Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πειραματόζωα


Ένας ηλικιωμένος 83 ετών  που έχει υποστεί εγκεφαλικό και σοβαρό πνευμονικό οίδημα και γλύτωσε από του χάρου τα δόντια από ένα θαύμα ανήκει σε εκείνη τη συγκεκριμένη κατηγορία «των δεν πεθαίνουν κιόλας» Είναι σαφές. Αυτή η ξεφτίλα που ζούμε όμως, αυτά τα ανθρωπάρια που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, είναι υπεράνω των θαυμάτων.Δεν ανέχονται να υπάρχουν θαύματα γιατί χαλάνε τα σχέδια.
Οι άνθρωποι περιμένουν θαύματα. Τα πειραματόζωα δεν περιμένουν τίποτα. Ανήκουν στα κλουβιά τους. Τρώνε ότι τους δίνουν. Καταπίνουν όποια ουσία τους περνάνε. Δοκιμάζονται οι αντοχές τους και καταγράφονται στα αρχεία τους. Τραβάνε το καλώδιο οπότε κρίνουν απαραίτητο και τα σκοτώνουν.
Παράδειγμα πειράματος θέλετε? Να σας πω ένα από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν τώρα. Οχι αύριο. Οχι κάποτε. Τώρα.
Πειραματόζωο? Ο πατέρας μου.Κι ο πατέρας κι ή η μάνα πολλών άλλων.
Φάρμακο? Το σοβαρότερο. Το διουρητικό τους. Το αλλάζεις έτσι στη ψύχρα με ένα κωλογένοσημο και περιμένεις να δεις. Θα τη βγάλει καθαρή ο «και δεν πεθαίνουν»?
Αποτέλεσμα ? Δύσπνοια σοβαρή, επιδείνωση της κατάστασης, ο γεροντάκος φωνάζει δεν μου κάνει τίποτα αυτό το φάρμακο παιδάκι μου, δεν μπορώ να ανασαίνω. Με σκοτώνουν…..

Κι εγώ τρέχω  σήμερα να βρω το κανονικό. Να αγοράσω (και δε πα να γ@μηθεί η συνταγή ) και δεν το βρίσκω φυσικά αλλά κάπου θα υπάρχει δε μπορεί γιατί μερικοί πατεράδες (οι δικοί τους μάλλον) γενόσημα δε θα παίρνουν άρα θα υπάρχει.

Αν προλάβουμε φυσικά, γιατί δεν περιμένει η αρρώστια τις αλχημείες των τσαρλατάνων. Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε εκατοντάδες σπίτια. Πόσοι άνθρωποι έχουν αλλοιώσει τις θεραπείες ή έχουν χάσει τη δυνατότητα να τις έχουν. Πόσα παιδιά, νέοι, γέροι, χρόνια πάσχοντες, άνθρωποι που κουβαλάνε το σταυρό τους, βρίσκονται σε απόγνωση και με τη σφραγίδα των γιατρών τους….

Το έγραψα ξανά και ξανά και δεν θα σταματήσω. Οι εγκληματικές αποφάσεις στο τομέα της υγείας είναι η πρώτη σκάλα εξόντωσης. Η άμεση εξολόθρευση του πλέον αδύναμου μέρους του πληθυσμού. Και δεν αντέχει κανείς πλέον να τους βλέπει να δίνουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους. Να χαριεντίζονται. Να λένε συνέχεια πως μας σώνουν. Χτυπάει μέσα στο μυαλό σαν σφυρί αυτή η διάσωση.

Κι αν πιάσει κι ο χειμώνας κάντε μια πρόσθεση. Σκεφτείτε να είσαι άρρωστος με σταματημένη τη θεραπεία, να κρυώνεις, να μην έχεις λεφτά ούτε και τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν. Να μην έχεις εσύ να βοηθήσεις τα παιδιά σου. Να αρρωστήσεις, να κρυώνεις, να πεινάς και να σου λένε πως σε έσωσαν.

Η δικιά μας μέρα καταστροφής δεν περιμένει την 21 Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει ήδη πριν 3 χρόνια. Αλλά δυστυχώς είναι πολλοί που ακόμα κρατιούνται. Κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι 1 στους τρεις λένε οι στατιστικές. 3 εκατομμύρια ψυχές χτυπιούνται αλύπητα, αλλά υπάρχουν οι 2 στους 3 που δεν τους βλέπουν ή που και να τους βλέπουν κοιτάνε να σώσουν το δικό τους το τομάρι.  3 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζονται σαν παράπλευρες απώλειες αυτή τη στιγμή και τα υπόλοιπα 7 είναι πολλά για να ρίξουν μια ματιά στις σωρούς που έχουν δημιουργηθεί των δυστυχισμένων. Νοιώθουν ότι θα τη βγάλουν καθαρή οι 2 στους 3 ακόμα ή το παλεύουν.

Εκείνο το 1 στα 3 μοιάζει λίγο μάλλον… Γιατί όλα είναι νούμερα μια και νούμερα σχεδιάζουν τη ζωή μας.

Δεν είναι νούμερα αλήτες! Είναι άνθρωποι. Άνθρωποι που πεθαίνουν αβοήθητοι. Άνθρωποι που κρυώνουν. Άνθρωποι που πεινάνε. Άνθρωποι που τρελαίνονται και πηδάνε από τα μπαλκόνια. Παιδιά που μεγαλώνουν στον εφιάλτη. Ηλικιωμένοι που νοιώθουν σκουπίδια για πέταμα.

Να χέσω τα νούμερά σας, τις στατιστικές σας, τα παλιόχαρτα, την απανθρωπιά σας. Υπάρχει ένα όριο σε όλα. Ενα λεπτό σημείο που όταν το ξεπεράσεις δεν υπάρχει γυρισμός. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πέρα από αυτό το όριο πια. Εχουμε μπει στην αρένα και παλεύουμε χωρίς όπλα. Για να ζήσουμε. Οπως όπως. Το όπως όπως όμως δεν είναι κράτος. Είναι παράνομη υπόγα στοιχημάτων. Με στημένους αγώνες και πάλη χωρίς κανόνες.

Εκεί πάνω φτιάχνετε λέσχες του ευρώ, του δολλαρίου του όποιου παλιόχαρτου έχετε σαν Θεό. Κι εδώ κάτω στήνοναι οι λέσχες του καυγά. Κι αναρωτιόμαστε ακόμα αν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση…

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε.
πηγη

13 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/12/12 08:57

    Ωραία πλατεια ! Σαν την δική μας..
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουκος7/12/12 09:14

    ποια δικη μας τα οχυρα ρουπελ ειναι η δικη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/12/12 09:26

    αμα ψηφισεις ΡΙΚΣΣΥ...θα βρεις φαρμακα......μπουχαχαχαχα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/12/12 09:38

    αντι να φτιξουνε την πλατεια κατι τομαρια δικα μας βγανανε τα ματια τους φυλακι για ολους ρε που πηγανε τα λεφτα?ειμαστε και εμεις οι γλανιτσιωτες...για γιδια μονο τωρα κανει για αλωνισμα αμολατε τα δεματια εφτασε ο καιρος...απο κουφιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/12/12 10:30

    απανου απανου βαλτο αυτο με το εοπυυ
    εγω ουλο γιατρους γηρευω
    μου ειχες εκεινο με τα ζουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/12/12 11:00

    ανωνυμε φιλε θα αγουριεσαι και φαρμακα παπαλα κουφια η ωρα...ετσι τα κανανε δυστηχως ο εοπυ ειναι γιαπι..σαν κατι παλιοξελοντζες που ειναι ετοιμες για γκρεμισμα θα παει το σκουμαρι συνεφο φυλαχτειτε μη πλεμονιασεται με τουτο κρυο...απο κουφιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/12/12 11:20

    Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΟΛΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ.ΕΟΠΥ ΡΙΚΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/12/12 12:04

    ειναι πιο κοντα στην δημαρ λεει το πασοκ παρα στο λοβερδο. δηλ πια διαφορα εχουν δημαρ λοβερδος πασοκ σαμαρας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/12/12 12:19

    ειναι να τους πετας πατσιες απο τα γουρουνια μονο να ειναι γεματες σκουλικια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/12/12 13:48

    Αυτό που δεν έχει καταλάβει πολύς κόσμος είναι το εξής:

    Οι Έλληνες είναι μοιρασμένοι σε δυό μεγάλες ομάδες:

    1. Αυτοί που έχουν κάτι να λαμβάνουν από το κράτος και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ακούσουν για χρεωκοπίες, όπως:

    Δημόσιοι υπάλληλοι, που εισπράττουν μισθό
    Δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι κοντά στη λήψη εφάπαξ
    Συνταξιούχοι, που εισπράττουν σύνταξη
    Γονείς φοιτητών, που τρέμουν στην ιδέα να κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν τα πανεπιστήμια και να βρεθούν εκτός τα παιδιά τους, μετά από τόσο κόπο και έξοδα.
    Προμηθευτές του δημοσίου, που τους χρωστάει λεφτά.
    Επιχειρηματίες, που τους ωφέλησε η ύφεση, αλλά θα τους καταστρέψει μια γενική χρεωκοπία του κράτους (στην πόλη μου, με 200.000 κατοίκους, έκλεισαν περί τα 40 μικροκαταστήματα πληροφορικής και τώρα μονοπωλούν την αγορά το Πλαίσιο και το Public).
    Εργαζόμενοι στους παραπάνω ωφελημένους επιχειρηματίες.
    Άνθρωποι με κομπόδεμα, που η ύφεση πολλαπλασιάζει την αγοραστική δύναμη των αποταμιευμένων χρημάτων τους (φθηνότερα ακίνητα, φθηνότερα ενοίκια, φθηνότερες τιμές στην κατανάλωση).
    Λαμόγια που τρώνε κρατικό χρήμα, επειδή βολεύονται στην παρούσα πολιτική κατάσταση
    και άλλοι πολλοί.

    2. Αυτοί που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απολύτως από το κράτος, όπως:

    Κατεστραμμένοι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, που η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη.
    Άνεργοι, χωρίς καμία προοπτική να βρουν εργασία.
    Φτωχοί, χωρίς δεκάρα στην τσέπη.
    Λαμόγια που περιμένουν να φάνε κρατικό χρήμα, επειδή θα βολευτούν με τη νέα πολιτική κατάσταση (να είστε βέβαιοι ότι έχουν ακονίσει μαχαιροπίρουνα και περιμένουν).
    και άλλοι πολλοί.

    Όπως καταλαβαίνετε, ανάλογα με το σε ποια ομάδα ανήκει ο καθένας, χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές ενέργειες ως σωτηρία ή καταστροφή της χώρας, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε ευθαρσώς να τις χαρακτηρίζει ως σωτηρία ή καταστροφή της τσέπης του.

    Η όλη κατάσταση θυμίζει την ερώτηση περί του αν η ιππασία είναι ωραίο άθλημα. Η απάντηση διαφέρει, ανάλογα με το αν είσαι ο ιππέας ή το άλογο.

    Επειδή, λοιπόν, οι ανήκοντες στην πρώτη ομάδα είναι ακόμα πάρα πολλοί ή, τουλάχιστον, πάρα πολύ περισσότεροι, απ” όσους φαντάζεστε, παρατηρούμε το φαινόμενο «ο Έλληνας να μην ξεσηκώνεται».

    Όταν οι ανήκοντες στη δεύτερη ομάδα γίνουν συντριπτική πλειοψηφία, τότε θα έχουμε εξελίξεις. Μέχρι τότε, οποιαδήποτε βίαιη αντίδραση αυτών, θα προσκρούσει στα μέλη της πρώτης ομάδας, τα οποία λειτουργούν ως μαξιλάρι προστασίας για την κυβέρνηση.
    Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο «πεινασμένος» που διαδηλώνει και διαμαρτύρεται με βίαιο τρόπο, δεν είναι παρά ένας «αλήτης – ταραχοποιός» στα μάτια του «χορτάτου» ή ……… «μισοχορτάτου», αν θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/12/12 14:50

    Σωστό το σχόλιο, αλλά χωρίς έστω και ψευδώνυμη υπογραφή χάνει την αξία του... εκτός κι αν έχει αντιγραφεί από πηγή που και πάλι θάπρεπε να αναφερθεί. ΄Οπως και νάχει είναι καιρός να ξεφύγουμε από τις διαπιστώσεις και την κριτική αναμεταξύ μας και να αναλογιστούμε ποια είναι η "δική μας " θέση σ' όλο αυτό που μας συμβαίνει και σε μεγάλο βαθμό δεν το στήσαμε εμείς...απλά το δεχτήκαμε επειδή μας βόλευε και μας άρεσε μετά από τόσα χρόνια ανέχειας και στέρησης.
    Ας μη ξεχνάμε ότι ο μακαρίτης ο Ανδρέας μας ενέταξε στην τάξη των μικρομεσαίων που τώρα καταποντίζεται

    Γιάννα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ7/12/12 15:46

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.Α ΞΕΧΑΣΑ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΝ.Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ;ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΩ.ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/12/12 17:47

    και τη ρήξη γενόσημη την έκανε σαν τα μούτρα του και το"κόμμα" του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.