Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ

Ίδια κόμματα, ίδια μυαλά, ίδιος ο τρόπος που ψηφίζουν, ίδια πρόσωπα στην πολιτική σκηνή, ίδια τηλεοπτικά κανάλια, ίδιοι μεγαλοεκδότες, ίδιες αναλύσεις, ίδια εκμετάλλευση, ίδιες πλάγιες ματιές καχυποψίας, ίδια οικονομική κρίση, ίδιες διαδηλώσεις ανά τον κόσμο, ίδια ψέματα, ίδιοι τιμητές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
Ίδια αδιαφορία, ίδιος φθόνος, ίδιος φιλοτομαρισμός, ίδια νοοτροπία, ίδιες ευχές, ίδιες ειδήσεις, ίδια αισθητική. Ίδιες επιλογές για τους ίδιους λόγους, ίδια είδωλα, ίδιες αρνήσεις και ίδια θέλω, ίδιες σκέψεις, ίδια σύμβολα και ίδιοι κύκλοι γύρω από τον εαυτό μας. Ίδια αιτήματα και ίδια ζητούμενα. Ίδια όνειρα, πάντα χρηματοδοτούμενα.
Ίδιες προσευχές στα ίδια εικονίσματα που αλλάζουν απλά όψη, ίδια συμφέροντα που θέλουν τα ίδια πιόνια, ίδια χρώματα στον ίδιο καμβά, ίδια υλικά για τα ίδια γλυπτά, ίδιο χρώμα στον ίδιο ουρανό, ίδια πίστη στον ίδιο θεό. Ίδιες ανισότητες και ίδιος ρατσισμός, ίδια ανελευθερία και ίδιος φαρισαϊσμός. Ίδιες αδικίες και ίδια ανοησία.

Όλοι θέλουν ν’ αλλάξουν όλα στην Ελλάδα, γιατί τίποτα δεν είναι σωστό. Όλα ν’ αλλάξουν, αρκεί να μην αλλάξουν οι ίδιοι, να μην χάσουν τα κεκτημένα τους, να μην ξεβολευτούν, να μην χαλάσουν την πάρτη τους ρε αδελφέ. Το ρητό “αν θες ν’ αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου“, ισχύει μόνο για τους άλλους. Με τον ίδιο τρόπο ερμηνεύουμε τα γεγονότα. Ο κόσμος δεν θέλει ν’ αλλάξει. Κάνει μόνο κύκλους, όσο όλα μένουν ίδια, παραπατώντας, νομίζοντας πως προοδεύει.

πηγη

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/7/12 22:02

    αλλαξανε οι καιροι εμεις βαναμε ασβο στην καπιστριανα.....μην τηρας τωρα που την βγαλαμε απο τα ζα και την φορεσαμε εμεις....... χωρις ασβο και χαντρες...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/12 00:52

    Δεν θα κάνουν διακοπές 7 στους 10 Έλληνες
    Χωρίς διακοπές θα παραμείνει το φετινό καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, που λόγω της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν έστω και για λίγες ημέρες.

    Ακόμη και όσοι «ξεκλέψουν» κάποιες μέρες, θα είναι για λίγο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία θα επιλέξει κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό, γλιτώνοντας έτσι τα έξοδα διαμονής...


    Σε έρευνα του ΙΝΚΑ, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι 7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν κανονίσει και δεν πρόκειται να κανονίσουν διακοπές για φέτος. Το 69% εξ αυτών επικαλείται την οικονομική στενότητα, το 21% την οικονομική αστάθεια και μόλις το 10% αναφέρει ότι δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς λόγους.

    Από αυτούς που θα φύγουν για διακοπές, ένα 31% θα «λείψει» μέχρι 4 ημέρες, επειδή τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν περισσότερο. Ένα 25% θα πάει διακοπές μίας εβδομάδας, ενώ μόλις το 15% έχει την πολυτέλεια διακοπών δύο εβδομάδων.

    Πάντως, οι περισσότεροι θα επιλέξουν ως τόπο διακοπών το χωριό τους ή εξοχικά σπίτια φίλων και συγγενών, για να αποφύγουν τα έξοδα διαμονής. Το 55% θα μείνει σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι και το 25% σε συγγενικό σπίτι. Ένα 20% δηλώνει ότι θα κλείσει ξενοδοχείο.
    Αναρτήθηκε από Kafeneio™ + στις 7/11/2012 04:47:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/7/12 15:14

    Την εξόφληση των φόρων μέχρι και σε 10 δόσεις εξετάζει η κυβέρνηση. Προκειμένου να γεμίσει το ταμείο, στο τέλος θα τάξουν πως θα μας φέρνουν και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/7/12 15:45

    ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.
    Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:59
    ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.

    emailεκτύπωση


    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας, οργανώνει την Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να αντιταχθούν στην υπερφορολόγηση «των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων».

    Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά, επίσης, «να καταργηθούν τα χαράτσια, να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα», καθώς και «να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/7/12 15:46

    150 και 200 καθε μηνα σκεψου οτι ειναι παρα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/7/12 17:12

    3.45......................τι λε ρε παιδι μου....τετοιον αγωνα η αδεδυ μην πω τωρα και για γεσεε.......δωστε τους πετσιετες ρε να σκουπισουν τον ιδρωτα τους......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.