Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ένας απλός άνθρωπος

Να’ μουν ένας απλός άνθρωπος ήθελα από παιδί. Να χαίρομαι με το ξημέρωμα και να κοιμάμαι με την μία όταν η νύχτα πέσει. Να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Σαν απλός άνθρωπος να ζήσω. Πώς περιπλέχθηκε τόσο η ζωή και πόσο φόρτωσε το κεφάλι μου με ερωτήματα που ακόμα δεν βρήκα απαντήσεις, ούτε που κατάλαβα. Μία πρόσθεση και μία αφαίρεση ήθελα να ξέρω για να μπορώ να βάζω και να βγάζω από την σκέψη μου ό,τι εγώ θεωρούσα ότι πρέπει να μείνει ή να φύγει. Κι όμως ήρθε η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός με τα χρόνια ,που κάνουν τα πράγματα δύσκολα όταν πρέπει ως απλός άνθρωπος να αποφασίσω.

Εκεί λοιπόν που θέλω με την μία να διαγράψω την πολιτική ως έννοια και ως πράξη έρχονται στο μυαλό μου πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν τον άνθρωπο πάνω από την πολιτική άσχετα αν στο τέλος το πλήρωσαν ακριβά. Εκεί που λέω όχι όπλα, όχι στρατός, έρχονται στα μάτια μου σαν ταινία, φωτογραφίες ασπρόμαυρες παλικαριών που ώρες-ώρες ήθελα να τους μοιάσω. Θέλω κάποιες στιγμές να κάνω την οριστική αφαίρεση από την ψυχή μου μιας χώρας που τίποτα δεν είναι από αυτό που θεωρώ ουσιαστικά καταφύγιο και βλέπω την γριά με το ζαλίκι στην πλάτη και το αμούστακο να πηγαίνει νυχτερινό μετά το συνεργείο και ξαφνικά η αφαίρεση γίνεται πολλαπλασιασμός.
Ένας απλός άνθρωπος μιας ασήμαντης χώρας ήθελα να ήμουν για να γίνει η διαβίωσή μου πιο εύκολη, πιο απλή. Να μην έχει νέους που όλο ρωτάνε «Γιατί» και να μην έχει μεροκαματιάρηδες που να λένε «Δόξα τω Θεώ». Να ζουν όλοι σε ένα «Ωχ αδελφέ» για να γίνουν και οι δικές μου αριθμητικές πράξεις πιο απλές και πιο σίγουρες για το αποτέλεσμα. Κάνω την σούμα κάθε βραδάκι για να ετοιμαστώ για τον ύπνο του Δικαίου και εκεί που η αφαίρεση έχει τον πρώτο λόγο και επιτέλους φθάνω μηδέν, το χαρτί γίνεται πυκνογραμμένο κείμενο πράξεων ανθρώπων που μηδενίζουν το δικό μου μηδέν.
Ένας απλός άνθρωπος ήθελα να είμαι. Να βλέπω τα πράγματα απλά με ένα συν και ένα πλην. Πώς με μπέρδεψαν οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Τους προσθέτω τη μία μέρα και τους αφαιρώ την επόμενη. Μα αυτοί όλο διαιρούνται στα εύκολα και συνάμα γίνονται ένα σώμα και πολλαπλασιάζονται στα δύσκολα. Λες και οι αριθμητικές πράξεις γίνανε μόνο από αυτή την χώρα για αυτήν την χώρα. Αυτή η χώρα, που σαν απλό άνθρωπο σε αφαιρεί και ως απλός άνθρωπος εσύ της προσθέτεις.


Simple Man

44 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/1/14 11:39

    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/14 13:52

    Πήγε για βρούβες!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/14 15:37

    "Οπως δηλώνει ο Κοντομηνάς, ότι ''είναι ανίσχυρος απέναντι στους εχθρούς του'', είναι σε θέση να μας δηλώσει δημοσίως, γιά ποιούς εχθρούς συγκεκριμμένα αναφέρεται; "Η εννοεί κατ' εμέ, και σύμφωνα με τη φτωχική μου άποψη, οι εχθροί του είναι οι ίδιοι εχθροί, και γιά τους υπόλοιπους φαγάνες του ''καταπετάσματος της μάσας και της αρπαγής μέχρι σκασμού'', οι φτωχοί δεινοπαθούντες πλέον, "Ελληνες Πολίτες; Κι εξηγούμαι τι εννοώ ακριβώς. "Ολο το αρπακτικό κλεφτοσύστημα, μαζί με τους ξεφτήλες πολιτικάντηδες όλων των ιδεολογιών και γκοτζαμπάσηδες, επί σειρά δεκαετιών, άρπαζαν με ανάλγητους και αλητήριους τρόπους, τον μεγαλλύτερο όγκο των δανεικών και αγύριστων κεφαλαίων από,.....τις ΚΡΑΤΙΚΈΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, Εθνική, Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο, παλαιότερα Ε.Τ.Β.Α., Κτηματική τράπεζα κ.λ.π. Τράπεζες που την πλειοψηφία την είχε το Ελληνικό δημόσιο, δηλ. οι "Ελληνες πολίτες φορολογούμενοι, που σήμερα υποφέρουν τα πάνδεινα, και καλούνται σήμερα αυτοί οι ρημαγμένοι "Ελληνες Πολίτες, να ανακεφαλαιώσουν τις τράπεζες, γιά τον πακτωλό των κλεμμένων. Εδώ τα πολιτικά μαγαζιά της όποιας ψευτο'ι'δεολογίας, είχαν βρεί άσσυλο ρεμούλας στην Αγροτική Τράπεζα. Βγάλτε συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/1/14 15:38

    ΤΟ θέμα είναι μέχρι που θα φτάσει το μαχαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/1/14 15:46

    ΞΕΧΕΙΛΊΣΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/1/14 15:52

    Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΝΕΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΕ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΛΠ.ΟΙ ΑΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ...Ε ΑΥΤΟ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/1/14 16:30

    παράπονο Ελύτης
    ..................
    Σαν να `μουν άλλος κι όχι εγώ
    μες στη ζωή πορεύτηκα.
    ...................
    άλλα είναι εκείνα που αγαπώ
    γι’ αλλού γι’ αλλού ξεκίνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/1/14 16:33

    ΑΧ ΠΟΥΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ..Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/1/14 19:48

    Τι να πει κανείς όταν όλο το ισχυρό συνονθύλευμα της απάτης το έχει ξεπλύνει η εκκλησία!!
    Προχθές ηταν η σειρά του Μελλισανιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/1/14 20:41

    ΕΛΛΗΝ ΥΔΡΑΥΤΛΙΚΟΣ

    Το περσινό καλοκαίρι, αρχές καλοκαιριού χρειάστηκε να κάνω μια ανακαίνιση μιας και η κόρη μου μεγάλωσε κι αυτή κι έγινε γυναίκα με τα ούλα της οπότε έπρεπε να σουλουπωθεί αναλόγως και ο χώρος της. Μέσα λοιπόν στην όλη φασαρία έπρεπε να μεταφερθεί κι ένα σώμα καλοριφέρ κι έτσι πήγα να βρω υδραυλικό για να κάνει την δουλειά. Πήγα στο μαγαζί με τους υδραυλικούς και βρίσκω εκεί έναν να ‘ρθει να δει και να μου πει τι χρειάζεται. Ήρθε είδε και απεφάνθη, 150€ για δύο άτομα και μια ώρα δουλειά και χωρίς απόδειξη λέει αλλιώς συν 13%! Φυσικά δεν δέχτηκα αυτό το εξωφρενικό νούμερο και πήγα σε άλλο μαγαζί να βρω άλλον υδραυλικό κι εκεί βρήκα τον απέναντι γείτονα υδραυλικός και αυτός που μέχρι πρότινος δούλευε μόνος αλλά λόγω κρίσης ξέμεινε από δουλειές κι έτσι πήγε κι έπιασε πόστο στο μαγαζί με τα υδραυλικά μπας και βγάλει καμιά δουλειά, έτσι μου είπε. Τον βρήκα λοιπόν τα είπαμε και κανονίσαμε να περάσει να τα δει και να δούμε τα θα κάνουμε. Αμ δε! «θα σε πάρω τηλέφωνο» μου είπε «να κανονίσουμε πότε ακριβώς θα περάσω» κι ακόμα περιμένω τηλέφωνο!

    Στο σπίτι μου τα φτιάχνω όλα μόνος μου, κυριολεκτικά όλα, δεν είναι δα και καμιά επιστήμη αλλά εν προκειμένω δεν είχα φλόγιστρο να κάνω την δουλειά μέχρι που δεν με πήρε τηλέφωνο ο γειτονας υδραυλικός οπότε τα πήρα στο κρανίο αγόρασα φλόγιστρο με 50€ κι έκανα την δουλειά μόνος μου και όπως ακριβώς την ήθελα και χεσμένο τον έχω τον υδραυλικό.

    Πέρασε ο καιρός ήρθαν τα χιόνια η κρίση χειροτέρεψε η ανεργία βάρεσε τον γείτονα υδραυλικό κατακέφαλα, η εφορία το ίδιο κι αποφάσισε να δουλέψει. Έβαλε πινακίδα μοίρασε καρτούλες πούλησε το αυτοκίνητο (ή του το πήρε καμιά τράπεζα, δεν ξέρω) και πήρε ένα μικρό σαραβαλάκι να κάνει την δουλειά του μέχρι που προχθές ήμουν κάτω στον κήπο και άλλαζα έναν χαλασμένο σωλήνα όταν με είδε την ώρα που πάρκαρε απ’ έξω με ρώτησε τι κάνω του απάντησα ότι φτιάχνω τα υδραυλικά, μου ανταπάντησε με ύφος «άμα γίνατε όλοι υδραυλικοί εμείς πως θα ζήσουμε» τον σκυλόβρισα κι έφυγε, πήγε να τσακωθεί με την γυναίκα του. Συμπέρασμα: Έλλην υδραυλικός σημαίνει ότι ζητάει όσα χρήματα θέλει, πάει για δουλειά αν θέλει κι επιλεκτικά σε όποια θέλει και αν καταλάβει ότι δεν τον έχουν ανάγκη θυμώνει κιόλας.

    Δηλαδή σύμφωνα με την λογική του έλληνα υδραυλικού πρέπει να τον έχουμε τόσο πολύ ανάγκη που και θα πληρώσουμε τα εξωφρενικά που ζητάει και θα τον παρακαλάμε γονατιστοί να έρθει να κάνει την δουλειά!

    Βρε δεν πα να απαυτωθείτε! Πενήντα ευρώ το φλόγιστρο, έκανα την δουλειά μου και μου ‘μεινε και το εργαλείο για μελλοντική χρήση. Άντε μ@@@@@@α υδραυλικέ, ελληναρά που νομίζεις ότι επειδή ξέρεις να κολλάς σωλήνες θα πέσουμε να σε παρακαλάμε και να σε χρυσοπληρώνουμε, μ@@@@@α ε μ@@@@@@α!

    ΥΓ. Το σημειώνω διότι χτες με ξύπνησε από τον ύπνο του δικαίου γιατί τσακωνόταν στο αμάξι τηλεφωνικά με μια τράπεζα… ένα οικόπεδο… 20.000 ευρώ και με ξύπνησε ο μ@@@@@ας που εμ χρωστάει εμ διάλεγε και δουλειές η ψωνάρα! Όταν τον ξαναδώ θα του το πω, ή βάλε μυαλό ή πάρε τ’ α@@@@@@ια μου κι ελπίζω να καταλάβει ποιος έχει ανάγκη ποιόν σ’ αυτήν την κοινωνία. Ίσως έτσι καταλάβει ότι δεν πας σ’ έναν αυτάρκη να του πουλήσεις ανάγκες αλλά κι αν δεν καταλάβει… στ’ αρχίδια μου και πάλι, ΕΓΩ ΦΛΟΓΙΣΤΡΟ ΕΧΩ.......!!!!!!!

    (από αντιγραφή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/1/14 20:59

    τι μα@@@@κια ειναι αυτη που μας εβαλες? Εισαι σοβαρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/1/14 21:34

    βρέχει φωτιά στη στράτα του
    η πανάθα κατά διαόλου
    το Ερρίκος Ντυνάν κατά διαόλου
    το Τ.Τ. κατά διαόλου
    από που αλλού να πέρασε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/1/14 21:43

    και η διαίρεση καλή ειναι, αρκει ο παρονομαστής να περιλαμβάνει τους πάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 'Εκλαψαν τα βιολιά στην κηδεία του Κόρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέθανε ο "χασάπης" του Παλαιστινιακού λαού
    Αριέλ Σαρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/1/14 22:14

    βάλε καμμιά φωτογραφία με τα κατωρθωματά του ,χιλιάδες παιδια σκοτωμένα , πόλεις ερειπωμένες .
    αλλά ... εντός δημοκρατικου τόξου κρατων πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/1/14 11:14

    Guardian: «Λίγοι άκουγαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει...

    ............
    ...............
    Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ' αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.
    .........................
    ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/1/14 11:22

    τι τυχερος ανθρωπος εκεινος ο προεδρος του ταχ.ταμιευτιριου.........ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΡΑΥΛΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/1/14 11:22

    η φοιτητρια απο το αγρινιο που σκοτωθηκε στο προχτεσινο τροχαιο με το πουλμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/1/14 11:31

    λες να πάρει κανένα φλόγιστρο και να κάνει χρέη υδραυλικού στην μπουζου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κουκος12/1/14 12:12

    αντρεα πηραμε φλογιστρα...παρε τα μετρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/1/14 13:47

    AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 Ευρώ.
    ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το μεγάλο κανάλι, των τριών ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
    ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής: Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
    INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
    ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα134.000.000. ευρώ.
    ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
    STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
    ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
    ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.
    J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ (Ιωάννου, Παρασκευαΐδης).
    MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει απασχολήσει α τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., είναι δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
    ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή Ολλανδία)
    ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
    FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
    MINOAN LINES: Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος12/1/14 14:08

    πήγα να πάρω ψηγείο ζήμενσ. όταν αναχαραξα για μικρότρη απόδειξη και λιγότερο φπα, κοντέψανε να με φάνε , τι μας περάσατε κύριε κανένα μπακάλικο της γειτονιάς?
    τότε κατάλαβα πόσο τίμιοι ήταν, και ότι γράφουνε γιαυτούς ειναι κακοήθειες, να φύγεις από το αεροδρόμιο πχ χωρίς απόδειξη ,ουτε να το σκεφτείς, πρεπει ν αποδώσουν φπα οι άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ12/1/14 14:14

    ΝΑ ΦΥΓΕΙς ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙς ΦΠΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος12/1/14 14:21

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ
    http://www.koutipandoras.gr/article/46371/el-venizelos-oi-germanoi-forodiefeygan-kai-oi-ypoyrgoi-sfyrizan-adiafora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/1/14 14:46

    ρε παιδι μου... αν εκοβες απόδειξη για εκείνη την ζαμπονοτυροπιτα και εκεινος ο υδρυαλικος εκανε το ιδιο δεν θα φταναμε εδω που φτασαμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος12/1/14 15:00

    ελα ρε 1.47 που τα πηγανε τοσα λεφτα......ο λαικιτζης φταιει που δεν του δωσανε νωρις ταμειακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/1/14 15:18

    ρε τοσο ευκολο ειναι να γινεις πλουσιος και δεν το ηξερα ? πας δανιζεσαι απο τις τραπεζες καμπόσα εκατομυρια και δεν τους τα ξαναδινεις . αυτοι που πηρανε σταγαστικα ομως πρπει να τα δωσουνε τετραπλασια αλλοιως θα τους παρουνε το σπιτι !! Το Μεγκα και τα εργοστασια ομως γιατι δεν τους τα παιρνουνε ποτε? Πληρωνε ηλιθιε τωρα για την ανακαιφαλωποιηση των τραπεζων Γεια σου χψ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος12/1/14 15:42

    ΜΠΡΕΧΤ
    όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη
    θα μοιραστεί την ήττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος12/1/14 15:42

    ΜΠΡΕΧΤ
    παλεύει για την υπόθεση του εχθρού
    εκείνος που δεν πάλεψε για τη δική του υπόθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος12/1/14 18:15

    ΕΛΑ ΡΕ ,ΕΧΩ ΠΤΩΣΗ ΕΠΕΣΕ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΜΟΥ,ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος12/1/14 18:52

    ΗΡΘΕ Η ΠΕΝΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος12/1/14 19:18


    ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ

    Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014
    Θαύμα! Μειώθηκαν οι συντάξεις χωρίς να ψηφίσουν νέα μέτρα (η ευρηματικότητα των ληστών)
    χε χε χε χε..
    ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ
    Μειώνονται οι συντάξεις 1 εκατ. συνταξιούχων
    Μειώνονται από 27 έως και 200 ευρώ οι συντάξεις 1 εκατομμυρίου περίπου συνταξιούχων εξαιτίας του νέου συστήματος υπολογισμού της παρακράτησης του φόρου.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει...

    το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).


    Κι΄ αυτό γιατί οι επικουρικές συντάξεις δεν θα φορολογούνται αυτοτελώς, αλλά θα προστίθενται στις κύριες και θα εφαρμόζεται στο σύνολο ο συντελεστής φορολογίας. Αυτό σημαίνει ότι με την εκκαθάριση του φόρου δεν θα πληρώνουν φόρο, αν δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα, γιατί δεν αυξάνεται η φορολόγηση αλλά η παρακράτηση.

    Το πήραμε από δώ:
    http://greki-gr.blogspot.gr/2014/01/blog-post_427.html

    http://resaltomag.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος12/1/14 19:20

    5.16 συνταξουχος?
    Σοκ για τους συνταξιούχους -Αυξάνονται οι κρατήσεις σε όλες τις συντάξεις
    ή συναγωνιστής?
    Στον Κορυδαλλό κι ο Μπούκουρας...
    για το δεύτερο θα σου ΄λεγα ξύδι,αλλά για σίγουρηγ βελτίωση πάρε αλάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος12/1/14 19:29

    5.16 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος12/1/14 19:30

    ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΙΓΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ12/1/14 19:39

    ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ Κ1+Ε1+Κ2+Ε2=ΦΕ
    ΟΠΟΥ Κ1 ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ(μισθος) ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ
    ΟΠΟΥ Ε1 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ(μισθος) ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ
    ΟΠΟΥ Κ2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ(μισθος) ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ
    ΟΠΟΥ Ε2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ(μισθος) ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ
    ΟΠΟΥ ΦΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΑΓΚΕΣ Θ ΑΦΗΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΔΗΜΑΡΟΚΡΑΤΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ....ΤΩΡΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΦΤΟΥΝ ΜΥΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος12/1/14 20:08

    τι σου ειναι ο αναριθμιτισμος,6.15 ήταν τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δείτε αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε ο Χίτσκοκ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, το οποίο προσπάθησαν να αποκρύψουν οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί. Το μεγαλύτερο μέρος του το έχει στην κατοχή του το Βρετανικό Πολεμικό Μουσείο.
    ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κατά τ άλλα, σουβλάκι ,κλαρίνο και
    φρέντο καπουτσίνο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εξαιρετικός και σήμερα ο gerolykos :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος13/1/14 14:22

    ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος13/1/14 17:25

    250.000 ευρώ από τη ΔΕΗ για το δρόμο «Πουρναριά – γεφύρι Κυράς- Μυγδαλιά» στη Γορτυνία!

    Εκτύπωση
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

    Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

    Από το 2010, στο πλαίσιο επικαιροποίησης της Μελέτης «Τουριστική Αξιοποίηση Λίμνης Λάδωνα» από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά» προκειμένου να αναδειχθεί και αξιοποιηθεί η ευρύτερη περιοχή αναφέρει ανακοίνωση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και συνεχίζει:

    «Μετά από σχετικές παρεμβάσεις και λόγω των ανταποδοτικών έργων που υλοποιεί η ΔΕΗ με την υπ’ αριθμ. απόφαση ΣΔΑΕ 134/22-09-2010 ενέκρινε την χρηματοδότηση ποσού 250.259, 25 ευρώ στον πρώην Δήμο Κλείτορος και νυν Δήμο Γορτυνίας για την υλοποίηση του έργου.

    Ωστόσο, επειδή υπήρχαν προβλήματα με τη μελέτη συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε τον Οκτώβριο του 2012 με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ιωάννη Γιαννόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό το ποσό των 250.259,25 ευρώ να ενταχθεί στα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός τμήματος του δρόμου.

    Στις 20-05-2013 με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό υπενθύμισα το σχετικό θέμα για την κατασκευή του δρόμου.

    Έπειτα από σχετική αλληλογραφία του προέδρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελο Γιαννακούρα και τη σύμφωνη γνώμη του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 184/13.12.2013 την τροποποίηση της απόφασης του ΣΔΑΕΔ με αριθμό 134/22-09-2010 και ενέκρινε την καταβολή ποσού 250.259,25 ευρώ ως χρηματοδότηση στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.