Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Phoenix Capital: Στο μηχανισμό διάσωσης το φθινόπωρο η Γαλλία - Οι ντρίπλες της Μέρκελ και η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ

Όλα εξαρτώνται από την Γερμανία! Στο τέλος θα φύγει από το ευρώ! Τη διαπίστωση αυτή επαναλαμβάνει ο Graham Summers, της Phoenix Capital Research, που πολλάκις έχει επαναλάβει ότι η Γερμανία θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα της, παρά να σώσει το ευρώ..
Και έρχεται να επιβεβαιωθεί από τη νέα "ντρίπλα" της Γερμανίδας Καγκελαρίου η οποία επιλέγει κοινή έκδοση ομολόγων εντός της χώρας της για να ενισχύσει το γερμανικό ομοσπονδιακό της κράτος, απορρίπτοντας σθεναρά τα ευρωομόλογα.
"Η Γερμανία -όπως από καιρό εκτιμούσα- θα επικεντρωθεί στα εγχώρια ομόλογα της, επιλέγοντας να αφήσει το ευρώ στην τύχη του", τονίζει ο Summers, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή δύναμη αρέσκεται να "εγγυάται" και όχι να "σώζει".

O Summers εκτιμά την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα εγκαταλείψει το ευρώ τη στιγμή που η κρίση θα εξαπλωθεί και στη Γαλλία... δηλαδή το φθινόπωρο... "Στο σημείο αυτό οι κουβέντες περί διασώσεων δεν θα έχουν νόημα. Αν η Γαλλία χρειαστεί χρηματοδότηση -που θα χρειαστεί- το παιχνίδι τελείωσε". σχολιάζει ο ίδιος, δεδομένου ότι ο ESM δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας too-big-to-fail χώρας.

Στο μεταξύ, οι πλούσιοι Γάλλοι μεταφέρουν ρευστό και περιουσιακά στο Λονδίνο, γεγονός που υποδεικνύει την αναπόφευκτη πορεία της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

"Ο αντίκτυπος των κεφαλαιακών εκροών από τη Γαλλία θα πιέσει ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα της απομόχλευσης των τραπεζών της, την στιγμή που η έκθεσή τους στις αδύναμες χώρες ξεπερνά το 30%", εκτιμά η Phoenix Capital.

"Η Γερμανία θα φύγει μακριά στο τέλος", καταλήγει ο Summers, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν ό,τι έχει απομείνει από το ράλι στης Συνόδου.

www.bankingnews.gr

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/7/12 01:46

    ΣΤΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/12 13:46

    Σάββατο, Ιούνιος 30, 2012
    New York Times: Έλληνες πωλούν τα όργανά τους λόγω κρίσης!!
    PROUD TO BE EUROPEAN... ΔΕΝ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ...
    «Μέσω διαδικτύου, σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, άνθρωποι βγάζουν στη μαύρη αγορά τα όργανά τους», αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.
    Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις των New York Times για την «μαύρη» αγορά οργάνων σε χώρες της Ευρώπης.

    Κάνοντας λόγο για «βιομηχανία που αναπτύσσεται», η εφημερίδα αναφέρεται σε περιπτώσεις ανθρώπων που αναγκάζονται να πουλήσουν τα νεφρά, τους πνεύμονες ή το μυελό των οστών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
    «Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια, κάποιοι Ευρωπαίοι επιθυμούν να πουλήσουν όργανά τους {...}. Η εξάπλωση των παράνομων πωλήσεων οργάνων στην Ευρώπη υποκινείται από το διαδίκτυο», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αδίστακτοι έμποροι εκμεταλλεύονται την οικονομική εξαθλίωση, αναφέρει το δημοσίευμα.
    Ξεκινώντας το ρεπορτάζ από τη Σερβία, που αγοραστές πληρώνουν με 40.000 δολάρια την εξαγορά ενός νεφρού, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αναφέρει ότι στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρωσία, διαφημίσεις ανθρώπων που πουλούν όργανα βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο, ενώ για την αγορά πνεύμονα, το κόστος φτάνει τα 250.000 δολάρια. Την ίδια ώρα, ορισμένοι θέτουν προς πώληση τα μαλλιά τους, το σπέρμα τους και το μητρικό γάλα.
    Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα της Ε.Ε. Τζόναθαν Ράτελ, οργανωμένες εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται τις δύο ευάλωτες πλευρές της συγκεκριμένης αλυσίδας. Από τη μία τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια φτώχεια κι από την άλλη τους απελπισμένους αλλά πλούσιους ασθενείς, που θα έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν.
    Παραδοσιακά, στις χώρες που η μαύρη αγορά οργάνων ανθεί είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και οι Φιλιππίνες, ωστόσο οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι και οι φτωχοί Ευρωπαίοι γίνονται ολοένα και πιο ευάλωτοι.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπέρκλεϊ, κάθε χρόνο πωλούνται παράνομα 15.000-20.000 νεφρά.
    (newsbomb)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.