Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας


Πάνω από 3.000 ακίνητα του Δημοσίου έχουν καταχωριστεί στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών προς πώληση. Αυτά είναι τα πρώτα και αφορούν παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακίνητα, στρατόπεδα έως και ολόκληρους οικισμούς. Για πολλά απ” αυτά, όμως, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οι επιτελείς του υπουργείου ελπίζουν ότι θα τα λύσουν στην πορεία της διαδικασίας πώλησης.

Για πολλά πράγματα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, άλλα έχουν χαρακτηριστεί «μερικώς ελεύθερα» (καταπατημένα ή κάποτε αλλοτριωμένα που δεν αξιοποιήθηκαν και επέστρεψαν στους αρχικούς ιδιοκτήτες). Ποιοι επενδυτές θα προβούν σε αγορές τέτοιων ακινήτων; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά την αγορά να εμφανιστούν κι άλλοι συνιδιοκτήτες που προφανώς θα απαιτήσουν δικαίωμα εκμετάλλευσης των ακινήτων.
Στην πρεμούρα της η κυβέρνηση ν” ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εταίρων προχωρεί σε βεβιασμένες πωλήσεις, χωρίς να έχει προβεί στον κατάλληλο καθορισμό γης και ιδιοκτητών. Γι” αυτό και της είναι δύσκολο, όπως ομολογούν οι ίδιοι, να καθαρογράψουν τον κατάλογο με τα προς αξιοποίηση ακίνητα.

Εκπληρώνοντας τη μνημονιακή δέσμευση, η κυβέρνηση προχωρεί ανενδοίαστα στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, ελπίζοντας σε ξένους επενδυτές οι οποίοι βιάζονται να τα αποκτήσουν όπως όπως. Γι” αυτό η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να εντείνει τον ρυθμό μεταβίβασης των ακινήτων στο Ταμείο Ιδιωτικοποίησης περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο, σε ρόλο μεσίτη, θα τα αξιολογήσει και θα τα αξιοποιήσει είτε μέσω συμβάσεων παραχώρησης είτε μέσω απευθείας πώλησης.

Η υπ” αυτές τις συνθήκες, αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου συνιστά τεράστιο οικονομικό και εθνικό σκάνδαλο, εάν δεν αποτελεί έγκλημα. Η εκμετάλλευση βεβαίως των εγκαταλειμμένων «ολυμπιακών» κτιρίων (2004) είναι εκ των ων ουκ άνευ, όπως και των στρατοπέδων. Προέχει, όμως, η κοινωνική πολιτική, που έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό, μάλλον σε πλήρη, από την κυβέρνηση. Η ανάπτυξη, που επαναλαμβάνεται από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη ως πανάκεια, δεν είναι το ξεπούλημα αλλά η οργάνωση και βελτίωση των παραγωγικών τομέων της χώρας, όπως είναι η γεωργία, ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πολιτισμός.

Η είσπραξη εσόδων από πωλήσεις γης και ακινήτων είναι μειωμένης αναπτυξιακής αντίληψης και προδίδει πανικό και αδιέξοδο. Ακριβώς έτσι είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, όπως δείχνουν οι κινήσεις της. Εχει εξάλλου ν” αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με ιδιώτες που έχουν καταπατήσει εκτάσεις και τις οποίες θα διεκδικήσουν ή κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Η πολιτική «τα βγάζουμε όλα στο σφυρί» χαρακτηρίζει άτολμους κυβερνήτες και δυστυχώς έτσι είναι και οι τρεις της συγκυβέρνησης: άτολμοι και φοβισμένοι.

46 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/2/13 22:14

    Η λίμνη είναι της ΔΕΗ.

    Η ΔΕΗ θα πουληθεί σε ιδιώτη.

    Ο ιδιώτης θα αξιοποιήσει τη λίμνη (βαρκάδα. ριλάξ, καγιακ,θα χτίσει μπαγκαλόους, γήπεδα γκόλφ ψηλά στο κομμένο γιοφύρι. θα αξιοποιήσει το νερό του κουρπού (ΚΟΥΡΠΟΣ φυσικό μεταλλικό νερό 3Α). Θα βάλει διόδια στο γιοφύρι (3 ευρώ τουλάχιστον)

    Όχι σαν και μας που ούτε νερό στο χωριό δεν έχουμε.......

    Τι θέλουμε βρε αφου είμαστε άχρηστοι και ακαμάτες. Ούλο λόγια λόγια λόγια και μαγκιά κλανιά γλανιτσιώτικη και δώθε πάνε οι άλλοι.

    Σας ¨μισώ¨ γιατί τώρα στα γεράματα με καταντήσατε νεοφιλελεύθερο καθίκι από την αχρηστεία μας......

    Ρόπες, αρλούμπες, κλίτσες και κολλιτσίνα. Αυτοί είμαστε.

    Κατά τα άλλα μας φταίνε οι άλλοι.....

    Σταματάω εδωπά, γιατί σιγά σιγά θα τα πιστέψω αυτά που γράφω. Κρίσις περί της καταστάσεως βλέπετε, γιατί εγώ, παιδάκο μου, δεν τα ξέρω ούλα. Λέω μήπως είναι κι έτσι....μπας και σκιαχτείτε από τα παραπάνω και διώξουμε τη μπουλουμάτσα και ενωθούμε για το νερό στο χωριό. Αν και αυτό δεν πετύχουμε, τότε ας έρθουν οι βάρβαροι!!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/13 22:22

    ΣΧΟΛΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

    Πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας καταγγέλλοντας την βία, όμως παράλληλα θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την πραγματικότητα. Κι αυτή είναι ότι το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ μέχρι τώρα σε σχέση με το ΚΑΠ έχει μια στάση απολύτως αρνητική, που την γνωρίζετε όλοι πολύ καλά.

    Λ.χ. Όταν μας απαγόρευσαν την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε διαμαρτυρία από αυτούς; Ή όταν εμένα και τον καθηγητή Κασιμάτη μας χτύπησαν με δακρυγόνα και χημικά; Τι είμαστε εμείς γι’ αυτούς; Ένα τίποτα;

    Όμως το πιο βασικό είναι να γνωρίζουμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Κι αυτή είναι το γεγονός ότι το ΚΑΠ είναι Κίνημα ριζοσπαστικό, ενώ τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς αποτελούν τμήματα του Συστήματος Εξουσίας.

    Θα θυμάστε ασφαλώς τι έλεγα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να δικαιωθώ με την άριστη κατ’ εμέ ανακοίνωση της Πολιτικής μας Επιτροπής. Τα βλέπουν οι Σπιθιστές που μας εγκατέλειψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Κι όταν εμείς θεωρούμε ότι την μόνη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα μπορεί να την δώσει ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ, ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι σε όποια πολιτική διασπά την ενότητα του Λαού, απ’ όπου κι αν προέρχεται;

    Για μένα είναι φανερό, ότι με πρόσχημα ένα λάθος μας, δηλ. την μη καταγγελία για το ΠΑΜΕ, βγήκαν στην επιφάνεια αντιλήψεις που μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν και που βάζουν το συναίσθημα πάνω από την λογική και την στρατηγική του ΚΑΠ.

    Και όσον αφορά τις θυσίες και το αίμα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα οικειοποιείται, γιατί ανήκουν στον Λαό που σήμερα κινδυνεύει όχι μόνο από την επίθεση των εχθρών του αλλά και από τακαινούρια λάθη αυτών που έχουν αναλάβει μονοπωλιακά και εργολαβικά την εκπροσώπησή του.

    Αθήνα, 3.2.2013

    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ3/2/13 22:26

    ΧΨ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΚΕΛΙΚΟ ΚΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/13 22:47

    είναι το γεγονός ότι το ΚΑΠ είναι Κίνημα ριζοσπαστικό, ενώ τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς αποτελούν τμήματα του Συστήματος Εξουσίας.

    Μίκη Σ΄αγαπάμε σ΄εκτιμάμε, αλλά αν δεν κάνω λάθος εσύ κάποτε εγινες υπουργός του Συστήματος σε κυβέρνηση να μη την ονομάσω. Σταθεροποιήσου σε μεριά .
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/13 22:50

    Προσωπικά δεν με εκφράζει, αλλά για να διαμορφώνουμε άποψη πρέπει να ακούμε ούλες τις πλευρές. Είναι και αυτή μία, γιαφωνεί συμφωνεί κανείς.....

    Δε βλάφτηκε κανένας από την αντίθετη άποψη, μόνον οι ηλίθιοι νευριάζουν με την αντίθετη άποψη.....Διαλέχτε λοιπόν.....ή ηλίθιοι ή με άποψη τεκμηριωμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/13 22:58

    έχω την εντύπωση πως η υπόλοιπη περιοχή θα γίνει κυνηγετική περιοχή.
    με τους φόρους που θα βάλουν στα αγροτεμάχια θα πουληθούν όλα μπιρ- παρά , κάποιος επιχειρηματικός όμιλος θα τ΄αγοράσει, αλλά εμείς θα έχουμε το προνόμιο με ειδική κάρτα να μπαίνουνε δωρεάν για να πηγαίνουμε στα σπιτια μας ,όσα δεν πουληθούν ,όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αυτοκίνητα σε μερικές γειτονιές της Αθήνας που δεν πληρώνουν πάρκινκ.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/2/13 23:16

    βαθύ κόκκινο
    ......
    Είναι η πραγματικότητα του «Νόμου και της Τάξης» που διαλύει, βασανίζει, εκθέτει, χτυπάει ότι είναι αδύναμο ή ότι θεωρεί εχθρό του καθεστώτος και υπερασπίζεται τους ισχυρούς και τους πλούσιους. Την ίδια ώρα που οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί απολαμβάνουν διαρκή ασυλία, οι οροθετικές ιερόδουλες διαπομπεύονται, οι μετανάστες δολοφονούνται στα ανθρωποκυνηγητά τις αστυνομίας και των φασιστικών οργανώσεων, και οι συλληφθέντες βασανίζονται. Και να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι ίδιες πρακτικές θα χρησιμοποιηθούν και στους αγωνιστές των κινημάτων, τους απεργούς, όλους όσους θα βρεθούν στο δρόμο τους ενάντια στην καταστροφή της χώρας ........
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/2/13 23:20

    Για να τύχεις προνομίων πρέπει να έχει Γκλέτσο δήμαρχο, αντάρτη και ομορφονιό, όπως στη Στυλίδα.

    Σόλωνα, έρθεν η ώρα ΣΟΥ!!!!!

    Για τηράτε μην πετύχετε πουθενά τον Πανουριά, ρωτήστε τον ως εφοριακό, τ' Αρδούνια ή ο Καρατζιάς έχουν τρανύτερο συντελεστή στην αντικειμενική αξία, γιατί θέλω να κάνω διαχείριση του περιουσιολογίου τώρα με τις επενδύσεις του Σα(χλα)μάρα που θα πλακώσουν.....

    χψ

    Διασκεδάστε το ρεεεεεεε, μόνο αυτό θα μας σώσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/2/13 23:24

    * συνέχισε εσύ για μένα, αφού ίδιοι είμαστε........καλυνιχτούδια σας. (θα το πω και στη γκόμενα, η γρια μου δεν ακούει, ροχαλίζει ήδη)

    (πάει θα παλαβώσει, σου λέει ο ένας κοιμάται και ο άλλος (εαυτός) γράφει....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/2/13 23:32

    Και για να σας εξευμενίσω κλικ ΕΔΩ δηλαδή μουσική καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/2/13 23:34

    Λάθος κλικ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ4/2/13 00:24

    * ,ΧΨ ,ΑΝΩΝΥΜΟΙ ,ΕΔΩ ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,5 ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΡΕ ΤΟ ΜΙΚΗ, ΚΑΛΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΕΓΩ Θ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟΝ ΚΑΨΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΚΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΡΟΤΟΣΑΛΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΣΟΥ.ΕΓΩ Θ ΑΚΟΥΣΩ ΤΡΑΓΚΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/2/13 07:22

    οταν εκανε ο γερο καραμαλης την προταση για μονιμους ολυμπιακους στην ελλαδα[ολυμπια] ο μακαριτης ο τουρκος ελεγε ..τα συνορα ρε γαμιδια και οριοθετουσε που μπορει να γινει ελικοδρομιο...θεωρωντας οτι η αναπτυξη ερχεται....που να ξερε οτι του μπαρμπερη θα εχει ιδια αντικιμενικη με το κολωνακι...τοτε κυκλοφορεισε και μια φημη για αγορες απο την γιαννα-κακαουνακη μεγαλου κοματιου περιξ της λιμνης,αληθεια ψεματα κανεις δεν ξερει.συμφωνω με χψ για το νερο. την καλημερα μου....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/2/13 08:27

    ΤΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΧΨ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.ΣΚΕΒΡΩΜΕΝΟ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/2/13 08:31

    Πυρά στη Ζωή από τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ
    ΑΘΗΝΑ 03/02/2013

    Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εγκαλεί ο τομέας γυναικών του ΠΑΣΟΚ η οποία -όπως καταγγέλλουν- ούσα συνήγορος κατηγορουμένου για βιασμό τουρίστριας στη χώρα μας το 2005 φέρει ευθύνη για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης.

    όχι παίζουμε!
    αυτές ειναι καταγγελίες
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/2/13 09:33

    8.27 εχει δικιο για το νερο..τι να λεμε τωρα...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.-gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/2/13 09:40

    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΟΙ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΝΤΣΑ.Σ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/2/13 09:53

    επειδή το θέμα του νερού θα πάρει πολλά χρόνια για να λυθεί και αν λυθεί,καλο είναι όταν πηγαίνετε προς τα κάτω να πέρνετε κανα μπετόνι και να το γεμίζετε στην κρυάβρυση ή στο καλονέρι.

    βλέπετε με τι ταχύτητα κινούνται τα πάντα. δέκα χρόνια η πλατεία άστρωτη ,20 χρόνια ένα μεζεδοπωλείο και ο πολύς χρόνος είναι πίσω.Φανταστείτε με το νερό τι έχει να γίνει.

    πάντως υπάρχουν και σχετικά φτηνές λύσεις με φίλτρα νερού,(Περιπου 30 ΕΥΡΏ -όχι από τις διαφημιζόμενες εταιρίες) που τοποθετούνται με μικρό κόστος και αν κάποιου πιάνει το χέρι χωρίς κόστος .
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/2/13 10:51

    γεια σου φιλε μου χψ τα κοπανησες καλα να αγειασει η μανα σου ριχτους ταγιο οταν τα λεω γινομαι κακος 300 νοματει στο χωριο οι 200 δημοσοι?αντε γεια..αστους να αγουριονται τωρα τους πειραξε το ξεπουλημα ολα ρε να μην μινει τιποτα τραμ,νερα,λεοφορεια,ακινητα,και εξω 300 χιλιαδες τωρααααααααα...εχουμε και 45αρηδες συνταξιουχους στη γλανιτσια πρωτοπορια παντου σου λεω...δε ντρεπομαστε λιγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/2/13 11:12

    ΕΣΥ ΣΚΛΑΒΕ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΓΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/2/13 11:29

    ανωνυμε απαντα σε αυτα που λεω πρωτα σε τσουζει? ρε μηπως εισαι στους 45αρηδες συνταξιουχους?το ψωμι μου βγαζω ουτε πισω απο παγκους ουτε απο γραφεια ειχε κουρεματακι η συνταξη που πηρες προχθες? που εισαι χψ σφυποκοπατους μην τους αφηνεις αμα τους τσιγκλας αγριεβουνε κιολας..ρε τινε τουτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/2/13 11:34

    ΡΕ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΧΩ. ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΗΝ ΤΡΩΣ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΒΕΛΖΕΒΟΥΛΗ.ΓΥΡΕΥΕ ΤΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ.ΤΑΧΑ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΨ .ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΑΠΟ ΔΩ .ΣΕ ΜΟΥΡΛΟΥΣ ΔΕ ΧΑΛΑΩ ΜΥΑΛΟ.ΔΕ ΣΥΝΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/2/13 12:07

    35χρονια δημοσιος βιος καταλαβα...στα 15 μπηκες στα 50 εφυγες μια χαρα ειδες που το βρηκα?στη γενια αυτη ανηκεις φιλε..κατσε λιγο να ιδεις που θα την παει ο αντωνακης...που ειναι ο συγχωρεμενος να δει τα παιδια του να κλενε με μαυρο δακρυ..τα μεγαλεια που αφησε?με λαγο,με τυρι,με μυτζυθρα με τι μπηκατε ρεεεεεεε...λαθος εκανα ολοι στο χωριο ειχανε πτυχια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος4/2/13 12:25

    ΣΤΑ 67 ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΡΑΜΟΛΙ.ΕΣΥ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΒΓΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/2/13 12:43

    .............Ρόπες, αρλούμπες, κλίτσες και κολλιτσίνα. Αυτοί είμαστε......

    δεν έχει άδικο φιανομενικά.

    αλλά δεν είναι έτσι τα πραγματα ,με το να έχετε είκονα από μια μεριδα συμπατριωτων μας , και να υπάρχει γενίκευση.
    Δεν το κόβουν το κεφάλι όταν πονάει. ψάχνουν τα αίτια και συνήθως φταίει το κεφάλι της εξουσίας.
    Είναι πάρα πολλοί δε που δεινοπαθούν πίσω από τους πάγκους. όταν είσαι προκατειλημένος δεν το βλέπεις . προηγείσαι όλων. δες το αν θές και με υπαλλήλους σουπερ μάρκετ. αν καθυστερήσουν λίγο να σε εξυπηρετήσουν δυσανασχετείς, και ας έχει ανοίξει η πλάτη τους από το πρωί.
    έχουν δικαίωμα λοιπόν πέντε δέκα μέρες το χρόνο να λένε ρόπες και να παίζουν δηλωτή.
    Αν είμαστε ευχαριστημένοι να γίνουμε θυρωροί και καθαρστριες
    να δουλεύουμε από το πρωί μεχρι το βράδυ για να πάρουμε ένα διαμερισματάκι να βλέπει στον ακάλυπτο , να μένουμε στο υπόγειο ,πείτε το.
    ξέρω δε θα το παραδεχτείτε . θα μου πείτε άλλα εννοούσα. αλλά πιστεύω το άλλο εκεί οδηγεί.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος4/2/13 13:05

    εχω ψωμι ακομα για να βγω 20 χρονια και βαλε τοχω παρει αποφαση να μαστε καλα να μπουρμπουλαμε κανα λαχανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος4/2/13 15:58

    υπάρχει κανένας στο χωριό να μας πει αν άνθισε η μυγδαλιά του Κόλια?
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/2/13 17:00

    ΚΑΦΡΙΛΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καμία μυγδαλιά δεν θ ανθίσει φετος αστέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος4/2/13 18:45

    ΒΑΛΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος4/2/13 18:50

    αυτές θα ανθίσουν σίγουρα. πιστές στο ραντεβού τους.κρίμα που δεν υπάρχουν παιδιά στο σχολειό να τις απολαύσουν από το παράθυρο του σχολείου.
    άλλα πράγματα δεν θ΄ανθίσουν,που φαίνεται να τα έχει κάψει ο πάγος του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άρχισαν κι ανθίζουν νέες μορφές καταστολής , βίας , τρομοκρατίας , αυθαιρεσίας , εξαπάτησης νέες ιδεολογίες. Τώρα στην αρχή της άνοιξης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος4/2/13 19:04

    θες και την βενζινη ,δεν λες να σου βαλουμε τα εισιτήρια να πας με το λεωφορείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος4/2/13 19:08

    ΚΑΦΡΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος4/2/13 19:10

    ήμουν προσεκτικός όταν το έγραφα .τοξερα ότι θα είχα τέτοιες απαντήσεις. αν υπάρχει κανένας στο χωριό έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος4/2/13 19:12

    ΚΑΦΡΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος4/2/13 19:12

    ΤΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος4/2/13 19:13

    ΚΑΦΡΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος4/2/13 22:42

    ΚΑΦΡΙΛΑ ΡΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος4/2/13 23:05

    Για πιον το λες αυτο το καφριλα συνεχια? δεν φτανει μια φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος4/2/13 23:16


    Δε θα τα ειπώ "ΚΑΦΡΙΛΑ" παρ ότι δεν απέχουν πολύ.
    Θα σημειώσω, με λύπη μου, ότι 40 σχόλια δεν περιέχουν ούτε δράμι εποικοδομητικής ύλης... συνεργούντος και του nis! Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είτε σχολιάσω είτε όχι πάντα γίνομαι ο σάκος του box
    Δυο σχόλια έκανα στην συγκεκριμένη ανάρτηση σύμφωνα με τις δυνατότητες μου.Πιο εποικοδομητικά (δεν το αντιλαμβάνομαι ακριβώς )δεν δύναμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος5/2/13 01:07

    ΝΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝΝΟΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΦΡΙΛΑ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος5/2/13 08:05

    Νις, τσίμπησες και συ.....Με ογρατίζεις αδερφέ, επιπολαίως....οι γιανναίοι είναι πιο καχύποπτοι, γι'΄αυτό μην παρασύρεσαι. Υπάρχει θέμα (αυτο)αντιπαράθεσης!!!!!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος5/2/13 09:43

    ΒΕΒΑΙΑ ΝΙΣ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥΑΥΤΟΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΧΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ.ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΤΕς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.