Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δείτε το βίντεο από τον 40ο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια!


Ο 40ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής έγινε το βράδυ του Σαββάτου (27.7.2013) στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μη επαγγελματίες ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών και μουσικοί, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα.
Η φετινή διήμερη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή του διαγωνισμού, Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη.
Έγινε παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα και ακολούθησε ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής.
Οι κατηγορίες διαγωνιζομένων ήταν τρεις:
1. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών.
2. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες.
3. Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.
Το έργο της κριτικής επιτροπής σε αυτήν την επετειακή διοργάνωση ανέλαβαν μουσικολόγοι και ερευνητές από το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με επικεφαλής την κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο μουσικός και ερευνητής Κωνσταντίνος Παυλόπουλος.
πηγη

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/7/13 11:53

    Καλημέρα παίδες εν καμίνω...
    Νις μάλλον η πηγή είναι μέντιουμ και προβλέπει το διαγωνισμό του 2014, εκτός αν εσύ βιάζεσαι να μεγαλώσεις, ή η ζέστη πείραξε το σύστημα χα,χα,χα

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα To λάθος ηταντης πηγής Ευχαρ
    πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/13 18:50

    ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/7/13 18:53

    40χρόνια Διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια (photos&videos)
    Κυρ, 28 Ιουλ 2013 - 9:53

    Ο δήμος Γορτυνίας τίμησε τον εμπνευστή του διαγωνισμού Χρήστο Νικήτα(Στρατολάτη)- Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Γιώργος Ασημακόπουλος με ένα καθιστικό τραγούδι που συγκίνησε τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο χώρο της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδίων

    Στην ωριμότητά του έφθασε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού Λαγκαδίων, αφού αισίως συμπλήρωσε 40 χρόνια και ο δήμος Γορτυνίας, ως κύριος διοργανωτής της φετινής εκδήλωσης, τίμησε τον εμπνευστή του διαγωνισμού Χρήστο Νικήτα(Στρατολάτη) που λάτρεψε την παράδοση και το δημοτικό τραγούδι και αναζητούσε σε όλη τη χώρα ταλέντα.

    Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβαν από το δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο η σύζυγος και η εγγονή του αείμνηστου Χρήστου Νικήτα, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την τιμή, αλλά και όλους, όσοι αυτά τα χρόνια βοήθησαν να διατηρηθεί ο διαγωνισμός και να φθάσει να μετρά 40 χρόνια.

    Ένας διαγωνισμός που όπως ανέφερε η κα. Καμιλάκη - πρόεδρος του Ινστιτούτου Λαογραφικών Μελετών, πρέπει να "αναστοχαστεί" ώστε να μπορέσει να έχει συνέχεια.

    Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 17 διαγωνιζόμενοι σε τρεις κατηγορίες (στη μικρή κατηγορία τραγουδιού, στην κατηγορία μουσικού οργάνου και στην μεγάλη κατηγορία). Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Ασημακόπουλος που κέρδισε το πρώτο βραβείο, το οποίο παρέλαβε από τα χέρια του πρώην υπουργού και βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

    Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση εκτός του πρώην υπουργού, ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης και Θεόδωρος Ντάνος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, πρώην δήμαρχοι Γορτυνίας, πολιτευτές και αρκετός κόσμος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά ενώ πριν το διαγωνιστικό μέρος υπήρξε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι και χορό από συλλόγους και παιδιά της Γορτυνίας.

    Να τονίσουμε δε πως όλοι στις ομιλίες τους και στις δηλώσεις του μίλησαν για την αξία της δημοτικής παράδοσης αλλά και για την μακρόχρονη διαδρομή του διαγωνισμού δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια που κόντρα στους καιρούς και στις όποιες δυσκολίες ανθίσταται και προσπαθεί να μυήσει όλο και περισσότερους στα μυστικά και στην μαγεία της παράδοσης που στην Αρκαδία, όπως εύστοχα, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας (η Περιφέρεια ήταν συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων) Βαγγέλης Γιαννακούρας, είναι συνδεδεμένη με το DNA μας....

    Δείτε βίντεο με τους διαγωνιζόμενους και τα βραβεία, δηλώσεις καθώς και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που προηγήθηκε του διαγωνισμού...

    Ε.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/7/13 21:22

    γυρίζουν γύρω από το πτώμα τα ζαγάρια! τους γιουχάρισε κανένας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/7/13 23:02

    pios eisai sy kai ti ennoeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/7/13 08:23

    Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση εκτός του πρώην υπουργού, ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης και Θεόδωρος Ντάνος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, πρώην δήμαρχοι Γορτυνίας, πολιτευτές

    ta zagaria

    και αρκετός κόσμος.

    kai oi zontanoi nekroi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/7/13 09:45

    Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/7/13 22:01

    NIS ΔΕΝ ΠΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΕΙΣ κλπ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο 9:22 μ.μ. ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.