Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ερώτηση από τον Οδυσσέα για την μείωση μαθητών του ΟΑΕΔ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσε σήμερα 18.06.2013 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα τη μείωση αριθμού ειδικοτήτων φοίτησης για το σχολικό έτος 2013 – 2014 στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Το έτος 2012 – 2013 λειτούργησαν 8 ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης, οι οποίες ήταν Τεχνικός Θερμ. & Υδρ. Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Αερίων Καυσίμων, Τεχνικός Ηλ/κων Εργασιών, Κομμωτικής Τέχνης, Αισθητικής Τέχνης, Μαγειρικής Τέχνης, Υπαλ. Διοικητικών Καθηκόντων και Βοηθών Γενικής  Βρεφονηπιοκομίας. Η απόφαση του διοικητή ΟΑΕΔ για το έτος 2013 – 2014 είναι να λειτουργήσουν μόνο 3 ειδικότητες,  οι οποίες είναι Τεχνικός Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ, Μαγειρικής Τέχνης και Βοηθών Φαρμακείου.
Όπως γνωρίζετε η πόλη μας είναι το κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ΟΑΕΔ διαθέτει στην Τρίπολη νέες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι από τις καλύτερες όλων των ΕΠΑ.Σ. πανελλαδικώς, με εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες ειδικότητες από αυτές που προτείνατε.
Με τη μείωση των ειδικοτήτων στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης πολλά παιδιά από την περιοχή και τους γύρω νομούς δεν θα μπορούν να φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Αλλά και οι νέες ειδικότητες εκτός της μαγειρικής τέχνης δεν είναι ειδικότητες που ζητάνε συνήθως τα παιδιά που έρχονται για να φοιτήσουν στις σχολές του ΟΑΕΔ.
Επιπλέον, οι ελάχιστες αυτές ειδικότητες που ορίστηκαν, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της μαθητικής κοινότητας, αφού μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων που η φοίτηση τους έχει χαρακτηριστεί ως ανεπαρκή, δεν θα μπορέσουν να επαναλάβουν την τάξη, όπως αυτό ορίζεται από τον κανονισμό λειτουργίας της σχολής, αφού η αντίστοιχη ειδικότητα τους δεν θα επαναλειτουργήσει.
Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για πλήρη υποβάθμιση της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Τρίπολης του Νομού Αρκαδίας, και επιβεβαιώνουν τους φόβους μας περί εγκατάλειψης και απαξίωσης της τεχνικής εκπαίδευσης, όπου η σχολή συμβάλει τα μέγιστα στο όφελος της  ανάπτυξης και οικονομίας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης;



2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/6/13 19:56

    η ερώτηση σε ποιόν απευθυνόταν ?στον κ. Φούχτελ?
    όχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/13 08:54

    τι ζητάει να μάθει?
    κλεισανε τα μισά σχολειά της χώρας και τα μισά νοσοκομεία,απολύθηκαν και θα απολυθούν χιλιάδες καθηγητές με τις ψήφους του ,ναι στα πάντα λέει με ιδαίτερη ευκολία,
    κάνει το κορόιδο, ζούλα μας κοιτάζει, και με κόλπο 'έξυπνο' πάει να μας τουμπάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.