Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

40ος Πανελλήνος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής Σάββατο 27 Ιουλίου στα Λαγκάδια

Ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνονται και φέτος στα περισσότερα χωριά της επαρχίας μας. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στη Γορτυνία με εθνική εμβέλεια είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια. Φέτος ο Διαγωνισμός, που συμπληρώνει 40 χρόνια, θα διοργανωθεί από το Δήμο Γορτυνίας το Σάββατο 27 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων και θα είναι αφιερωμένος στον εμπνευστή του διαγωνισμού Χρήστο Νικήτα-Στρατολάτη.
Ο θεσμός αυτός, που είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια (το 1973), με εμπνευστή τον αείμνηστο Λαγκαδινό λογοτέχνη ....
Χρήστο Νικήτα – Στρατολάτη. Στόχος ήταν να τιμηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα να ενισχυθεί η διάδοση της μουσικής μας παράδοσης.  Η μεγάλη επιτυχία του Διαγωνισμού αλλά και η φήμη που απέκτησε, οδήγησε στην καθιέρωσή του σε ετήσια βάση με μεγάλη προσέλευση θεατών και με τη βοήθεια όλων των δημοτικών αρχών, των τοπικών φορέων και των κατοίκων.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μη επαγγελματίες:
α) ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες),
β) μουσικούς, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα (ζυγιές, κομπανίες κ.λ.π.). Οι μουσικοί (σολίστες) μπορούν να συνοδεύονται και από άλλα όργανα, είτε της δικής τους επιλογής, είτε από την ορχήστρα του Διαγωνισμού (Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλόπουλος).

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό καθώς και αιτήσεις συμμετοχής στο http://www.gortynia.gov.gr/

2 σχόλια :

  1. ΑΡΗΣ ΑΠΟ ΜΥΓΔΑΛΙΑ24/7/13 17:51

    Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "ΣΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ" ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ " Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΣΒΟΜΠΙΡΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/7/13 11:46

    Μπορεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας πολλές φορές να νιώθουμε ευτυχισμένοι όμως μόνο δύο φορές έχουμε τη δυνατότητα να αγγίξουμε την απόλυτη ευτυχία. Σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics τα δύο πιο ευτυχισμένα χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου είναι στην ηλικία των 23 και των 69 ετών.

    Για την έρευνα συγκρίθηκαν τα επίπεδα ευτυχίας 23.161 Γερμανών, ηλικίας 17-85. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι έφτασαν στο ύψιστο επίπεδο ευτυχίας στα 23 τους και στα 69 τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι άνθρωποι αγγίζουν την απόλυτη ευτυχία στα 23 τους και μετά ξανά έπειτα από πολλά χρόνια, στα 69 τους. Ο άνθρωπος στην ηλικία των 23 κάνει όνειρα, σχεδιάζει τη ζωή του και έχει μεγάλες προσδοκίες και όρεξη για ζωή, γεγονός που τον κάνει ευτυχισμένο. Αν και στη συνέχεια και συγκεκριμένα γύρω στα 55 τα επίπεδα ευτυχίας πέφτουν κατά πολύ, αφού οι άνθρωποι κάνουν τον απολογισμό ζωής και εστιάζουν σε αυτά που δεν κατάφεραν να κάνουν, εκεί γύρω στα 60 τους τα επίπεδα ευτυχίας παρουσιάζουν μια σταθερή άνοδο. Τότε, σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι αποδέχονται τα όσα κατάφεραν να κάνουν. Λίγο μετά τα 70 πάλι τα συγκεκριμένα επίπεδα πέφτουν, οπότε οι άνθρωποι θεωρείται ότι αγγίζουν την απόλυτη ευτυχία μετά τα 23 τους γύρω στα 69 τους χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.