Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Με τιμές Αγάθωνα ο Σαμαράς


Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την πολιτειακή ηγεσία της Κίνας. Αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό τονίστηκε, γιατί γνωρίζουν ότι κράτος «Ελλάδα» δεν υπάρχει πια, αλλά κατ´ εξαίρεση έκαναν αυτή την υποδοχή. 
Τιμητικό ήταν επίσης ότι ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός και με τιμές Αγάθωνα, αφού εκτός από τον εθνικό ύμνο ανακρούστηκε και το 
«Alcohol is free» που επρόκειτο να διαγωνιστεί αργότερα. 
Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε στρατιωτικό άγημα από τουλάχιστον 1.500.000 Κινέζους γιατί ήθελαν να δείξουν ότι ο στρατός τους είναι μεγαλύτερος και από τη στρατιά των ανέργων στην Ελλάδα. 

Ο πρωθυπουργός έθεσε επιτακτικά το θέμα της εμπορικής συνεργασίας και τόνισε ότι στη χώρα μας έχουν γίνει μεγάλα βήματα σε αυτό τον τομέα, γιατί λόγω της εξαθλίωσης όλοι οι Ελληνες αγοράζουν κινέζικα. 
Επέμενε δε μέχρι φορτικότητας να αγοράσουν οι Κινέζοι και από εμάς.«Μπορούμε να γίνουμε η πύλη εισόδου σας» ήταν η πιο τολμηρή φράση του κι έκανε τους Κινέζους να αναρωτιούνται. 
«Η ανεργία είναι το πρώτο που σκέφτομαι κάθε πρωί που ξυπνάω», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Και πρόσθεσε: «Την υπόλοιπη μέρα την ξεχνάω». 
Μεγάλη έμφαση έδωσε και στον τουρισμό και τόνισε ότι το καλοκαίρι θα έχουμε «βροχή τουριστών», κάνοντας χοντρή γκάφα όμως, γιατί οι Κινέζοι θέλουν ήλιο και όχι βροχές και καταιγίδες.

Εκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρθηκαν για το Ελληνικό, για το οποίο το έπαιζαν τάχα μου αδιάφοροι. Το ενδιαφέρον όμως προέκυψε μόλις οι Κινέζοι έμαθαν ότι η ΑΕΚ θα παίξει στη γήπεδο του Ελληνικού και η περιοχή θα αποκτήσει τεράστια αξία.

Να καταγραφεί η πρωτοφανής διπλωματική γκάφα Σαμαρά που φορούσε βαρύ σακάκι και όχι κοντομάνικο πουκάμισο, όπως συνηθίζεται εκεί, με αποτέλεσμα οι Κινέζοι να μη βγάζουν κι αυτοί το σακάκι και να βγάλουν τελικά την μπέμπελη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην «Απαγορευμένη πόλη», αλλά δεν εντυπωσιάστηκε γιατί στην Αθήνα δεν είναι απαγορευμένο ένα μόνο τμήμα, αλλά ολόκληρη η πόλη.

Εντύπωση προκάλεσε ότι Κινέζοι φοιτητές ήξεραν τα πάντα για την Ελλάδα και ρωτούσαν για τον Γιάχο, γιατί δεν πήγε η Κική Δημουλά και αν διορίστηκε τελικά στο Εθνικό Θέατρο η Αννα Παναγιωταρέα. Ο πρωθυπουργός τούς άκουσε προσεκτικά και παρακάλεσε όλους τους Κινέζους να ψηφίσουν Αγάθωνα στο televoting.

…………………………………………………………

Τα έσπασε τα ξημερώματα η ελληνική αποστολή στο Πεκίνο για την πρόκριση του Αγάθωνα στον τελικό.

Δυστυχώς, Μνημόνιο τέλος!

Είναι μοναδικός ο τρόπος που ο Σαμαράς δήλωσε χθες «σε δυο-τρία χρόνια το Μνημόνιο δεν θα υπάρχει!» Μπακαλίστικα. «Σε δυο-τρία χρόνια». Πώς λέμε «κατεβαίνω σε δυο-τρία λεπτά!» Ετσι ακριβώς.

Τώρα με τι καρδιά πάει να μας το κάνει αυτό; Υπάρχει ζωή μετά το Μνημόνιο; Πάνω που συνηθίσαμε πετσοκόμματα μισθών-συντάξεων, συσσίτια, δακρυγόνα, επιστρατεύσεις και χίλια δυο άλλα, όχι Αντώνη , μην το κάνεις αυτό!

Ο Τσίπρας, τα γνωστά μισόλογα και τετριμμένα. «Το Μνημόνιο θα το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο κ.λπ. Μα αφού δεν θα υπάρχει το Μνημόνιο! Μνημόνιο, τέλος ! Το ‘πε ο Σαμαράς!

Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πριν καν κηρυχθεί απεργία, προκαλεί και άλλα ανάλογα φαινόμενα:

- Πρώτα θα φτάσει ο Σαμαράς στην Κίνα και μετά θα φτάσει το αεροπλάνο.

- Πρώτα έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα ο Σαμαράς στον Ολυμπιακό και μετά από 35´ τέλειωσε ο τελικός.

Η ταχύτητα Σαμαρά για τον Ολυμπιακό συζητήθηκε. Με την Κύπρο είχε κρυφτεί 15 μέρες.

Ο Στουρνάρας πήρε τηλέφωνο την αποστολή του Ολυμπιακού και ρώτησε πόσο είναι το πριμ για να το φορολογήσει.

Τα βήματα όσων εκπαιδευτικών δεν υπακούσουν στην επιστράτευση:
1. αυτόφωρο
2. απόλυση
3. φυλάκιση
4. εκτέλεση
5. αποτεφρωτήριο Πάγκαλου

Στις 4 τα ξημερώματα είχε τόση κίνηση όσο το απόγευμα. Μοίραζαν τα φύλλα πορείας και φράκαραν οι δρόμοι.

Δικτατορία σκέτη. Στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Καραγκούνη ο Σαμαράς έδωσε μόνο δύο ώρες να πάει να παντρευτεί και μετά επέστρεψε άρον άρον στο υπουργείο, μη και ανακοπεί το κυβερνητικό έργο.

Για γαμήλιο ταξίδι μη μιλάμε. Στο υπουργείο έγινε και η πρώτη νύχτα του γάμου. Βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων από περίοικους που τηλεφωνούσαν ότι ακούγονταν περίεργες κραυγές.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλάζει την τελευταία στιγμή το τραγούδι για τη Γιουροβίζιον. Στέλνουμε το «Παιδιά, των Πανελλαδικών παιδιά». Βέμπο.

Ο πρωθυπουργός δεν προλαβαίνεται με τίποτα.
1.«Αποκρουστικές οι απεργίες εκπαιδευτικών» είπε. Μπαμπιινιώτης.
2.Το σημαντικότερο ήταν η δέσμευσή του στην Πυροσβεστική ότι το καλοκαίρι δεν θα έχουμε πυρκαγιές.

Αυτό με τις ομιλίες στον ΣΕΒ να το προσέξουν Σαμαράς και Τσίπρας. Πιο πολλές φορές μιλάνε στους βιομήχανους, παρά στη Βουλή.

Το 2015 θα μπουν νέοι φόροι 8 δισ. Ηταν γνωστοί οι φόροι, σχολίασε ο Πρετεντέρης. Το είχαν ανακοινώσει μάλλον σε αυτόν και το κρατούσε μυστικό. Το Μνημόνιο αυτό θα είναι το τελευταίο, πρόσθεσε, αφού έτσι κι αλλιώς θα καταργηθεί «σε δυο-τρία χρόνια».

……………………………………………………………..

Καταργείται το δικαίωμα της επιστράτευσης
Του Λάκη Μπέλλου   twitter.com/pamelouketo

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/5/13 23:48

    Γιατι δεν πηγε ο δικος μας ο τζαμαρας στην γιουροβιζιον δεν μπορω να το καταλαβω Με την ασημοκουπα θα το παιρνε σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/13 13:15

    Εκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ: Η τρόικα καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων
    Ελλάδα Σχολιάστε πρώτος


    Το ΧΩΝΙ φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση-κόλαφο του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών. Τα μέτρα σκληρής λιτότητας της τρόικας στην Ελλάδα έχουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πλήξει το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό που συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    «Οι τεράστιες µειώσεις µισθών, η τροµακτική ανεργία, η διάλυση των υπηρεσιών υγείας, ο πολλαπλασιασµός των νεοαστέγων, η ακραία φτώχεια αλλά και η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών δηµιουργούν ένα ζοφερό παρόν αλλά και µέλλον για τους Ελληνες»
    Την ευθύνη της τρόικας στην υποβάθµιση της ζωής των Ελλήνων, µε τη διάλυση του συστήµατος υγείας και πρόνοιας, την ακραία ανεργία, αλλά και τους κινδύνους από την ιδιωτικοποίηση του συστήµατος ύδρευσης και τους νεοάστεγους καταδεικνύει µε τον πιο κατηγορηµατικό τρόπο η έκθεση που συνέταξε ο ανεξάρτητος ειδικός απεσταλµένος του ΟΗΕ στην Ελλάδα Cephas Lumina.
    Ο κ. Lumina επισκέφθηκε τη χώρα µας από τις 22 έως και τις 26 Απριλίου -ακριβώς έπειτα από αντίστοιχη επίσκεψη στη Ζάµπια!- και συνοµίλησε µε ανώτερα στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παιδείας, ∆ικαιοσύνης αλλά και µε το Λιµενικό. Παράλληλα, συναντήθηκε µε τους Γιατρούς του Κόσµου, αλλά και άλλες µη κυβερνητικές οργανώσεις για να διαπιστώσει τις κοινωνικοοικονοµικές συνθήκες στη χώρα.
    http://zeidoron.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/13 15:15

    ο Γιαννάκης τι δουλειές έχει στην Κίνα και πάει απόκοντα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/13 18:51

    Η υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει την υπέρβαση της εποχής

    Απόσπασμα συνέντευξης του Καθηγητή Γ. Κοντογιώργη
    στην δημοσιογράφο Κρυσταλία Πατούλη.


    ............
    Οι ακραιφνείς ολιγάρχες διακινούν συστηματικά την ιδέα ότι η κοινωνία εκλέγει τους πολιτικούς και άλλα συναφή.
    Αποκρύπτεται ότι η ψήφος δεν περιέχει κανένα στοιχείο, ούτε αντιπροσώπευσης, ούτε δημοκρατίας. Είναι μια ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ενός πολιτικού προσωπικού, που διαμόρφωσαν οι “μηχανισμοί” που νέμονται το κράτος. Το να επιλέξουμε το άλφα αντί του βήτα κόμματος, τον γάμα αντί του δέλτα ηγέτη είναι άνευ σημασίας, αφού μετά την ψήφο, καθιερώνεται ρητώς το ΑΝΕΥΘΥΝΟ, τo ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ και το ΑΝΕΚΚΛΗΤΟ του πολιτικού.
    Εάν θέσετε το ερώτημα σε κάποιον ολιγάρχη της καθημερινότητας, πως εξηγεί το γεγονός ότι κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα του πολιτικού να αγνοεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αμέσως την επομένη, θα σας κοιτάξει με έκπληξη και είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι θα σας εγκαλέσει για λαϊκισμό. Το ίδιο θα πράξει εάν του επισημάνετε ότι το “κράτος δικαίου” ισχύει για όλους εκτός από την πολιτική τάξη.

    Οι κοινωνίες είναι ο λόγος ύπαρξης των αγορών, των κρατών, του παντός. Δεν γίνεται λοιπόν να ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ η λογική του πράγματος και να λειτουργούν ως υποζύγιό τους. Το σύστημα αυτό που θέλει τις κοινωνίες ΥΠΟΖΥΓΙΑ των ιδιοκτητών της οικονομίας και των νομέων της πολιτικής, ανάγεται στο παρελθόν της δεσποτικής βαρβαρότητας, όχι στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.