Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ



Οι δρόμοι δεν γεμίζουν από μόνοι τους. Χρειάζεται εκείνο το μεγάλο πλήθος ,άλλα δεν φτάνει. Χρειάζεται ένα κάλεσμα , χρειάζονται τα φωτεινά μυαλά, τα θαρραλέα εκείνα πνεύματα που τολμάνε να επωμίζονται πολλά., οι στίχοι ενός ποιήματος , τα λόγια ενός τραγουδιού, η μελωδία μιας μουσικής , οι σελίδες ενός βιβλίου που προβληματίζει, που εμπνέει.Που είναι , λοιπόν, τα φωτεινά μυαλά, τα θαρραλέα πνεύματα, τα λόγια, οι στίχοι, οι σελίδες?
Που είστε εσείς οι επιφανείς ανθρωπιστές, σοσιαλιστές, αριστεροί προστάτες του λαού, πνευματικοί ανθρώποι?
Που είστε εσείς αλλοτινοί επαναστάτες μουσικοί, τραγουδιστές, διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι? Εσύ πνευματική γενιά του πολυτεχνείου, έγινες σήμερα γενιά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με τους μισθούς τους παχυλούς.
Να τραγουδήσετε, να γράψετε για αυτόν που σήμερα πονά, μάλλον δεν σας συμφέρει
Ματώνει η Μεσόγειος, ο νότος, ο άνθρωπος ο ταπεινός και εσείς στις βίλες σας οχυρωμένοι και αδρανείς τις νύχτες ήσυχα κοιμάστε..

Σας τύφλωσε ο η χλιδή και των πολλών την αγωνία να δείτε, δεν μπορείτε.
Κομμάτι του σάπιου του συστήματος, ομολογήσατε, πως είστε.
Η τέχνη, η διανόηση αν δεν εκφράζει τους καιρούς τότε σκοτάδι είναι.
Άνθρωποι δήθεν των γραμμάτων και του πνεύματος εκφραστές,σαπίσατε, προδώσατε και εσείς τους προδομένους ήδη.
Προστάζουν, όμως, οι εποχές για οδηγητές και για πνευματικούς ηγέτες.
Μάλλον δεν είστε εσείς αυτοί, στην άκρη ας κάνετε λοιπόν, να έρθουν τα πνεύματα που σήμερα διψούν του κόσμου την αδικία και την αλήθεια να εκφράσουν.

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/10/12 12:46

    μην ανησυχείτε.....τραβάτε να φυτέψετε κανά κλαρί , τα σπίτια σας ακόμα τα ορίζετε , η πνευματική γενιά του πολυτεχνείου ο γίγαντας των γιγάντων, ο μέγας μπουρδολόγος, ο δόλιος, ο ξεφτίλας, ο ψευτόμαγκας...,το ανδράποδο... ,ο τιποτένιος ..ο Μίμης Ανδρουλάκης απειλεί να ταρακουνήσει την κυβέρνηση αφού δήλωσε πως θα καταψηφίσει τα μέτρα
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/12 16:39

    εγω ψαχνω εκεινους που σκιαζοσανται οτι η αριστερα θα τους επαιρνε τις συνταξεις και τα σπιτια........τους ιδατε???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/12 16:50

    ...αααα και διαβαστε οποιος μπορει στο on news...τι εκανε η ουγγαρια..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/12 16:54

    ΔΥΣΣΕΑ...σου βγανω το καπελο,αν και επρεπε να το περιμενω,αφου κρατας απο παναγουλαιους.....μονο τετοιος[απο παναγουλαιους] θα επειχηρουσε να πεισει τον κοσμο οτι το πασοκ ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/10/12 18:48

    διολισθαίνουμε.είπα πολλά για τον ε ψιτ μ@λ@κα. διακρίνω μία ένταση στα γραφόμενα του gerolykos.
    ξεχνάμε ότι πλέον είμαστε νομπελίστες μαζί με μεγάλες φιλειρηνικές φιγούρες π.χ κίσιγκερ, σαρόν κλπ. και πρέπει να δείχνουμε την πρέπουσα συμπεριφορά.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/10/12 19:00

    Μεταξύ των επιχειρημάτων επί των οποίων εδράζεται η φετινή βράβευση της ανωτέρω Ανθρωπιστικής Οργάνωσης είναι και «η προοπτική που δίνει η Ε.Ε. εν μέσω κρίσης» στους λαούς της και τον κόσμο ολόκληρο!
    Νόμπελ Ειρήνης θα παραληφθεί από τους κυρίους Μπαρόζο, Ρομπέι και Σουλτς. Ο πρώτος δήλωσε ότι το βραβείο ανήκει δικαιωματικά στα πεντακόσια εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους της Ευρωπαικής Ένωσης. Το’ πιασες άστεγε Δημήτρη, άνεργη Κλάρα, συνταξιούχε Μάριο, υποαμοιβόμενη Μαρία; Είσαστε πλέον νομπελίστες! Οπότε, αναπαυθείτε εν Ειρήνη…
    Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ στις 12:29 μ.μ.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/10/12 19:09

    φΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/10/12 21:53

    GEROLYKE ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/10/12 08:11

    ταχω ακουσει ουλα .....αλλα να αμποδιεται ο ισκιος οχι.....χαχαχαχα την καλημερα μου σε ολους....αν ολα πανε καλα [50-50] θα ρθω και εγω κατου....αλλωστε θελω.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.