Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η τρόικα σώζει την ΑΕΚ

Δεν έπεσε ακόμα η ΑΕΚ. Να σωθεί με εντολή Σαμαρά. Οπως έβαλε 6-7 αναπληρωτές υπουργούς-υφυπουργούς στο ξεκάρφωτο, να κάνει τις ομάδες της Σούπερ Λίγδας 20 ή 22, όσες χρειαστούν για να παραμείνει στην κατηγορία.
Το κλάμα των ΑΕΚτζήδων παικτών, παραγόντων, οπαδών ήταν συγκλονιστικό. Τώρα υπάρχει και ο αντίλογος. Τόσα γίνονται και ζούμε, αν έπεσε η ΑΕΚ μας μάρανε; Αυτό όμως το λένε όσοι δεν έχουν πατήσει ούτε μια φορά στο γήπεδο. 
Συγκέντρωση λοιπόν αύριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα για να σωθεί η ΑΕΚ. Να γίνουν οι εξής ενέργειες: 
1. Εκτακτη σύσκεψη αρχηγών. 
2. Να βάλει τη γνωστή γραμμή ο Κουβέλης -που θα είναι κιτρινόμαυρη τώρα- να μην πέσει η ΑΕΚ. 
3. Υπάρχει κίνδυνος όμως να πάρει η τρικομματική την απόφαση και να μην τη δεχτεί η τρόικα. 
Δεν ξεμένουμε από θέαμα. Τέλειωσε η σούπερ λίγδα του πρωταθλήματος, αρχίζει η δίκη του Ακη. Που όμως χθες το βράδυ δεν σκεφτόταν καθόλου τη δίκη, αλλά την αγαπημένη ομάδα του, την ΑΕΚ.
Τον είχαμε όμως πονηρό τον Τσοχατζόπουλο. Καλεί ως μάρτυρες Βενιζέλο, Λαλιώτη, Πάγκαλο, Αλ. Παπαδόπουλο, Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου, Ρωμαίο και Γ. Παπανδρέου. Τη βίαιη προσαγωγή όμως έπρεπε να ζητήσει όλων των αστεριών του ΚΥΣΕΑ.
Κατάσχεση μισθών και συντάξεων για οφειλές στο Δημόσιο 5 ευρώ προανήγγειλε ο Θεοχάρης. Σωστό. Τα 5 ευρώ θα είναι σύντομα μισθός δύο μηνών και βάλε.

Προσωπικά πήγα και κατέθεσα 1 ευρώ και έκανα ρύθμιση 48 δόσεις.

Αυτή κι αν είναι είδηση. Ο Πάγκαλος ξεκινάει επιχειρηματική δραστηριότητα και θα κάνει εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων για… καύση νεκρών! Μαζί τα φάγαμε, μαζί θα τα κάψουμε.

Τώρα αν θέλει πιο παραδοσιακό τρόπο, υπάρχει ο «νεκροθάφτης Σημίτης», όπως τον χαρακτήρισε ο Μαν. Γλέζος.

Δεν παιζόμαστε. Ο διπλανός μου στο μανάβικο ζήτησε την ποικιλία «μαφία της φράουλας».

Δεν έριξε ο Βαγγελάτος. Αν έριχνε, θα ήταν με μπαζούκας.

Για να τρολάρουμε και λίγο. Ωραία η ιδέα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη φιέστα να παρουσιάζει στον μικρό Κωνσταντίνο παίκτες που πήραν τα 40 πρωταθλήματα. Λογικά όμως έπρεπε να παρουσιάζει και διαιτητές.

Το κατάφερε κι αυτό. Ο Μητσοτάκης έθαψε και την 89χρονη ΑΕΚ στη Β´ Εθνική.

Τελικά η τρόικα δέχεται να μην πέσει η ΑΕΚ, αλλά ζητάει ισοδύναμα μέτρα. Να μη μειωθεί δηλαδή ο ΦΠΑ στην εστίαση.


Διάγγελμα για το Καστελόριζο

«Ελληνίδες, Ελληνες. Τρία χρόνια ακριβώς από την 23η Απριλίου 2010, βρίσκομαι ακριβώς στο ίδιο μέρος του λιμανιού του Καστελόριζου, με το ίδιο κοστούμι, με την ίδια μοβ γραβάτα που έμεινε στην ιστορία.

Να τονίσω ότι αυτό το διάγγελμα είναι προσφορά δική μου και του Πανεπιστημίου Κολούμπια για να τιμήσουμε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες και είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς την αμοιβή μου και χωρίς εισιτήριο.

Ευχαριστώ για τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις να έρχομαι στην Ελλάδα, πότε η προανακριτική, πότε ο Τσοχατζόπουλος. Ελπίζω να μη με καλέσει και κάποιος εισαγγελέας.


Είχα υποσχεθεί ότι με την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης μπαίνουμε σε απάνεμο λιμάνι, έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά και ο Οδυσσέας θα φτάσει στην Ιθάκη ή την Κεφαλονιά, δεν θυμάμαι σε ποιο νησί ακριβώς, γιατί αυτή την ατάκα την είχε γράψει ο αδελφός μου.

Χωρίς να παραγνωρίσω τη σημαντική συμβολή και των μετέπειτα πρωθυπουργών Παπαδήμου και Σαμαρά, έβαλα το πρώτο λιθαράκι για την καταστροφή της χώρας -Ελλάδα ή Αμερική διαλέξτε.

Και τι δεν πετύχαμε μετά το Καστελόριζο. Ανεργία, λουκέτα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και διαδοχικά εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα. Η ανεργία αυξήθηκε κατά 1.200.000 άτομα στον ιδωτικό τομέα και ελπίζουμε να φτάσουμε τον ίδιο αριθμό και στο Δημόσιο.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται δραματικά και ζουν ή έζησαν την εμπειρία να δουν τη ζωή από μιαν άλλη γωνία. Η Ελλάδα άλλαξε ριζικά! Μέχρι και η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Βρίσκεις φράουλες πια μέχρι και 10 λεπτά. Κανένας δεν τις ακουμπάει.

Γιατί τα λέω αυτά, και μάλιστα θριαμβευτικά. Γιατί φτάνει το τέλος. Αλλά τι σημαίνει αυτό το «τέλος» , όπως τόνισα σε μια ομιλία μου στο Χάρβαρντ; Σημαίνει ότι έρχεται η αρχή -κάπου το είχα διαβάσει αυτό. Ολα θα ξαναγίνουν. Ακόμα και η ΑΕΚ θα ανέβει στην Α’ Εθνική. Πάλι κάποτε θα τρώμε φράουλες Μανωλάδας. Εγώ παλεύω για τους μετανάστες. Γιατί μετανάστης είμαι κι εγώ. Πότε στην Αμερική και πότε στην Ελλάδα.

Και επειδή ξέρω τι περιμένετε να σας πω, δεν σας κρατώ άλλο σε αγωνία: ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ! Μου αξίζετε και σας αξίζω. Μέχρι κι εγώ σάς δούλεψα, Ελληνίδες – Ελληνες. Ευχαριστώ και του χρόνου!».

…………………………………………………………….

Ο ΟΠΑΠ ετοιμάζει νέο παιχνίδι. Τον «Τίγρη».


…………………………………………………………
Τα ονόματα των επίορκων
Με νέο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται:

«Ελληνίδες, Ελληνες.

Σε συνέχεια του χθεσινού διαγγέλματος ανακοινώνω σήμερα τα ονόματα των επιτυχόντων στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο. Γιατί έχουμε και προσλήψεις. Εκεί θα γίνει το πανηγύρι.

Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Ελένης: επίορκος. Απολύεται.

Βαλαβανόπουλος Θεόδωρος, του Ιωάννη και της Χρυσάνθης: κοπανατζής. Απολύεται.

Γεωργιάδης Αδωνις, συνωνυμία, του Απόστολου και της Μαρίας: επίορκος και κοπανατζής.Απολύεται.

Δάλλας Χρύσανθος, Κωνσταντίνου και Ελένης: επίορκος, ανίκανος, διεφθαρμένος, ΣΥΡΙΖΑ και Παναθηναϊκός. Φύγε, κοπρόσκυλο.

Ελενόπουλος Χρύσανθος, του Νίκου και της Νικολίας: βρέθηκε με καταθέσεις 243 εκατ. ευρώ, δεν μπορούμε όμως να διώξουμε όλο τον κόσμο. Μεσσήνιος.

Ζυγούρης Σταύρος, του Σταύρου και της Σταυριανής: τον σταυρό του να κάνει, βρίσκεται στον Κορυδαλλό δέκα χρόνια και παίρνει κανονικά τον μισθό του.

Ιωαννίδης Γιάννης, του Πέτρου και της Ζηνοβίας: ανίκανος, διεφθαρμένος, ΣΥΡΙΖΑ και Παναθηναϊκός, ουστ!

Κατσουλιέρη Θέλξη,του Αθανασίου και της Σπυριδούλας: Προσλαμβάνεται. Μεσσήνια. Καλώς ήρθατε!
Καρακοπάνας Δημήτριος, του Κουβέλη: προσλαμβάνεται.

Μάρκος Τρύφωνας, του Παντελίδη και της Πάολας: επίορκος, τεμπέλης, κοπανατζής, διεφθαρμένος, ΑΕΚ, χτυπούσε κάθε πρωί τις κάρτες 143 συναδέλφων του και αμελούσε για άλλους 48. Δικός μου, παραμένει.
Πρετεντέρης Μανώλης, του Καψή και της Ολγας: του Μέγκα, προσλαμβάνεται. Συγχαρητήρια για το χθεσινό δελτίο. Το θέμα πράγματι είναι ότι πήραμε τη δόση, θα γίνουν προσλήψεις και το καλοκαίρι θα μειωθεί ο ΦΠΑ. Εσπασε όλα τα ρεκόρ του!

Σαμαράς Αγγελος. Πεμπτοξάδελφος, προσλαμβάνεται στη Βουλή.

Σαμαράς Αντώνιος, ο γνωστός. Φοβερό το χθεσινό διάγγελμα. Μου το ζήτησαν τα Τζάμπο για ύμνο.

Παπαχριστιανόπουλος Θεόδωρος, Καλαματιανός. Επίορκος, στη Βουλή δεν είχε κουβαλήσει ούτε ένα ποτήρι στο βήμα δύο χρόνια τώρα. Το παράχεσε. Απολύεται.

Στάμου Ονούφριος ή Νικολόπουλος Σταύρος ή Κωνσταντέλλος Σουγιάς ή Στραποτσέρης Μαχαίρας ή Λαιμητόμος ή Ταβανόπροκας ή Κλεφτοκοτάς ή Νικολάου . Με 43 ονόματα, λαμόγιο της παράταξης, παραμένει.
Φαταούλας Κωνσταντίνος,επίορκος, πλαστά δικαιολογητικά. Μπήκε στο Δημόσιο με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου, απολύεται.

Φωτοπούλου Μαρία, του Ιωάννη και της Αικατερίνης. Ούτε επίορκος, ούτε κοπανατζής, ούτε διεφθαρμένη, ούτε με πλαστά πιστοποιητικά. Απόλυση με κλήρωση γιατί μας πιέζει πολύ η τρόικα.

Χαρακοπούλου Μαρία. Υπόδειγμα τιμιότητας στον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο. Χαλάει την πιάτσα. Τον «πούλο».

Και Βενιζέλος Βενιζέλου, του Βενιζέλου και της Βενιζέλαινας. Σωστά μαντέψατε. Προσλαμβάνεται.

Ευχαριστώ».

……………………………………………………….
 
Αυξάνονται οι υπάλληλοι που μειώνονται
εφημερίδα των συντακτών





3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/4/13 22:39

    το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το σώσει? Αυτο ενδιαφέρει το κόσμο ! Έφτασε λέει κοντά στο 3% στις νέες δημοσκοπήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/4/13 11:49

    μα για ν αναστηθει πρεπει να πεθανει πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/4/13 16:23

    φοινιξ? το επόμενο σήμα δεν πρεπει να είναι τα μαρουλοφυλλα. το πουλί να βάλει, ταιριάζει καλύτερα νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.