Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή

H δημοσιευθείσα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εξέλιξη του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, του λεγόμενου Μνημονίου, περιέχει στοιχεία και γεγονότα, που σοκάρουν τον Ελληνα πολίτη, ακόμη και τώρα, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του. Αυτό που σοκάρει δεν είναι φυσικά η εκ των υστέρων διαπίστωση του ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα απέτυχε στον βασικό του στόχο, να καταστήσει το χρέος βιώσιμο, και ότι όλες οι προβλέψεις του ταμείου απέκλιναν οικτρά από την πραγματικότητα. 


Αυτές τις αποτυχίες και τις πρακτικές τους συνέπειες τις βώνουν οδυνηρά εκατομμύρια Ελληνες.
Αυτό που σοκάρει είναι η αποκάλυψη του πολιτικού μηχανισμού κατά τη λήψη των αποφάσεων, οι εκουσίως εσφαλμένες εκτιμήσεις, το ροκάνισμα χρόνου εις βάρος της Ελλάδος και προς όφελος ευρωπαϊκών τραπεζών που διακρατούσαν ελληνικό χρέος, η θυσία εντέλει της Ελλάδας για διαφύλαξη των συμφερόντων άλλων κρατών εταίρων στην ευρωζώνη.
Το ΔΝΤ γνώριζε τι μπορούσε και τι δεν μπορούσε να γίνει, αλλά δεν το έπραξε· παραβίασε τα κριτήριά του και το δικό του πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων. Το πρόγραμμα απέτυχε. Ψέγει την ευρωζώνη γι΄αυτή την αποτυχία, δηλαδή την Κομισιόν, το Eurogroup, φυσικά τον ηγεμονικό άξονα Βερολίνου-Παρισιού. Γιατί το κάνει τώρα; Διότι, πρώτον, η εκτελεστική διοίκηση του ταμείου είναι υπόλογη στους πολυεθνικούς εταίρους, στις χώρες που συνεισφέρουν χρήματα και απαιτούν λογοδοσία. Η Ευρώπη δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Είναι γνωστές από δημοσιεύματα οι αυξανόμενες προστριβές εντός του Ταμείου και οι αιτιάσεις μεγάλων χωρών, όπως η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ινδία κ.ά., για τους ατυχείς χειρισμούς του ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ εισήλθε στην ευρωπαϊκή κρίση με καταρρακωμένο το κύρος του από αλλεπάλληλες αποτυχίες στη Ν. Αμερική και την Ασία. Η αποτυχία του γιγάντιου bail out στην Ελλάδα ασφαλώς δεν ενισχύει το κύρος του ιδρύματος που το ενορχήστρωσε.

Οι σφοδρές επικρίσεις του ΔΝΤ κατά της Κομισιόν και της ευρωπαϊκής ηγεσίας απηχούν επίσης την επικριτική στάση του Λευκού Οίκου έναντι του Βερολίνου στη διάρκεια της κρίσης, ιδίως κατά του δόγματος λιτότητας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Ευρώπη βάλλεται πανταχόθεν, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης από συστάσεώς της. Και τρώει τα παιδιά της στην περιφέρεια: Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία κ.ο.κ. Η κρίση κατέδειξε όχι μόνο τον ωμό και ακατέργαστο ηγεμονισμό των ισχυρών, αλλά και την αναδίπλωση των εθνών-κρατών εις βάρος της ανάπηρης ομοσπονδίας με το κοινό ασύμμετρο νόμισμα και χωρίς οποιαδήποτε άλλη συνεκτική ύλη. Ο ευρωσκεπτικισμός είναι η αναδυόμενη τάση παντού.

Στο εσωτερικό. Είναι φανερό ότι οι εγχώριες ηγεσίες δεν μπόρεσαν και δεν θέλησαν να συνδιαμορφώσουν με τους ξένους ένα βιώσιμο σχέδιο διάσωσης, στο μέτρο που οι δομικές μεταρρυθμίσεις θα τους συμπεριελάμβαναν, δηλαδή θα τους παραμέριζαν από την εξουσία. Το ένστικτο τής πάση θυσία αυτοδιάσωσης οδήγησε σε άκριτη υποταγή με ταυτόχρονη απόκρυψη πραγματικότητας και παρελκύσεις. Το ψεύδος ήταν αμφίδρομο: και προς τους ξένους και, κυρίως, προς τους Ελληνες πολίτες. Τρία χρόνια αργότερα, διαπιστώνουμε ότι το μεν ψέμα εξατμίζεται, το δε χρέος και οι δομικές αδυναμίες παραμένουν και θεριεύουν, σε φόντο ερειπίων.

15 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

το παράξενο θα ήταν να μην ήξερε!
έχει θάψει λαούς και χώρες.........
σαν τον λίβα περνάει

Ανώνυμος είπε...

Γιόμισε ο τόπος εικονικά τιμολόγια από τους .....νοικοκυραίους!!!!

Πάπαλα η συνταξούλα.........

Τώρανες τι δημοκρατία είναι αφού κιτσιαρέικια δεν είναι?????

Να κουρευτούν τα δάνεια, να χαριστούν καλύτερα, να μην πληρώνει κανένας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!!!!!

Και μετά δεν είναι βαρεμένα, μυαλοκαμένα και στοκαρισμένα!!!!! απόκοντα πλειοδοτούν και τα πιθήκια.....

Για φαιοκόκκινες απόψεις μιλάγαμε κάποτε και ετύχαμε της οργής των αγωνισταράδων, γιατί για τους ελληναράδες κρυβόμαστε να γλιτώσουμε την αγχόνη.....

Λαμόγια παντού βλέπω ο έρμος.....Είναι σοβαρό γιατρέ μου?????

(αν είσαι υπάλληλος ιδιωτικού ή δημοσίου --πλην επιόρκων--- και συνταξιούχος μην κάνεις τον κόπο να σχολιάσεις, δεν σε αφορούν τα γραφόμενα αυτά)

χψ

Ανώνυμος είπε...

“Μετά την ομολογία του ΔΝΤ θα έπρεπε να ακούγαμε το θόρυβο από τις μηχανές των ελικοπτέρων!” Είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου
H κυβέρνηση του ΓΑΠ καθώς και η σημερινή υιοθέτησαν την άποψη “ότι το μνημόνιο είναι ευλογία για την χώρα”
ο κουκουλοφορος

Ανώνυμος είπε...

τωρα..σαν τον αγαμακο.gerolykos

Ανώνυμος είπε...

Ποιός και με τι άντερα θα οδηγούσε στην αποχώρηση με ελικόπτερα?????

Και για να μην παρεξηγηθώ (όπως άλλωστε έχει συμβεί και άλλες φορές).
Και με ελικόπτερα έπρεπε να έχουν φύγει και νύχτα και τρέχοντας και και

Το μέγα ερώτημα είναι. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ,με τι άντερα, με ποιο ήθος, με τι λεβεντιά και από πού θα την ανλήσει.

Μόνον τους άνεργους υπαλλήλους (ιδιωτικού) και δη τους νέους θεωρώ ότι έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, καθώς και τους υπαλλήλους του δημοσίου (όχι του επιόρκους) που είναι πετσοκομένοι οι μισθοί τους κλπ κλπ.

Ο ανήθικος ιδιώτης σε αγαστή συνεργασία με τον επίορκο κλπ κλπ


Αλήθεια ρε κουκουλοφόρε, σοβαρά τώρα, πες μου την άποψή σου γιατί δεν ξεσηκώνεται το σύμπαν με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που γίνονται?????

Ας σοβαρευτούμε λίγο, περιμένω την άποψή σου. Πώς το ερμηνεύεις??? Εγώ είπα την μπαρούφα μου, πέσε εσύ τη γνώμη σου.

χψ

Ανώνυμος είπε...

Και αν μου επιτρέπεις κουκουλοφόρε,

εγώ θα ήμουν πιο προσεκτικός να αναδημοσίευα λεζάντες εθνικιστικών μπλόγκς (εθνικά θέματα-ελλάδα) περί ελικοπτέρων κλπ.

Στο βάθος αυτές οι απόψεις κρύβουν "εθνοσωτήρες" και σοβαρολογώ....

Διαφορετικά περιμένω να θεμελιώσεις την υιοθέτηση των ελικοπτέρων και να προτείνεις τι πρέπει να ακολουθήσει....

Ας πέσουν επιτέλους οι μάσκες!!!!!!!

Περιμένω (και το ελπίζω) να με αποστομώσεις και να μη με αφήσεις με την ...καχυποψία. Μετά τα ελικόπτερα τί???????

Συγκεκριμένα πράματα. Αν αρχινίσεις τις αοριστολογίες και τους δονκιγχοτισμούς, τότε η καχυποψία μου (χωρίς να το θέλεις) θα εδράζεται πλέον σε υποσυνείδητες απόψεις σου που έχουν την αφετηρία τους σε .........


χψ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ????ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΑΘΡΟ???ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΛΜΑ,ΥΠΟΤΙΘΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΝΑ ΑΝΑΧΑΡΑΞΕΙ,ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ?ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ [ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ]ΖΗΤΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ,Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ?ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΑ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ??? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.........ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΘΙΚΙΑ,ΗΗΗΗΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΙ ΙΠΠΟΙ???.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΛΠ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείς να δεις πιο πέρα απο το υπάρχον σύστημα ΧΨ. Το πιστεύω που το λέω. Εισαι ο κλασικός "Νοικοκυραίος"!!!!
Πριν απο αρκετούς μήνες υποστήριζες ,με το δικό σου τρόπο, οτι το μνημόνιο ηταν μονόδρομος Απο τα χθες άρχισες να προσαρμόζεσαι στα καινούργια οικονομικά και πολιτικά δεδομένα για να μην βρεθείς ανακόλουθος .Τωρα ...αυτα περι εθνικιστικών συνθημάτων κλπ εσύ δίνεις την ερμηνεία αυτή. Η ουσία είναι οτι οι υπεύθυνοι του μνημονίου ειδικα απο χθες επρεπε να κάνουν χαρακίρι
ο κουκουλοφορος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ

artpoeticacouvelis.blogspot.com -
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΗΛΘΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ; ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΑΠ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΑ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ . ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΞΥΛΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΕ
ΠΑΠΑ@ΡΙΖΕΙ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΤΑΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ . ΝΑ ΠΑΣ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΦΤΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΒΟΤΣΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ.....ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ.ΑΛΛΑ Ο ΧΨ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΤΣΟΣ ΤΗΣ ΚΙΤΣΑΡΕΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ....ΚΑΛΟ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ...ΚΕΦΑΛΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, φίλε κουκουλοφόρε, εμένα πάλι σχολίασες1!!!

Τις προτάσεις σου ζήτησα, όχι τα σχόλιά σου στο πρόσωπό μου (τιμή μου βέβαια,ακόμα και αν είναι επικριτικά, δεκτά)

Π Ρ Ο Τ Α Σ Ο Υ Λ Α, θέλω,....υπάρχει??? Μετά τα ελικόπτερα τί?????? Μήπως ο ....εθνοσωτήρας???? (δεν σου αποδίδω κακές προθέσεις, εγώ κάνω κακούς συνειρμούς, φωναχτά, γινόμενος καχύποπτος)

Καλημέρα!!! και μην ξενυχτάτε, εκτός και αν γυρίσατε από ταβέρνα.....επιτέλους για να ξεκινήσει η ανάπτυξη και να φουντώσει με τη μείωση του φπα στην εστίαση........

χψ

Ανώνυμος είπε...

Α, για να μην το ξεχάσω (επειδή είμαι απολογιτικός τύπος) δεν υπερθεμάτισα και ούτε κοφτόμουνα για τα μέτρα της τρόικας, αλλά έχω γίνει νούμερο πια, να γράφω για ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ και όχι γι' αυτά τα μέτρα που δεν αγγίζουν ειμή μόνον μισθωτούς και συνταξιούχους.

Μέτρα χρειάζονταν και χρειάζονται, νάναι ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ. Τώρα πως εσύ μου προσάπτεις ότι είμαι υπέρ του ΔΝΤ, μάλλον από άλλη αιτία ξεκινάς και όχι για καλόπιστο διάλογο, δηλαδή για να εξηγούμαι. Δεν αποκτούν αξία τα γραφόμενά μας, αν απαξιώσουμε τα γραφόμενα του άλλου, νομίζω???

Απλά όταν άρχισα να γράφω και για τις δικές μας ευθύνες και λαμογιές, ήμουν αιρετικός, ήμουν προκλητικός, ίσως σοκάρισα κάποιους που είδαν τον εαυτούλη τους σε κάποια ομαδούλα κλπ

Τώρα όμως που αυτή η άποψη έχει γίνει κοινώς παραδεκτή, γιατί δεν προστρέχουμε όλοι σε πίεση για ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ??? Εκτός αν νομίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουν τα πράγματα όπως ήταν και ότι ο πλούτος βρίσκεται στους κεφαλαιούχους που εμείς θα δημεύσουμε και θα περάσουμε ζωή και κότα, αφού μας ανήκει κλπ κλπ

Το παίγνιον, πατριώτη κουκουλοφόρε, παίζεται στα μέτρα και όχι στα μη μέτρα. Με μέτρα μας τα βουτήξανε και με μέτρα δεν τα πέρνουν από τον ιδιώτη που συσσώρευσε πλούτο (λίγο αλλά από πολλούς) μη πληρώνοντας την αναλογία του, δηλαδή ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ!!!!

Μην κάνεις τον κόπο να διαστρεβλώνεις τις απόψεις σαν κάτι άλλα παλιοζάγαρα παλιά, γιατί τουλάχιστον εκείνα ήταν και αγράμματα κα δικιολογιόντουσαν χαχαχαχα

χψ

Ανώνυμος είπε...

Και για να ενισχύσω ότι δεν αποκτάς αξία, ααξιώνοντας τον άλλον, σου θυμίζω το μότο "....ανήθκα μονεταριστικά νεοφιλελεύθερα καθίκια..."

Τόσο υποστήριζα το μνημόνιο ως μονόδρομο, κατ' εσέ.

Όχι φίλε μου μέτρα ζητούσα, γιατί έπρεπε δεν πήγαινε άλλο, αλλά ΔΙΚΑΙΑ.

Πάω στην νέα ανάρτηση για να σου γράψω δυό λογάκια για την αποδειξούλα (που ειρωνικώς ανάφερες)

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ....ΣΕ ΡΩΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.........ΞΕΚΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ ΧΨ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ......ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Σ ΟΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ