Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Οι χαμένες γενιές των φτωχών και αμόρφωτων παιδιών


Γιατί στην πρόκληση της παιδείας τόσες πολλές χώρες αποτυγχάνουν; Μερικές είναι απλώς υπερβολικά φτωχές για να παράσχουν αξιοπρεπή σχολεία. Αλλά και οι πλούσιες χώρες αποτυγχάνουν. 
Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, αφήνουν με σκληρότητα τα φτωχότερα παιδιά τους να υποφέρουν. Οι φτωχοί ζουν σε φτωχογειτονιές με φτωχά σχολεία. Οι γονείς είναι συχνά άνεργοι, άρρωστοι, χωρισμένοι ή φυλακισμένοι. Τα παιδιά παγιδεύονται σε έναν επίμονο δια-γενεαλογικό κύκλο φτώχειας, παρά την γενικότερη ευημερία της κοινωνίας. Πολύ συχνά, τα παιδιά που μεγαλώνουν στη φτώχεια καταλήγουν φτωχοί ενήλικες.



Ένα νέο ντοκιμαντέρ, «The House I Live In» (Το σπίτι όπου ζω) δείχνει ότι η ιστορία της Αμερικής είναι ακόμη πιο θλιβερή και σκληρή λόγω των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται. Πριν από περίπου 40 χρόνια, οι αμερικανοί πολιτικοί κήρυξαν ένα «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», δήθεν για να καταπολεμήσουν την χρήση εθιστικών ουσιών όπως η κοκαΐνη. Όπως όμως δείχνει με σαφήνεια η ταινία, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών έγινε πόλεμος κατά των φτωχών, ιδίως των φτωχών που ανήκουν σε μειονότητες.

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών οδήγησε στην μαζική φυλάκιση νέων μειονοτικών αντρών. Στις ΗΠΑ είναι φυλακισμένοι ανά πάσα στιγμή 2,3 εκατ. άνθρωποι. Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό φυλακισμένων παγκοσμίως _ 743 άτομα ανά 100.000!

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει έναν εφιαλτικό κόσμο στον οποίο η φτώχεια περνάει από τη μια γενιά στην άλλη ενώ ο ωμός, δαπανηρός και αναποτελεσματικός «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» διευκολύνει τη διαδικασία. Οι φτωχοί, συχνά Αφροαμερικανοί, δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Ζουν στη φτώχεια και στρέφονται στα ναρκωτικά.

Αντί όμως να λάβουν κοινωνική και ιατρική βοήθεια, συλλαμβάνονται και μετατρέπονται σε εγκληματίες. Από εκείνη τη στιγμή, μπαινοβγαίνουν στις φυλακές και έχουν ελάχιστες πιθανότητες να βρουν μια νόμιμη δουλειά που θα τους επιτρέψει να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Τα παιδιά τους μεγαλώνουν χωρίς τον ένα γονιό στο σπίτι. Συχνά γίνονται και τα ίδια ναρκομανείς, καταλήγουν στη φυλακή, υφίστανται βία ή πεθαίνουν νωρίς.

Για να σπάσει τον κύκλο της φτώχειας, μια χώρα πρέπει να επενδύσει στο μέλλον των παιδιών της και όχι στην φυλάκιση 2,3 εκατ. ανθρώπων τον χρόνο.

Πολλοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι συνεργοί αυτής της τρέλας. Εκμεταλλεύονται τους φόβους της μεσαίας τάξης, ιδίως τον φόβο της για τις μειονότητες, προκειμένου να διαιωνίσουν αυτή την κακή διαχείριση κοινωνικής προσπάθειας και κρατικών δαπανών.

Στην σοσιαλδημοκρατία που εφαρμόζεται στη Σκανδιναβία αλλά και σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, οι κοινωνικές επενδύσεις είναι υψηλές και χρηματοδοτούνται από υψηλούς φόρους τους οποίους οι πλούσιοι όντως πληρώνουν αντί να γλιτώνουν.

Αυτή είναι η μέθοδος για να σπάσει ο δια-γενεαλογικός κύκλος της φτώχειας. Ένα φτωχό παιδί στη Σουηδία έχει πλεονεκτήματα από την αρχή.

Μια σύγκριση ΗΠΑ - Σουηδίας είναι αποκαλυπτική. Οι ΗΠΑ έχουν ποσοστό φτώχειας 17,3%, διπλάσιο από το 8,4% της Σουηδίας. Αλλά το αμερικανικό ποσοστό φυλακισμένων είναι δεκαπλάσιο από το σουηδικό των 70 ατόμων ανά 100.000. Οι ΗΠΑ είναι γενικώς πλουσιότερες από τη Σουηδία αλλά στην Αμερική η ψαλίδα ανάμεσα στους πλουσιότερους και τους φτωχότερους είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο στη Σουηδία. Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται στους φτωχούς σαν να τους τιμωρούν αντί να τους υποστηρίζουν.

Σοκ προκαλεί επίσης ότι τα τελευταία χρόνια η Αμερική έχει σχεδόν το χαμηλότερο ποσοστό κοινωνικής κινητικότητας ανάμεσα στις εύπορες χώρες. Τα παιδιά που γεννιούνται φτωχά παραμένουν φτωχά, εκείνα που γεννιούνται εύπορα γίνονται εύποροι ενήλικες.

Αυτό ισοδυναμεί με το ότι πολλά ανθρώπινα ταλέντα πάνε χαμένα. Αν δεν αλλάξει πορεία η Αμερική θα πληρώσει το τίμημα μακροχρόνια.  


*Ο Jeffrey D. Sachs είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, διευθυντής του Earth Institute και ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ

28 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/5/13 07:07


    Τυχερός στάθηκες Ηρόδοτε, που δε γνώριζες από «εθνικά συμφέροντα» κι έγραφες άφοβα το θαυμασμό σου για άλλους πολιτισμούς και «ξένα φύλα» που εποίκιζαν τον ελληνικό χώρο, χωρίς να κινδυνεύεις από κάποιον απευθείας "απόγονό" σου.



    Τυχερός κι εσύ, που δε ζεις σήμερα, Διονύσιε Σολωμέ και μπορούσες να λες, ότι εθνικό πρέπει να θεωρείται το αληθινό, χωρίς να αναγκαστείς να ταχυδρομείς φακέλους από κάποιους που αργότερα θα καπηλευτούν το όνομα και τον ύμνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/13 08:48

    Ο αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 16 αφγανών χωρικών τον Μάρτιο του 2012, θα δηλώσει ένοχος για ν' αποφύγει τη θανατική ποινή, δήλωσαν οι συνήγοροί του.

    Τα περισσότερα από τα θύματά του ήσαν γυναίκες και παιδιά και σχεδόν όλα δέχθηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι.

    εξαγωγή δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/5/13 15:36

    τον χψ να το λεμε Γιαχο απο εδω και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/5/13 16:14

    συντάξεις?????? ποιες συντάξεις......

    360 ευρώ και πολλά είναι και μακάρι να είναι και ευρώ.....επειδή κάποια ζουδάκια τόπαιζαν ντεβεκέληδες και δεν πέρνανε αποδειξούλες. " έλα μωρέ τώρα με ψιλολόγια...." Κάποια άλλα νηστικά πιάτα αρχινάγανε το ποίημα "ξέρεις το κεφάλαιο, οι πλοιοκτήτες οι τραπεζίτες κλπ" Λες και συμφωνούσε κανείς με τα προνόμια των μεγαλοκαρχαριών.

    Δεν μπορεί όμως να αποτελεί άλλοθι για τα εκατομμύρια ψιλολαμόγια που αθροιστικά γίνονται βουνό οι κλεψιές.

    Τραβάτε βαρείτε τον κ....σας τώρανες.

    Πλέρω και σκάσε έλεγα (μπας και ξυπνήσουνε κάποια ζούδια) και άκουγα τα εξ αμάξης. Πλέρω τώρα για το βαρταλώνι και για τα δυο ρέμματα, πλέρω για τις ασφάκες γιατί δεν πλερώνει ο αγρότης καλλιεργητής!!!!Δεν πλερώνει η αυθαίρετη βιλάρα, τα χιλιάδες νεόδμητα διαμερίσματα και μεζονέτες. Γιατί ρε λεβέντες???? Γιατί πλερώνει χαράτσι το μαγαζάκι του εμποράκου???? και όχι τα εκατοντάδες στρέμματα του κάμπου????

    Πλέρω λοιπόν και σκάσε λοιπόν !!!!

    Στο τέλος ούλοι θα συμφωνήσετε ότι η φοροκλοπή, η φοροαποφυγή, η εισφοδιαφυγή, η φοροαπαλλαγή των μεγάλων είναι άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά, αλλά φευ όταν συμφωνήσετε θα έχει γίνει εδώ μέσα φωτιά και μπούρμπερη......

    Αλήθεια το σύνθημα φέρτε πίσω τα κλεμμένα γιατί το κάνανε γαργάρα???? Γιατί έπρεπε σύμπας ο λαός, ΣΥΜΠΑΣ λέω, να επιστρέψει τα κλοπιμαία (ίσως οι μισθωτοί ιδιωτικού και δημοσίου και οι συνταξιούχοι να μην στέκονταν στην ουρά για επιστροφή)

    Μόνο με καθολική αυτογνωσία και απαίτηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να υπάρξει ίχνος ελπίδας.

    Αν όμως πάρω σαν θέμα πχ την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση τότε καταλαβαίνει κανείς την φαιδρότητα του θέματος.

    Δηλαδή ρε βαρεμένε και μυαλοκαμένε ελληναρά θα έρθει η ανάπτυξη και ο τουρίστας άμα αγοράσει το σουβλάκι αντί για 1.80 το κομμάτι 1,75??? ή η μπριζόλα η γουρουνίσια αντί για 9.80 στοιχίσει 9.35????

    Το ωραίο είναι ότι ούτε αυτή τη μείωση θα δούμε γιατί....άκουσον άκουσον "έχουν απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ" λένε οι σχεδόν καθολικώς ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ εστιάτορες κλπ (ποιός δίνει απόδειξη για να πάει το 23 ή το 15 % στο κράτος????)

    Αντώνιε με τέτοιες σα(χλα)μαρίτσες δε σώζεται η ρημάδα!!!

    Ο φόβος των πιθήκων φέρνει παραφροσύνη. Μην σκιαζόσαστε ρεεεεεε!!! Γύρω στο 15% είναι παντού (Γαλλία, λεπέν) Αυστρία (22%) Ολλανδία κλπ κλπ. Εδώ οι γόνοι χιτών και ταγματασφαλιτών είναι και κάποιοι που θολωμένοι από το θυμό ρίχνουν όπου δη την ψήφο τους. Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν. Απλά τώρα βγήκαν από το μαντρί είτε του λαϊκού κόμματος, είτε της ερε, είτε της νδ και θέλουν ρεβάνς.

    Αυτά τα ολίγα.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/5/13 16:36

    Μη γίνετε δότες οργάνων, μέχρι να αποφανθεί η ιερά σύνοδος.

    Τάδε έφη ο ταγματάρχης των καλαβρύτων Λενής. Τέτοια πιθηκοειδής άποψη είναι δυνατόν να πηγάζει από χριστιανό και δη ορθόδοξο?????

    Ανατριχίλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/5/13 16:54

    Α ΡΕ ΓΙΑΧΟ ΕΣΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΡΕ ΜΑΤΣΟ;ΑΝΤΕ ΤΟ 1300 ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 360 ΟΣΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΩΣ.ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΑΥΡΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΠΟΥ Σ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ..ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΣΟΥΡΘΕΙ...ΝΑ ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΕΡΝΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΔΗΛ ΚΟΥΒΑΡΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/5/13 17:08

    τα 600 δις στα εξωτερικά η Αρέσμω μάλλον και ο Μαγκοθανάσης τα χουν ,δεν έχουν κόψει ποτέ αποδείξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/5/13 17:31

    Ναι μωρέ, καλά τα λες!!!! Κάτι γιατροί, κάτι δικηγόροι, κάτι μηχανικοί, κάτι κατασκευαστές, μανάβηδες μπακάληδες, χασάπηδες, μπετατζήδες, πλακατζήδες, φορτηγατζήδες, λαϊκατζήδες, κομωτές, τραγουδιάρες, μπαρ, ταβέρνες, ψιλικατζήδες, φούρνοι, καφέ, αγρότες, ξενοδόχοι, κτηνοτρόφοι, βιοτέχνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, φαναρτζήδες, φροντιστήρια, συνεργεία .....και ουκ εστιν αριθμός

    Ούλοι αυτοί, που τελειωμό δεν έχουν, φτωχούληδες είναι. Να επιδοτηθούν, να επιδοτηθούν!!!!! Θανάσηδες και Αρέσμω είναι....

    Πόση βλακεία, γιαραμπί μου, πόση βλακεία!!!!!!!!!

    Θ' αρχίσει πάλε...ξέρεις οι βιομήχανοι, οι πλοιοκτήτες, οι μεγαλοκαναλάρχες κλπ

    Ναι ρε αυτοί είναι η χοντρή σαπίλα, αλλά βρόμισε και η μαρίδα αποκάτου, δεν μυρίζεις τέτοια μπόχα????

    Μη μας παίρνεις στο λαιμό σου ρεεεεεεε, μου κάνεις και χιούμορ τάχα μου. Βγάλε τις τσίμπλες να ιδείς ότι εδώ μέσα φαγοθήκανε τα δις και βγήκανε έξω για να γίνουν 600, όπως λες.

    Κλάψε από τώρα και ξέχνα τη συνταξούλα......Εγώ πάντως χρόνια πριν σε προειδοποίησα.....εσύ δεν ήθελες ν' ακούσεις από τα παλαμάκια και τα ...συνθήματα σ' αυτούς που τώρα συχτηρίζεις.

    Βέβαια πριν το γοερό κλάμα, θυμώνεις, πιθηκίζεις, γιαουρτώνεις, τριγυρνάς από δω κι αποκεί, απειλείς, αλλά τόσα χρόνια σε κάνανε όπως θέλανε, σε ξέρουν καλά, δε σε σκιαζόνται, σε γελιοποιούν, σε τρομοκρατούν, σε καταχεριάζουν, σε ρεζιλεύουν, σε ταπεινώνουν γιατί σε ξέρουν καλά. Ξέρουν καλά ότι είσαι ενα ανθρωπάκι που λουφάζει, ένοχο (αφού σε κάνανε συνένοχο) και μίζερο.

    Λούφαξε στο παραγώνι σου και άμα σου δόσουν την ευκαιρία τράβα και ξεχαρμάνιασε σε μυαλοκαμένα, βαρεμένα, στοκαρισμένα, πιθήκια και ότι άλλο...εκείνοι σου ετοιμάζουν.....ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ εκείνοι ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ.....ή έχεις καμιά αμφιβολία??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/5/13 19:40

    ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΣΟΥΡΕ...ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΓΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΓΑΝΟΥΜΕ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Α ΡΕ ΓΙΑΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/5/13 19:45

    Η ιστορία γράφεται και ξαναγράφεται μέχρι να βρεθεί η αλήθεια.

    Ο παπαρηγόπουλος (ω άσχετε) έγραψε τέτοια ιστορία για να διαμορφωθεί εθνική συνείδηση, που μέχρι τότε δεν υπήρχε. Αν ήξερε τη διαστρέβλωση που υπέστει η λέξη έλληνας (από πιθήκια και συναφή) σίγουρα θα μετάνοιωνε ο άνιθρωπος.

    Ε, ρε Ρεπούση τι έχεις πάλι ν' ακούσεις!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/5/13 20:28

    μάλλον αλλού είναι και η τσίχλα και η τσίμπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/5/13 20:55

    ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/5/13 20:56

    ΛΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/5/13 21:07

    απο ανθρωπο που λεει οτι φταιει η μαριδα για την καταστροφη της χωρας τι περιμενεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος30/5/13 21:09

    Το καινούριο που μάθαμε είναι οτι γίναμε έλληνες επειδή διαβάσαμε Παπαρηγόπουλο..... χαχαχαχαχαχαχαχαχα καλό αυτό gerolyke .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος30/5/13 21:33

    τι να πει κανεις για το.... αυτο.... της αλληνης???ο καθενας πιστευει ΟΤΙ θελει ηηη οτι του λενε!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30/5/13 21:35

    Έλληνες μπορεί να λέμε ότι είμαστε.

    Το ερώτημα είναι αν διαβάζουμε ελληνικά και το πιο σκληρό ερώτημα είναι αν καταλαβαίνουμε ελληνικά, γιατί αμφιβάλλω από το σχολιασμό που κάνετε για τα δικά μου σχόλια (αφού βέβαια σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να ασχοληθείτε μαζί μου) .....εκτός και αν έχετε άλλα κίνητρα για το πρόσωπό μου....που ντρεπόσαστε να τα πείτε, αλλά δεν μπορείτε να τα κρύψετε!!!!!!!

    χψ

    Είδες για να έχεις ευγένεια, λόγω αγωγής και καταγωγής....

    Τώρα σας αφήνω γιατί θα δω σουλεϊμάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/5/13 21:38

    oti toy lene na pei h oti toy lene gia na ta pisteyei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος30/5/13 21:42

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/5/13 22:20

    Συστήνω άμεσα ορμονολογικό έλεγχο!
    Μ. Ρεπούση: Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφού αμφισβήτησε την γενοκτονία των Ποντίων, τώρα χαρακτηρίζει «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου . «Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/5/13 22:51

    οι άτοκες καταθέσεις των ταμείων επί 50 χρόνια, τα 23 δις δρχ που κλαπηκαν από ατο χρηματηστήριο τα 13 δις ευρώ που κλάπηκαν με το κόλπο των δομημένων, τα 13 δις κουρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, τα στραβά μάτια στην ανασφάλιστη εργασία,οι αποδειγμένες κλεψιές ων εχόντων την κουτάλα κλπ
    δεν είναι λόγος που δεν έχεις σύνταξη ,όλα αυτά έγιναν μάλλον για το καλό μας ,

    κερατά λαικαζή απ΄αύριο απόδειξη , τέρμα αυτά που ήξερες.
    5 σκόρδα 2 ευρώ πολλαπλασιαστε και βρήτε το μέγεθος της κλοπής.

    Στα 2,8 δισ. ευρώ τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/5/13 23:17

    ΚΕΤΑΤΑ ΛΑΙΚΑΤΖΗ...ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 ΕΝΩ ΒΓΑΝΟΥΝ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣ ΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΣΤΑ 360 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Τ ΑΚΟΥΣ Κ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΙΜΜΑ ΚΟΦΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣΤΟΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΕΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος31/5/13 00:17

    Γι' αυτό σας λέω δεν υπάρχει έλεος, γιατί υπάρχουν οι παραπάνω απόψεις.......

    Κατά τ' άλλα τους πέταξαν σαλαμούρα για το ζάλογγο και αφρίζουν από ελληνίαση. ....

    Ποιός έφαγε τα λεφτά κάνουν το κορόϊδο. Όποιος τους πει " και εσύ" βγάζουν σπυράκια. Όταν τα βάνουν να πληρώνουν, λυσάνε δήθεν για χαράτσια, αλλά σύνταξη θέλουν και μισθό και λούφα....

    Του χεριού τους σας έχουν...

    Τα θαλασσοδάνεια των βιομηχάνων (επί μακλάνιου καραμανλη) από τα άτοκα δάνεια των ταμείων μας, οι μετοχές στο χρηματιστήριο με τα λεφτά των ταμείων μας, τα δομημένα (που φάγανε τα λεφτά σαν το βιδάνιο) των ταμείων μας, το PSI στα ομόλογα των ταμείων μας κλπ είναι προ πολλού γραμμένα από μένα, δικέ μου, αλλά τότε κάποιοι άφριζαν από ελληνίαση. Βλέπω όμως ότι μαθαίνεις και με χαροποιεί αυτό. Τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο, ειδικά όταν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Κλάψτε τώρα στη χυμένη καρδάρα.

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΕΟΣ με αυτή τη νοοτροπία.

    Δεν το εύχομαι για πατριώτες μου, δεν θέλω να φτάσουν στο σημείο που βλέπουμε, να τους πετάνε οι αλυσιδάκες λαϊκατζήδες τις σακούλες με τα σάπια (δωρεάν τάχα μου) και να σκοτώνονται ποιος θα την πάρει. Δεν θέλω να πηγαίνουν στις 3 το μεσημέρι και να μαζεύουν τα σάπια από την άσφαλτο στη λαϊκή.

    Ναι, συμβολικό (και ουσιαστικό) είναι η απόδειξη στη λαϊκή που πάει και ο τελευταίος.

    Πού να το καταλάβεις, κολίγε, πού να το πιάσεις, μουζίκε.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!

    και πάλι ανακράζω " αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων"

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος31/5/13 00:23

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ε ........ (*_ *)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος31/5/13 00:24

    Α, τώρε είδα ότι ξετσουτσούνισε και ο γεράκος. Πού να το φανταστώ ο δόλιος, ότι από ....¨" κακία " αλλάζει ιδεολογία, αρκεί να μη συμφωνήσει με αυτόν που ..." ξεβρακώνει"

    Γ...ώ την τύφλα μας.......ρεεεεεε!!!!

    Και εδώ έφτασες?????? σύντροφε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος31/5/13 00:25

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος31/5/13 00:31

    Πιό πολύ για τη σιωπή σου τα πήρα στην γκράνα, αλλά και για τις σποντούλες σου.....

    Ξεχαρμάνιασε και συ στο ΄Δυσσέα......και μην τηράς τι γίνεται και που πάει το πράμα. Δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα να το παίζεις .....Τζίτζιος.

    Συνομίλησε με τον άλλον (που εγώ έχω χ.....) αν καταδεχτείς τελικά να του δόσεις σημασία......

    Άντε γεια,,,,,,άντε γειά......Τάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος31/5/13 00:44

    ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΙΧΛΑ ΣΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ ΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.