Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η ζαμπονοτυρόπιτα που μας χρεοκόπησε...

Το τέλος της απολογίας του Αντώνη Κάντα, πρώην αξιωματούχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταδεικνύει ξανά πως το πραγματικό μέγεθος της διαφθοράς στην πολιτική ζωή της χώρας είναι πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία. Εντάξει σύμφωνοι, όλοι ήμασταν υποψιασμένοι για χοντρές προμήθειες. Άλλωστε το… μεγάλο ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να μας έχει υποψιασμένους, γαλουχώντας γενιές ολόκληρες με ιστορίες για πεντοχίλιαρα που πηγαινοέρχονταν σε κούτες από πάμπερς. Άλλα σε τέτοιο μέγεθος;
Είναι κοινά αποδεκτό ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν large κι ότι ειδικά στο συγκεκριμένο υπουργείο γινόταν πάρτι διαρκείας, εξαιτίας των εξοπλιστικών συμφωνιών αξίας αρκετών δις, όμως ποιος μπορούσε να συλλάβει ότι ένας αξιωματούχος μόνος του έχει λάβει περί τα 16 εκατ. ευρώ μίζες; Κι αν είναι τόσα, αφού όπως αφοπλιστικά δήλωσε ο ίδιος στις ανακριτικές αρχές, έχει πάρει τόσες πολλές (μίζες) που δεν τις θυμάται!
Ο Αντώνης Κάντας για χρόνια «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έδωσε απίστευτες λεπτομέρειες στην απολογία του. Μίλησε για βαλίτσες-δώρα με περιεχόμενα 600.000 ευρώ, κατονόμασε 10 ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε προμήθειες και δήλωσε ότι αφού τα έπαιρνε ο ίδιος, είναι βέβαιος ότι το ίδιο συνέβαινε και με όλους τους άλλους, υφιστάμενους και προϊστάμενούς του. Ακόμη παραδέχθηκε ότι έλαβε μίζα 1, 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος Leopard, 1, 5 εκατ. ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και τα Astrad και ποιος ξέρει πόσες ακόμη για να φτάσουμε στο αστρονομικό ποσό των 16 εκατ. ευρώ, που εξουσιοδότησε ο ίδιος να επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο από τους λογαριασμούς του.

Και επειδή το βάθος της διαφθοράς που αποκαλύπτεται μπροστά μας διαλύει την περιβόητη αρχή της… συνευθύνης που πρώτος διατύπωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας εξ ονόματος ενός ολόκληρου συστήματος που έψαχνε να πιαστεί επικοινωνιακά από κάπου, η κυβέρνηση ανέθεσε σε έναν «ειδικό» οικονομικό ερευνητικό οίκο να (της) βρει τους λόγους για τους οποίους χρεοκοπήσαμε, ώστε να μπορεί να το παίζει το Mega στα επόμενα δέκα, δεκαπέντε δελτία, αναλόγως τις ανάγκες. Τι ευθύνεται αλήθεια για τη χρεοκοπία της χώρας;
Μήπως ότι τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια με δανεικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρήματα δεν δημιούργησαν υποδομές και ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική;
Μήπως ότι κάποια από τα στελέχη τους έχουν βάλει στις τσέπες ποσά που λογικά φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη;
Μήπως ότι δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος που έβαζε τα δικά τους παιδιά και τώρα προτείνουν σαν λύση να φύγουν όλοι οριζοντίως, επειδή τους διατάζει η τρόικα, χωρίς να αναδιαρθρώνουν ουσιαστικά τον δημόσιο τομέα;
Μήπως ότι εξακολουθούν να δηλώνουν ανίκανοι προς τους ευρωπαίους εταίρους να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, ακόμη κι αν αυτή τους έρχεται με ραβασάκι σε επίσημα λίστα (Λαγκάρντ);
Μήπως ότι τα δύο κόμματα εξέθρεψαν τους εθνικούς εργολάβους με αντάλλαγμα σχεδόν προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων από τα mainstream κανάλια;

Οι απαντήσεις είναι όχι, όχι, καμία σχέση, ούτε καν! Η έρευνα απέδειξε με έναν μαθηματικό τύπο, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι τελικά φταις εσύ που αγόρασες εκείνη την ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς να κόψεις απόδειξη το 2007. Αυτό έριξε το κράτος έξω. Όχι η ανικανότητά τους, όχι το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών είναι διεφθαρμένοι, όχι επειδή το «μαζί τα φάγαμε» δεν ήταν παρά εξαγορά μελλοντικής εκλογικής πελατείας. Φταις εσύ! Το λένε οι έρευνες.

38 σχόλια :

  1. Η συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμιά σχέση με απόψεις η θέσεις σχολιαστών και οποιαδήποτε αναφορά του σε προϊόντα η υπηρεσίες χωρίς απόδειξη είναι εντελώς συμπτωματική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/13 19:54

    μη τσιγκλάς καταστάσεις! θα αρχίσει να ΓΡΑΦΕΙ και δε θα σταματάει!
    ΔΕ βλέπεις που έχει κολλήσει σαν αλογόμυγα τελευταία από ανάρτηση σε ανάρτηση και όσο και να προγκάς δε κάνει πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/12/13 19:59

    Γέρο μη το τσιγκλάς παράτατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/12/13 20:02

    Νις κανα Γλανιτσιώτικο ρε θα βάλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1Τσιγκλάω με καλή διάθεση και χιούμορ
    2 Δεν έχω κάτι απο Γλνιτσιά για να βάλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/12/13 09:14

    καλό και αυτό ε?
    ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!
    δηλ .μακάρι να είχαμε την ίδια μεταχείρηση και εμείς.
    μας έχουν πάρει ως εγγύηση ότι είχαμε και δεν είχαμε, και κάθε μέρα έχουμε και καινούριους περιοριστικούς όρους.

    εφημερίδα «Καθημερινή»:
    1. Αυξάνονται κάποια όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για...
    τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Σωμάτων Ασφάλειας.
    2. Αυξάνονται τα έτη που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε 7 το 2014, από 6 που ήταν το 2013.
    3. Σταματάει η χορήγηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών.
    4. Μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης στο 2% για το συντάξιμο χρόνο του 2013 και του 2014. ....
    ...............

    .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/12/13 09:20

    α! και εμείς δεν έχουμε απαγόρευση μόνο για το εξωτερικό, έχουμε απαγόρευση ακόμα και για την ιδαίτερη πατρίδααπό τα περιοριστικά μετρα φτωχοποίσης, βενζίνης,διοδίων, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/12/13 09:34

    Να εχετε εμπιστοσυνη στην Ελληνικη δικαιοσυνη και για καθε απατη και μιζα θα σας αθωωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/12/13 10:20

    ρε παριώτες ,συνεχεια δημοσκοπήσεις μας παρουσιάζουν.
    ειμαι αρκετά μεγάλος , γνωρίζω ενα αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων ,δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι ξέρεις σήμερα με πηρανε και με ρωτήσανε από δημοσκοπική εταιρία τι σκοπεύω να ψηφίσω . τι στο διάολο έχουνε βρεί χίλια άτομα και ρωτάνε συνέχεια τους ίδιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/12/13 10:53

    Η απόσταση μεταξύ του "ιδιώτη" και του "πολίτη" είναι τεράστια......

    Ιδιώτες, ο σύριζα θα σας επιστρέψει την ιδιωτική σας περιουσία, κάνοντας εσωτερικό δάνειο από τους πολίτες....

    Έτσι σαν ιδιώτες που συμπεριφερθήκατε τόσα χρόνια, ψάξτε τώρα πολίτες να σας σώσουνε....

    Όποιος είναι σε θέση να καταλάβει, κατάλαβε....κατά τ' άλλα ...το τσίγκλισμα θα μας μείνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/12/13 11:25

    ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΑΠΟ 15000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΝΕΙ...ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ....ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ..ΚΙ ΑΣΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ...ΖΑΓΑ ΖΑΓΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΧΨ ...ΙΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/12/13 11:33

    στο πα νις, μη το γκιολέβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/12/13 11:43

    ΑΣΕ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος29/12/13 11:43

    Εκείνοι που επι ΠΑΣΟΚ, έτρωγαν, έπιναν, έκαναν πάρτυ,διορίστηκαν στο δημόσιο χωρίς να έχουν τα προσόντα και προπαγάνδιζαν ασυστώλως υπερ του,σήμερα το λοιδορούν και το ειρωνεύονται.......Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/12/13 11:47

    Ευρωπαϊκή λύση για τη στεγαστική πίστη;

    Σε υψηλούς τόνους έθεσε το θέμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στο πλαίσιο συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Στρασβούργο. Στη σύνοδο κορυφής θα ακούσουμε για τα μακροοικονομικά μέτρα και για το «ευρωπαϊκό εξάμηνο», αλλά δεν θα ακούσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της κρίσης, υποστηρίζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

    «Δεν θα ακούσουμε ότι χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα σήμερα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν θα ακούσουμε ότι στην Ελλάδα, μία χώρα που βρίσκεται κάτω από τη στενή εποπτεία όλων των θεσμών της ΕΕ, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Και θα συνεχίσουν τους εκβιασμούς για τους πλειστηριασμούς και τις καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν μη τι άλλο πάντως, η ΕΕ δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και να προσπαθεί να δώσει λύσεις, τουλάχιστον για το μέλλον. Για να γίνει αυτό θα αξιοποιηθεί και το «βαρύ νομικό οπλοστάσιο» των Βρυξελλών, δηλαδή ο υπό ίδρυση Εποπτικός Μηχανισμός για τις Τράπεζες, υπόσχεται ο Γερμανός ευρωβουλευτής Αντρέας Σβαμπ. «Ασφαλώς θα συνεργαστεί ο νέος εποπτικός μηχανισμός. Αποστολή του θα είναι να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες τηρούν την νέα οδηγία. Αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε προς ένα πιο ενιαίο νομικό πλαίσιο στην ευρωπαϊκή αγορά και, από κει και πέρα, αυτό που θέλουμε είναι να ενθαρρύνουμε και τη διασυνοριακή παροχή στεγαστικών δανείων» λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

    Πηγή: Deutsche Welle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος29/12/13 11:56

    για τον 11.43

    Διοικητής νοσοκομείου χωρίς ...πτυχίο ήταν ο Τομπούλογλου‏!
    "PRESS-GR"
    Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται από την αποκάλυψη του... ανύπαρκτου βιογραφικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/12/13 11:59

    11.25 11.33 11.43 11.47

    Μην ανακατεύεσαι, είπαμε γι' αυτούς που καταλαβαίνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/12/13 12:09

    11.43 μάλλον εννοείς τον τρίχα.....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος29/12/13 12:13

    11.59 ΕΣΥ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ... ΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟ ALTZHAIMER ME ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ....ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΡΩΤΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος29/12/13 12:18

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ...ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑΚΙ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος29/12/13 12:22

    11.43 ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ALTZHAIMER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος29/12/13 12:26

    Σε κατάσταση παράκρουσης, ο υπουργός Υγείας ανεβάζει κάθε πέντε λεπτά αναρτήσεις στο Twitter ισχυριζόμενος ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δεν διορίστηκε από την κυβέρνηση

    το πάει κατά το εγώ κοίταζα τη Γιαδικιάρογλου που κοίταζε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος29/12/13 12:42

    έχω μπερδευτεί, τους εννοώ μάλλον και τους δύο. δεν τους προλαβαίνεις ,ειναι εξπέρ στο να συμπάνε η φωτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΧΨ29/12/13 12:43

    ΧΟΧΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ ΕΝΩ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ...ΒΡΕΣ ΤΟ ΝΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΕΔΩ.ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΑΠΟ ΣΟΥΦΗ ΠΗΓΑΔΙ29/12/13 12:45

    ΝΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος29/12/13 12:52

    για πες μας ρεντεζέλα από του Σούφη το πηγάδι, μπόρεσε τα μάζεψε φέτος ο Παπαντώνης τα σταφύλια ή έχουνε μείνει πάνω στα κλήματα σα μαρέτζες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΑΠΟ ΣΟΥΦΗ ΠΗΓΑΔΙ29/12/13 13:25

    ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΑ ΜΑΡΕΤΖΕΣ Τ ΑΦΗΝΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος29/12/13 16:39

    Σε πλήρη αντίθεση με την τρόικα η Ε.Ε. Εγκρίθηκε οδηγία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    %CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%91

    Είναι τουλάχιστον τραγελαφικό τη στιγμή που η Τρόικα , πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, στην Ε.Ε ψηφίζουν και θεσμοθετούν την προστασία της .

    Αυτήν την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σχετική οδηγία, η οποία προβλέπει καλύτερη προστασία από τους κινδύνους που ενέχουν τα στεγαστικά δάνεια, οι διακυμάνσεις των επιτοκίων ή ακόμα και η προσωρινή αδυναμία των οφειλετών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο Ισπανός εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα αυτό, Αντολίν Σάντσεζ Πρεσέδο κάνει λόγο για «καινοτόμο απόφαση» που θα βοηθήσει ουσιαστικά τους δανειολήπτες.

    «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ρύθμιση για τη στεγαστική πίστη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» λέει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Στόχος μας είναι να γίνει πιο δύσκολος ο ανεύθυνος δανεισμός, να βελτιωθεί ο επαγγελματισμός του κλάδου και να προστατευθεί ο καταναλωτής. Η στεγαστική πίστη φτάνει το 52% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή για την ανάκαμψη της οικονομίας».

    Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ισπανία, συνέβη πάντως το ακριβώς αντίθετο: Η καθίζηση της στεγαστικής πίστης και η «φούσκα των ακινήτων» ήταν από τα βασικά αίτια της κρίσης. Τι διδάχθηκαν από όλα αυτά οι Ευρωπαίοι πολιτικοί; «Μα γι’ αυτό ακριβώς είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να γίνουν αλλαγές» υποστηρίζει ο Αντολίν Σάντσεζ Πρεσέδο. «Γι’ αυτό ψηφίζουμε την οδηγία. Η πρώτη βασική αλλαγή είναι ότι οι πάροχοι στεγαστικής πίστης εντάσσονται σε πιο αυστηρό καθεστώς αδειοδότησης και επιτήρησης. Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι προστατεύουμε καλύτερα τον καταναλωτή, για παράδειγμα καθιερώνουμε ενιαίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ενημέρωσή του, καθώς και μία περίοδο χάριτος, τουλάχιστον επτά ημερών, κατά την οποία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει το δάνειο».

    «Δεν προβλέπεται αναδρομική ισχύς»

    Τελευταία στοιχεία από την Ισπανία δείχνουν ότι οι πλειστηριασμοί κάνουν θραύση και σχεδόν κάθε είκοσι λεπτά ένας ιδιοκτήτης χάνει το σπίτι του. Γι’ αυτό, επισημαίνει ο Αντολίν Σάντσεζ Πρεσέδο, η νέα οδηγία προβλέπει μεγαλύτερη ευελιξία σε περίπτωση χρεοκοπίας του δανειολήπτη, ώστε ο πλειστηριασμός να μην γίνεται η «εύκολη λύση»- για παράδειγμα δίνεται η δυνατότητα στον δανειολήπτη να πουλήσει εκείνος το ακίνητο στην καλύτερη τιμή που μπορεί να βρει στην αγορά.

    Όλα αυτά ισχύουν για μελλοντικά στεγαστικά δάνεια. Τι γίνεται όμως με τους ιδιοκτήτες που έχουν ήδη πάρει δάνεια τα οποία δεν μπορούν να αποπληρώσουν; «Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Η νέα οδηγία δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, οπότε εφαρμόζεται στα μελλοντικά συμβόλαια. Από την άλλη πλευρά, όμως, το πνεύμα της οδηγίας δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και το νομικό καθεστώς για την παροχή στεγαστικών δανείων σε όλες τις άλλες περιπτώσεις» λέει ο ισπανός ευρωβουλευτής.

    Ο Αντολίν Σάντσεζ Πρεσέδο ουσιαστικά «ρίχνει το μπαλάκι» στις εθνικές κυβερνήσεις, οι οποίες καλούνται να θεσπίσουν πρόσθετες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Διαφορετική άποψη εκφράζει ωστόσο ο γερμανός ευρωβουλευτής των χριστιανοδημοκρατών Αντρέας Σβαμπ. «Μία ευρωπαϊκή οδηγία δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο από τη στιγμή που ψηφίζεται. Το ισχύον δίκαιο δεν αλλάζει με αναδρομική ισχύ. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμβόλαια τα οποία συνήψαν οι τράπεζες εκμεταλλευόμενες τη δεσπόζουσα θέση τους ή καλύπτονταν από διασυνοριακές μεταφορές πιστώσεων. Το είχαμε θέσει στο Κοινοβούλιο, αλλά όλα αυτά δεν εμπίπτουν στη ισχύ της νέας οδηγίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος29/12/13 18:39

    γιαουρτια στον αδωνι στη μπουμπουκα και στον τομπουρογλουγλουγλου
    http://www.youtube.com/watch?v=i8rI9oEpa0w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος30/12/13 17:48

    Αυτοκτόνησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου

    Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 - 13:27

    Εκτύπωση E-mail
    3
    Αυτοκτόνησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου

    Τραγικό τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα έβαλε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χίου, Στέργιος Νεαμονιτάκης.


    «Με πήραν τηλέφωνο γιατί εγώ είχα τα κλειδιά για να μπούμε στο κτίριο. Φθάσαμε στην πόρτα της Φιλαρμονικής και εκεί είδαμε ότι ήταν κλειστά. Χτυπούσαμε αλλά μάταια δεν άνοιγε. Έτσι αναγκαστήκαμε να σπάσουμε την πόρτα και να μπούμε μέσα», είπε το μέλος της Φιλαρμονικής Θ. Τέττερης.

    «Μόλις σπάσαμε την πόρτα κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αντικρίσαμε τον Στέργιο ξαπλωμένο στο πλάι και την κυνηγετική καραμπίνα ανάμεσα στα πόδια του. Ήταν ήδη πολύ αργά είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι και η αίθουσα ήταν μέσα στα αίματα», είπε σοκαρισμένος στον ο υπάλληλος του Δήμου που μαζί με τον Θ. Τέττερη εντόπισαν τον 48χρονο αυτόχειρα.

    Τρία γράμματα

    Τις ελπίδες ότι τα ιδιόχειρα σημειώματα του 48χρονου θα έριχναν φως στην υπόθεση, διέψευσε το περιεχόμενό τους. Τα τρία γράμματα με παραλήπτες τον Δήμαρχο Χίου, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκό και μέλη της οικογένειά του δεν ανέφεραν για ποιο λόγο ο 48χρονος αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

    Στα δύο από αυτά, δηλαδή στα σημειώματα προς τον Δήμαρχο και τον Β. Μυριαγκό ο Στ. Νεαμονιτάκης εύχονταν καλές γιορτές στους ίδιους και έδινε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Φιλαρμονική του Δήμου μετά από αυτόν.

    Μάλιστα στο σημείωμα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου εκφράζει την επιθυμία του για την περίοδο των εορτών να αναλάβει χρέη Μαέστρου συγκεκριμένος μουσικός μέσα από την Μπάντα ενώ προτείνει μετά τις εορτές να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχιμουσικού.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες και τα τρία σημειώματα είναι κακογραμμένα ενώ σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει νοηματική συνάφεια των γραφομένων.

    Από την Αστυνομία πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η οικονομική κατάσταση του 48χρονου σε συνδυασμό με τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με τον αλκοολισμό, αποτέλεσαν την κύρια αιτία της αυτοχειρίας.

    politischios.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος31/12/13 00:01

    Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013
    Αυτοκτόνησε 57χρονη δικαστικός στην Πάτρα ...




    Σε αυτοκτονία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οφείλεται ο θάνατος της 57χρονης Πταισματοδίκη Θ.Κ. που νωρίτερα σήμερα το πρωί έπεσε από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή Ταραμπούρα στην Πάτρα.
    Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το 5ο Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πράξης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος31/12/13 08:59

    σταματα ρε γελοιε να αντιγραφεις καθε αυτοκτονια εδω μεσα ασε τον κοσμο στον πονο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος31/12/13 15:26

    Το ίδιο πολυμορφικό ανδρείκελο που δημοσίευε και παλιά αυτοκτονίες για να προπαγανδίσει υπερ του προέδρου πάνου.
    Όλοι του ζήτησαν παλιά να κόψει αυτή τη συνήθεια εδώ μέσα και αυτός το συνεχίζει.Η ντροπή είναι λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος31/12/13 17:40

    poso geloios eisai8.59=3.26...tis aytoktonies re panyvlaka den tis prokalo ego..sta megala mplogs dhmosieeyontai kai prokaloyntai ap aytoys poy yposthrizeis axrhste kai panikovlhte xaze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος31/12/13 18:16

    mias kai s aresei o kammenos kalo 8a einai na ton meletas
    Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013
    Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Π. Καμμένου
    «Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της μητροπολιτικής Ελλάδας, της Ομογένειας, τους μετανάστες, τους νέους μετανάστες που εγκατέλειψαν... την Πατρίδα.

    Αυτή η χρονιά, να είναι μια χρονιά επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία στο όνομα του μνημονίου και της νέας τάξης πραγμάτων παρέδωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Δεν μπορούν όμως να παραδώσουν ούτε την αξιοπρέπειά μας, ούτε την εθνική κυριαρχία της χώρας.

    Το 2014 θα είναι μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος. Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Όσο μας πολεμούν, μας κάνουν πιο ισχυρούς. Όσο μας φοβούνται γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη από δανειστές, από τοκογλύφους, από τραπεζίτες και τα όργανά τους.

    Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όλος ο ελληνικός λαός, ενωμένος και όχι διχασμένος, όπως τον επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να τον δυναστεύσουν».

    Στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο έψαλε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ».
    Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 6:09:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος31/12/13 21:04

    Το ίδιο πολυμορφικό ανδρείκελο που δημοσίευε και παλιά αυτοκτονίες για να προπαγανδίσει υπερ του προέδρου πάνου.
    Όλοι του ζήτησαν παλιά να κόψει αυτή τη συνήθεια εδώ μέσα και αυτός το συνεχίζει.Η ντροπή είναι λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος31/12/13 21:20

    Περα απο αντρεικελο ειναι και η κλανιολα του σαιτ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος31/12/13 21:25

    exeis vlavh...alla poso megalh....o polymorfikos eisai sy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.