Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Να καταργηθούν και οι συγκεντρώσεις άνω των 200 αστυνομικών σε κάθε διαδήλωση

Αντιδιαδηλωτικό νομοσχέδιο 
Βρήκαμε καινούργιο κοσκινάκι να έχουμε να ασχολούμαστε. Το αντιδιαδηλωτικό νομοσχέδιο. Απαγορεύονται από τον Νίκο Δένδια οι διαδηλώσεις στους δρόμους κάτω των 200 ατόμων, γιατί κλείνουν τους δρόμους σε αυτούς που πηγαίνουν στις δουλειές. Ερώτημα: Μα πού βρέθηκαν τόσες δουλειές και ξεχύνονται όλοι στους δρόμους; Ή βόλτες κάνουν οι εποχούμενοι ή κυκλοφορούν αλλόφρονες για να ξεχάσουν τα βάσανά τους

Και πού είδε αυτοκίνητα στους δρόμους ο ΠΡΟ.ΠΟ.; Κυκλοφορεί καθόλου; Ή διαβάζει τουλάχιστον αυτά που λένε οι ίδιοι; Χθεσινά στοιχεία: «Στο Α” 4μηνο οι εισπράξεις από τα Τέλη Κυκλοφορίας σημείωσαν πτώση 52,1%». Είναι σαν να έχει απαγορεύσει στους δρόμους ο Δένδιας τις συγκεντρώσεις άνω των δύο αυτοκινήτων.

Και οι έμποροι να σταματήσουν αυτά που λένε στις κάμερες, ότι οι διαδηλώσεις είναι καταστροφή για το κέντρο. Αντίθετα, ζωή δίνουν έτσι ερημικό που είναι.

Στο κάτω κάτω ο διαδηλωτής μετά μπορεί να πάει να κάνει και ψώνια. Αλλά λίγο χλομό αυτό.

Και πού είδε επίσης ο κύριος Δένδιας τις διαδηλώσεις άνω των 200 ατόμων; Είναι ένα σοβαρό ερώτημα επίσης.

Τώρα το θέμα είναι ότι με την έμπνευση Δένδια βρίσκεται ένα νέο επάγγελμα και πέφτει η ανεργία. Το επάγγελμα του «καταμετρητή διαδηλωτών».

Αν και φαίνεται ότι προϋπήρχε το επάγγελμα και δεν το ξέραμε. Δόθηκαν ακριβέστατα στοιχεία κυκλοφορίας στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. «Το 2012 έκλεισαν το κέντρο 796 διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων» ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός. Και στους «κάτω των 200 ατόμων» συμπεριλαμβάνονται και οι αστυνομικοί που τις φρουρούσαν. Συνήθως η αναλογία είναι 1/1.

Οι 201 διαδηλωτές σημαίνει «διαδήλωση στο οδόστρωμα». Αν είναι 199 «στο πεζοδρόμιο». Για τους διακόσιους ακριβώς σημαίνει «θα αποφασιστεί σε σύσκεψη αρχηγών».

Βέβαια, σωστό είναι από μια πλευρά. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν ολόκληρους δρόμους. Γίνεται όμως μια εξαίρεση. Ο Βενιζέλος, αν διαδηλώσει μόνος του, υπολογίζεται για 201 άτομα και είναι έγκυρη η διαδήλωση.

Τώρα ο αριθμός «200» είναι αυθαίρετος. Γιατί 200 άτομα στην Αθήνα είναι λίγα. Ομως 200 άτομα στο Στείρι Βοιωτίας είναι μιλιούνια.

Πρακτικές συμβουλές αντάρτικου. Εχουμε ταυτόχρονα μια συγκέντρωση με 1.000 άτομα και άλλες τέσσερις με 100 άτομα. Στέλνουμε από τη μεγάλη συγκέντρωση σε καθεμία από τις τέσσερις μικρότερες 100 έως και 120 άτομα και οι πέντε διαδηλώσεις γίνονται κανονικά στο οδόστρωμα.
 twitter.com/ pamelouketo

16 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/6/13 14:16

    Νομοθέτηση της «ρουφιανιάς» με πρόσχημα τη διαφθορά
    .......
    Το μέτρο -γνωστό ως whistleblowing- νομοθετήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, όπου εφαρμόστηκε σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 1970. Προβλέπει παροχή προνομίων στους «καταδότες» όπως: εγγυήσεις για παραμονή στη δουλειά, προστασία από ενδεχόμενη δίωξη ή εκδίκηση, ακόμη και αύξηση των απολαβών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/13 14:55

    Κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, έγραψε σε προηγούμενη ανάρτηση κάποιος πατριώτης. Και 'γω αναρωτιέμαι.

    Πού την βλέπει την κρίση????

    Η ανεργία, ο εξευτελισμός των μισθών, η εξαφάνιση κάθε είδους κοινωνικών παροχών είναι ο θρίαμβος του μονεταριστικού νεοφιλελεύθερου σκληρού καπιταλιστικού συστήματος.

    "τα πάντα στον ανήθικο ιδιώτη"

    Τώρα γιατί κάποιοι διαβάζουν ανάποδα, ας μας πουν για το θρίαμβο του σοσιαλισμού.

    Τι διάολο, ερμηνεία λέξεων και προτάσεων γρι!!!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/13 15:20

    Σε γενικές γραμμές μετα την 10ετια του 80 ο οποιος σοσιαλισμος (υπαρκτός η με τις παραλλαγές του )ηττήθηκε και κατέρρευσε. Το λυπηρό είναι ότι αυτοηττηθηκε κατι σαν αυτογκόλ δηλ.
    Δεν απέμεινε ποια κανένα πρότυπο για να ζηλέψουν οι λαοί και να παλέψουν για το όμοιό του .Τώρα αγωνίζονται όλοι οι λαοί για έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο .
    Ο καπιταλισμος κατά την άποψη μου περνάει κι αυτος την κρίση του γι αυτό και χρησιμοποιεί το ποιο σκληρό του πρόσωπο. Δεν είναι ολα εύκολα και ρόδινα γι αυτόν Φοβάται ! Φοβαται το μη προβλέψιμο που ειναι πολυ πιθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/13 18:17

    Τα παλιά και τα περασμένα ιστορικά χρόνια υπήρχε ορατός στόχος αντιπαράθεσης τους πόπολου. Ήταν ο ηγεμόνας, ο βασιλιάς, οι ολιγαρχικοί, οι μεγαλοκτήμονες, οι τσιφλικάδες και όταν η απληστία τους έφτανε στο αποκορύφωμα όλο και κάποιο ντου γινόταν και όλο και κάποια αναδιανομή βλέπαμε (φυσικά με αίμα και δάκρυα, τίποτα δεν χαριζόταν)

    Σήμερα όμως ποιός είναι ο "εχθρός" ???? Οι αγορές????? Ποιές είναι αυτές??? Το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί συμφέροντα??? Και ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από υπεράκτιες, από ανώνυμες κλπ κλπ.

    Και να γίνει κάποιο ντου του πόπολου με ποιό στόχο???? Θα βγει στους δρόμους και δεν θα ξέρει τι να πολεμήσει. Ο εχθρός πλέον είναι αόρατος και έχει απλώσει ρίζες συνενοχής σε πολλούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι όποιες βίαιες εντάσεις οι σύγχρονες καταλήγουν οι περισσότερες σε πλιάτσικο μαγαζιών και κρατικών κτηρίων.

    Το αόριστο " να ανατρέψουμε τις συνθήκες" άμα ο πατριώτης το προσδιόριζε καλύτερα, ίσως και να φανέρωνε το στόχο για να τον πολεμήσουμε για μια δικαιότερη κοινωνία. Ποιές συνθήκες να ανατρέψουμε??? Μήπως αυτές της σήψης και της διαφθοράς, λέω εγώ τώρα......και κομπλεξικά επιμένω σε κοινωνική συμπεριφορά όλων μας με αυτογνωσία και συνευθύνη. Μάλλον εγώ είμαι αιθεροβάμων, γιατί εδώ φως φανάρι πράματα και δεν τα παραδεχόμαστε ότι έτσι γίνονται και κακώς γίνονται και δεν κουνάμε ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για κείνα που τουλάχιστον μπορούμε. πχ ένα μποϋκοτάζ σε λαμόγια της αγοράς που κερδοσκοπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/6/13 18:34

    Αλήθεια ποιός είναι περισσότερο αντιδιαδηλωτής, ο υπουργίσκος που καπηλεύεται την δυσλειτουργία της δημόσιας ζωής (κλείσιμο δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ) ή η μεθόδευση του αγώνα πχ των αγροτών του κάμπου???????

    Δύσκολο κομματάκι θέμα.

    Η πίεση της διεκδίκησης όχι μέσα από την μη παροχή εργασίας του απεργού, αλλά μέσω δημιουργίας καταστάσεων αγανάκτησης και ανάγκης σε άλλες κοινωνικές ομάδες δεν νομίζω ότι οδήγησε πουθενά ειμή μόνο στην απαξία των αγώνων που συμπληρώθηκε με τους εγκάθετους του ΚΑΘΕ κόμματος και της κάθε διασπαστικής κίνησης του συνδικαλιστικού κινήματος (όρα ΠΑΜΕ).

    Η κοινωνία είναι διχασμένη, για να μην πω κλείνει προς την απαγόρευση συγκεντρώσεων κάτω των 200 ατόμων να κλείνουν τους δρόμους.

    Αλήθεια ποιός ορίμασε την κατάσταση για να περνάνε τέτοιες διατάξεις???? Σίγουρα όχι ο Δένδιας. Θα κοιταχτούμε ρε ποτέ στον καθρέφτη???? θα κάνουμε ποτέ την αυτοκριτική μας????? θα αναλάβουμε ποτέ την ευθύνη μας???? θα ζητήσουμε ποτέ συγνώμη που μετατρέψαμε την όποια δημοκρατία, που χύθηκε αίμα έστω γι' αυτήν, σε ασυδοσία????

    Έχουμε ευθύνες ρεεεεε και μάλιστα μεγάλες, γι' αυτό δεν έχουμε το ηθικό ανάστημα να αναμετρηθούμε με τους δεσμώτες μας. Κολλητάρια είμαστε μαζί τους, τσιμπολογάγαμε το κατά δύναμη, καρουλιάζανε τα χέρια μας υποδεχόμενοι τις υπουργάρες μας και τους αγωνιστές....

    Το σύστημα ξεκίνησε να δρέπει καρπούς από καταστάσεις που εμείς ποτίσαμε. Γι'αυτο λέω ότι δεν περνάει κρίση, αλλά αρχίζει να βηματίζει σταθερά καταλαβαίνοντας τη δύναμή του και ότι παίζει εν ου παικτοις.

    Κρίση θα περάσει μόνον αν κάποιο τυχαίο γεγονός δεν το ελέγξει και γίνει κάποιο τζέρτζελο για λίγο καιρό.

    Τελικά τι έγιναν αυτοί οι θιασώτες της αραβικής άνοιξης?????

    Απαγοητευμένοι κοιτούν μπας και ξεκινήσει η....τουρκική άνοιξη?????

    Μπεσίκι που σας κούναγε και νάκα που σας κράτε........

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/6/13 20:04


    Τελικά το σχόλιο του χψ φωτογραφίζει ωμές αλήθειες που τις
    ζήσαμε, τις ανεχτήκαμε και τις χειροκροτήσαμε σεδόν όλοι.Αυτές τις δεκαετίες που παρα πολλοί τσιμπιόσανται για να καταλάβουν ότι δεν ήταν όνειρο που βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη πίσω από γραφεία ή σε διάφορες λούφες με τις τσέπες γεμάτες "τάλαρα" κι έδιναν όρκο θανάτου προς τους "ευεργέτες" τους! Και η σκέψη τους ούτε ένα βήμα παραπέρα.
    Αυτό τουλάχιστον μπορεί να γίνει παραδεχτό; Τις συνέπειες τις αναλύομε αργότερα. Αλλά μόνο ύβρεις μπορεί να εισπράξει αυτό το σχόλιο, φαντάζομαι.Εύλογο. Υπάρχει ακόμη αρκετή τύφλα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/6/13 20:37

    Την ευθύνη για αυτή την σήψη την έχει ο δικομματισμος .Βλεπουμε το δασος και δεν βλέπουμε το δέντρο?
    Σοβαρολογείς όταν λες δεν υπάρχει ορατός εχθρός ? Η τρικομματικη κυβέρνηση που μετουσιώνει τις επιθυμίες του καπιταλισμού σε μέτρα πρέπει να την θεωρούμε φιλική προς το λαό ?
    Αυτογνωσία λοιπόν επειδή φαγωθηκες μ αυτο ! Και μετά ? Για πες μου μετά τι κάνουμε? Η άποψη σου είναι αδιέξοδη και λυπάμαι που θα το πω ,είναι και επικίνδυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/6/13 20:57

    Tο θέμα είναι να ξεσηκώνεται ο λαός κι ας μη μπορούμε να προβλέψουμε. Nα ξεσηκώνεται απέναντι σε καθε δυνάστη μεχρι να καταλάβουν οτι δεν ωφελεί να ρίχνεις τον ενα για να ανεβάζεις καινούργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/6/13 21:51

    μπλα, μπλα, μπλα...
    Απ' τον καναπέ και το ιντερνετ ξεσηκωμός δεν γίνεται.
    Αυτογνωσία και κολοκύθια τούμπανα.
    ΄Ολοι περιμένουμε την αντίδραση του λαού, λες και δεν είμαστε εμείς ο λαός.
    Εμείς στηρίζουμε το σύστημα, άλλοτε με τη ψήφο μας κι άλλοτε με την ανοχή μας.
    Πρόταση δεν είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να φτύσουμε τα μούτρα μας, ούτε να ζητήσουμε την απόδειξη απ' το περιπτερά...
    Ο ταβερνιάρης πάντα έδινε απόδειξη, άρα δεν κάνεις επανάσταση ζητώντας τη, ούτε ανατρέπεις το σύστημα που πρώτος εσύ το υπηρετείς. Ποτέ μέσα σ' αυτό το βήμα δεν τα έβαλες με τους μεγαλοκαρχαρίες, πάντα κατά του λαουτζίκου στρεφόσουν και αυτόν χλεύαζες και χτυπούσες (βλ. ελευθερο μεροκαματιάρη επαγγελματία, λαϊκατζή, κομμωτριούλα, ράφτρα, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό κ.λ.π.)που στο κάτω κάτω η ανάγκη και η ανέχεια τους οδηγούσε τις πιο πολλές φορές στη φοροαποφυγή. Το ίδιο και ο χειροκροτητής - βολεμένος δημόσιος υπάλληλος, τη τύχη πάλευε να καλυτερεύσει ο μαύρος. Χόρευε στο σκοπό που του βαρούσε το σύστημα.
    Εσύ ποιός είσαι τελικά ? Από που κατέβηκες?
    Ποτέ δεν μίλησες για το μεγάλο κεφάλαιο και ψάχνεις να βρεις τις ευθύνες στον αγώνα του ΠΑΜΕ με τις διασπαστικές κινήσεις και τρίχες κατσαρές. Λες κι αυτό εμποδίζει τα 2 εκατομμύρια άστεγους και ανέργους να κατέβουν κάτω και να δείξουν τη δύναμή τους.
    Καθαρά επικίνδυνες και προβοκατόρικες θέσεις.
    Η Ελλάδα είναι μια όμορφη και ευλογημένη χώρα αλλά δυστυχώς εμείς δεν είμαστε άξιοι αυτής της ομορφιάς και δεν έχουμε τη δύναμη ν' αντισταθούμε και να απολαύσουμε τα οφέλη της.
    Και ο εχθρός δεν είναι αόρατος.
    Φάτσα μπάτσα είναι.
    Εμείς είμαστε κότες και μπουρδολογούμε για να νομίζουμε ότι κάνουμε επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/6/13 01:59

    Για τον χψ
    ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ & Ο ΗΓΕΤΗΣ...
    Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο ελληνικός λαός; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης, που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως τίποτα δεν γίνεται. Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα και άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ. Κάθε λαός επαναστατεί μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις (μαθηματικές θα λέγαμε) προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.

    Α) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός; Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.

    Β) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός;

    Γ) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα;

    Δ) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα (επαναστατική ομάδα) που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής επανάστασης.

    Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις.

    Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η επανάσταση. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ' αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

    Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι' αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές τα ίδια φθαρμένα υλικά...
    ΠΗΓΗ: GK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/6/13 08:51

    Το θέμα είναι δύσκολο. Η αλήθεια δυσδιάκριτη. Οι διαπιστώσεις κοινές, οι προτάσεις λείπουν.....,

    Και καλή η προσπάθεια για άλλοθι του όποιου φτωχοδιάβολου ελευθεροεπαγγελματία (κατά σένα) καλός ο χαρακτηρισμός " τρίχες κατσαρές" για τα περί αυτογνωσίας και κοινωνικής συμπεριφοράς, καλή η τρίπλα για τις διασπαστικές συντεχνίες (ΠΑΜΕ, καλές οι διαπιστώσεις σου, τέλεια η προτροπή σου να ξεσηκωθούμε γιατί,ναι συμφωνώ, εμείς είμαστε ο λαός κλπ
    Δεν πρότεινες όμως, εναντίον ποιού και για ποιό λόγο. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Μην αφορίζεις λοιπόν την κατάσταση και πιάσε τον ταύρο από τα κέρατα. Π Ρ Ο Τ Α Σ Η συγκεκριμένη, ρεαλιστική (εφικτή δηλαδή). Έστω για απλά πραματάκια.

    Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε έντονη διαμαρτυρία, στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, η κατάληξη είναι σπάσιμο μαγαζιών, αυτοκινήτων και κρατικών γραφείων. Κάπου πρέπει να ξεσπάσουν, πρέπει να βγει ο θυμός, αλλά δεν γνωρίζουν το στόχο......γιατί είναι αόρατος και έμαθε μετά από αιώνες να κρύβεται.

    Η διαφάνεια παντού ίσως να είναι μια λύση. Τα πάντα πού ανήκουν, ποιος τα έχει, πώς τα απόκτησε????

    Το περιουσιολόγιο είναι ένα μέτρο διαφάνειας. Θα το κάνουν???? Δε νομίζω. Να μια πρόταση που πρέπει όλοι να απαιτήσουμε. Απλή είναι η πρόταση του μποϋκοτάζ, απλή είναι η πρόταση, κάθε συναλλαγή με αποδείξεις, απλή είναι η πρόταση σταθερού και καθολικού φορολογικού, απλές προτάσεις υπάρχουν, αλλά τις κάνουν εσκεμενα δύσκολες, γιατί δεν τις θέλουν. ΤΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/6/13 09:59

    όταν γράφτηκε ότι οι επιχηρήσεις απαλλασονται από το φόρο μεταβίβασης περουσιακών στοιχείων, ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν μία , κλπ κλπ κλπ ,δε γράφτηκε για ενημέρωση,γράφτηκε προφανώς ως πρόταση για φορολογία, όπως η μεταβίβαση του γονέα στα παιδιά , αμέσως έσπευσες να το δικαιολογήσεις ως δίκαιο μέτρο ως ενδοεταιρική μεταβίβαση , χθές έγραφες μη τα βάζεις με τα θεριά,
    που να τ αβάλεις με τον λιναρά που έφαγε δισ δρχ από τους εργάτες του , είναι εύκολο όμως να τα βάλεις με τον εργατάκο τον κακοπληρωμένο ή τον απλήρωτο πολλές φορές (μη ξεχνάς τη γενειά των 700 ευρώ και ότι το 80% των συνταξιο'υχων δεν έπαιρνε πανω από 560 ευρώ) που για διάφορους λόγους κάνει παζάρια για το φπα ,
    τώρα χαίρεσαι΄, γιατί ο χειροκροτητής - (βολεμένος δημόσιος υπάλληλος, τη τύχη πάλευε να καλυτερεύσει ο μαύρος. Χόρευε στο σκοπό που του βαρούσε το σύστημα
    όπως γράφει άλλος σχολιαστής) ,βρέθηκε σε δύσκολη θέση ,και τι ζητάς στην ουσία απ΄αυτόν? να συνεχίσει να ειναι υποταγμένος σ΄αυτον που τον διόρισε και τον είχε αιχμαλωτο , σαν το σκυλί που το ταίζεις και και είναι πάντα υπάκουο στ΄αφεντικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/6/13 10:23

    Καλά τα λέει η ΠΗΓΗ: GK, αλλά αν περιμένουμε να ισχύσουν οι 4 προϋποθέσεις πάμε γι αφανισμό, καθώς, όπως λέει πάλι η πηγή, το καθεστώς και οι υποστηρικτές του - προπαγανδιστές (βλ. χψ - προσωπική άποψη)...δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες.
    Οπότε άστα να πάνε, βολευτήκαμε πάλι με τις αναλύσεις. Ας καθήσουμε στο καναπέ με το λαπτοπ να το απολαύσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/6/13 15:56

    Τώρα πώς βγάλατε το συμπέρασμα ότι ο χψ είναι υποστηρικτής-προπαγανδιστής του συστήματος, χαίρεται για τις περικοπές κλπ .....άβυσσος η ψυχή σας αδέρφια. Το να σου επισημαίνουν και τα δικά σου λάθη δε σημαίνει ότι συγχωρούν τα μεγάλα λάθη. Το να σου επισημαίνουν ότι τα θερία δεν πολεμιόνται με μαγκιά κλανιά και αρλουμπολογία δε σημαίνει ότι είμαι προπαγανδιστής τους. Το να ξέρεις τη δύναμη των καναλαρχών (μέσα μαζικής επιβολής τά έλεγα τα λέω και έτσι είναι) δε σημαίνει ότι τα υποστηρίζω.

    Να πατήσουμε στη γη προσπαθώ να σας πω δυο λόγια, να γίνουμε απλοί ρεαλιστές και πολλές φορές ακόμα και κυνικοί, γιατί έτσι ίσως είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

    Τέλος πάντων, είμαι σίγουρος ότι οι απλές αλήθειες σας είναι κατανοητές και είτε θέλετε είτε όχι σας ακουμπούν (άσχετα αν δεν το παραδέχεστε) και ξέρετε γιατί???

    Όταν ο καθένας μας σταματήσει να νομίζει ότι έχει πάντα δίκιο, τότε θα συειδητοποιήσει πόσες φορές έκανε λάθος, τότε θα ανακαλύψει την ταπεινοφροσύνη και την αυτογνωσία.

    Τώρα για τις παλαιότερες οικονομικές αναλύσεις περί φπα στις πρώτες ύλες, εμ και δεν το κατέχεις το θέμα, εμ και επιμένεις με ξόφαλτσες αποσπασματικές φράσεις από κείμενο με κάποια σχετική δομή (σαν σύνολο). Πάει πολύ να τα ξαναρμέξουμε.

    Πάντως μια, ΜΙΑ προτασούλα θα περιμένω. Νάναι σαφής, απλή ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Αλήθεια για το περιουσιολόγιο δεν έχεις τίποτα να πεις?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/6/13 19:45

    Τώρα για τις παλαιότερες οικονομικές αναλύσεις περί φπα στις πρώτες ύλες, εμ και δεν το κατέχεις το θέμα, εμ και επιμένεις

    είσαι πιστήμονονας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/6/13 21:07

    Τέτοια ξέρα πατριώτη, τέτοια φτώχεια επιχειρημάτων??????

    Επιβεβαιώνεις τουλάχιστον το μαγκιά κλανιά και κλίτσα αναμάσκαλα.....

    Άμα βρεις καμιά προτασούλα και την ψελλίσεις, ίσως σε κουβεντιάσω ( και φυσικά αν δεν είμαι " χαρμάνι"....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.