Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανεξόφλητος

Όσο κι αν θέλεις να βρεις μία στάλα ελπίδας μέσα στον σωρό με τα σκατά που έχουμε πέσει, ξέρεις ότι είναι ανώφελο. Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων οι ζωές και οι θάνατοί μας. Δεν αφορούν κανέναν. Ο Ζορμπάς εκτελέστηκε και το κηδειόχαρτό του καρφώθηκε στις κολώνες της ΔΕΗ.  Στεκόμαστε σαν χαμένοι μπροστά στην ανακοίνωση θανάτου και κάθε μέρα βλέπουμε ότι η κηδεία αλλάζει ημερομηνίες. Κάθε μέρα και μία καινούργια.
Έχουμε  ξεχάσει  τα  ονόματα των  φίλων. Έχουν όλα εκτοπιστεί από ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών και άλλων αλητήριων.

 Μάθαμε ευρωπαϊκές γλώσσες τόσο γρήγορα μέσα από τα ονόματα βαρβάρων που σουλατσάρουν με παχιά γράμματα σε τίτλους ειδήσεων. Μπλέκεται η γλώσσα μας από το συνονθύλευμα συμφώνων στις λέξεις τους και εμείς εκεί να επιμένουμε να τα προφέρουμε σαν να κουβαλάμε μέσα στο στόμα μας χαλίκια
Έχουμε να ακουμπήσουμε βιβλίο μήνες ολόκληρους. Έχουν αλληθωρίσει τα μάτια μας διαβάζοντας νόμους παρανόμους που χαρακτηρίζουν την ζωή μας σαν δημόσια περιουσία προς εκποίηση. Κλείστηκε η ζωή μας στο γραμματοκιβώτιο της εξώπορτας. Η αξία της αναπνοής μας σε φακέλους λογαριασμών με ημερομηνία λήξεως λίγων ημερών.  Ακούμε μέσα στο μυαλό μας «την Δευτέρα ξοφλάς», «την Τρίτη διαμαρτύρεσαι», «την Τετάρτη κατάσχεσαι», «την Πέμπτη φυλακίζεσαι», «την Παρασκευή απολογείσαι» και μένει μόνο το Σαββατοκύριακο να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο μέσα στο σπίτι-κλουβί για να περιμένεις τις επόμενες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των μεγαλύτερων εγκληματιών που έχει γεννήσει ποτέ ο πλανήτης.
Ανεβαίνεις στα βουνά, βουτάς στην θάλασσα, περπατάς στις πεδιάδες και κάθε βόλτα είναι σαν αποχαιρετισμός. Και να πάρει ο διάολος δεν χωράνε όλα αυτά σε μια τελευταία αγκαλιά. Κατάντησες σαν τουρίστας να τραβάς φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές στο ταξίδι Ελευθερίας σου στην χώρα που σε γέννησε: «Εγώ δίπλα στο τελευταίο ακρογιάλι λίγο πριν πουληθεί», «Εγώ μέσα στο δάσος πριν εκχερσωθεί», «Εγώ δίπλα στην τελευταία πηγή πριν ιδιωτικοποιηθεί», «Εγώ δίπλα στην Ελένη πριν αυτοκτονήσει»…. Το άλμπουμ δεν θα χωρέσει όλα τα αποχαιρετιστήρια κλικ στο τελευταίο ταξίδι στην πατρίδα.

Ο μόνος δίκαιος λογαριασμός που είχαμε ήταν αυτός απέναντι στην πατρίδα. Γράψε: "Ανεξόφλητος"

15 σχόλια :

  1. κουκος31/5/13 07:43

    χωρις λογια.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/13 08:18

    Γράψε χψ πριν τον αντιρατσιστικό νόμο, γιατί άμα νομοθετηθεί να διώκεται η αντίθετη άποψη θα σε εκτελέσουν. 'Ηδη έχεις τσιγκλίσει πολλούς και θέλουν να σε ξεσκίσουν. Είμαστε δημοκράτες!!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/13 08:27

    ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΠΛΩΣ ΤΑΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/13 09:44

    που ειναι ο γιαχος ? γιατι δεν φανηκε ακομη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/13 09:44


    «Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Βούλγαροι γελούσαν στα μούτρα μας όταν μας ρήμαζαν. Αυτοί γελάνε».

    Ο κ. Βενιζέλος απαιτεί να του ζητήσουμε συγνώμη γιατί τον αδικήσαμε με το χαράτσι που έβαλε και σώθηκε η χώρα . το συγνώμη όμως πρέπει να απευθύνεται και και στον κ. Παπαδήμο και στον κ.Κουβέλη, και στον κ. Σαμαρά και στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. ψαριανό και στον κ. Καρατζαφέρη. και στον κ. Ντινόπουλο κλπ.

    για το καλό μας απάλλαξε και τον ΆΚη και όχι μόνο ,είδατε τι ταλαιπωρίες τραβάει τώρα η Έλλάς,πόσο χαρτί για φωτοτυπίες καταστρέφεται και πόσες υπερωρίες κάνουν οι δικαστικοί, πληρώνουμε δικηγόρους με τα λεφτά του δημοσίου και δεν έχουμε για συντάξεις.

    μοναδικός και μοναχοφαγάς ο μπαγάσας.

    πόσα λεφτά τον χρέωσαν ότι χάρησε στην προτον μπανκ?
    πόσες εισφορές εργοδοτικές και εργατικές παραγράφτηκαν από τις συγχωνευσεις τραπεζών? 1 ή 1,5 δις?
    συγνώμη κ. Βενιζέλε.
    τα πράγματα αρχίζουν και φτιάχνουν!

    είχα διαβάσει ότι κάποτε κάποιες εργάτριες στη κλωστουφαντουργεία δούλευαν μόνο για να είναι αφαλισμένες χωρίς μισθό , τώρα πλέον τους βάζουν και τα εισητήρια για να μη πηγαίνουν με τα πόδια και τα υπόλοιπα για τυρόπιτα
    η πράσινη ανάπτυξη άρχισε να κινείται . το μετρό βαφτηκε πρασινο
    και πάλι συγνώμη !

    «Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Βούλγαροι γελούσαν στα μούτρα μας όταν μας ρήμαζαν. Αυτοί γελάνε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/5/13 12:49

    Να το διαβασει ο Γιαχος αυτο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/5/13 13:02

    1) Οι εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Ικονίου, που παραδόθηκε στην «Cosco» υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας...


    2) Οι μέρες εργασίας του εργαζόμενου δεν ξεπερνούν τις 12 το μήνα...


    3) Ο καθαρός μισθός των εργαζομένων δεν ξεπερνά τα 660 ευρώ το μήνα...


    4) Οι ώρες εργασίας ημερησίως μπορεί να ξεπεράσουν και τις 15...


    5) Σύμφωνα με τη σύμβαση ανάμεσα στον εργαζόμενο και στην εταιρεία «ο εργοδότης δικαιούται να μεταθέτει ή αποσπά τον εργαζόμενο, από εργασία σε εργασία, από βάρδια σε βάρδια, από τμήμα σε τμήμα, από μηχάνημα σε μηχάνημα, από εκμετάλλευση σε εκμετάλλευση κτλ».


    6) Σύμφωνα με τη σύμβαση «κάθε πρόσθετη πέραν της νομίμου εργασίας που τυχόν ήθελε παρασχεθεί (αμοιβή νυχτερινής εργασίας, αμοιβή Κυριακών, αργιών, αμοιβή για εκτός έδρας εργασία κλπ.)» ΔΕΝ πληρώνεται, αφού η απλήρωτη αυτή αμοιβή θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στο συμφωνημένο μηνιάτικο των 660 ευρώ και ότι πληρώθηκε (!)...


    7) Οι υπερωρίες επίσης δεν πληρώνονται αφού σύμφωνα με τη σύμβαση «η υπέρβαση του ημερήσιου ωραρίου απασχόλησης (...) λογίζεται οικειοθελής παραμονή στο χώρο εργασίας» (!)...

    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/5/13 13:07

    άνεμος δημιουργίας από τη μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη ?

    γειά σου κυρ Φώτη μαζί με όλο το ασκέρι σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/5/13 14:35

    η επιστημη για φωτη και μπενι εχει σηκωσει ψηλα τα χερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/5/13 14:36

    και για τον Γιάχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/5/13 15:48


    άνεμος δημιουργίας ήταν εκπομπή στην ΥΕΝΕΔ επί χούντας, η ιστορία επαναλαμβάνεται!

    ανεξόφλητος είναι ο τίτλος αλλά μάλλον.. ξοφλήσαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/5/13 15:59

    Τυχερός στάθηκες Ηρόδοτε, που δε γνώριζες από «εθνικά συμφέροντα» κι έγραφες άφοβα το θαυμασμό σου για άλλους πολιτισμούς και «ξένα φύλα» που εποίκιζαν τον ελληνικό χώρο, χωρίς να κινδυνεύεις από κάποιον απευθείας "απόγονό" σου.

    Τυχερός κι εσύ, που δε ζεις σήμερα, Διονύσιε Σολωμέ και μπορούσες να λες, ότι εθνικό πρέπει να θεωρείται το αληθινό, χωρίς να αναγκαστείς να ταχυδρομείς φακέλους από κάποιους που αργότερα θα καπηλευτούν το όνομα και τον ύμνο σου.

    Η ιστορία γράφεται και ξαναγράφεται μέχρι να ανιχνευτεί η αλήθεια.

    Τα θέματα της ιστορίας δεν τα συζητάς με τον κάθε τυχάρπαστο δημοσιογραφίσκο, με το κάθε μυαλοκαμένο και ψεκασμένο, με το κάθε πιθηκοειδές ή στην τελική με επιχειρήματα σαχλαμάρες.

    Βέβαια όλοι έχουμε μια κάποια γνώση και άποψη, αλλά από το να ζητάς "δίκην ανακριτή στρατοδίκη" από τη Ρεπούση (ή την κάθε ρεπούση) να σου απολογηθεί με ένα ναι ή όχι για ιστορικά θέματα πάει πολύ. Η γυναίκα επέμενε και έλεγε ότι πολιτικά μιλάει και είναι της άποψης ότι
    " δεν πρέπει να διώκεται η αντίθετη ιστορική άποψη" Και ο λακές δημοσιογραφίσκος επέμενε για το χορό του ζαλόγγου.

    και όταν τον ξεβράκωνε λέγοντας του "κάντε μια εκπομπή για ιστορικά θέματα και καλέστε ιστορικούς" τότε το μίσθαρνο όργανο....πήγαινε για διαφημίσεις.

    Αλήθεια πού πήγε αυτό το ρητό που αν και διαφωνείς θα υπερασπίζεσαι μετά πάθους να μπορώ να το λέω?????

    Με τέτοιες σαχλαμαρίτσες, Αντώνιε δεν κρατιέται ο ....σύγχρονος ταγματασφαλίτης. Σοβαρέψου και ψήφισε το σχέδιο του Ρουπακιώτη για τις φυλετικές διακρίσεις και όποιες άλλες διακρίσεις.

    Για γέλια δε είναι και η θέση των βαρεμένων με τις πολλές απόψεις, που ενώ εμέμφοντο πασοκ και δημαρ ότι γίνανε ουρά της νδ για το αντιρατσιστικό και άφηναν να εννοηθεί ότι θα ψήφιζαν και αυτοί (για να το κάψουν ήθελαν) τώρα που πασοκ και δημάρ το κατεβάζουν σαν σχέδιο, εεεεεε τώρα ο ανεπάγγελτος αλέξης θα κατεβάσει δικό του!!!!!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ ΣΑΣ ΛΕΩ.....

    Ξέρετε ποια θα είναι η αποθέωση????

    Να κατεβάσουν και τα πιθήκια αντιρατσιστικό.........

    Μπάχαλοςςςςςςς

    Επαναλαμβάνω και γκαρίζω.

    Αμυδρή ελπίδα υπάρχει μόνον με πανεθνική συνεργασία, με ατομική αυτογνωσία και κοινωνική συμπεριφορά.....

    Κατά τ' άλλα εσείς συνεχίστε τη μαγκιά, κλανιά, κλίτσα στο σβέρκο,ψιλοειρωνιούλες, αρλουμπολογίες κλπ

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/5/13 16:05

    Πώς συμβαίνει όλοι να θέλουν αντιρατσιστικό και στην τελική αντιρατσιστικό να μην περάσει????

    Οι πίθηκοι από τη ζούγκλα του αμαζονίου θα κατεβάσουν και αυτοί και ίσως τότε ψηφιστεί......Αυτοί καλύτερα συνεννοούνται από τους ανθρώπους.


    Πώς συμβαίνει όλοι να επικρίνουν την οπλοφορία μέσα στη βουλή και ένας να μην τολμάει να κατεβάσει πρόταση τροποποίησης του κανονισμού της βουλής?????

    Ποιόν δουλεύετε ρε νάρκισοι......

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/5/13 16:06

    ψιλοειρωνιούλες, αρλουμπολογίες κλπ

    χψ

    καθρέφτη έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/5/13 17:12

    Στο Δυσσέα πέστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.