Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Γυρίσματα της Ιστορίας


Η ανακίνηση της ελληνικής αξίωσης έναντι της Γερμανίας για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι μόνο νομικό θέμα· είναι και ηθικό και πολιτικό. Και ασφαλώς δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα. Ωστόσο, ο ερεθισμός που προκλήθηκε στον Γερμανό υπουργό Β. Σόιμπλε και ο ωμός τρόπος με τον οποίο απάντησε δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει θέμα.
Η ελληνική κυβέρνηση, ευρισκόμενη σε δυσχερέστατη θέση έναντι της πιστώτριας Γερμανίας, επιχειρεί μια κάποια τόνωση του τρωθέντος εθνικού φρονήματος· πλην, φευ, άνευ άμεσου υλικού οφέλους. Μόνο όφελος είναι η αναζωπύρωση της διεκδίκησης και η ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης: αρκετά γερμανικά Μέσα πράγματι φαίνεται να μη συμμερίζονται την ωμή απόρριψη και το ιταμό ύφος του Β. Σόιμπλε
Καταρχήν δεν πρόκειται για ενιαίο θέμα: ένα θέμα, οι ατομικές αποζημιώσεις και κρατικές επανορθώσεις, όπως κατακυρώθηκαν υπέρ της Ελλάδος στη Διάσκεψη του Παρισιού, το 1946, ύψους 7,18 δισ. δολαρίων, και των οποίων ανεστάλη η αποπληρωμή με τη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 έως ότου συναφθεί ειρηνευτική συνθήκη με τη διαιρεμένη και κατεχόμενη τότε Γερμανία. Με τη διαγραφή των χρεών της το 1953 η ηττημένη και κατεστραμμένη χώρα στάθηκε στα πόδια της και μεγαλούργησε. Το 1990 οι δύο Γερμανίες ενώθηκαν και συνήψαν ειρήνη με τα τέσσερα κράτη κατοχής· αλλά η ενιαία Γερμανία αρνείται να επιδείξει προς τα πρώην θύματα και νυν συμμάχους της τη γενναιοδωρία που επέδειξαν εκείνα το 1953.

Αλλο θέμα, το αναγκαστικό δάνειο στο οποίο υποχρεώθηκε η λιμοκτονούσα Ελλάδα από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής, το 1942-44· σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση του Γ΄ Ράιχ είχε προβεί και σε αποπληρωμή δόσης, αλλά η μεταπολεμική Γερμανία αρνείται τις υποχρεώσεις της. Σε αυτό το πεδίο η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πιέσει, μέχρι τέλους.
πηγη

34 σχόλια :

  1. Καλημέρα Καλή εβδομάδα.Αυτο το άσμα κυκλοφορεί ευρέως στα κινητά της νεολαίας ρινγκ τοουν
    θεϊκό!!! Ετσι...για να είστε μέσα στα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/13 10:20

    ΠΩΠΩΠΩΠΩΩΩΩΩΠΩΩΩΩΩΩΩΠΩΩΩΠΩΩΩ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩ!!!!! ΔΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΩΓΩ ΜΕΓΑΛΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/13 10:47

    Σαρακοστή και μας κολάζεις, ειδικά εμάς τους γέρους, γιατί να ξέρεις ότι όσο φεύγει από το πάνω τόσο κατεβαίνει στο κάτω........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/4/13 10:49

    Κουκουλοφόρε γι' αυτά να γράφεις και άσε τις περισπούδαστες οικονομικές αναλύσεις για μένα που τις κατέχω. (φτου μου και πάλι φτου μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/4/13 11:05

    Παράδειγμα
    real news
    Ένας νέος που έχει στην κατοχή του ΙΧ αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. πέντε ετών και δεν δηλώσει εφέτος εισόδημα έχει τεκμήριο διαβίωσης 5.200 ευρώ και ελάχιστο τεκμήριο 3.000 ευρώ. Συνεπώς το συνολικό τεκμαρτό του εισόδημα είναι 8.200 ευρώ και έτσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο 10% για το ποσό άνω των 5.000 ευρώ, δηλαδή για τα 3.200 ευρώ, άρα 320 ευρώ.

    μέχρι να υπάρξει σχετική διευκρίνιση από το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να θεωρηθεί ότι έχουν ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 2.900 ευρώ τον χρόνο και να σταματήσουν να αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα τέκνα.

    τι λέει γι αυτό το χαρβαρντ?
    να το πουλήσω το σπίτι στο χωριό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/4/13 11:15

    θα πάρω σκάφος μάλλον, είναι συφερτικότερο.!

    Σε συνεννόηση του υπουργείου Οικονομικών με το υπουργείο Ναυτιλίας θα διαμορφωθεί τελικά το νέο «Τέλος Πλεύσεως και Παραμονής» που θα υποκαταστήσει τον «φόρο πολυτελούς διαβίωσης» που πλήρωναν οι ιδιοκτήτες τους.



    Πηγή:www.reporter.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/4/13 12:59

    Την ίδρυση του κόμματός του, το οποίο τελικά δεν θα ονομάζεται ΡΙΚΣΣΥ όπως είπε, ανακοινώνει σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
    βάλε ρε νις το άσμα ,
    Τα ξεπούλησα φτηνά, το χαλί μου, τα ρούχα και το μπρίκι.
    είναι από το περιβόλι του τρελλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραγγελιά Αφιερωμένο στο νέο αίμα τον ηγέτη του νέου ελπιδοφόρου κόμματος ΡΙΚΣΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χάσαμε και τον 5% που πρέπει τώρα να μας ενημερώσει για τον νεο γραμματέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημαντικη μου παράλειψη που δεν αναφέρθηκα στο θλιβερό γεγονός της ΑΕΚ Υπαρχει ΑΕΚτζης απο το χωριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/4/13 14:51

    Ας αρχίσουμε πρώτα απ΄το ποδόσφαιρο.
    Αν πέσει στη Β ο δικέφαλος θάναι μεγάλη ήττα για όλους, κυρίως γιατί είναι ένας ιστορικός σύλλογος, με κουλτούρα και βυζαντινή παράδοση.
    Όσο αφορά το άλλο νέο της πολιτικής, τι να πω για το νέο Γ.Γ. που δεν είναι μόνος του, αφού θάναι και πάλι μαζί του η Αλέκα, που κουβαλάνε και τα ίδια μυαλά.
    Και καθώς ήδη έχουν ακουστεί φωνές διαφωνούντων, βλ. Μπογιόπουλος, που τον πάω με τις μπάντες, σκέφτομαι ν' αλλάξω το ψευδώνυμο κι από 5 να το κάνω 2%.
    Εσείς τι λέτε? χα χα χα

    5% (ακόμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/4/13 15:01

    Με look Παπαρήγα ο νέος Γ.Γ. για να μην πάθουν σοκ τα μέλη

    Νότες «Παπαρήγα» (μαλλί και γυαλιά), πρόσθεσαν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, στην εμφάνιση του νέου Γενικού Γραμματέα, ώστε να μην τρομάξουν από την ξαφνική αλλαγή τα μέλη του κόμματος



    Σε μια προσπάθεια να μετριάσουν όσο μπορούν τις ψυχολογικές συνέπειες από την ξαφνική αλλαγή προσώπου στην κορυφή της ιεραρχίας του κόμματος, έχουν επιδοθεί τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.

    Καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επίδραση και της παραμικρής αλλαγής, στη γραμμή, στην ιδεολογία ή στη στάση του κόμματος, μπορεί να μπερδέψει τα μέλη, ή ακόμα και να τους προκαλέσει αυξημένο στρες και ανασφάλεια, αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα τους: Παρενέβησαν διακριτικά στην εμφάνιση του Δημήτρη Κουτσούμπα, ώστε να θυμίζει ελαφρά Αλέκα Παπαρήγα!

    Μέσα στον επόμενο χρόνο, το πολιτικό γραφείο θα επαναφέρει (με αποφάσεις που θα λαμβάνονται κατά πλειοψηφία) σταδιακά την εμφάνιση του συντρόφου Κουτσούμπα, αφαιρώντας στοιχεία της επί 22 χρόνια γραμματέως, ώστε η νέα εικόνα του επικεφαλής να εντυπωθεί στο μυαλό των οπαδών και των μελών.

    (Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

    Νις, μπες στο moufanet και βάλε και φωτογραφία, είναι super, γιατί εγώ ο άσχετος, που δεν μου δίνεις και τον κώδικα, δεν μπορώ

    5% ακόμη, χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/4/13 16:20

    όλοι θέλουν έχουν λόγο , για το τι κουστούμι πρέπει να φοράει ο νέος γ.γ. και τι πολιτική πρέπει να ακολουθήσει.
    σύνέχεια της αλέκας λέει. δηλ τι περιμένατε? μήπως νομίζετε ότι η πολιτική του, εξαρτάται από τον νέο αρχηγο?
    αυτά είναι για άλλα κόμματα που μαθένετε τι πολτική έχουν ανάλογα με το τι θα πεί ο εκπροσωπός του στην τ.β.
    τόση αγάπη και τόσο ενδιαφέρον για να αυξήσει τα ποσοστά του το κκ .
    αυτοί που ορκίζονταν στην εξαφάνιση του, τωρα θέλουν και λόγο γι το πόσο στενό η φαρδύ θα είναι το σακκάκι του αρχηγού ανάλογα με τα γούστα σας.
    αν θέλετε να αλλάξει τη στάση για την εε για το νάτο, για το ποιός θα έχει τον έλεγχο στα μέσα παραγωγής, έχετε πολλά κόμματα να φηφίσετε. σήμερα ιδρύθηκε και άλλο ένα καινούριο,αν θέλετε να κοροιδεύετε τον εαυτό σας αλλάξτε και ψηφίστε το.
    σαυτό το κόμμα δεν εχουν να μάθει να το ψηφίζουν ανάλογα με το λάιφ στάιλ του αρχηγού.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος15/4/13 17:07

    tin eida....tin eida...tin apantisa...gia tin anaptiksi leo reeeee......ee re ti blepi o anthropos ama einai monaxos kai apolpismenos!!!!!!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χψ κουράγιο για την ομάδα σου
    Απο λαμόγιο σε λαμόγιο έπεφτε κι αυτή και τωρα μπήκε στο μνημόνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον 5%
    Παντως το “καλωσόρισμα” άρχισε με την πρώτη του φωτο από τα ΜΜΕ. Στημένος, παγερός, σφιχτά χείλη, αγέλαστος
    Αν είναι τόσο πολύ Μπρεζνιεφικός και γραφειοκράτης 5%, κουμουνιστές και μη σε λίγο θα φωνάζουμε “φέρτε πίσω την Αλέκα

    Εικονα

    Εικόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/4/13 18:35

    Ο χψ δεν είναι αεκτζής.

    Έχει φάει τόσο "ξύλο" το μυαλοκαμένο που έχει παλαβώσει και με τα ποδοσφαιρικά διαβολή θέλει να κάνει.

    Τι να κάνω δεν το ξεσυνερίζομαι γιατί δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα....και δυστυχώς μόνο του το διατυμπανίζει με αφρίλες κατά καιρούς. Εγώ φταίω που το " βάρεσα " τόσο πολύ και δεν κατεβαίνει από τα κεραμίδια με τίποτα.....Άλλωστε κανένας σας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ σας δεν του δίνει σημασία παρά μόνο εγώ και αυτό την παρεξήγησε την κατάσταση.

    Άλλοτε μιμείται γραφτά μου, άλλοτε απαντάει μοναχό του σε κείμενα δικά ΤΟΥ, μιλάμε για πολύ φάση. Τι διάολο τόσον καιρό δεν πήρατε μυρουδιά τίποτα?????

    Εγώ τόχω παρατημένο τώρα τελευταία, αλλά είπα να το ξεβρακώσω τώρα που έρχεται η άνοιξη, μπας και φύγει υ πορδίλα.....

    Εγώ αστέρας είμαι και παλιά παναρκαδικός. Από τις τρανές δε λέω γιατί θα καρφωθώ....

    Μάλλον θα το κάνω όπως εσύ με το όνομα να μην μπορεί να διαβάλει ο χαφιές. Σίγουρα στην κατοχή θα ήταν χίτης και γερμανοτσολιάς, αφού φέρεται εδώ μέσα σα μελανοχίτωνας του Μουσολίνι και μας μαλώνει γιατί δεν είμαστε αρκετά ΕΛΛΗΝΕΣ όπως ελόγου του.......Κάπου χθες γράφτηκε για την ελληνίαση κάτι. Θα γράψει. Πολλοί πάσχουν από ελληνίαση γιατί δεν έχουν συμπεριφορά έλληνα, απλά νομίζουν ότι είναι έλληνες!!!!!

    ....Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δε φταίνε τα γενόσημα που του αλλάξανε τώρα τελευταία και δεν τα παίρνει κιόλας......

    Κοίτα τώρα που κάποιοι ηθικολόγοι θα με μαλώσουν πάλε.....

    Πάντως το μαγκιά, κλανιά, ειρωνιούλα, ψευτοκουλτούρα, κόρδωμα και κουτοπονηριά μ' άρεσε και θα το υιοθετήσω. Εγώ παραμένω σκληρός, αντιδραστικός βλέπεις και με ....υφάκι χαχαχαχα

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/4/13 19:02

    ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.ΦΩΝΑΧΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΨ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/4/13 20:11

    Δεν έβαλε ο Φώτης κόκκινες γραμμές στο πρωτάθλημα κι έπεσε κατηγορία η ΑΕΚ
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/4/13 20:28

    βάλε ρε νις και εκείνες τις φωτογραφίες που χάσκουνε όλοι μαζί οι άλλοι , ψαριανός με άδωνι ,στουρνάρα με επαίτη , τον αρχηγό της ρύκσυ, να ξεκαρδίζεται,να μας φιάξουνε το κέφι λίγο, ν α ευθυμήσυμε και λίγο ετούτο τον παλιόκαιρο που ζούμε,που είναι όλοι ελισσόμενοι οι άνθρωποι και δεν έχουν αγκυλώσεις και μονομανίες, έχουνε πολλές λύσεις και δεν περιορίζονται σε ένα μοναχικό μονόδρομο ,αλλά σε ένα πολυκομματικό μονόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος15/4/13 20:54

    α ξέχασα βάλε και καμιά φωτογραφία από εκείνες τις πετυχημένες τις όμορφες βουλευτίνες , οπως γκερέκου,την άλλη το μοντέλο την κουντουρά ντε, και κάτι καινούρια φυντάνια που ασχολούνται μαζί ους οι μεσημεριανές εκπομπές για ο κατα πόσο έχουν ταιριάξει το φουλάρι με τη γόβα΄βαρέθηκα να βλέπω την αλέκα με το αθλητικό και τα παπούτσια του μούγερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος15/4/13 21:14

    έτσι μπράβο ! είδες πως αλλάζει η διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος15/4/13 21:19

    απίκο σε βρίσκω! θα εξελιχθείς σε χάκερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος15/4/13 21:57


    Θετική η συμφωνία με την τρόικα, αλλά η κοινωνία χρειάζεται «ανάσες» λέει ο Φ. Κουβέλης

    θέλω ν αγιάσω και δεν μπορώ.
    πίνω κατι νευρομπιόν, εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος15/4/13 22:20

    ΚΑΦΡΙΛΑ Ο ΧΨ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΦΡΙΛΑ.Ο ΞΕΡΟΛΑΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος16/4/13 02:14

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΚΑΦΡΙΛΑ Ο ΧΨ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. NIS KALHSPERA !!

    DEN MPOREIS APO TH '' 'GWGW"" NA MAS PHGAINEIS STO SABBOPOULO....... KALA EISAI ME TA KALA SOU ??

    TO ANAGNWSTIKO KOINO DIAMARTYRETE !!!
    EPIMENEI KAI PERIMENEI PERISSOTERA APO TH ''' GWGW ""
    EIMAI SIGOURH OLOI SYMFWNOUN NA GELANE KAI......... PARA NA NEVRIAZOUN ME TA POLITIKA !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος16/4/13 10:06

    Κατέβα από τα κεραμίδια, θα σου δώσω και λουκούμι και τράβα κατά το κοκολαγκάδι και ροβόλα πέτρες να ξεθυμάνεις.......Τι διάλολο άγρια μεσάνυχτα στον ύπνο σου με βλέπεις????

    Ααααα!!!! έχεις πάθει γερή ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος16/4/13 14:12

    ΑΛΛΟΣ Ο 10.20 ΑΛΛΟΣ Ο 2.14 ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ Ο ΧΨ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος16/4/13 17:33

    Είναι και μακριά τα ραντεβού......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος16/4/13 18:03

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΕ Η ΠΟΑΡΕΑ ΤΟΥ ΧΨ,ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ...ΕΟΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.