά τη μαύρη εργασία (μπαγκλαντεσιανούς ή το μηνιάτικο στα 300-400) την εισφοροδιαφυγή από τους ελληναράδες του ιδιωτικού τομέα επιχειρηματίες μη με κουράζεις τα έχω χιλιοκατσαδιάσει όταν εσύ τους υπερασπίζεις ακόμα.

    Την προτασούλα του Σύριζα θα μας την πεις για το Ελληνικό??????

    Άμα την βρεις γράψε μου, μέχρι τότε στην τρούπα σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/3/14 20:26

    Αληθεια ρε πατριωτες τι λενε οι αλλοι για το ελληνικο: πλακα πλακα θα ηθελα να μου πει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/3/14 09:25

    Na πουληθεί λένε και όχι να χαριστεί στο Λάτση Και το ΚΚΕ ακόμη αυτό λεει
    Που ειναι ο Αργ Ντινοπουλος σημερα? γιατί χάθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος15/3/14 09:34

    Θυμήθηκα το Μωλ που είναι όλο αυθαίρετο, τώρα που είπα Λάτσης κάποιος άλλος με επιλεκτική μνήμη θυμάται μόνο τους υμιυπαιθριους των διαμερισμάτων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος15/3/14 14:51

    Σα δε ντρεπόστε πασοκονεοδημοκράτες, σας έφερε ο σύριζα αγοραστές σωστούς επιχειρηματίες που σας δίνουν περισσότερα λεφτά και σεις το χαρίζετε στο Λάτση......

    Ρε "UFO" τον κινέζο παριστάνεις????

    Ένας αγοραστής παρουσιάστηκε και αυτό λόγω παγκόσμιας συνομωσίας να πάει στο Λάτση.....

    Δε μπορεί μας ψεκάζουν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος15/3/14 15:04

    Με τους ημιυπαίθριους "ανθρωπίσκε" αυτό λέω.

    Σου φόρτωσαν "ζουδάκι" την αυθαιρεσία όλη, το κύκλωμα κατασκευαστών, μηχανικών και σία.....τους πλήρωσες το μπαλκόνι σαν κανονικό διαμέρισμα και τώρα τους πληρώνεις (τους μηχανικούς) να σου υποβάλουν τα χαρτιά να το τακτοποιήσεις και δε θες να πληρώσεις και τα δημοτικά τέλη όπως ο νόμιμος....

    Μου φαίνεται σήμερα πλακώσανε οι εξωγήινοι!!!!!!!! ή το ψέκασμα είναι πολύ δυνατό....

    Και για το Μωλ.....θα στο ξαναγράψω.

    Σ΄άφησαν "πελματάκι" να κάνεις τις ψιλοαυθαιρεσίες σου, σε κατέστησαν συνένοχο για να κάνουν εκείνοι τις χοντρές αυθαιρεσίες.....τι δεν καταλαβαίνεις?????

    Εσύ προφανώς σκας που δεν μπόρεσες να κάνεις αυθαιρεσίες θερίες όπως ο Λάτσης και επειδή εσένα σε φόρτωσαν ψιλοαυθαιρεσίες τα λαμόγια (για τους ημιυπαίθριους λέω πχ)θεωρείς εαυτόν αθώον του αίματος......

    Τόσα χρόνια χιλιάδες παραβάσεις στις πολυκατοικίες (πχ κάπου 1,5 ημιυπαίθριοι) δε βρέθηκε μια κρατική αρχή (πχ εισαγγελεία δε λέω για πολεοδομία) που να πιάσει στην τύχη μια πολυκατοικία και να δει ότι και τα 15 διαμερίσματα έχουν την ίδια αυθαιρεία και να φωνάξει τους αγοραστές και τότε να δει ότι έτσι τους την πούλησαν και τότε ο κατασκευαστής, ο μηχανικός, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, η δεή, η πολεοδομία και δεν ξέρω ποιος να τιμωρηθούν για παραδειγματισμό......Αλλά τι να ζητάω ο δόλιος.........

    Δεν μπορεί, αν και σ' αυτό υπάρχουν αντιρήσεις τότε είμαι πεπεισμένος.....ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!!!!

    Όχι άλλο κάρβουνο.....κατράμι με κάνατε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/3/14 15:31

    Εγώ τώρα γιατί θέλω να τα βάλω με σα(χλα)μαρίτσες?????

    "

    Και ρωτάω εγώ το καθίκι.

    Δηλαδή ο συνταγματάρχης που παίρνει 2.000 είναι αδικημένος και ο δασκαλάκος των 900 ευρώ δεν πρέπει να πάρει?????

    Αγρικάς μεγάλε ότι το "δεξιό" μιλίταρυ ίσως πάει κατά μεριά πιθήκων και θες να τους κολώσεις????

    (κάτι διάβαζα κάπου κάποτε για αυξημένα ποσοστά σε τμήματα ενστόλων.....ή ελληναρά μου είναι ψέματα???)

    Και οι επωνομαζόμενοι αριστεροί του συνοθυλεύματος γιατί δεν το καταγγέλουν????? Μπας και χάσουν κανα ξόφαλτσο ψήφο????

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σας λέω και σας ματαλέω!!!!!!

    Ρε μπας και χρειάζεται κάπου κάπου και καμιά τρόικα γιατί ο πολιτικαντισμός και ο λαϊκισμός έχει πάρει διδακτορικά σε τούτη την έρμη χώρα?????

    (Μου φαίνεται γίνομαι κάθε μέρα και χειρότερος από το Σόιμπλε και τη Μέρκελ..ε, ρε τι έχω να διαβάσω πάλε,ενώ ξέρω ότι ΕΣΕΙΣ δόσατε το δικαίωμα (ελληνάρες μου τρανοί και μικροί) να έρθει η τρόικα των ακρονεοφιλελεύθερων μονεταριστικών καθικιών όπου γης....και να ξεσκίσει το κάθε τι κοινωνικό και δημόσιο αγαθό χάριν του ανήθικου ιδιώτη που λαλάκωσα να γράφω και κάτι ψεκασμένοι με μαλώνανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/3/14 15:40

    Και για τους αδαείς στην γλανιτσιώτικη κουλτούρα ο χαρακτηρισμός σε εισαγωγικά που απευθύνεται σε σχολιαστή να εκλαμβάνεται ως χαϊδευτικό.

    Ο χαρακτηρισμός χωρίς εισαγωγικά που αναφέρεται σε νοοτροπίες, πράξεις ή παραλείψεις να εκλαμβάνεται ως κράξιμο.

    Για αποφυγή παρεξηγήσεως για τους καλοπροαίρετους, γιατί ο κακόβουλος δε χρειάζεται αφορμή, αλλά φόρα παρτίδα μπροστά στα μάτια σας διαστρεβλώνει απόψεις λες και δεν ξέρετε να διαβάζετε, νομίζοντας ότι όλοι έχουν πάρει 10 και 2/13.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/3/14 18:47

    Τι εγινε ρε μυγδαλιωτες καταπιατε τη γλωσσα σας. Οπλοπολιβολο ο δικο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/3/14 18:58

    Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» συμφωνώντας με την πρόταση των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, η οποία στηρίζεται στην Μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, θεωρεί ότι ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά πρέπει να παραμείνει δημόσιος-κοινόχρηστος χώρος, να μην ιδιωτικοποιηθεί, και να μην δομηθεί περαιτέρω.

    Το υφιστάμενο πράσινο να εμπλουτιστεί, να οργανωθούν κοινωφελείς δραστηριότητες και οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις να αποκτήσουν πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις, οι οποίες να καλύπτουν τις ανάγκες χρηματοδότησης ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου.

    Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/418304/hr-kortzidis-pliatsiko-sto-elliniko-–-ehoyme-realistiki-protasi#ixzz2w3Fcnrr1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος15/3/14 19:59

    Κάποιοι κάτοικοι από φτούνους είναι και αυτοί που ανέβηκαν στο βουνό τον ανήφορο (καταπατώντας????) και τώρα θέλουν προστασία του περιβάλλοντος????

    Κάποτε ένα γίδιον κατά την Κερατέα νομίζω είχε πάρει μια χεσιά τόπο και σιγά σιγά άρχισε να καταπατά τον ανήφορο το βουνό φυτεύοντας ελιές μέσα στα πεύκα. Συρματόπλεξε κανα τριάρι στρέμματα και τόκανε δικό του (κανένας μας δεν γνωρίζει για καταπατήσεις, ε ζουδάκια μου????) Έχτισι και μια εξοχικάρα, που τύφλα νάχουν οι βίλες της Μυκόνου.

    Περάσανε τα χρόνια και έγινε πρόεδρος? (θα σας γελάσω) εξωραϊστικού συλλόγου και προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής. Κυνηγούσε μανιωδώς τον όποιον αυθαιρετούντα και τον όποιον έκοβε κανα δέντρο στο εκτός σχεδίου οικοπεδάκι που έπεφτε πάνω στην παράγκα που είχε ο ανθρωπάκος)

    Ναι, ναι αυτό το λαμόγιο ο καταπατητής ο αυθαιρετούχος (όχι για να σκεπάσει την οικογένειά του, αλλά το έκανε εξοχικό) τόπαιζε νομοταγής και οικολόγος.

    Γι' αυτό είμαι λιγουλάκι επιφυλακτικός με αυτούς τους κατοίκους, αλλά και γιατί διάβασα μια δημοσκόπηση που έλεγε ότι το 85% των κατοίκων της γύρω περιοχής θέλουν αξιοποίηση του ελληνικού στυλ Ντουμπάι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος15/3/14 22:09

    Τι να του απαντήσεις ? Για όλα φταίει ο πολίτης και πουθενά οι πολιτικοί . Αν εμείς είμαστε ψεκασμένοι , αυτός παίρνει παραισθησιογονα σίγουρα !.
    Ενα παράδειγμα για να καταλάβετε:
    1 Ο Ν Τριτση του 83 που προέβλεπε τους υπαιθρίους έγινε για να φτιάξει το 2004 το μωλ ο Λάτσης και να σε κάνει να νοιωθεις συνένοχο για να μην μιλήσεις .
    2 Η παγκόσμια ελιτ συμφώνησε να πάρει το Ελληνικό Ο Λάτσης με 84 € το τμ και δεν λέει οτι στο διαγωνισμό ξεκίνησαν 9 και βγήκαν εκτός, με φωτογραφική διάταξη υπέρ του Λάτση Δεν καταλαβαίνει το πιο απλό: Οτι η εγχώρια ελίτ είπε στην κυβέρνηση δωστετα σε εμάς για αλλοιως την βάψατε Εδώ εμείς μεταξύ μας θα τα μοιραστούμε!!
    Μελλισανιδης τον ΟΠΑΠ Λάτσης το Ελληνικό και έπεται συνέχεια..
    Δεν βλέπει οτι ότι τα μεταπολιτευτικά θεμέλια πάνω στα οποία συγκροτήθηκε η ελληνική κοινωνία ηταν μια νομοθεσία υπέρ της σπάταλης της κλοπής και της ατιμωρησίας Δεν βλέπει επίσης ,γιατι πολιτικά είναι κοντόφθαλμος
    κατι που γινεται αντιληπτό και στον πιο ανίδεο της πολιτικής και που το ομολογεί το ίδιο το πολιτικο σύστημα ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα φρόντισε να αναπαράγεται για τον εαυτό του αγνοώντας σε ολες τις ματαπολιτευτικές του φάσεις του τα συμφέροντα της χώρας .
    Τι να του απαντήσεις όταν σου λέει ότι την τρόικα εμείς τη φέραμε
    Η Ελλάδα εχει περιέλθει σε μια σταθερή τροχιά πολιτικής παρακμής κι αυτός σου λέει ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ .Τόσο τον ενδιαφέρει η Χώρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος15/3/14 22:48

    Διαβάζει πολύ Ράμφο .Κάποιος πρέπει να του πει Οχι άλλο Ράμφο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος16/3/14 16:57

    ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΜΠΕ ΟΙ ΟΙ ΒΑΧ ΟΡΕ ΤΑ ΛΥΣΕ ΟΥΛΑ...ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ 2000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ...30 Χ4Χ3Χ2=720 ΑΝΤΡΕΣ ΔΙΟΙΚΕΙ..ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ..ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος16/3/14 21:00

    Νάτα μας και οι συριζ-ανέλ.....υπάρχουν ακόμα???? Νόμιζα ότι με το ψέκασμα εξαφανίστηκαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος17/3/14 00:00

    ΡΕ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.