Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Παρενέργειες του λάιφ στάιλ

 «Ο πιο ασφαλής δρόμος προς τα μεγάλα κέρδη περνούσε μέσα από τον εκφυλισμό του πνευματικού επιπέδου...», γράφει στο «Εκδότες χωρίς εκδότες» (εκδ. Πόλις) ο Αντρέ Σίφριν, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, αναλύοντας με παραδείγματα και ονόματα την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Αμερική όταν οι μεγάλες επενδυτικές εταιρίες και οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ, έβαλαν χέρι στο βιβλίο. Επενδυτές σαν τον Murdoch και τον Newhouse, ιδιοκτήτες -ταυτόχρονα- εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφώνων, τηλεοράσεων, εταιριών παραγωγής βιντεοταινιών, κινηματογραφικών στούντιο, δισκογραφικών

εταιριών, βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων, οι οποίοι, μέσα από τον έλεγχο της γνώσης, της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και κάθε σχετικής συζήτησης στο δημόσιο χώρο, όχι μόνο στηρίζουν τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές και τους πιο αντιδραστικούς πολιτικούς, από την Θάτσερ και τον Μπλερ ως τον Κλίντον και τον Γκίνγκριτς, αλλά διαμορφώνουν και την κουλτούρα των πολιτών προκειμένου να αποδέχονται ως «φυσικό» και «μοναδικό» το καθεστώς διαφθοράς και να εκλέγουν ως εκπροσώπους τους αυτούς που απεργάζονται την εκμετάλλευση και ισοπέδωση τους, την καταστροφή του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη διεύρυνση του χάσματος των ανισοτήτων
Γύρω τους, ένας ολόκληρος κόσμος από δημοσιογράφους, συγγραφείς και πανεπιστημιακούς, φέρνει σε πέρας αυτή την «αποστολή», με προφανείς ιδιοτελείς σκοπούς. Στον αντίποδα, ο Σίφριν, εκδότης-μεταξύ άλλων- του Νόαμ Τσόμσκι, της Χάνα Αρεντ και του Χάουαρντ Ζιν, αναφέρει συγγραφείς που αρνήθηκαν να δώσουν τα βιβλία τους στους εκδοτικούς κολοσσούς, χάνοντας πολλά εκατομμύρια από προκαταβολές και δικαιώματα, και, επίσης, απέφυγαν να τα παρουσιάσουν στις μεγάλες αλυσίδες προτιμώντας τα μικρότερα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που συμπιέζονται αφόρητα από τα τραστ.

Στην Ελλάδα, η υπερσυγκέντρωση εκδηλώθηκε στα ΜΜΕ με τον πιο παράνομο, κραυγαλέο και χυδαίο τρόπο. Δέκα «οικογένειες» υφάρπαξαν χάρη στους διεφθαρμένους πολιτικούς με τους οποίους διαπλέκονται, τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες ανήκουν εξ αδιαιρέτου στον ελληνικό λαό. Οι ίδιες «οικογένειες» ελέγχουν τις περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας. Στις ίδιες «οικογένειες» παρέχει τις υπηρεσίες του «ένας ολόκληρος κόσμος από δημοσιογράφους, συγγραφείς και πανεπιστημιακούς», με ανταλλάγματα πάσης φύσεως: αμοιβές συνεργασίας, προώθηση βιβλίων, κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική ανέλιξη, μερίδιο εξουσίας και άλλες δελεαστικές προσφορές.

Οι εφημερίδες τους εκβιάζουν τους πολιτικούς και τροφοδοτούν την τηλεόραση με την οποία από κοινού απειλούν και τρομοκρατούν τους πολίτες, τα περιοδικά τους επίσης τροφοδοτούν τα κανάλια και, από κοινού, διαμορφώνουν τη μαζική κουλτούρα και ούτω καθεξής, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινωνίας και την ανεμπόδιστη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Καμία κοινωνία δεν θα ανεχόταν οποιαδήποτε ληστρική επιδρομή χωρίς να έχει προηγουμένως παραπλανηθεί και αποχαυνωθεί τεχνηέντως.

Πάνω από 550 εκατομμύρια χρωστούν οι δέκα «οικογένειες» στις τράπεζες για τα ΜΜΕ τους, με δάνεια που παίρνουν χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις. Πάνω από 800 εκατ. είναι τα συνολικά τους χρέη σε ιδιώτες, στο δημόσιο, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.

Γιατί βγαίνει μια εφημερίδα σαν το Έθνος με καθημερινή κυκλοφορία 13 χιλιάδων φύλλων, λίγο πιο κάτω από τις πωλήσεις της Espresso; Γιατί και πώς συνεχίζει ο Πήγασος με τραπεζικά δάνεια 170 εκατ. και συνολικά χρέη 213 εκατ. ευρώ; Γιατί και πώς συνεχίζει να εκπέμπει ο Τηλέτυπος-Mega με χρέη στις τράπεζες 129 εκατ. και 194 εκατ. ευρώ προς κάθε κατεύθυνση; Γιατί και πώς επιβιώνει ο ΔΟΛ με 135 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό και συνολικές υποχρεώσεις 193 εκατ.;
Πώς ο όμιλος της Καθημερινής συνεχίζει με 92,8 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες και 144 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις;

Πώς και με ποίων εντολές οι τράπεζες δανείζουν σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιστρέψουν τα δανεικά; Γιατί, άραγε, οι δημοσιογράφοι τους ξεσκίζονται στην καθεστωτική προπαγάνδα; Και ποιοι είναι αυτοί οι πανεπιστημιακοί που τους αβαντάρουν και τους τροφοδοτούν με επιχειρήματα; Κι από πού προέκυψαν οι συγγραφείς που έχουν αναλάβει τον εξωραϊσμό τους;

Τα ξέραμε αυτά, αλλά δεν το ψάξαμε αρκετά και δεν το ψάξαμε εγκαίρως. Δεν τους ξεμπροστιάσαμε, τόσα χρόνια, για να μην σπάσουμε αυγά ή γιατί υποτιμήσαμε τους εργολάβους που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τα φερέφωνα τους που διορίστηκαν στα πανεπιστήμια και αλωνίζουν στις καθεστωτικές εφημερίδες και τηλεοράσεις.

Η απόπειρα να ελεγχθεί και το βιβλίο από τους ολιγάρχες των ΜΜΕ και των δημοσίων έργων και προμηθειών, έγινε και συνεχίζεται. Θύματα της απόπειρας, τα «Ελληνικά Γράμματα» και οι 90 εργαζόμενοι τους, μετά από ένα σύντομο, αλλά θανατηφόρο εναγκαλισμό τους από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, θύματα, επίσης, όλοι οι ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι και τα βιβλιοπωλεία που πλήττονται από τα εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων που διαθέτουν σε χαμηλότατες τιμές οι κυριακάτικες εφημερίδες για να διατηρήσουν υψηλές κυκλοφορίες.
Τώρα, όμως, το βιβλίο κινδυνεύει πάρα πολύ από την τεχνητή οικονομική κρίση διαρκείας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Λιγόστεψε ο κόσμος που έμπαινε στα βιβλιοπωλεία, λιγόστεψαν οι πωλήσεις, λιγόστεψαν και οι εκδόσεις.

Ο Θέμος Αναστασιάδης που πιάστηκε να βγάζει κρυφά λεφτά στο εξωτερικό και ο Πέτρος Κωστόπουλος που φέσωσε τη «μισή Αθήνα», υιοθετήθηκαν και προστατεύθηκαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σαν μετρ της γκλαμουριάς και της αποχαύνωσης, από τους βαρόνους.
Ο ρόλος τους ήταν πολύ σημαντικός στα χρόνια της μαζικής αποβλάκωσης, που η απαλλοτρίωση και αλλοίωση των συνειδήσεων ήταν βασική προϋπόθεση για να προετοιμαστεί το κατάλληλο έδαφος για την λεηλασία της Ελλάδας, τον εξανδραποδισμό της κοινωνίας, τη μαζική φτωχοποίηση, την υποβάθμιση της δημοκρατίας και την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.

 Τα «πέη», οι «κώλοι», τα «βυζιά», οι «βίζιτες», οι «μπράβοι», τα «γκάτζετ» και οι «ουσίες» δεν άφηναν χώρο για «πολιτική συμμετοχή», «αισθητική αναζήτηση», «κριτική σκέψη», «ποιοτικές απαιτήσεις» και «διανοητικό προβληματισμό» στους καταναλωτές του λάιφ στάιλ. Ο νέος τύπος πολίτη έπρεπε να αποκτήσει τα μειωμένα ανακλαστικά του πρόβατου που προορίζεται για σφαγή.
Το βλέπουμε στις συμπεριφορές των ανθρώπων που μεγάλωσαν με Κλικ, Νίτρο, Κοσμοπόλιταν, Max, Athens Voice κ.α., και με τις αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές, Πάνια, Λαμπίρη, Μελέτη, Μενεγάκη, Στεφανίδου κ.λπ..

Αυτοί, οι μικρομεσαίοι θιασώτες του λάιφ στάιλ, που διαμορφώθηκαν μ' αυτές τις «προδιαγραφές», μαζί με τους φοβισμένους συνταξιούχους, αποτελούν ακόμα, παρ' όλα τα πλήγματα που δέχονται από τις μνημονιακές εφαρμογές, υποστηρίγματα, παθητικά ή ενεργητικά, του διεφθαρμένου καθεστώτος. Μπορεί το λάιφ στάιλ να ξέφτισε και να χρεοκόπησε, αλλά οι παρενέργειες του δεν εξανεμίζονται το ίδιο εύκολα.

31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/12/13 15:19

    ΝΙΣ....συμετεχει ΚΑΙ αυτος στην κεντροαριστερα???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ορμηνεύει gerolyke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/12/13 18:03

    από το κείμενο...........

    Γιατί και πώς συνεχίζει ο Πήγασος με τραπεζικά δάνεια 170 εκατ. και συνολικά χρέη 213 εκατ. ευρώ; Γιατί και πώς συνεχίζει να εκπέμπει ο Τηλέτυπος-Mega με χρέη στις τράπεζες 129 εκατ. και 194 εκατ. ευρώ προς κάθε κατεύθυνση; Γιατί και πώς επιβιώνει ο ΔΟΛ με 135 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό και συνολικές υποχρεώσεις 193 εκατ.;
    Πώς ο όμιλος της Καθημερινής συνεχίζει με 92,8 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες και 144 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις;
    ...............................
    εξίσωση με πολλούς αγνώστους ,χψ,ζ και βάλε, δεν λύνεται αν δεν δοθούν και άλλα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/12/13 18:34

    ........για βαλε και το στοιχειο, κεντροαριστερα, στην εξισωση και αυτοματως θα προκυψει το ζητουμενο........gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/12/13 18:47

    με δύο εξισώσεις είναι δυνατή η λύση,να βρείς ενα ένα τους γνωστούς αγνώσους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/12/13 18:52

    Διάβασε αργά να μάθεις.

    Ας πούμε ότι χρωστάς 10 ευρώ.

    Με το που θα πας στη δραχμή (1η πράξη της τράπεζας) θα σου γράψει 3400 δραχμές.

    Με τη δεύτερη πράξη της υποτίμησης θα γίνει 1 ευρώ ας πούμε 700 δραχμές η ισοτιμί.

    Δηλαδή οι 3400 δραχμούλες των 10 ευρώ που είχες θα αντιστοιχούν σε.....5 ευρουλάκια!!!!!!Έτσι θα χρωστάνε τα μισά τα Μέσα Μαζικής Επιβολής....

    Ήδη ένας χαμουροεκδότης καναλιών και εφημερίδων προπαγανδίζει υπερ της δραχμής αναφανδόν.

    Τα προαναφερόμενα λαμόγια ακόμα παίζουν κυβερνητικά και ευρωπαϊκά γιατί έχουν λαμβάνειν ακόμα σκληρό συνάλλαγμα (δρόμους διόδια, ιδιωτικοποιήσεις κλπ κλπ ) και γι' αυτό δεν τους νοιάζουν αυτά που χρωστάνε, άλλωστε δε θα τα πληρώσουν κιόλας.....Μην είσαι χαζός και μασάς και νομίζεις ότι επειδή τους κατακρίνεις αγωνίζεσαι κιόλας!!!!

    Απλά πραματάκια και μετρημένα.

    Μία άλλη τάξη οπαδών της δραχμής είναι οι έχοντες βγάλει τις καταθέσεις τους έξω. Θα σε αγοράσουν αντί πινακίου φακής.....

    Αυτοί που προπαγανδίζουν τη δραχμή είναι.

    1. Αυτοί που χρωστούν εσωτερικά.

    2. αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω.

    3. Οι μαλάκες που νομίζουν ότι θα παράξουν πατάτα και θα συναγωνιστούν την αιγυπτικαή κόστους 2 λεπτών.....

    Αν είσαι κάποιος απ' αυτούς τότε δικαιολογημένα να θες τη δραχμή.

    Αν είσαι μισθωτός ή συνταξιούχος (της όποιας σύνταξης και του όποιου μισθού, λέω εγώ) τρέμε τη μέρα που θα γυρίσεις πίσω....

    Τώρα η συνταξούλα που θα φτάσει 300 ευρώ και μακάρι νάναι ευρώ είναι γιατί είμαστε συμπαραστάτες των ελεύθερων αγωνιζόμενων ελλήνων κατά των φόρων κατά των χαρατσιών, κατά της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, κατά του ελέγχου του ΣΔΟΕ, κατά των αποδείξεων, κατά κατά κατά κλπ

    Α, ξέχασα ρε τη λίστα Λαγκάρντ....ναιαιαιαιαιαι!!!!!

    Αυτήν την αφήνουν πεσκέσι για τους συριζανέλ, νάχουνε να λένε τον ηρωισμό τους........μα τόσο κουτόχορτο έχουμε καταναλώσει, τόσο πολύ πια????

    Για τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή κλπ πέταξε το πουλάκι (ήθελε πριν 3 χρόνια όταν η θάλασσα ήταν γιαούρτι που θα λυνόταν το θέμα χωρίς την καταστροφή την τωρινή)

    Άμα φτάσεις στη δραχμή τότε να μην βλέπω από μια μεριά.......

    Και μην ξεχάσετε να με κατηγορήσετε ότι χαϊδεύω και προπαγανδίζω υπερ των Μέσων Μαζικής Επιβολής, υπερ των τραπεζιτών που θέλω να κρεμαστούν προς παραδειγματισμό για τον αλόγιστο δανεισμό στα βλαχαδερά και τα γιδοξούρια, υπέρ των φαρμακοβιομηχάνων-γιατρών-φαρμακοποιών που κατακρεούργησαν τα ταμεία μας, υπερ του υποκόσμου που διαφεντεύει το ποδόσφαρο, υπέρ των εφοπλιστών,υπερ υπερ υπερ όποιων νομίζετε εσείς......ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για να νομίζετε ότι κάτι ψελλίζετε!!!! και μου πέσετε σε κατάθλιψη...

    Η δικαίωση των γραπτών μου καλύτερα να μη συνέβαινε, αλλά το έργο έχει δυστυχώς και συνέχεια γιατί φίλε μου είσαι εύκολο υλικό ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ!!! από τον οποιοδήποτε λαϊκιστή και ηλίθιο σπεκουλαδόρο. Είσαι εσύ που όταν σούγραψα ότι έμεινες 400 χρόνια σκλάβος και αντί να ντρέπεσαι κάπου το καμαρώνεις κιόλας και περνάς γενεές 14 όποιον σε ξεβρακώνει και φαίνεται ο κώλος σου. Αυτό σε ενοχλεί το ξεβράκωμα και όχι η αλήθεια.

    Το ερώτημα είναι απλό.

    Η κρίση έφερε το μνημόνιο ή
    το μνημόνιο την κρίση??

    Τέρμα τα δανεικά φίλε. Τώρα πληρώνεις και όταν σου λένε και σου γράφουνε ότι πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος και ο ελευθεροεπαγγελματίας χεράκι χεράκι με τον επίορκο σε κατακλέψανε εσύ αφρίζεις σ' αυτό που σου τα γράφει λες και σε έχουνε.....ψεκάσει.

    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/12/13 19:12

    Και εννοείτε ότι βλαχαδερά και γιδοξούρια δεν εννοώ τον μετρημένο ανθρωπάκο που πήρε ένα μέρος του σπιτιού δάνειο και δυσκολεύεται, τον οποίο και να διευκολύνουν πρέπει με μείωση επιτοκίου με παράταση με με με

    Τα γιδοξούρια που εννοώ ήταν εκείνα που πέρνανε κάτι 300 αριές για τη μεζό και τη τζιπάρα και δανειζόντουσαν για 30 και 40 χρόνια με κυμαινόμενο παρακαλώ....

    Τώρα σκούζουν για να κουρευτούν τα δάνειά τους.....και απόκοντα κάτι φωστήρες που τους αβαντάρουν.....

    Ενοείτε ότι τα λαμόγια της τράπεζας που τους τάδωσαν θέλουν κρέμασμα και όπως είναι τα πράματα σήμερα βάλτε το καλά στο μυαλό σας και μην το ξεχάσετε.

    Κούρεμα σημαίνει κατάρρευση τραπεζών και κούρεμα καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ, γιατί μετά θάναι αργά για δάκρυα....

    Ο μπαταχτσής να γίνεται νοικοκύρης και ο νοικοκύρης κακομοίρης. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ...

    (όσο και να βρίζεις και να αφρίζεις τη συνταξούλα στην έφαγε το λαμόγιο τρανό και μικρό που φοροδιέφευγε, το κατάλαβες τελικά?????)

    Τόχεις καταλάβει, αλλά δεν αντέχεις να το παραδεχτείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/12/13 19:16


    Α, ξέχασα ρε τη λίστα Λαγκάρντ....ναιαιαιαιαιαι!!!!!

    αμ δεν ξεχνάς μόνο αυτή !
    αυτή ειναι παλιά!

    χεχασες φρέσκα πράγματα, μόλις μια βδομάδα πριν
    8,5 δισ στους μεγάλους μπολτουζιερηδες
    .πόσα δις στα ξεπουλήματα ακίνητης περιουσίας.?

    μόνο τον ψιλικατζη της γειτονιάς σου βλεπεις με τ ασπράδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/12/13 19:21

    Κούρεμα σημαίνει κατάρρευση τραπεζών και κούρεμα καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ, γιατί μετά θάναι αργά για δάκρυα....
    ΄
    και γιατί τα δίνουν κουρεμένα γουλί στους ξένους?
    γιατί δεν καταρέουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/12/13 19:24

    ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΛΥΘΗΚΕ Η ΕΞΙΣΩΣΗ.ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ---------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/12/13 19:25

    ΓΙΑ ΣΤΑΚΑ ΠΟΛΥΛΟΓΑ ΠΗΡΕΣ ΦΟΡΑ/ΔΗΛ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ..Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ; ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΛΕΟΥ..ΚΙ ΑΠΟΥ ΠΑΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΣ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ Σ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/12/13 19:26

    Ξαναδιάβασε και άμα δεν το καταλαβαίνεις ρώτα κανα πιτσιρίκι δίπλα να σου τα εξηγήσει, εγώ αδυνατώ....να κάνω το 1,5 δις (τόσα είναι όλα μαζί) της λίστας λαγκάρντ τέτοιο ποσό για να κάνει αυτά που λέει ο Alexis!!!!

    Άκου τώρα τον Καλύβη στον εισαγγελάτο να μορφωθείς......και μετά να κάνεις αντιπαράθεση. Δε σου έγραψα για τα λαμόγια που δε θέλουν ακόμα δραχμή γιατί έχουν λαμβάνειν από διόδια δρόμους κλπ?????

    Θα σε μαλώσω να διαβάζεις με προσοχή,ειδάλως στο πιτσιρίκι δίπλα σου να σου εξηγήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/12/13 19:28

    Το κρέμασμα των ιθυνόντων της τράπεζας της ελλάδας είναι δική μου πρόταση και παλιά, μη μου το στερείς τουλάχιστον και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/12/13 19:35

    Χρωστάει ας πούμε κάποιος ακόμα 100.000 δάνειο και δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του.

    Λέει ο λαϊκιστής-λαμόγιο.

    Γιατί η τράπεζα δίνει το δάνειο κουρεμένο σε κοράκια διεθνή για (ας πούμε) 30.000 και δεν το δίνει στον χρωστούντα (καλά έγραψα τη μετοχή δάσκαλε?)

    Και λέω εγώ ο ηλίθιος. Έχεις λεβέντη μου 30.000 να αγοράσεις το δάνειο σου και δεν έχει 700 ευρώ να πληρώσεις τη δόση σου?????

    Αυτή κι αν είναι εξίσωση!!!!!

    ΜΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ....μέχρι και σύλλογο μη πληρωσάντων τα δάνεια είχανε κάνει στον ΟΕΚ, μέχρι και σύλλογο.....

    Και μην ξεχνάτε ότι 8 στους 10 πληρώνουν τη δόση τους με στέρηση και πόνο. Μαλάκες είναι αυτοί?????

    Τότε να μπει και ενοικιοστάσιο. Μην πληρώνετε το ενοίκιο και να μην μπορεί να σας βγάλει στο δρόμο ο ιδιοκτήτης....Καλό εεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/12/13 19:42

    καλό μεγάλε ουτε ο Κώνστας δεν το έχει σκεφτεί.
    τήρα να γράφεις και σε κανα μεγαλύτερο μπλογκ μη σε παρει μυρουδιά και σε καλέσει για να του δίνεις ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/12/13 19:49

    Και λέω εγώ ο ηλίθιος. Έχεις λεβέντη μου 30.000 να αγοράσεις το δάνειο σου και δεν έχει 700 ευρώ να πληρώσεις τη δόση σου?????

    Αυτή κι αν είναι εξίσωση!!!!!

    και πως θα λυθει η εξίσωση ?
    τι δόση θα δίνειι ο χρεωστουντας?
    στους ξένους?
    στα @@@@@ μου θα μου πεις !ας του το πάρει!
    μόνο ο ενοικαιστής θα βγαίνει στο δρόμο?
    ισότητα προς τα κάτω έως την εξαθλίωση το δόγμα των ημερών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/12/13 19:54

    Εγώ πατριώτη μου, σαν τροτσκιστής, θεωρώ και το λαό υπεύθυνο των επιλογών του, των πράξεων του και δεν ζητώ άλλοθι ρίχνοντας το φταίξιμο στην εκάστοτε εξουσία. Και φυσικά δε σημαίνει ότι απαλλάσσω την εξουσία των ευθυνών της. Ενόχλησα μόνον γιατί ξεμπρόστιασα κοινωνικές ομάδες που οι περισσότεροι ανήκουμε και δράσσαμε λαμογιοδώς και κάποιοι κατά καιρούς δεν το άντεχαν και με κουτούπωναν, γιατί επαναλαμβάνω το ξεβράκωμα πονάει......

    Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ενοχλήθηκαν πατριώτες μας όταν κατακεραύνωνα την τρόικα φαρμακοβιομηχάνων - γιατρών - φαρμακοποιών που κατακλέψανε με την επερσυνταγογράφηση τα ταμεία μας. Ας πούμε ότι σε όλα είχα λάθος. Αυτό γιατί τον αφιόνισε????? Κάτι αριστερατάδες γιατί δε χώνεψαν να πούνε "καλά τα ρεεεεεε"

    Άσε λοιπόν μη με φουρκίζεις. Άμα τηράξουμε και τη μούρη μας και πούμε "και μεις φταίξαμε" ίσως τότε να δούμε καλύτερα την αλήθεια και να μην μας πηγαινοφέρνει το κάθε βαρεμένο, μυαλοκαμένο και στοκαρισμένο.

    Επειδή ήλπιζα ότι κάπου θα μαζευόμαστε και θα λουμώναμε, βλέπω εν χορώ τα λαμόγια της τιβί να μιλάνε τάχα μου τάχα μου για το χαράτσι των 40 ευρώ που θα πληρώσεις για τα 20 στρέμματα στ' αρδούνια και να μοιριολογάνε για σένανε.....

    Για το μαύρο χρήμα που ξεπλήθηκε στην οικοδομή και για τα ακίνητά τους μιλάνε "¨βλάκα μου" και όχι για σένανε.

    Το κομμένο ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κόπηκε γιατί πραγματικά δεν είχαν (ποιός κόβει το ρεύμα από άποψη άλλωστε) Πραγματικά δεν είχαν οι άνθρωποι, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΡΕΕΕΕΕ, αλλά πέρσυ ούρλιαζαν τα παπαγαλάκια της επανάστασης όχι γιατί κόπηκε το ρεύμα επειδή ο άλλος δεν είχε για το ρεύμα, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ που τους έτσουζε. Αυτό τους ένοιαζε και όχι το ρεύμα αυτό καθεαυτού.

    Και μάθε ότι ο πόλεμος πρέπει να γίνει από όλους και ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΙΟ ΚΑΙ Τ'ΑΡΜΑΤΑ τουτέστιν με μέτρα ΔΙΚΑΙΑ.

    Τώρα αν εσύ γαλουχιέσαι με τράγκα, αυτιά και μυλωνάκη, εγώ τι σου χρωστάω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/12/13 20:04

    Εσωτερικό δάνειο, κούρεμα δανείων τι σημαίνει ρε πατριώτες??????

    ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ από το πρώτο ευρώ, στην ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ!!!!

    Φοροδιαφυγή τι σημαίνει ρε πατριώτες?????

    Πετσόκομα συντάξεων, ξεπουπούλιασμα μισθών, απόλύσεις υπαλλήλων κλπ

    Τόχετε καταλάβει γιατί το ζούμε δυστυχώς όλοι μας. Στον φταίχτη διαφωνούμε.

    Εγώ λέω απλά τούτο και εδώ σταματώ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, λίγο ή πολύ, για μένα είναι ΦΤΑΙΧΤΗΣ.

    Όποιος αναγνώρισε τον εαυτό του σε κάποια κοινωνική ομάδα που "κουτούπωσα και ξεμπρόστιασα" και μου θύμωσε του λέω ήρεμα και απλά.

    ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ γιατί θα το κουτουπώσω και στ' αλήθεια.

    Το θράσος κάποιων να έχουν κλέψει και να σκούζουν κιόλας είναι άνω ποταμών.

    Άντε καληνύχτα, έχει σουλεϊμάν μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/12/13 20:14

    Αυτό με τη δραχμη και την υποτιμηση μου αρεσε.....Ειναι ομως ετσι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/12/13 20:24

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, λίγο ή πολύ, για μένα είναι ΦΤΑΙΧΤΗΣ.

    εδώ θα συμφωνήσουμε , αλλά δεν θα ξεκινήσουμε από τον κλεφτοκοτά ,αλλά απ΄΄ αυτούς που δημιούρηγσαν τις συνθήκες για λαμογιές με σκοπό να θησαυρίσουν.σε άφησαν να παίρνεις ότι τους έπεφτε από το δισάκι με τα εκατομμύρια για να σε κάνουν συνένοχο.
    η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το εφάρμοσε αυτό. οι άλλοι ουτε τα ψύχουλα δεν άφηναν για τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος9/12/13 20:49

    Ήρθες στα λόγια μου. Την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει το πολιτικό σύστημα (που εμείς εκλέξαμε), μας κατέστησε συνενόχους (εμάς το λαό), μας άφησε και τσιμπολογήσαμε ενώ αυτοί έτρωγαν τα μπουκούνια, αλλά αν εσύ νομίζεις ότι είναι κλεφτοκοτάς ο ορυμαγδός της φοροδιαφυγής, της καθολικής φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, φοροκλοπής κυρίως, εισφοροδιαφυγής, σχεδόν του συνόλου του ιδιωτικού τομέα που συνεργάστηκε με τον επίορκο δημόσιο και κατακλέψανε και φάγανε τις επιδοτήσεις και κάνανε βουνό το εικονικά τιμολόγια και πλήρωναν μόνον τα μόνιμα υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι κλπ κλπ

    Αν λοιπόν νομίζεις ότι αυτά ήταν πταίσματα και λίγα, σου λέω ότι ήταν το κυρίως πιάτο και όποιος δεν το καταλαβαίνει ή αφελής είναι ή σε κάποια ομάδα λαμογιών ανήκει.

    Και οι ελευθεροεπαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εργολάβοι, κατασκευαστές, υδραυλικοί, φορτηγατζήδες, λαϊκατζήδες, ταξιτζήδες, μεσάζοντες, μπαρ, καφέ, ψησταριές, εστιατόρια, κλπ κλπ κλπ)

    Όποιος δεν μπόρεσε δεν έκλεψε σε τούτη τη χώρα αδερφέ μου, όποιος δεν μπόρεσε και όσο μπόρεσε......

    Αυτή είναι η αλήθεια και τσούζει......

    Και δεν μιλάω για τώρα που έχουν αναδουλιές (άλλωστε και τώρα συνεχίζουν το ίδιο βιολί) Μιλάω για τις χρυσές εποχές που πήγαινε το ανήθικο πολιτικό σύστημα και δανειζόταν για να γίνεται το χοντρό πλιάτσικο και το εκτεταμένο λέω εγώ που μαζευόντουσαν δις....

    Τώρα ήρθε ο λογαριασμός και διαφωνούμε ποιος θα τον πληρώσει. Έτσι δεν είναι????? Και ο καθένας που μιλάει βγάζει τον εαυτό του παρθένα και τα ρίχνει στους άλλους. Και τσακωνόμαστε για τον φταίχτη.

    Και εγώ γκαρίζω να λέω ότι τα λαμόγια που κατακλέβανε τα φορτώνουν τώρα στο μισθωτό στο συνταξιούχο στο μικροκαταθέτη.

    Αν δεν το καταλαβαίνεις (έλεγα παλιά σε ένα "τυφλό" πατριώτη) αγανακτισμένος τούγραφα ''ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ"

    Συμφωνώ λοιπόν ότι οι μεγάλοι φάγανε μεγάλα ποσά και οι μικροί λίγα, αλλά επειδή είναι πολλοί είναι και αυτά μεγάλα ποσά. Απλή αριθμητικούλα.

    Αυτό που έχεις να κάνεις για το καλό όλων μας, είναι να απαιτήσεις ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ και ας είναι αργά. (είχα γίνει νούμερο να το λέω από τους πρώτους)

    Τι θα πει ο αγρότης να μην πληρώσει για το χωράφι του (και φυσικά δεν εννοώ αγρότη τον πανάγο) Είναι το εργαλείο του έλεγε ο λαϊκιστής. Και η ταβέρνα που πληρώνει σαν οίκημα δεν ήταν εργαλείο?????

    Αδερφέ η κατάσταση είναι δύσκολη και μυαλό δε βάζουμε.

    Επειδή σπάνια πέφτω έξω σου εφιστώ την προσοχή λέγοντάς σου ότι το Μπάχαλο δεν είναι μόνον δύσκολο είναι κάτι ασύληπτα χειρότερο.....

    Η μπαχαλοποίηση της όποιας πολιτικής κατάστασης, των όποιων πολιτικών έχουμε (σαρξ εκ της σαρκός μας γαρ) έχει ΠΟΝΟ μεγάλο ΠΟΝΟ και μην το πέρνεις σαν κινδυνολογία, αλλά σαν άποψη ενός 75άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/12/13 20:56

    Γιατί δεν θυμάσαι ρε οικονομολόγε του ευρω τα αποθεματικά των ταμείων που εξαφανίστηκαν στο χρηματιστήριο; Γιατι δεν θα θυμάσαι τον Παπαδήμο που έδωσε την χαριστική βολή με το PSI ξεφορτώνοντας τα τοξικά ομόλογα της οικουμένης στα ασφαλιστικά ταμεία;
    Γιατί δεν θυμάσαι τα δάνεια – τσαμπουκά που έπαιρναν οι τράπεζες από τα ασφαλιστικά ταμεία σχεδόν άτοκα;
    Γιατί δεν ρωτάς να μάθεις πόσα λεφτά βγήκαν έξω απο το 2000 και μετά? Κι επειδή φαγώνεσαι συνέχεια με τους μικροφοροφυγάδες κλεφτοκοτάδες ,που κι εκεί την ευθύνη έχουν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ,γιατί όλοι αυτοί ήταν πελατειακό τους κομμάτι και έκαναν στραβά μάτια,πρέπει να μάθεις οτι όσα λεφτά και να έπεφταν στα κρατικά ταμεία εκείνη την εποχή πάλι θ άπλωναν το χέρι και θα τ άρπαζαν οι τράπεζες οι καναλάρχες οι εθνικοί εργολάβοι και προμηθευτές με τον ιδιο τρόπο που άρπαξαν τ αποθεματικά όλων των ταμείων των εργαζομένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/12/13 21:14

    Έτσι είναι με την υποτίμηση της δραχμής και μην αμφιβάλεις.

    Η οικονομία είναι πανάρχαιη επιστήμη και κύκλοι έχουν γίνει και σεισάχθειες και επαναστάσεις λαών κατά τσιφλικάδων και κεφαλαιούχων.

    Η διαφορά είναι ότι ποτέ δεν επαναστάτησε κανένας σαπισμένος λαός.

    Επαναστατούσε μόνον αν ήταν κατάφορα αδικημένος.

    Εμείς εδώ, άλλοι βολεμένοι και άλλοι λουμωμένοι (εξήγησε γέρο τι σημαίνει λούμωμα) περιμένουμε τι??????

    Ούτε μια θερία διαδήλωση για μέτρα δίκαια, για ένα φορολογικό απλό και αποτελεσματικό δεν κάναμε.

    Σφάζουν ανθρώπους στο γόνατο (για τις απολύσεις λέω) και τα λαμόγια μιλάνε τάχα μου τάχα μου για το χαράτσι.

    Έγραψα ότι εφαρμόζουν τη σκληρή νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική στην ευρώπη και η αριστερά της ευρώπης είναι ανύπαρκτη, απούσα, συνεργάζεται και απεργάζεται πρακτικές της αγοράς....

    Όσο αφορά την ντόπια αριστερά ....είναι τόσο πρωτοπόρα...τόσα ριζοσπαστική....τόσο αγωνιστική που έχει μετατραπεί σε σχολιαστή των γεγονότων, χωρίς προτάσεις που να πατούν στη γη, που να πείθουν, που να δίνουν ελπίδα, χωρίς ομόνοια ακόμα και μέσα στα κομματίδια που την απαρτίζουν. Το ένα έχει πάρει ψήφο διαμαρτυρίας και είναι ψηλά και από τώρα καλαμοκαβαλικιεύει. Η "καθαρή" αριστερά δρέπει τα ποσοστά της καθαρότητάς της (και δρα σαν βαθύ δημόσιο) η δήθεν σκεπτόμενη και ρεαλιστική αριστερά έχει μετατραπεί σε άκρως οπορτουνιστική και δεν ξέρει κατά πού να σιάξει και οι "αγωνιστές" της αριστεράς (όρα γέρο) σχολιάζουν καυστικώς την....κεντροαριστερά και έτσι θα προσφέρουν υπηρεσία στο λαό......

    Αδερφέ, σκιάξου το μπάχαλο ....είναι εφιαλτικό. Και όπου ιστορικά έγινε μπάχαλο ακολούθησε πόνος και αίμα.

    Ας βάλουμε μυαλό όλοι μας και ας το πάρουμε απόφαση.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με τις αδικίες, δεν πάει άλλο με τις κλεψιές, δεν πάει άλλο με τις λαμογιές, δεν πάει άλλο με το φαιοκόκκινο λαϊκισμό, δεν πάει άλλο να σε περνάνε μια ζωή μαλάκα οι διπλανοί σου, γιατί είπαμε το σύστημα ούτως ή άλλως μας θεωρεί οιωνεί ηλίθιους και ευκολοδιαχειρίσιμους.

    Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, για τις επιλογές μας, για τις απόψεις μας, για τις πράξεις μας,για για .....ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/12/13 21:24

    8.56

    Χαίρομαι που μαθαίνεις και μαθαίνεις καλά. Για να μάθεις τέλεια λοιπόν διάβασε.

    "τα ταμεία μας τα κατακλέψανε με πέντε μεγάλες κινήσεις.

    1. Τα είχανε άτοκα στην Τράπεζα της ελλάδας και τάδινε δάνεια (θαλασσοδάνεια) ο μακλάνιος Καραμανλής.

    2. Επί εκσυγχρονιστών τα σπρώξανε και αγόρασαν μετοχές στο χρηματιστήριο (σε εισηγμένες λαμογιών όπου με μια μπολντόζα και ένα χωράφι έκοβαν μετοχές δις)

    3. Τα ομόλογα τσιτουρίδη επί μπουχέσα απομείωσαν όπως το βιδάνιο τα κεφάλαιά τους.

    4. Το PSI των σωτήρων τα κούρεψε μπαρμπατσιόλα.

    5. Το διαχρονικό κύκλωμα φαρμακοβιομηχάνων - γιατρών- φαρμακοποιών με την πολυφαρμακεία, υπερσυνταγογράφηση, πανάκριβες τιμές, ενδοομιλιακές εταιρείες μέσω οφ σόρ τα ξεσκίσανε ούλα τα χρόνια.

    Έρχεσαι τώρα να με μαλώσεις γι' αυτά που έγραφα συνέχεια και συνέχεια.

    Ή με έμπλεξες με άλλον ή έχεις εμπάθεια απέναντί μου.

    Χαίρομαι που υιοθέτησες γραφτά μου και μάλιστα μετά ...θυμού....Μαθαίνεις.....τίποτα δεν πάει χαμένο.....

    Καληνύχτα, μη με πυροβολάτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/12/13 22:32

    Ρε ντεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος10/12/13 00:13

    Οι εισαγγελείς έχασαν μοναδική ευκαιρία σήμερα στην “Ελιά” να τους μαζέψουν όλους μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος10/12/13 01:52

    ΡΕ ΝΙΣ ΤΟΝ ΠΛΕΡΩΝΕΙΣ Η ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΧΑΠΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος10/12/13 08:31

    ΕΣΥ που έχασες την εργασία σου και αύριο θα σου πάρουν το σπίτι...
    Εσύ που σε λίγες μέρες θα πρέπει να δώσεις 25 ευρώ για νοσήλια σε δημόσιο νοσοκομειο,..
    Εσύ που τρέμεις γιατί αύριο Δευτέρα το συνεργείο διακοπών θα σου κόψει το ηλεκτρικό,..
    Εσύ που σε λίγο θα αποχαιρετήσεις το παιδί σου γιατι δεν έχει πλέον μελλον στη χώρα του…
    Ακους; ....Ακούς τον πρωθυπουργό από το βήμα; "Πετύχαμε όλους τους στόχους" λέει!!!!!!! ...Τι δεν καταλαβαίνεις; Ποιος είναι ο στόχος;
    ΕΣΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος10/12/13 09:26

    Όσο..κάποιοι διαπραγματεύονται ακόμα για τη δήθεν σωτήρια αυτού του τόπου...η (λύση) βρέθηκε..μέσα σε αποκαίδια...

    Ηλίθιοι του (Βίκτωρος Ουγκό)
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος10/12/13 09:30

    Μόκο από επιχειρήματα......ειρωνιούλα και ....μούρλια....χαχαχαχαχα

    τι να πούνε τα ζουδάκια.....

    10 μήνες διάβαζα τα λίγα ξενέρωτα, ας με ανεχτήκατε και σεις μια μέρα ή ....ούτε μια μέρα δεν αντέχομαι????

    Πάντως μην ανησυχείτε, ο Alexis θα υπερασπιστεί το καταρράχι, θα αγωνιστεί για το μισθό σας, θα τα προσφέρει όλα απλόχερα στο λαό και μην σκιαζόσαστε για την ελιά, δεν ευδοκιμεί στο χωριό μας.....εμείς είμαστε αγωνισταράδες...

    Μόκο λοιπόν και τουμπεκί ψιλοκομμένο, συνεχίστε όπως είσαστε, απλά δεν άντεξα (λέω την αμαρτία μου)και τα είπα ούλα μαζεμένα και ας με τσιγκλάγατε που και που.

    Καλή αντάμωση το καλοκαίρι στο χωριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος10/12/13 10:22

    ΑΣΤΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.....ΜΗΝ ΚΟΜΙΖΕΙΣ ΓΛΑΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ.ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ..ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.....ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΞΕΣΑΛΩΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕΟ...ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΞΕΡΕΙΣ..ΟΧΙ...ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ..ΑΠ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ...ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ...ΔΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ;...ΚΑΤΕΒΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΧΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΑΖΙ Μ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑ..ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ....ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΤΙΠΟΤΑ ..ΤΑ ΛΕΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ..ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΣΜΩ Η ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΗ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ..ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ;...Η ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ..Η ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΩ Η ΓΟΥΛΙΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ,ΕΥΠΡΕΠΗ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.