Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ


Μπορεί να έχουμε κουραστεί να μιλάμε για “κρίση” εντός κι εκτός εισαγωγικών, αλλά αν εξετάσουμε την κοινωνία όπως έναν ασθενή, μπορούμε να κάνουμε διάγνωση για τους λόγους που η ασθένειά του μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο! Κι αυτό γιατί τα συμπτώματα ήταν χρόνια, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία. 
1. Απαξίωση της πολιτικής. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική ως μέσο αλλαγής και προσέγγισης της κοινωνίας και του σχηματισμών των δομών της. Την είχαν συνδέσει με τους επαγγελματίες της, ή με τα κομματόσκυλα. Για να επιδείξει ο Έλληνας ζήλο στο πολιτικό πεδίο, θα έπρεπε να είχε συμφέρον. Ρουσφέτι ή παράσημα από την παράταξη στην οποία ανήκει. Μάλιστα το “απολιτίκ” έγινε trend, γι’ αυτό πέρασε η γραμμή, πως δεν χρειάζεται να εκφράζεις τις ιδεολογικές σου προτιμήσεις.
Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα με την μετατροπή της πολιτικής σε θέαμα. Δεν υπήρχε λόγος ν’ ασχολείσαι με την πολιτική -έτσι σου έλεγαν- γιατί το life style είχε τόσες αστραφτερές προτάσεις για σένα, που οτιδήποτε άλλο ήταν “χάσιμο χρόνου”..
2. Κωστόπουλος και σκυλάδικο. 
Αν τυχόν βρισκόσουν σε παρέα και άνοιγες συζήτηση για οτιδήποτε πέρα από την τηλεόραση, τα realities, τις γκόμενες, τον Θρύλο και την Πάνια, είχες πρόβλημα. Γινόσουν ο “βαρετός”, ο “ξενέρωτος”, ο “παράξενος”. Αν τυχόν ο τρόπος διασκέδασής σου δεν περιλάμβανε την Βανδή, τον Ρουβά, τον Ρέμο και τους λοιπούς φασουλήδες τότε ήσουν ο “κουλτουριάρης”, ο περιθωριακός. Αυτή η κατασκευή του πολιτισμικού περιθωρίου, ο εξοβελισμός της διαφορετικής κουλτούρας από το επαρχιωτικό mainstream, ήταν το λίπασμα για να ανθίσουν τα αγκάθια του φασισμού.

Γενιές γαλουχήθηκαν με το Nitro, με τις συμβουλές του κάθε Κωστόπουλου και με δεκάλογους επιτυχίας, σνομπάροντας την γνώση του βιβλίου, τους κλασικούς συγγραφείς και οτιδήποτε πνευματικό, εκτός αν συγκαταλεγόταν στην Ορθόδοξη πίστη. Όπως λέει κι ένα εύστοχο σύνθημα “με τόσα χρόνια Μύκονο, πως να βρεις τον δρόμο για την Ιθάκη;”.. . .

3. Πολιτισμική ένδεια, ίσον ηθική κατάπτωση.

Σε συνέχεια της προηγούμενης επισήμανσης, ας κοιτάξουμε ποιους επιβράβευε τόσα χρόνια ο ελληναράς. Κάθε σούργελο, οποιοσδήποτε γινόταν ο χαϊδεμένος των media, πούλαγε δίσκους, γέμιζε τα τραπέζια στα clubs και πούλαγε μούρη. Η “μούρη” ήταν -και ακόμα δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό- πολύ πιο σημαντική απ’ οτιδήποτε άλλο στην υιοθέτηση του life-style. Σε συνδυασμό βέβαια με το ότι είμαστε από τους πιο τηλεορασόπληκτους λαούς, οδήγησε στην εκμηδένιση οποιασδήποτε διάθεσης για παιδεία. Η ενημέρωση, η αισθητική, ο τρόπος σκέψης, ήρθαν και κούμπωσαν με τα αντίστοιχα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο εξουσιαστικός λόγος έγινε ψευδής συνείδηση της πλειοψηφίας.

Και πως νομίζεις θα αντιμετωπίσεις αυτή την πλέμπα, όταν έχεις μάθει στον Χατζηγιάννη, την Μενεγάκη και τον Σουλειμάν; Πως έχεις θωρακιστεί απέναντι στις πιέσεις του περιβάλλοντος και με τι “όπλα” θα διαμορφώσεις μια αντι-κουλτούρα που θα αντιμετωπίσει την λαίλαπα; . .

4. Ευλογημένη άγνοια

Έχει τύχει να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι με άνθρωπο που υπερασπιζόταν την άποψή του ότι τα βιβλία είναι χαμένος χρόνος, με το επιχείρημα “δεν διαβάζω για να έχω ανοιχτούς ορίζοντες“. Πέρα το τραγελαφικά οξύμωρο της υπόθεσης, τέτοια άτομα υπάρχουν πολλά σ’ αυτή την νότια χώρα της βαλκανικής. Η ηθελημένη άγνοια για γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις, ήταν η προπαρασκευή του αμόρφωτου φασίστα που τώρα συντάσσεται με τον σκουρόχρωμο φυρερίσκο της Χ.Α. και την συμμορία του. Επίσης, η κουραδομαγκιά, οι κραυγές και η υιοθέτηση τηλεοπτικής γλώσσας, ευνόησαν την άγνοια. Όταν δεν έχεις άποψη, εύκολα συντάσσεσαι με το τίποτα. . .

5. Πρότυπα προς αποφυγή

Η ελληνική…show biz, ένα άθλιο συνονθύλευμα από πορνίδια, κυνικούς, ναρκισσιστές  κι επικίνδυνα βλάκες, ήταν το πεδίο που ο τηλεορασόπληκτος Έλλην, αντλούσε συμπεριφορές, στερεοτυπικές φράσεις και “παιδευόταν”. Αν έχεις για πρότυπα ξανθιές περσόνες, εγωπαθή είδωλα και αμόρφωτα τσουτσέκια να σου κάνουν μασάζ στις προκαταλήψεις και διαιωνίζουν την δική τους ανεπάρκεια, τότε μετατρέπεσαι κι εσύ σ’ ένα άτομο πάσχον από παθολογίες διαφόρων μορφών και τύπων. . .

6. Το χρήμα ως θεός και διάβολος

Στις δύο προηγούμενες δεκαετίες ειδικά, ως μέτρο επιτυχίας, αναγνώρισης και κύρους τέθηκε το χρήμα. Ακόμη και η αξιολόγηση των ανθρώπων έπαιρνε ως μέτρο το “πόσα λεφτά βγάζουν”. Σε συνδυασμό με το ότι ο ελληναράς θεωρούσε γνωστό, άρα πιο αξιόπιστο (για τα δικά του μέτρα) όποιον έδειχνε η τηλεόραση, δημιουργήθηκε ο αυτοματισμός, ότι όσοι εμφανίζονται στο χαζοκούτι είναι πετυχημένοι, άρα λογικό να βγάζουν και χρήματα, ή και το αντίστροφο.

Το χρήμα τοποθετήθηκε ως το ύψιστο ζητούμενο, ως το ιερό δισκοπότηρο και μέσα σε μια ανταγωνιστική κοινωνία ούτως ή άλλως, γέννησε επιθυμία για δύναμη και εξουσία. Ακόμη, το να ακολουθήσεις το όνειρό σου κι ας μην είναι επικερδές, παραμένει μια αντιδημοφιλής επιλογή. Καθόλου τυχαία γονείς έσπρωχναν τα παιδιά τους να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και προγραμματιστές. . .

Οι παραπάνω λόγοι διαμόρφωσαν ανθρωπάκια αμόρφωτα, αποπροσανατολισμένα, άδεια από οποιαδήποτε κουλτούρα, απαίδευτα και υλιστικά. Η κρίση που βιώνουμε μπορεί να έχει αναφερθεί ότι είναι πρωτίστως ηθική και πολιτισμική, αλλά οφείλουμε να αντιληφθούμε πως φτάσαμε στο σημείο να έχουμε όπλα για να την πολεμήσουμε. Και αν θέλουμε να αντιπαραταχθούμε, χρειάζεται μια ολική καταστροφή του ελληνικού τρόπου σκέψης. Ο πολίτης ή καλύτερα ο άνθρωπος οφείλει να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει γύρω του, να διαβάζει, να σκέφτεται, να επιθυμεί την συμμετοχή. Οτιδήποτε άλλο ευνοεί αυτούς που αρέσκονται να μιλάνε για “κοινή γνώμη”, δηλαδή μια μάζα που εύκολα διαχειρίζονται μέσω των ΜΜΕ και μετά την πετάνε στην αρένα της “δημοκρατίας” και των προκάτ επιλογών της.
πηγη

30 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/4/13 21:44

    Εγώ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γι 'αυτούς που έψηναν αρνιά στα Γιάννενα όταν βγήκε ο Σαμαράς.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γι' αυτούς που αποθέωναν τον ΓΑΠ στην Καστοριά.
    σχόλιο από το ελληνοφρένεια 12-4-13

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γι' αυτούς που από το '81 και μετά ψηφίζουν ό,τι ψηφίζουν.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γι'αυτούς που θα κάνουν τα ίδια στις επόμενες εκλογές.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για τους ανέργους, τους αστέγους, τους εξαθλιωμένους.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γι 'αυτούς που πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για ΜΑΣ που τους αφήνουμε ακόμα στην εξουσία.
    Reply · 2 · · 6 hours ago

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/13 22:24


    Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013
    Σκουριές, τα αίσχη της ψευδο-ανάπτυξης άρχισαν... σε τρία αποκαλυπτικά video ΜΠΛΌΓΓΚ ΣΤΟΧΑΣΜΟς
    Η ΑΝΑΠΥΞΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/13 03:07

    O Καπράνος αποφυλακίστηκε για την μίζα που πήρε απο τα δομημένα ομολόγα του ταμείου των δημοσιογράφων
    Η τροπολογία που απαλλάσσει τους τραπεζίτες από τις ποινικές ευθύνες για τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα χωρίς εγγυήσεις, ψηφίστηκε
    Η INTRALOT πήρε πάλι με απ ευθείας ανάθεση την δουλειά από τον ΟΠΑΠ ,τις λεπτομέρειες με την ΤΑΙΠΕΔ κλπ τις διαβάσατε
    Εσείς όμως να ζητάτε αποδείξεις .από τον λαϊκατζή για να φτιάξουμε το κράτος!!
    Και μην ξεχνάτε ότι η μάχη “πρέπει να δοθεί στην αυτογνωσία , στην κοινωνική συμπεριφορά και στην δικαιοσύνη”
    Ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/4/13 07:35

    ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΕΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/4/13 09:44


    ουτε 1 ευρώ
    πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση να πληρώνουν φόρο εισοδήματος έχουν:
    Οι πλοιοκτήτες ή εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίων.
    Οι ελληνικές ή ξένες εταιρείες που εκτός από την εκμετάλλευση πλοίων έχουν και άλλες εκμεταλλεύσεις.
    Τα γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
    Οσοι αποκτούν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίου στο εξωτερικό.
    Οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες, το κέρδος των οποίων προέρχεται από εργασίες στο εξωτερικό.
    Οι ξένες τεχνικές επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα.
    Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη κατά την πώληση ακινήτου τους σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης.
    Οσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
    Οσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από συναλλαγές σε παράγωγα προϊόντα του Χρηματιστηρίου.
    Οσες εταιρείες ή μεγαλοεισοδηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
    Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την παροχή επιχειρηματικού κεφαλαίου από τη μερική ή ολική πώληση των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν.
    Οι εταιρείες Διανομής Αερίου.
    Απαλλαγή από την πληρωμή Φόρου Εισοδήματος έχουν ακόμα όλες οι ΜΚΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/4/13 09:46

    Χωρίς ΦΠΑ και Ειδικούς Φόρους
    Μαζί και πέρα από όλα αυτά πολλοί επιχειρηματίες απαλλάσσονται και δεν πληρώνουν καν ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Ανάμεσα σε άλλα, απαλλάσσονται:
    Από τον ΦΠΑ οι παραδόσεις και εισαγωγές πλοίων ή άλλων πλωτών μέσων για εμπορική ή άλλη εκμετάλλευση.
    Από τον ΦΠΑ η παράδοση και η εισαγωγή καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πάγια εκμετάλλευση από βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, λατομικές, ξενοδοχειακές και αγροτικές επιχειρήσεις.
    Από τον ΦΠΑ η παράδοση, απόκτηση και εισαγωγή επενδυτικού χρυσού σε μορφή ράβδου ή νομισμάτων.
    Παράλληλα, δεν πληρώνουν τους ειδικούς φόρους για τα καύσιμα:
    Οι προμηθευτές καυσίμων για τη ναυσιπλοΐα αλλά και της επαγγελματικής αλιείας.
    Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
    Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
    Οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν για πρώτη ύλη τον λιθάνθρακα, τον λιγνίτη και τον οπτάνθρακα.
    Επίσης, μια σειρά βιομηχανίες που παράγουν πρώτες ύλες δεν πληρώνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης αιθυλικής αλκοόλης (φόρος οινοπνεύματος).
    Από αυτόν τον ειδικό φόρο απαλλάσσονται και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το αλκοόλ για φαρμακευτικούς λόγους, οι εταιρείες παραγωγής ξυδιού και οι βιομηχανίες παραγωγής φαρμάκων.
    Οι προκλήσεις όμως δε σταματούν εδώ. Την ώρα που στις λαϊκές οικογένειες τρέμουν στο ενδεχόμενο να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς όταν χάνουν κάποιον άνθρωπό τους, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εταιρείες τους μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεκάδες ακίνητα χωρίς να πληρώσουν δεκάρα για φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/4/13 10:01

    και όπως γράφει και ο ζει εις βάρος μαςκουκουλοφόρος να ζητάτε αποδείξεις!
    δε μπορεί ο σκορδάς της τρίπολης να ζει εις βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/4/13 13:01

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/4/13 13:51

    οταν τανβησκει σκουρα ο χψ εξαφανιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/4/13 14:59

    Αυτοπυρπολήθηκε ενας άνδρας στα Βριλήσσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/4/13 15:06

    καμία μείωση στο φπα της εστίασης.

    Και μετά περιμένουν την επένδυση στο σκολειό του χωριού. Ψηφίστε αντιμνημονιακούς και ότι νάναι. Αυτοί είναι οι πραγματικοί έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/4/13 15:12

    Εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν, έκοψε τις φλέβες του μπροστά στα μάτια των εργαζομένων του ΚΕΚ αλλά και των επισκεπτών του πάρκου.
    Ο εργαζόμενος ηταν υπάλληλος του Δήμου κερατσινιου και απλήρωτος πολλούς μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/4/13 15:23

    ηρεμήστε ρε και πες τε μας αν ήταν κάποοι άλλοι που θα βρισκώμαστε τώρα/ποιοσ μπορει να απαντήσει/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/4/13 15:33

    εσκασε μυτη με την κομματικη γραμμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/4/13 15:38

    koykoyloforos kai ta resta moy!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος13/4/13 16:18

    πάω στοίχημα 1:1,1 ότι ο κουβέλης θα πει ναι και θα ξανασώσει την ελλάδα,

    θα πεί οχι 1:8,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος13/4/13 17:57

    λοιπόν ο "δημοκράτης" δεν το “γύρισε” το παιχνίδι ,το είπε το μεγάλο ναι πάλι, εν ονόματι της σωτηρίας της χώρας.
    τι και αν αυτοκτονούν ή πυρπολούνται νέοι άνθρωποι, δεν ιδρώνει τ΄αυτί τους.
    την έσωσαν τη χώρα !αφού φοροαπάλλαξαν τους μεγάλους κηφήνες της χώρας,ζήτάνε να φορολογηθούν 18χρονα άνεργα παιδιά που θα υποβάλλουν υποχρεωτικά φορολογική δήλωση και θα βάζουν σε αποδείξεις το χαρτζιλίκι τους ,να μη πληρώσουν φόρο 25 % για ένα αυτοκίνητο που πιθανό να έχουν στο όνομά τους ή ένα σπίτι που τους έγραψε ο γονιός τους, αφού το θεωρούν τεκμαρτό εισόδημα.
    μη νομίσετε πως θα απολυθούν οι κακοί που πουλάνε ηρωίνη,που βαράνε ανθρώπους στη γωνίες της ζαρντινιέρας, αυτοί χρειάζονται να μπαίνουν με τα λοστάρια τη νύχτα στα σπίτια. θα πάρουν κιάλλες διμοιρίες ματ, κιάλλους με τα σιδερένια άλογα για να μας βάζουν στην τάξη.
    εσύ μεθαύριο δε θάχεις ούτε δάσκαλο, ούτε γιατρό ,ουτε νοσοκόμα, ούτε φάρμακο , ούτε.. ούτε … τέτοιες μεταρυθμίσεις οραματίζονται.

    λοιπόν , ο καναπές είναι ακόμα μαλακός?
    αν ναι, τότε
    το μόνο που θα έχουμε να κάνουμε ,είναι να κάνουμε ότι κάνει και η γάτα.
    όταν αισθάνεται ότι πρόκειται να πεθάνει πάει και κρύβεται για να μη την βλέπουν στις δύσκολες στιγμές της ζωής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος13/4/13 18:27

    Με «πανωπροίκια» 353 εκατ. ευρώ προς τους μεγαλοεργολάβους
    Σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, προκειμένου να αρχίσουν ξανά οι εργασίες, το Δημόσιο συμφώνησε στις υπέρογκες αποζημιώσεις των 353 εκατ. ευρώ, αν και στα τέλη Νοέμβρη είχε ανακοινωθεί ότι αυτές δεν θα ξεπερνούσαν τα 280 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει μονομερώς την ευθύνη για όλες τις καθυστερήσεις, παρότι οι ίδιοι οι εργολάβοι σταμάτησαν τα έργα εδώ και 2,5 χρόνια, ενώ τίποτε δεν αποκλείει στο μέλλον να εγείρουν και νέες απαιτήσεις που θα επιφέρουν και νέα «πανωπροίκια» εκατομμυρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος13/4/13 18:29

    ΝΑΙ ΡΕ 5.57 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΛΑΙΚΑΝΤΖΗΣ ΚΛΠ!ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,,,,,ΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος13/4/13 18:30

    ΕΥΔΑΠ: Παρουσίαση της εταιρείας σε ιδιώτες επιχειρηματίες
    Σημειώνουμε ότι τα μετά από φόρους κέρδη της ΕΥΔΑΠ ΑΕ το 2012 ανήλθαν στα 46,84 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 79,23% σε σύγκριση με το 2011, οπότε και είχαν διαμορφωθεί στα 26,14 εκατ. ευρώ. Αυτό το γεγονός δεν αφήνει ασυγκίνητους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βγάλουν τεράστια κέρδη από ένα πολύτιμο φυσικό πόρο όπως το νερό, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που το πληρώνει ήδη για ...χρυσάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/4/13 19:29

    Για τον 2.59 και ας μου συγχωρέσει το χιούμορ που δεν αρμόζει καθόλου στην περίπτωση.
    Αν δεν καώ εγώ
    Αν δεν καείς εσύ
    Αν δεν καούμε εμείς
    Πως θα γίνουν τα σκοτάδια λάμψη?
    Ο Ναζιμ Χιχμετ το είπε αυτό. Το ήξερες?
    ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/4/13 21:06

    Η μαλακοπιτουρίαση πάει σύννεφο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/4/13 21:17

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος13/4/13 21:35

    χψ εγώ κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, εσύ κοιτάχτηκες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος13/4/13 21:56

    Τα χεσμένα βρακιά θέλουν μεταρρυθμιστικούς κώλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος14/4/13 08:46

    Πότε οι ελληναράδες θα αποφασίσουν να πάρουν την κατάστασιν εις χείρας των??????? ρε ΟΥΣΤ σαπισμένα ψιλολαμόγια που έχετε το ηθικό ανάστημα να μιλάτε για αγώνες. Μαγκιά κλανιά αρλουμπολογία ψιλοειρωνιούλα και γκλίτσα όλο φιγούρα. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!! (α΄ πληθυντικό έβαλα....κυρία μου μη με μαλώνετε!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος14/4/13 09:55

    Τοσο πολύ ντρέπεσαι για τις απόψεις σου και δεν τις υπογράφεις?
    Τα ίδια τα κείμενα σου είναι φαρδιά πλατιά η υπογραφή σου !Σε ξέρουμε όλοι πια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος14/4/13 10:37

    Έχεις δίκιο.

    και η υπογραφή

    Μαλάμω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος14/4/13 21:08

    Και για να τελειώνει η Μαλάμω γιατί υπογράφεις γι' αυτήν, ακού τούτα τα απλά λογάκια.

    Αν δεν υπήρχαν οι απαλλαγές του φπα στην πρώτη ύλη που αναδημοσίευες ως κουκουλοφόρος και έπαιζε τα ρέστα του από τα εξωτερικά ο γερόλυκος, τότε θα έβλεπες κάτι τιμές που όχι μόνο θα ζαλιζόσουνα, αλλά ούτε που θα σκεφτόσουνα ότι υπάρχουν τέτοια προϊόντα.

    Η απαλλαγή φπα σε επιχειρήσεις για την πρώτη ύλη, μεγάλε, θεωρούνται από οικονομικής σκοπιάς ότι είναι υπερ του καταναλωτή.

    Οικονομολόγε μου εσύ!!!!!!

    Η πραγματική Μαλάμω (και μην ξαναυπογράψεις έτσι) πάει κατακυρώθηκε.

    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.