Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Από την μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, το νέο επιχείρημα που βγήκε από τα χείλη παπαγάλων και καλεσμένων τους, ήταν “όταν έκλεισαν τόσες ιδιωτικές επιχειρήσεις που ήταν όλοι αυτοί;“. Ερώτημα που απευθύνονταν σε όσους βρέθηκαν προς συμπαράσταση, στην αυλή του ραδιομεγάρου. Για κάποιον περίεργο λόγο που μόνο στην Ελλάδα βρίσκει εφαρμογή, όσοι ένιωθαν απέχθεια για τους απολυμένους της ΕΡΤ, άρχισαν να το παπαγαλίζουν. Ήρθε μετά και το κλείσιμο του εργοστασίου “Κατσέλης” και οι υποστηρικτές του Τίποτα ξεσάλωσαν. Στο μυαλό τους βρέθηκε το τέλειο άλλοθι της ανύπαρκτης υποστήριξης που δεν έχουν προσφέρει σε κανένα.


 Είναι τα άτομα εκείνα που διαλαλούσαν πως “οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες“, άρα καλά παθαίνουν που απολύονται. Είναι αυτοί που τα βάζουν με όσους υποστήριξαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι π.χ. αυτούς του Κατσέλη. Μπορεί εσύ να έχεις υποστηρίξει τον έναν από τους δύο πράγματι ή ακόμα και τους μεν και τους δε. Όμως, οι υποστηρικτές του Τίποτα, αν τους ρωτήσεις, δεν έχουν υποστηρίξει ποτέ κανέναν.

Δεν έχουν πάρει ποτέ το μέρος του οποιουδήποτε, δεν έχουν συμπαρασταθεί, δεν έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους, δεν τους βρίσκεις έστω να λυπούνται. Πολύ πιθανόν να έχουν ψηφίσει και κάποιο από τα κόμματα που επιμένουν να κυβερνούν την χώρα υπό κάθε λογής σχήμα.

Οι υποστηρικτές του Τίποτα είναι τα άτομα που κατηγορούν τους άλλους για τα χάλια τους. Εκείνοι που αποφεύγουν την αυτοκριτική, Εκείνοι που σε κρίνουν για την δηλωμένη σου υποστήριξη σε μια ομάδα ή έναν άνθρωπο, αλλά και για την μη στήριξή σου σε άλλους. Βέβαια αυτοί, λες και βρίσκονται σε κάποιο βάθρο, κοιτούν αφ’ υψηλού σαν να μην έχουν κι οι ίδιοι ηθική υποχρέωση να στηρίξουν κάποιον, παρά μόνο να κρίνουν.

“Τί έκανες εσύ;” πρέπει να τους ρωτήσεις. Το πιθανότερο είναι να πάρεις απάντηση “εγώ δουλεύω“. Είναι σίγουροι πως η δική τους σειρά δεν θα έρθει ποτέ, γιατί εκείνοι είναι “καλοί, εργατικοί, τίμιοι, κοιτάνε μόνο την δουλειά τους”. Μέχρι να ξημερώσει η μέρα που θα είναι αλλόφρονες γιατί κανείς δεν τους υποστήριξε επειδή έχασαν την δουλειά τους
πηγη

21 σχόλια :

  1. ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ29/6/13 09:35

    ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.....ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/13 14:05


    αφιερωμένο
    Τον πεινασμένο που σ' άρπαξε
    Το τελευταίο ψωμί, σαν εχτρό τον αντιμετωπίζεις.
    Μα τον κλεφτη , που δεν πείνασε ποτέ του
    Δεν ορμάς ν' αρπάξεις από το λαρύγγι

    Μπέρτολντ Μπρέχτ
    ...................................
    Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.
    Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως
    Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.
    Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.

    Κώστας Βάρναλης

    αφιερωμένο σ΄αυτούς που πιστεύουν σε ανασχηματισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/13 16:28

    Με δανεικά γίνομαι και ΄γω νοικοκύρης και ας είμαι και μπατήρης!!!!!

    (ίνα εκπληρωθεί το κατά Ματαρατσάν ρηθέν " έτσι φεύγω και 'γω κι ας είμαι και κουμπάρος")

    Λοιπόν κουκουλοφόρε σούγραψα ολόκληρα κατεβατά για τις τράπεζες και τα δάνεια και τόκανες γαργάρα ή .....μάλλον δεν καταδέχεσαι χαχαχχα

    Τελικά να κουρευτούν τα δάνεια των νοικοκυραίων ή όχι????? και ποιός θα πληρώσει το κούρεμα???? Ο μέτοχος, ο εταιρικός ομολογιούχος και ο μέτοχος ή ο φορολογούμενος??????

    Και πιό απλά.

    Εσύ έχεις καταθέσεις και παίρνεις τόκο (κέρδος) εγώ όχι. Άμα χρεωκοπήσει η τράπεζά σου (που έχεις τις καταθέσεις) γιατί να δανειστώ εγώ για να την σώσω (εγώ σαν φορολογούμενος)

    Μήπως σκέφτηκες και έχεις αναθεωρήσει τις απόψεις σου (αλλά δεν αντέχεις να το παραδεχτείς...χαχαχαχα) Δεν ειναι κακό, δεν είναι κακό....

    Επειδή η συζήτηση του κουρέματος των δανείων (των νοικοκυραίων) θα τύχει άκρατου λαϊκισμού (και επικίνδυνων επιλογών) σας ζητώ μόνο να διαβάζετε όλες τις απόψεις, να σκέφτεστε και να κρίνετε. Τίποτα παραπέρα και σας εμπιστεύομαι, γιατί ούτε κανένα 15μελές μπορεί να σας επηρεάσει, ούτε παλαιολιθικές απόψεις, ούτε κανένας ψεκασμός....

    Αν μη τι άλλο η κρίση μας έκανε καχύποπτους, ρεαλιστές και προσγειωμένους και όχι βαρεμένους μυαλοκαμένους και στοκαρισμένους......θέλω να πιστεύω!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/6/13 16:38

    Α, και τώρα που διάβασα το σχόλιο πατριώτη ότι σε πρεσσάρω κουκουλοφόρε, σου απολογούμαι ειλικρινά, προτασούλα και αποψούλα θέλω.....καταδέξου!!!!!!

    Εμένα μου κάνει η δική σου περισσότερο απ' ότι του "τσίρκου συζητάμε" ή κατά άλλους του 15μελούς!!!

    (μη θυμώνετε πατριώτες που είσαστε κοντά στο σύριζα, που είμαι απαξιωτικός μαζί τους. Είμαι και γώ θυμωμένος μαζί τους, γιατί θέλω η όποια αριστερά να έχει πρόταση --συμφωνεί διαφωνεί κανείς μ' αυτή---- και όχι μια ζωή καταγγελτικός λόγος και διαπιστώσεις. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και πάλι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!!!! )

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/6/13 16:49

    ΒΡΕ ΤΡΙΧΑ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ.....ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ.ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ...ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΔΟΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΚΝ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΤΑΣΙΟ..ΛΧ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΛΑΙΚΩΝ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ @@@@@@@@@@@@@@@@@ ΤΙς ΚΑΤΑΘΕΣΕΙς ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΡΗΜΑΔΑ ΑΣ ΧΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ.Η ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΘΑΝΑΙ Η ΚΑΒΟΥΡΙΑΡΙΚΑ.ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ @@@@@@@@@@@ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΛΟΓΟΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΩ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...ΨΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/6/13 19:23

    Βέβαια χψ εσύ τα επένδυσες σε εμπόρευμα και δεν έχεις καταθέσεις και δε σε νοιάζει άμα χαθούνε. Ρώτα και αυτούς που έχουν πέντε δραχμές στην άκρη. Να πληρώσουν τα δάνεια όποιοι μπορούν και να διευκολυνθούν αυτοί που δυσκολεύονται και να αφήσουν το τζαπαλίκι αυτοί που δανειστήκανε. Και ο άλλος άνοιξε μαγαζί και έπεσε έξω και τάχασε όλα. Δηλαδή μέχρι τώρα έμενε στο νοίκι και δανείστηκε για σπίτι κάποιος και δεν μπορεί να αποπληρώσει τη δόση του πρεέπει να του χαριστεί το δάνειο? Ποιος θα το πληρώσει μου λες?

    Τι θα γίνει στην τελική σε τούτη τη χώρα. Θα βολεύονται αυτοί που κάνουν αυθέρετα, αυτοί που μπήκανε από το παράθυρο, αυτοί που χρωστάνε και τους κάνουν ρυθμίσεις και χαρίσματα και μια ζωη θα πληρώνει ο νόμιμος????? Γεμίσαμε πολλους κατεργάρηδες μου φαινεται και η κομπινα εγινε εθνικο σπορ.

    Δε συμφωνώ να κουρευτούν οι καταθέσεις αλλά να πληρωθούν τα δάνεια και οποιος δεν μπορεί τι ν α κάνουμε και ο άλλος δεν έχει σπιίτι και μένει στο νοίκι. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/6/13 20:05

    γουρουνόπετσος, ή επί μισθώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H βλακεία είναι αήττητη Κι αυτό προς κάθε κατευθυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/6/13 20:55

    ΝΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΟΣ @@@@@@@@@@@@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/6/13 20:56

    σ΄αυτούς που μας σώσανε

    Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

    Αυτός ο δολοφόνος, ο κατά συρροή δολοφόνος με την άδεια και την ασυλία να σκοτώνει με δηλητήρια ή σιγαστήρα, είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας. Και για αυτό το τέρας πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή

    Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου

    Δεν κρατάω πλέον λογαριασμό για τις
    αυτοκτονίες της κρίσης. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι από χθες είναι +1. Και είμαι τόσο βέβαιος, γιατί αυτό το +1 που προστέθηκε στα μαθηματικά του θανάτου ήταν…
    η μητέρα μου.......

    Του γιου της Πέτρου Αργυρίου (agriazwa)

    .......... στοχασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/6/13 22:34

    Δεν βλέπουν
    Δεν ακούν
    Δεν ενδιαφέρονται
    Δεν νοιώθουν
    Δεν σκέπτονται
    Δεν έχουν δουλέψει
    Δεν έχουν φιλότιμο
    Δεν πάνε φυλακή
    Δεν μας σέβονται
    Δεν διάβασαν το μνημόνιο

    Μας βρίζουν
    Μας ενοχοποιούν
    Μας κοροϊδεύουν
    Μας τάζουν
    Μας Ξε-τάζουν
    Μας υπόσχονται
    Μας δουλεύουν

    Έχουν απο 5 σπίτια ο καθένας
    Έχουν ασυλία
    Έχουν παχυλούς μισθούς
    Έχουν τηλέφωνα δωρεάν
    Έχουν δωρεάν μετακινήσεις
    Έχουν δωρεάν διαμονές
    Έχουν επιχορηγήσεις
    Έχουν "καρέκλες"
    Έχουν πουλήσει την Ελλάδα
    Έχουν πουληθεί οι ίδιοι
    Έχουν φυλακίσει αθώους
    Έχουν αποφυλακίσει ενόχους
    Έχουν "φίλους" τα κανάλια

    Αν δεν πας να ψηφίσεις κερδίζουν
    Αν ρίξεις λευκό κερδίζουν
    Αν ρίξεις άκυρο κερδίζουν
    Αν πάρεις όπλο και καθαρίσεις μερικούς τους κανείς ήρωες
    Αν φύγεις απο την χώρα νιώθεις άσχημα
    Αν μείνεις είσαι μ.....

    Αν όμως προσέξεις τι ψηφίζεις, τότε μπορεί και να αλλάξουν όλα τα παραπάνω ...


    ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/6/13 22:40

    τηρατε μην ψηφιστε αριστερα και σας παρουνε τα σπιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/6/13 22:43

    Πάλι καλά που στο τέλος δεν μας είπες ότι άμα ακούσεις τις ερπύστριες θάταν καλύτερα........

    Για πες μας, εσύ που προσέχεις, τι να ψηφίσουμε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος29/6/13 22:45

    Ποιά αριστερά????? πού την είδες????? Για πες μας την να ....φυλαχτούμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/6/13 23:16

    τι διαολο κουφος εισαι δεν τις ακουσες που ηρθανε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος29/6/13 23:53

    Πόσο μικρός, πόσο λίγος.......(τουλάχιστον θα το διαβάσεις πριν προβείς στα .....τιποτένια)

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30/6/13 00:24

    Με λαϊκιστές που στηρίζουν το σύστημα και την παρακμιακή εξουσία η οποια προσβάλλει και συντρίβει οτιδήποτε ανθρώπινο έχει απομείνει, διαμελιζει και ξεπουλάει οτι εθνικό υπαρχει,χαριζει θαλασσοδάνεια σε κόμματα, καναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες δεν κάνω διάλογο
    ο κουκουλοφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/6/13 01:23

    ο αυτοεξευτελισμος του ειναι τελειος !!!!αφηστετον να γραφει
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος30/6/13 02:10

    ΣΑΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/6/13 10:58

    Απορία ψάλτου...βηξ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/6/13 14:05




    αναπάντητο το ερώτημα
    χοντρόπετσος? η μισθωτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.