Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πανάκριβα τα βελανίδια !!


Ναι, και δεν είστε ζώα όταν τρώτε βελανίδια, όταν τρώτε ζώα μήπως είστε; Και νομίζετε ότι με το ΔΝΤ θα την βγάλετε καθαρή; Μάλλον θα σας χρειαστεί σύντομα να γνωρίζετε πως μπορείτε να τραφείτε με βελανίδια ! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να ενδιαφέρονται για τις άγριες τροφές που μας προσφέρει πλούσια και δωρεάν η φύση.
Μέσα στον χρόνο οι διάφοροι πολιτισμοί έμαθαν την διαδικασία να κάνουν ορισμένες τροφές πιο εδώδιμες και εύγεστες τροφές. Πάντοτε διερωτόμουν τι τρώγανε οι πρωτόγονοι πολιτισμοί, ειδικά όταν δεν είχαν ανεπτυγμένη γεωργία. Πάντα ρωτούσα τους φίλους μου και τους συγγενείς “γιατί δεν βλέπουμε μπρόκολα η ντομάτες, σπανάκι, μπιζέλια η κολοκύθια να φυτρώνουν άγρια στα δάση και τα χωράφια; Από πού ήρθανεκαι τι τρώγανε οι άνθρωποι της φύσης;”
Φαντάζομαι ότι πολλά από τα μοντέρνα λαχανικά μας αναπτύχθηκαν από τον άνθρωπο από μικρότερες και αφανείς ποικιλίες τις οποίες βρήκανε στην άγρια φύση. Αυτό το ενδιαφέρον με έκανε να αρχίσω να ψάχνω για τροφή στην φύση.
Πριν λίγες εβδομάδες αγόρασα το βιβλίο Nature’s Garden: A Guide to Identifying, Harvesting, and Preparing Edible Wild Plants του Samuel Thayer έτσι για να μάθω πώς να αναγνωρίζω και να προετοιμάζω διάφορα φυτά από το δάσος. Αυτό το βιβλίο διαφέρει από άλλα του είδους στο ότι περιλαμβάνει λιγότερα φυτά, αλλά μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες στο πώς να τα χρησιμοποιείτε. Διάβασα το εκτεταμένο τμήμα για τα βελανίδια.
Τα βελανίδια ήταν κάποτε μια από τις βασικές τροφές των Αμερικανών Ινδιάνων. Τα μούλιαζαν σε νερό για να φύγουν οι πικρές τανίνες, τα στέγνωναν και τα άλεθαν σε αλεύρι για να κάνουν το γεύμα τους. Παραθέτω δυο εισαγωγές από το κεφάλαιο.
«Επί χιλιάδες χρόνια οι προγονοί μας ζούσαν με βελανίδια σαν μέρος του οικοσυστήματος που αποκαλούσαν σπίτι. Από τους λόφους της Εύφορης Ημισελήνου έως τα μεγάλα δάση της Δυτικής Ευρώπης, από τις ακτές της Ιαπωνίας και της Κορέας, μέσω του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια, από Ανατολικά δάση της Βορείου Αμερικής στα βουνά και τις κοιλάδες του Μεξικού, το βελανίδι ήταν μια λατρεμένη τροφή, βασική όπως το ψωμί. Παρά την μακρά ιστορία τους στην διατροφή των ανθρώπων, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα βελανίδια είναι δηλητηριώδη η μη φαγώσιμα. Ακόμη περισσότερο τα περιφρονούν σαν κάτι κάτω από την αξιοπρέπεια του ανθρώπου να τα καταναλώσει».
Είδατε τι ωραία σας την φορέσανε με όπλο την νοοτροπία, τις συνήθειες, την παράδοση, το βόλεμα και την άγνοια; Φάτε λοιπόν τα συμβατικά δηλητηριασμένα τρόφιμα, για να σώσετε την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια σας, που εκτός από τα ΒΙΟ είναι όλα ραδιενεργά με τον κώδικα Alimentarious.

Που είναι η Ελληνική εξυπνάδα σας; Καταντήσατε, άρρωστα κουφάρια να σέρνεστε στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, μέσα στην αυτολύπηση;
Χαιρετίσματα !
Υπάρχουν πολλά είδη βελανιδιών και ο συγγραφέας δηλώνει πως όλα είναι φαγώσιμα. Ο καιρός συγκομιδής είναι τέλος καλοκαιριού. Πέφτουν από τα δένδρα από το τέλος Αυγούστου έως το μέσον του Οκτωβρίου. Ο συγγραφέας Samuel Thayer έχει πολύ ωραίες φωτογραφίες από τις διάφορες ποικιλίες βελανιδιών, καθώς και φωτογραφίες από βελανίδια τρυπημένα από την Σιταρόψειρα.
Πρώτα στεγνώνετε τα βελανίδια.
Αφού στεγνώσουν μπορείτε να τα επεξεργαστείτε με την ησυχία σας.
Αφού τα επεξεργαστείτε σε μορφή χοντρού αλευριού μπορείτε να κάνετε ζύμη για πίτσα, πίτες, να το προσθέσετε στις σούπες, μπουρεκάκια και ότι άλλο θέλετε.

Σε λίγο όλες οι τροφές και οι ΒΙΟ, θα είναι γενετικά τροποποιημένες. Το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις ελεύθερες πηγές τροφής της φύσης είναι μια σοφή ιδέα και για οικονομία, την ζωή και για την υγεία σας, φροντίστε να ξέρετε τι και πως να κάνετε, αν προλαβαίνετε!.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα βελανίδια περιέχουν μια ουσία την mersitg που  επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τους Κάι Ματ Ντόναλμπ και Ντέιβιντ Φάϊρελ, που έκαναν με επιτυχία τις σχετικές δοκιμές, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο ιατρικό περιοδικό για θέματα σεξουαλικής υγείας "The Journal of Sexual Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και έκαναν λόγο για «δραματική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία». Γι αυτό τα βελανιδια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες άρχισαν να πωλούνται σε φαρμακοβιομηχανίες πάνω από 80 € το κιλό .

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1/4/13 02:41

    το σημαντικο ειναι οτι βοηθανε τα.....βελανιδια.επειδη ομως η ερευνα ειναι σε αρχικα σταδια καλο ειναι να χρησιμοποιουνται στη βυρσοδεψια οπως μεχρι τωρα και στην κατασκευη χρωματων ειδικα αυτοκινητουν διοτι παραγουν ανεξιτηλο χρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/13 10:11

    στις 28-3-13 ,εγκρίθηκε δαπάνη 10.000 ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο για την αποπεράτωση της πλατείας της κοινότητας Μυγδαλιάς,καθώς επίσης και η επίσπευση της κατασκευής οδού Μυγδαλιάς -Λίμνης Λάδωνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.4.13
    ΑΥΤΟΝΟΜΑ
    Αν εγώ σήμερα (πρωταπριλιά ) είχα τη φαεινή ιδέα να κατεβάσω ένα ψέμα, θα ήταν εντελώς αληθινό. Θα έλεγα πως ο κ. Μάρκος Σεφερλής, αποφάσισε (α-λα Γγρίλο) να ιδρύσει πολιτικό κόμμα τριών αστέρων υπό την επωνυμία : «Α, ΚΑΛΟ ΕΕΕ... ! ».
    ***

    --Εσύ, μπάρμπα Σέφη, τι ψέμα θα μας έλεγες ; --Θα σας έλεγα πώς : Όλα είναι ένα ψέμα
    μια ανάσα μια πνοή
    σα λουλούδι κάποιο χέρι
    θα μας κόψει μιαν αυγή. –Μας υποχρεώνεις τα μάλα, θείο! –Και όμως, ανιψιέ, είναι το μόνο ΜΗ ΨΕΜΑ , μέσα στο ψέμα που ζούμε. –Άσε μας, ρε καψομπάρμπα, μη σου πω καμιά κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επαναλ.1/4/13 12:13

    --Eσύ, μπάρμπα Σέφη, τι ψέμα θα μας έλεγες ;
    --Θα σας έλεγα πώς :
    Όλα είναι ένα ψέμα/
    μια ανάσα μια πνοή/
    σα λουλούδι κάποιο χέρι/
    θα μας κόψει μιαν αυγή.
    –-Μας υποχρεώνεις τα μάλα, θείο!
    -–Και όμως, ανιψιέ, είναι το μόνο ΜΗ ΨΕΜΑ , μέσα στο ψέμα που ζούμε.
    -–Άσε μας, ρε καψομπάρμπα, μη σου πω καμιά κουβέντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/13 12:53

    Δηλαδη τα βελάνια θα αντικαταστήσουν το βιαγκρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/4/13 13:20

    μαλλον αλλα θελει γερα δοντια και στομαχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λες Αβ να το μάθει ο Στέλιος και πλακωθεί στα βελάνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/4/13 14:04

    καταρρίπτεται και ο μύθος του έλληνα που λεει στου 'ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ' ότι οταν εμείς χτίζαμε την ακρόπολη εσεις τρώγατε βελάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.