Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μικρόκοσμος εναντίον μικρόκοσμου

Δεν μας αφοράς ρε Χριστόδουλε Ξηρέ. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν υποτεθεί ότι δεν είσαι η γραφική καρικατούρα που εμφανίστηκε στο βίντεο, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι παραμένεις όντως ένας εξαιρετικά επικίνδυνος τύπος που με τις φοβερές διασυνδέσεις του θα σκορπίσει ξανά το τρομοκρατικό πυρ το εξώτερον. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν σκοτώσεις κανέναν. Πώς αλλιώς να στο πούμε δηλαδή; Ακόμη και να είσαι σε θέση και φάση να σκοτώσεις κανέναν, ακόμα και να το καταφέρεις, αυτό αφορά μόνο εσένα, τον μικρόκοσμό σου και τον μικρόκοσμο εκείνων που απειλείς
. Καθρεφτίζονται οι μικρόκοσμοί σας, πόσο δύσκολο σου είναι να το αντιληφθείς; Ακόμα και αν δεν υπήρχε «αντάρτικο πόλης» θα έπρεπε να το εφεύρουν. Σας χρειάζονται περισσότερο από ό,τι σας φοβούνται. Όχι επειδή είστε υποχείρια ή πράκτορες. Δεν είστε. Αλλά είστε πολιτικά χρήσιμοι. Σας χρειάζονται ακόμα και με το τίμημα να χάσει μια μέρα ένας από αυτούς τη ζωή τους. Και πάλι συνολικά τους είστε αρεστοί αν όχι και αναγκαίοι. Και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο περαιτέρω αυταρχικοποίησης της έννομης τάξης. Ναι, ισχύουν προφανώς κι αυτά, αλλά είναι δευτερεύοντα: αν δεν είχαν εσένα να παίζουν θα έπαιζαν κάτι άλλο, ενώ και για την αυταρχικοποίηση δεν χρειάζονται πια ιδιαίτερα προσχήματα. Το πρωτεύον είναι ότι δεν γεμίζει μόνο ο δικός σας μικρόκοσμος με αδρεναλίνη, γεμίζει κι ο δικός τους. Το πρωτεύον είναι ότι δεν παίζετε μόνο εσείς κλέφτες κι αστυνόμοι, παίζουν κι αυτοί. Τη βρίσκουν μαζί σας. Το πιγκ πογκ σας που εξελίσσεται ερήμην των μαζών δεν θα μπορούσατε να το παίζετε μόνοι σας. Το ότι τους έχετε συμπαίκτες όμως δεν σας προβληματίζει. Το ότι αντί να αποσιωπούν και να υποτιμούν τη δύναμή σας, την μεγεθύνουν και την μακιγιάρουν εξωπραγματικά, δεν σας προβληματίζει. Αν σας φοβόντουσαν θα σας έπαιζαν τελευταία είδηση ή δεν θα βλέπατε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Από κοινού και οι δυο μικρόκοσμοι είστε οι μοναδικοί που πιστεύετε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι αυτό που αφορά κατεξοχήν τον κόσμο σήμερα. Δεν μας αφοράς, Χριστόδουλε. Σκοτώσεις ή σε σκοτώσουν, δεν μας αφοράς
πηγη

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος23/1/14 15:14

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ.ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ..ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΤΟΠΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟ.ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥ 1960 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.ΑΛΛΙΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.....ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ(ΣΟΛΩΜΟΣ) ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ(ΦΕΡΡΑΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.