Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Χρεοπάθεια

 

«Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταίως για την εχθροπάθεια, αλλά εγώ έχω πάθει∙ χρεοπάθεια» μουρμουρίζει επ’ εσχάτοις η θεία Φωτούλα και κάτι ακονίζει – βελόνα του πλεξίματος; ανοιχτήρι κονσέρβας; - θα σας γελάσω.

Το ίδιο κάνει η θεία Φωτούλα κάθε πρωί που ακούει τα νέα για τα φορολογικά. Ενας – δυο γείτονες έχουν ήδη παραφρονήσει και η θεία αναρωτιέται, πώς θα πληρώσουν τους φόρους τους. Αλλά εκεί που παρ’ ολίγον να λαλήσει και η θεία μαζί με τους… προ-λαλήσαντες, ήταν όταν ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η Ελληνική Δημοκρατία θα αυτοκτονήσει, αν δεν σπεύσουν τα άλλα κόμματα να ψηφίσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.
 Εξαλλη η θεία! Η Ελληνική Δημοκρατία δεν αυτοκτόνησε, όταν αυτοκτόνησαν 4000 παιδιά της, δεν αυτοκτόνησε


όταν πέταξε απ’ τις δουλειές τους 2.000.000 ανθρώπους, η Ελληνική Δημοκρατία δεν κοκκίνησε απ’ τη ντροπή της, όταν οι ταγοί της άρχισαν να τρώνε τις συντάξεις των βετεράνων της, δεν ίδρωσε το αυτί της με τους νέους της που φεύγουν μετανάστες, και θα αυτοκτονήσει

η Ελληνική Δημοκρατία για ένα νομοσχέδιο που κάνει τη γνώμη έγκλημα;

Κατ’ αρχήν, η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να αυτοκτονήσει, διότι είναι μία δημοκρατία υποτελής – κανένα εργαλείο δεν σου αφήνουν στο κελί, ώστε να δώσεις τέλος στη ζωή σου, ούτε μπορείς να πεθάνεις πριν να ξοφλήσεις τα χρέη σου. Ποιος θα δουλεύει με 450 Ευρώ το μήνα με ασφάλιση σκλάβου και προοπτική σύνταξης όταν έρθουν οι εξωγήινοι, αν αυτοκτονήσεις; Ποιος

θα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν λαλήσεις και πάψεις να τους ψηφίζεις; Αν ο Μπενύτο πιστεύει ότι η Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να αυτοκτονήσει έτσι εύκολα, δεν ξέρει τίποτα για τα λαμόγια, τους μιζαδόρους, τους αεριτζήδες και τους τοκογλύφους που την έχουν στα χέρια τους.

Είναι όμως δυνατόν να μην ξέρει τα στοιχειώδη για τη δημοκρατία, ένας τόσο βαθύς δημοκράτης όπως ο Μπενύτο; Ενας αρχαγέτης του δημοκρατικού τόξου, όπως ο Μπενίτο – Μπενύτο; - ορίστε; τι είναι δημοκρατικό τόξο; όλοι πλην Χρυσής Αυγής. Μα δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Αλλο Ν.Δ., άλλο ΚΚΕ, άλλο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο ΠΑΣΟΚ – μην του λέτε τέτοια του Μπενύτο, διότι θα εξαγριωθεί και θα αυτοκτονήσει η δημοκρατία.

Και μη μου πείτε ότι όλα αυτά είναι αμετροέπειες και ξετσιπωσιές, διότι θα σας απαντήσω ότι είναι προπαγάνδες και εκβιασμοί. Τζάμπα την έφτιαξαν τη Χρυσή Αυγή; αν δεν απειλεί τη δημοκρατία αυτό το κατασκεύασμα, ποιον θα απειλεί; τον καπιταλισμό; 

Καθ’ ότι, κυρ Μπενύτο μου τη σήμερον ημέρα δεν μπορεί ένα κόμμα να δηλώνει αντιφασιστικό και να ‘ναι μνημονιακό, διότι ο φασισμός των Μνημονίων μετράει ήδη χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατομμύρια ανέργους, πολλή καταστολή, πολλές επιστρατεύσεις. Πολλή φτώχεια, πολλή απελπισία, πολλή θλίψη.

Δεν αρκεί ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, (μάλιστα φασιστικό, εφ’ όσον διώκει γνώμες και ιδέες) να ξεπλύνει κανένα κόμμα, ούτε το όλον ΠΑΣΟΚ, ούτε τη Ν.Δ., ούτε οποιοδήποτε άλλο απ’ το «αίμα» μιας διακυβέρνησης θανατερής για τη χώρα και τον λαό της.

Δεν μπορεί αυτοί που δολοφονούν την δημοκρατία, έστω ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτήν να τσιρίζουν ότι αν δεν συνταχθούμε με το έργο τους η δημοκρατία θα αυτοκτονήσει.


Αιδώς, αχρείοι…

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/6/13 12:01

    Έρχεται μεγάλο κούρεμα στ συντάξεις το 2015.απώλειες ως κ 30% για κάποιους!Αφου δεν ερχονται η αναπτυξη κ οι επενδυσεις!καποιος πρεπει να ρθει
    χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/6/13 13:36

    Οι συντάξεις που θα χορηγούν από εδώ και πέρα τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τόσο χαμηλές, ώστε αυτοί που θα τις λαμβάνουν να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό ομολογεί με απροκάλυπτο κυνισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος, με την Ετήσια Εκθεσή του, που δημοσιοποιήθηκε χτες, αναλαμβάνει να περιγράψει στα εκατομμύρια των χρεοκοπημένων νοικοκυριών ότι το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έχει ήδη καταργηθεί. Με δυο λόγια, μιλάμε για συντάξεις ακόμα χαμηλότερες και από τις σημερινές, που έχουν ήδη περικοπεί δύο και τρεις φορές τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/6/13 14:48

    T AKΟΥΣ ΓΙΑΧΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/6/13 15:44

    Όχι αποδειξούλα???? κάτω η συνταξούλα!!!!!

    Τουλάχιστον σας τάλεγα αλλά η τσίμπλα δεν σας άφηνε να δείτε.....και που είσαι ακόμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/6/13 16:09

    Όταν γκάριζα για 360 ευρώ σύνταξη που υπόγραψε ο υπουργός λακές του ΔΝΤ (που έφτιαξε και κόμμα ο νάρκισος) μαζί με τον υπαλλιλίσκο υφυπουργό του, ούτε ξέρω και γώ τι μου σούρνατε. Τώρα που όλο και πλησιάζει η υλοποίηση αυτών που σας έλεγα, επειδή το κράτος δεν έχει έσοδα γιατί χιλιάδες κλεφτρόνια κάνανε πάρτυ (τα γνωστά μπλα μπλα μπλα) με περνάγατε γεννεές 14. Και ξέρω γιατί. Γιατί όλο και σε κάποια κατηγορία λαμογιών θα είχατε αναφορά.....(εξαιρούσα πάντα τους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού και συνταξιούχους επειδή δεν μπορούσαν να κλέψουν, όποιοι βέβαια μπόρεσαν -επίορκοι- το έκαναν)

    Κλάψτε τώρα πάνω από τη χυμένη καρδάρα. Στα τάρταρα η συνταξούλα, στα ύψη τα κολοκύθια και τήρα.......μην πάρεις απόδειξη.....είσαι λάρντζ, γλανιστί ντεβεκέλης!!!!

    (επειδή γράφω αυτά, κάποιοι ινστρούχτορες της ανάλυσης συμπεραίνουν ότι αφού δεν τα βάζω με τα θερία, άρα τα υπερασπίζω και τα προπαγανδίζω....χαχαχαχ το άλλο με τον τοτό το ξέρεις, γιατί το μπουζούκι του χωροφύλακα το έχετε εμπεδώσει)

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/6/13 16:47

    TO βιολοι σου εσυ χψ
    Δεμ μου λες οταν επαιρναν τις μιζες απο την ζιμενς εκοβαν αποδιξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/6/13 18:15

    Αλλοίμονο στα νέα παιδιά..
    Η γενιά της Μεταπολίτευσης αφήνει καμμένη γη πίσω της. Ο λογαριασμός από το φαγοπότι, το βόλεμα, την κομπίνα, τον ωχαδερφισμό και τον παρτακισμό πάει κατευθείαν στους κάτω των 40 ετών (μέχρι τα αγέννητα). Η συνταξάρα από τη ΔΕΚΟ και το Δημόσιο παρά τις περικοπές κάτω από χιλιάρικο δεν θα πέσει (μέση σύνταξη ΔΕΚΟ μαζί με επικουρικά ακόμα και σήμερα είναι στα 1400 ευρώ.). Ο νέος τρόπος υπολογισμού δεν αφορά τους ήδη συνταξιούχους, αλλά τους νέους εργαζόμενους που θα δουλεύουν μέχρι τα 65 τους με μισθούς 800 και 900 ευρώ για να απολαμβάνουν κάποιοι προνόμια κερδισμένα με ρουσφέτι. Ελπίζουν τώρα να καταλαβαίνουν ότι τόσα χρόνια απλά έτρωγαν τα λεφτά των παιδιών τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/6/13 18:43

    Τελικά ο χψ είναι καλός στην προπαγάνδα. Έχει παρασύρει πολλούς εδώ μέσα!!!!χαχαχαχαχα Ας του το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό. Όταν πρωτο ξεκίνησε να γράφει αυτά και ποιος δεν του την έπεσε.....

    6.15 έχεις απόλυτο δίκιο, αν και φοβάμαι ότι οι συντάξεις θα πέσουν όλες κάτω των 800. (οι επικουρικές είναι θνησιγενείς). Όσο δεν υπάρχουν έσοδα. όσο δεν πληρώνουν εισφορές, όσο σπρώχνουν χιλιάδες σε συνταξιοδότηση, όσο τα ταμεία τα κουρεύουν, τόσο λιγότερα θα έχουν να μοιραστούν περισσότεροι.

    Τα λέω καλά χψ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/6/13 19:24

    όταν υπογραφόταν η λευκή βίβλος , που δεν αναγνώριε κανένα δικαίωμα για τους εργαζόμενους, όλοι τα βάζαν με τους Λκεδαιμονίους που μόνο όχι ήξερε να λέει με την ξυλινη γλώσσα του.
    όταν ψηφιζόταν η συνθήκη του μάαστριχ,της λισαβώνας ,του αμστερνταμ, πετάγανε βεγγαλικά για τις υποτιθέμενες ελευθερίες του ,όταν οι εναλασόμενες κυβερνήσεις ψήφιζαν την κοινή αγροτική πολιτική που κατέστρεψε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και πλέον είναι τα πάντα εισαγόμενα ,ψάχτε τώρα για αποδειξούλες με τις τσίμπλες στα μάτια ξεραμένες ήδη,
    στη γερμανία ήδη 8,5 εκατομμύρια τουλάχιστον,με αυξητικές τάσεις, δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με μισθούς κάτω των 600 ευρώ, χθές αν διαβάσατε στα σχόλια στη Δανία περικοψανε τους μισθούς 30% για πρώτη δόση, στη Σουηδία ,Φιλανδία αποδομείται σιγά σιγά το κοινωνικό κρατος με τη σύμφωνη γνώμη των εκεί πολυζοποπουλαίων -παναγοπουλαίων(άραγε θα βρεθεί και εκεί κανένα ΠΑΜΕ να τους ξεσκεπάσει και να αποδείξει ποιός είναι ο ιστορικός ρόλος τους όταν το σύστημα τους έχει και τους χρησιμοποιεί ως πέμτη φάλαγκα?),και τα αποτελέσματα των των παραπάνω συμφωνιών τα απολαμβάνουν όλες οι χώρες είτε βόρειες είτε Νότιες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/6/13 20:47

    Τα μονεταριστικά νεοφιλελεύθερα καθίκια με προτεσταντική εκδικητικότητα, σου μοιάζουν εκφράσεις που πανηγύριζαν το μάαστριχ, τη λισαβώνα και την πράσινη βίβλο????......

    Ο ιδιώτης είναι κατά κυριολεξία ανήθικος και σε αγαστή συνεργασία με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο κατάκλεψαν το σύμπαν, σου μοιάζουν εκφράσεις που πανηγύριζαν την κοινή αγροτική πολιτική και την ασυδοσία του εργοδότη?????

    Γκεμπελίσκο.......μην αγωνίζεσαι άλλο να με προβοκάρεις, γιατί ξεβρακώνεσαι και φρίζει η λάκα χαχαχαχαχαχα. Ξεπέρασέ το. (με την καλή έννοια το γκεμπελίσκο, γιατί την προβοκάτσια την έχεις τέχνη ή έχεις κολλήσει και δεν το καταλαβαίνεις. Διάλεξε και πάρε.

    Όσο αφορά το ΠΑΜΕ.
    Ζήτωσαν οι διασπαστικές κινήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος λένε οι Παναγοπουλαίοι που ξαναβγαίνουν χάριν της " αυτοδύναμης " πορείας του ΠΑΜΕ. Χάσαμε την έννοια σύντροφε, χάσαμε το νόημα της ενότητας και της μαζικότητας.

    Η λογική ελάτε με τις απόψεις μου για νάχουμε μαζικότητα.........μου θυμίζει κάτι.....(άσε μην το χαρακτηρίσω καλύτερα)

    Όσο αφορά την αποδειξούλα, την πληρώνεις και θα την ξαναπληρώσεις και τόχεις καταλάβει και επιμένεις (προφανώς τυφλωμένος από κομματικό ηρωισμό......) Σύντροφε, πάρε το λίγο αλλιώς γιατί το βράδυ των εκλογών θα αγωνιούμε αν πιάνουμε το 3% χωρίς να έχουμε πουθενά ευθύνη για την κατάσταση.....

    χψ

    (όσο ακόμα κάποιοι δεν υπογράφουν αντί για μένα σαν χψ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/6/13 21:15

    πόση αγάπη πια και αγωνία γι αυτό το κόμμα?
    δε θέλει άλλη.
    από τον κασιδιάρη μέχρι τον χατζησωκράτη και βάλε, οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει να αυξήσει το ποσοστό του.
    όσο για τις άλλες αρλούμπες σου και αναλύσεις τύπου μπάμπη, σε προσπερνώ
    γιατί μάλλον εσύ ξεβρακώνεσαι αποδεικνυοντας οτι παίζεις το ρόλο της 5ης φάλαγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/6/13 00:01

    Τι επιχειρήματα θεέ μου.....τι να απαντήσει κανείς στον 9.15......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.