Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Υποκριτές με τη Βούλα

«Ρε η κοπέλα δεν έζησε το ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ το 87. Δεν ξέρει καν ποιός είναι ο Αντρέας Παπανδρέου, είναι παιδί» λέει η Αντιγόνη στο γραφείο. Πραγματικά, η Βούλα Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1989. Είναι μια κοπέλα 23 χρονών. Δέκα χρόνια προπόνηση, χαμένα παιδικά χρόνια, ίσως μια αψάδα που καμιά φορά έχουν οι άνθρωποι της επιμονής και της θυσίας και σίγουρα επιπολαιότητα.
Ναι, αυτός που γράφει στο τουίτερ μια ανοησία για τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς στην Ελλάδα, αγνοώντας μάλιστα πως δεν απευθύνεται στην παρέα της αλλά στο δημόσιο χώρο, είναι
επιπόλαιος. Έχει ίσως κακό χιούμορ, είναι επηρεασμένος από εξελίξεις στη χώρα που δεν μπορεί και δεν ξέρει να ερμηνεύσει. Αλλά δεν είμαι πεπεισμένος πως είναι ρατσιστής. Ούτε πως φταίει περισσότερο από όλους αυτούς που με την πολιτική τους έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.
Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια κοπέλα στα 23, χωρίς γνώσεις ίσως, χωρίς πολιτική ωριμότητα, που θέλησε να κάνει πλάκα με κάτι που ήταν πιο σοβαρό απ ό,τι νόμιζε, όπως της αποκάλυψαν οι συνθήκες. Σε χρόνο ρεκόρ, Ολυμπιάδας θα έλεγα, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, έκανε το δικό του άλμα εις μήκος. Με ένα φοβερό πήδημα, απ’ αυτά στα οποία έχει προπονηθεί μέσα από διάφορες πολιτικές κωλοτούμπες, έφτασε στο ρεκόρ της υποκρισίας του.
Πολιτικοί στον καιρό της τρόικας ένιωσαν την αξιοπρέπειά τους να απειλείται από την Παπαχρήστου. Αντιρατσιστές-χωροφύλακες των διατυπώσεων βρήκαν αντικείμενο. Και ανόητοι, βρήκαν μια μεγαλύτερη ανοησία,αυτή μιας κοπέλας,για να στοιχειοθετήσουν την συγκριτική τους «σοβαρότητα».
Σε όλο αυτό το ξέσπασμα υποκρισίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, την μέρα ακριβώς που έφτασε η τρόικα στην Ελλάδα για να τους δώσει εντολές, κοκκίνισαν από ντροπή με τους 140 χαρακτήρες της Παπαχρήστου στο τουίτερ. Ζήτησαν να αποκλειστεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε το ίδιο αίτημα, θέλοντας να επιβεβαιώσει την θεσμική του υπερευαισθησία σε θέματα ρατσισμού.
Καταλαβαίνω γιατί ο Βενιζέλος θέλει να θεωρεί ρατσισμό τις δηλώσεις Παπαχρήστου. Είναι βολικότερο να μιλάς για τον «ρατσισμό» που εξέφρασε μια κοπελίτσα από αυτόν που έχεις καθιερώσει χωρίζοντας τη χώρα σου σε μια ελιτ και στη μάζα. Καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ, πρέπει να δείξει πως διαθέτει αριστερά αντανακλαστικά την ώρα που χάνει κάθε άλλο που τη συνδέει με το λαικό αίσθημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογείται στη λογική του πολιτικά ορθού, κάνοντας το χωροφύλακα των ευαισθησιών.
Στο πρόσωπο της Βούλας Παπαχρήστου δεν βλέπω καμιά ρατσίστρια αλλά ένα παιδί που δεν ξέρει τι είπε. Ένα παιδί της εποχής με το μπέρδεμα και ίσως τα εύκολα συμπεράσματα. Είναι υποκρισία να βγαίνουν οι παράγοντες των Ολυμπιακών Αγώνων, της ντόμπας και της Κόκα Κόλα, της εμπορευματοποίησης και του θεάματος και να πουλάνε ευθιξία.
Το Ολυμπιακό πνεύμα απειλήθηκε ξαφνικά από τη χαζομάρα,η πολιτική βρήκε το αξιακό της σύστημα όπως η πόρνη ένα κομμάτι ρούχο για να κρυφτεί και οι μικρόψυχοι την ανάλυση περί όνου σκιάς.
Η Βούλα προσπάθησε να σώσει την κατάσταση γράφοντας στο τουιτερ πως δεν ενοούσε ό,τι έγραψε και πως είναι μόνο αθλήτρια. Αλλά οι Αθάνατοι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους. Και σίγουρα δεν ξέρουν αυτοί τι σημαίνει να πεθαίνει ένα όνειρο.
Δεν θεωρώ υπερβολική την απόφασή τους.Τη θεωρώ υποκριτική. Δημιούργησαν όλο αυτό, το μεγάλωσαν για να κρυφτούν πίσω του. Αυτοί που έκαναν νόμους για να αμνηστεύονται, για να κλεβουν, για να εξυπηρετούν,να που είναι ηθικοί και άμεμπτοι, πυροβολώντας ένα παιδί.
Σε μια απο τις αναρτήσεις της στο τουιτερ η Βούλα Παπαχρήστου, λίγες ωρες πριν ξεσπάσει η μπόρα, έχει γράψει τους στίχους του φίλου Γιώργου Κλεφτογιώργου «Να κοιμηθούμε αγκαλιά,να μπερδευτούν τα όνειρά μας και στου φιλιού τη μουσική, ρυθμό να δίνει η καρδιά μας». Ανυποψίαστη, τις ώρες της ευτυχίας και του ονείρου. Λίγο αργότερα άρχισαν να την πυροβολούν ως ρατσίστρια. Ευτυχώς, σώσαμε την χαμένη τιμή των Ολυμπιακών. Και της πολιτικής βέβαια. Υποκριτές και με… Βούλα.
ΥΓ. Δεν ξέρω τι προσβάλει περισσότερο την Ολυμπιακή ιδέα, το γεγονός ότι η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε μια επιπολαιότητα στο τουίτερ ή ότι ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής είχε βγάλει 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό αδήλωτα;


Κώστας Βαξεβάνης

13 σχόλια :

  1. Ανώνυμος26/7/12 14:27

    Η Χρυσή Αυγή, οι κακές συναναστροφές και οι ακραίες θέσεις της ελληνίδας πρωταθλήτριας

    Η ξανθιά αθλήτρια -πέρα από το ρατσιστικό σχόλιο-αστείο(;) για τους Αφρικανούς, που ανήρτησε στο Twitter- όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες και σχόλια που έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό έχει ακραίες πεποιθήσεις και θέσεις τις οποίες μάλιστα δεν διστάζει να μοιραστεί με τους «followers» της:
    Την επομένη του ρατσιστικού tweet για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια, η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε στο Twitter, χωρίς καμμιά διάθεση απολογίας: «Έτσι είμαι εγώ. ΓΕΛΑΩ! Δέν είμαι CD ΝΑ ΚΟΛΛΑΩ!!! ΚΙ αν κάνω λάθη, ΔΕΝ ΚΑΝΩ... REPLAY! Συνεχίζω μπροστά, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ PLAY!!! :-)». Λίγες ημέρες νωρίτερα η αθλήτρια είχε αναρτήσει μια φωτογραφία με ένα όπλο(!), το οποίο είχε πάνω του χαραγμένη..
    τη φράση «Μολών λαβέ»!.. Επίσης στα tweets της αθλήτριας υπάρχουν πάμπολλες αναφορές και παραπομπές στις θέσεις των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και τα «κατορθώματα» της φασιστικής συμμορίας του Ν. Μιχαλολιάκου... Η Παπαχρήστου είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό και ένα βίντεο με αερομαχία ανάμεσα σε Έλληνα και Τούρκο πιλότο και τον εύγλωττο τίτλο «Γ..α τον κωλότουρκο». (Δείτε περισσότερα εδώ)
    Κατά τα άλλα η Παπαχρήστου λυπάται και ντρέπεται, λέει, για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν, ούτε να προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα! Αυτό που ενδιαφέρει όμως την αθλήτρια είναι να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική της καριέρα και πορεία...

    Υ.Γ: Αντε Βουλίτσα. Μην στενοχωριέσαι! Τις επόμενες εκλογές να είσαι σίγουρη πως θα σαρώσεις και θα μπεις στη Βουλή. Με τη σημαία της Χρυσής Αυγής φυσικά.
    Και αυτό παρά το γεγονός ότι μετά τον χαμό που προκλήθηκε, η Παπαχρήστου -εκτός από το επίμαχο tweet- έσβησε και όλα τα μηνύματα του Κασιδιάρη από τον λογαριασμό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/7/12 00:33

    Κούνδουρος: “Με έκαναν να δω την πραγματικότητα”
    Posted on 15/04/2011

    Τελευταία οι αριστεροί έχουν βαλθεί να μας εκπλήσσουν. Προ έτους έγραψα ένα κείμενο με τίτλο Τί συμβαίνει σύντροφοι; Ομαδική παράκρουση ή ομαδική ανάνηψη; παίρνοντας αφορμή από άρθρο του Στάθη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και αναφερόμενος στην μεταστροφή επιφανών αριστερών, με πρώτο τον Μίκη Θεοδωράκη. Σημείωνα στο τέλος: “Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Τι συμβαίνει σύντροφοι; Επιδημία έπεσε ή πρόκειται για ομαδική παράκρουση; Μάλλον προς το… ομαδική ανάνηψη μου φαίνεται!!! Μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν «στραβός ήταν ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζατε». Φυσικά το δεύτερο συνέβη, διότι, όπως όλοι διαπιστώσατε και κάποιοι το διαπιστώνουν με καθυστέρηση, ο γιαλός παραμένει πάντα ο ίδιος: ίσιος και… (εθνικώς) ορθός!!!”

    Το θέμα σήμερα είναι οι θέσεις που εξέφρασε ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος στο ΒΗΜΑ. Ο κ. Κούνδουρος δέχθηκε επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι τον κακοποίησαν και παραλίγο να τον σκοτώσουν. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στις 3/4/11 (Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ») περιέγραψε το συμβάν και τις (νέες) θέσεις του έναντι των μεταναστών. Μεταξύ των άλλων δήλωσε:

    «Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.
    Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Έλληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».

    Φαίνεται ότι χρειάζεται να δεχθεί ένα ισχυρό σοκ κάποιος για να ανανήψει και να δει την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/7/12 12:51

    27/07/2012
    Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά για την ψυχική υγεία υγεία (ΣΥΡΙΖΑ)





    27-7-2012



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    για την ψυχική υγεία υγεία



    Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστα Ζαχαριά για την παρακράτηση μέρους των συντάξεων από 50% έως 80% των ψυχικά πασχόντων που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, η υφυπουργός Υγείας κ. Σκοπούλη Φωτεινή επεσήμανε ότι ο νόμος που θεσπίζει την παρακράτηση αντίκειται σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την κατάργησή του.

    Η Υπουργική απόφαση εφαρμογής του νόμου προβλέπει παρακράτηση 50% για το τμήμα της σύνταξης μέχρι 500 ευρώ, 70% για το τμήμα από 500 έως 700 ευρώ και 80% για το τμήμα από 700 ευρώ και άνω. Προβλέπεται επιπλέον ταυτόχρονη μείωση της κρατικής επιχορήγησης των δομών που φιλοξενούν τους ασθενείς και εμπλοκή των εργαζόμενων στην εισπρακτική διαδικασία. Οι σχετικές διατάξεις έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων που θεωρούν ότι η παρακράτηση μέρους της σύνταξης είναι ενέργεια ευθέως αντισυνταγματική, άδικη και κοινωνικά ανάλγητη αφού καταστρατηγεί δικαιώματα των ασθενών και ευτελίζει κάθε έννοια παροχής δημόσιας και δωρεάν φροντίδας υγείας. Σημειώνεται ότι οι διατάξεις παρακράτησης συντάξεων ψυχικά πασχόντων που διαμένουν σε κοινοτικές δομές ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου ΙΙ που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο 2012 και συγκλίνουν προφανώς στις μνημονιακές επιταγές για αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στην περίθαλψή τους.

    Στη συζήτηση τονίστηκε ότι ο τομέας της ψυχικής υγείας παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και πόρων και χρειάζεται γενναία στήριξη από τον κρατικό προϋπολογισμό, όταν μάλιστα η απορρόφηση των δεσμευμένων κοινοτικών κονδυλίων ανέρχεται μόλις στο 3,3%.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει το δικαίωμα όλων στην δημόσια και δωρεάν υγεία, υποστηρίζει ότι οι ψυχικά πάσχοντες, ομάδα ιδιαίτερα ευάλωτη, έχουν πλήρη δικαιώματα στήριξης από την πολιτεία και διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες παροχής φροντίδων ψυχικής υγείας.

    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/7/12 20:34

    Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας φοράει παντελόνια...!! ''Όσοι θέλετε να ζήσετε με τον "νόμο της Σαρία" να φύγετε. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι εδώ να φύγετε. Μόνοι σας ήρθατε ΔΕΝ σας καλέσαμε!!!''

    Όσοι θέλετε να ζήσετε με τον "νόμο της Σαρία" να φύγετε. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι εδώ να φύγετε. Μόνοι σας ήρθατε ΔΕΝ σας καλέσαμε!!!


    Για όσους δεν το γνωρίζουν το ζήτημα δεν είναι ανθρωπιστικό ούτε θρησκευτικό, ούτε ζήτημα ανεξιθρησκείας. Είναι κάτι πολύ πιο σπουδαίο, δημόσια προσευχή για τους ισλαμιστές σημαίνει κατάκτηση εδάφους. Άντε μετά να τους το βγάλεις απ' το μυαλό.

    Prime Minister Julia Gillard - Australia

    Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia, as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks.

    Separately, Gillard angered some Australian Muslims on Wednesday by saying she supported spy agencies monitoring the nation's mosques. Quote: 'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT... Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.'

    'This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom.'

    'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society, learn the language!'

    'Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.'

    'We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'

    'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.'

    'If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.'

    thermopilai.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/7/12 20:41

    Eισαγγελική έρευνα για τη χειραγώγηση του Libor...
    Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012
    Μοιράσου με τους φίλους σου :
    0digg
    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν ξεκίνησε έρευνα για την πιθανή χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου του Λονδίνου (libor) από μεγάλες τράπεζες, σύμφωνα με δήλωση που έκανε χθες εκπρόσωπός του.
    Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο κ. Σνάιντερμαν άρχισε να διερευνά το ενδεχόμενο χειραγώγησης του libor πριν από έξι μήνες, από κοινού με τον Γενικό Εισαγγελέα του Κονέτικατ κ. Τζορτζ Τζέπσεν. Το διατραπεζικό επιτόκιο libor διαμορφώνεται από τις εκτιμήσεις των μεγάλων τραπεζών για το κόστος δανεισμού μεταξύ τους και χρησιμοποιείται για τα συμβόλαια παραγώγων επιτοκίων ύψους 550 τρισ. δολαρίων, ενώ επηρεάζει τα επιτόκια σε πολλά δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών, των πιστωτικών καρτών και των φοιτητικών δανείων.
    Στη βρετανική τράπεζα Barclays, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του σκανδάλου με το libor, επεβλήθη τον περασμένο μήνα πρόστιμο ύψους 450 εκατ. δολαρίων από τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές για τη χειραγώγηση του επιτοκίου, αλλά αυτό δεν προστατεύει εργαζόμενους της τράπεζας από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους.
    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει επίσης ποινικές διώξεις εναντίον αρκετών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη χειραγώγηση των επιτοκίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times το Σάββατο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολιτείες, πόλεις και δήμοι των ΗΠΑ προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπέστησαν ζημιές λόγω της χειραγώγησης του επιτοκίου και ορισμένες έχουν υποβάλει αγωγές. Με δεδομένη τη μεγάλη έκταση της υπόθεσης και τον αριθμό των πιστωτικών ιδρυμάτων που εμπλέκονται, σημειώνει η εφημερίδα, οι έρευνες μπορεί να προσφέρουν στις αρχές τις αποδείξεις για να κατηγορήσουν τις μεγάλες τράπεζες για αδικήματα που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία έπληξε τις παγκόσμιες αγορές από τα τέλη του 2007. Η έρευνα είναι ασυνήθιστα πολύπλοκη και θα μπορούσε να συνεχισθεί για χρόνια και να καταλήξει μάλλον σε διακανονισμούς παρά σε κατηγορίες, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους που γνωρίζουν την υπόθεση.
    Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 7:30:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/7/12 21:30

    Ενημέρωση κατάστασης
    Από Χάρρυ Κλυνν
    Α.Μέρκελ για ... δέσιμο: "Πρέπει να τιμωρηθεί η Ελλάδα με ύφεση για να εξαγνιστεί"!

    Τον αργό θάνατο της Ελλάδας επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ δηλώνοντας πριν λίγες ώρες ότι "η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, όπως η Ελλάδα, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση της οικονομίας της"!

    Δηλαδή τίναξε στον αέρα με δυό κουβέντες όλες τις εγχώριες πομφόλυγες των κυβερώντων ότι δήθεν"εχθρός μας είναι η ύφεση και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με την τρόϊκα για να το επιτύχουμε"!

    Πρόκειται στην ουσία....... για καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη ότι "Οι αμαρτωλοί πρέπει να υποφέρουν" και πλέον η αντίδραση της Α.Μέρκελ χρήζει ανάγκης ψυχιάτρου.

    Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε ότι η εξυγίανση της χώρα μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από περισσότερη ύφεση! Δηλαδή αν δεν υποφέρουμε δεν θα δούμε τον παράδεισο!

    Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών» όταν όλος ο πλανήτης και πάνω απ'όλα οι ΗΠΑ, τυπώνουν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.

    Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των «προβληματικών» οικονομιών και την ύφεση, την ανεργία και την εξαθλίωση, ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!

    Σε ό,τι αφορά στην «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίνεται και από τη χώρα της στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

    Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μέρκελ πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο και θα αποφασίσει για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 12 Σεπτεμβρίου…

    Τι έχουν να πουν επ'αυτών οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης; Συμφωνούν; Αν όχι πρέπει σήμερα κι όλα να απευθύνουν διάβημα. Αλλά ποιος ... έχασε το θάρρος και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν αυτοί;

    Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/7/12 00:54

    Επιφανής επιχειρηματίας στην Σπάρτη αυτοκτόνησε – Τον βρήκε νεκρό ο γιος του
    Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
    Μοιράσου με τους φίλους σου :
    digg
    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Σπάρτη από την αυτοκτονία πασίγνωστου εργολάβου της περιοχής. Τον νεκρό άνδρα βρήκε ο ίδιος του ο γιος, κρεμασμένο από ένα σχοινί.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή πρέπει να ήταν οικονομικοί. Τον άνδρα βρήκε ο γιος του περίπου στις 14:00, κρεμασμένο από έναν γερανό στο εργοστάσιό του στο δρόμο Σπάρτης Γυθείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/7/12 01:00

    ΣΟΚ: Επιχειρηματίας κρεμάστηκε μέσα στο μαγαζί του!..
    Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
    Μοιράσου με τους φίλους σου :
    0digg
    Tweet
    Δραματικές διαστάσεις λαμβάνουν οι αυτοκτονίες στην Κρήτη, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας ακόμα επιχειρηματίας έβαλε σήμερα τέλος στην ζωή του.
    Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην επιχείρηση φανοποιίας που διατηρούσε , στην περιοχή των Μοιρών.
    Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 9:08:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/7/12 01:02

    ΣΟΚ: Νέα αυτοκτονία στην Ξάνθη!
    Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
    Μοιράσου με τους φίλους σου :
    0digg
    Άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του με μια… καραμπίνα.
    Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας μέσης ηλικίας άντρας σε πεδινό οικισμό του νομού Ξάνθης.
    Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 9:03:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/7/12 01:39

    ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα για το γάμο της κόρης του

    Τραγικό περιστατικό στο Ηράκλειο της Κρήτης με πρωταγωνιστή έναν συνταξιούχο αστυνομικό.
    ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα για το γάμο της κόρης του

    Ο άτυχος άνδρας βούτηξε από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του στο Ηράκλειο της Κρήτης στο κενό γιατί δεν είχε χρήματα να πληρώσει για τον γάμο της κόρης του.

    Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

    «Αν και έχω διενεργήσει 20.000 νεκροψίες σε Ελλάδα και Αμερική, δεν έχω τη δύναμη να μπω καν στο νεκροτομείο και να αντικρίσω τη σορό του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού που έδωσε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να καλύψει ,ως πατέρας , τις υποχρεώσεις του έναντι του παιδιού του που λογοδόθηκε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/7/12 11:22

    Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012
    Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!
    Μια φυσιολογική αντίδραση ενός εξοργισμένου λαού

    Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο…


    Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!

    Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.

    Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.

    Με αυτόν τον τρόπο η Anglo Irish ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη προς την ίδια την τράπεζα, με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων που γονάτισαν τελικά την τράπεζα και οδήγησαν στην εθνικοποίηση της.

    Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και η παρέα του φέσωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από ολόκληρο το πακέτο στήριξης που έλαβε τελικά η Ιρλανδία που οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας Εάν ο Φιτζπάτρικ καταδικαστεί για την απάτη αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης για κάθε μια από τις δεκαέξι κατηγορίες…

    Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες για απάτη. Και τα τρία μεγαλοστελέχη της Anglo Irish αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και περιοριστικούς όρους για να ξαναεμφανιστούν ενώπιων του δικαστηρίου στις 8 Οκτώβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/7/12 15:30

    Νέα αυτοκτονία συνταξιούχου...
    Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012
    Μοιράσου με τους φίλους σου :
    digg
    Άλλος ένας συνάνθρωπος μας επέλεξε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Ένας 66χρονος συνταξιούχος από τη Σκήτη βρέθηκε κρεμασμένος από μια κερασιά στην αυλή του σπιτιού του που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Αγιοκάμπου.
    Η είδηση σόκαρε την τοπική κοινωνία αφού για τον αυτόχειρα όλοι είχαν να πουν μία καλή κουβέντα.
    Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 2:15:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/7/12 16:53

    Το ελληνικό πόδι είναι διαφορετικό από όλες τις άλλες φυλές
    newsbomb.grΑπό newsbomb.gr | newsbomb.gr – Τετ, 25 Ιουλ 2012

    Διεύθυνση e-mail
    Εκτύπωση

    Το ελληνικό πόδι είναι διαφορετικό από όλες τις άλλες φυλέςΠροβολή φωτογραφίας

    Το ελληνικό πόδι είναι διαφορετικό από όλες τις άλλες φυλές

    Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο. Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι. Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν. Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το «κανονικό» οστεολογικά, αυτό το οποίο «πρέπει» να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας. Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος «Αιγυπτιακό» καθώς είναι το ορθό επιστημονικά.

    Δεν υπάρχει όμως καμιά αμφισβήτηση για τον όρο «Ελληνικό», παρά μόνο η σιωπηρή αντικατάστασή του από τον όρο Morton's toe και τον χαρακτηρισμό του ως οστεϊκή δυσμορφία. Ποιά είναι όμως η διαφορά με τα άλλα είδη εκτός από το μέγεθος των μεταταρσίων οστών? Το Ελληνικό Πόδι είναι κληρονομικό! Απίστευτο? Αν ήταν μόνο αυτό, πιθανόν όχι. Το απίστευτο είναι ότι η «δυσμορφία» του Ελληνικού Ποδιού συνδέεται γονιδιακά με Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει μεγαλύτερο δεύτερο δάχτυλο στο πόδι του, έχει απαραίτητα Ελληνικά γονίδια; ΝΑΙ!!! Και αυτό ΕΙΝΑΙ απίστευτο και είναι πιθανόν το στοιχείο το οποίο γίνεται προσπάθεια να «ξεχαστεί», μετατρέποντας το γενετικό αυτό χαρακτηριστικό σε οστεϊκή δυσμορφία.

    Στη γλυπτική, υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την γνώση της ύπαρξης του χαρακτηριστικού αυτού στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια. ΟΛΑ τα αγάλματα της Ελληνικής αρχαιότητας τα οποία απεικονίζουν φιγούρες Ελλήνων, φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό καθαρό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το απεικόνιζαν στα έργα τους. Γνώριζαν την διαφορετικότητα τους και το έδειχναν. Αργότερα οι Ρωμαίοι, οι οποίοι δεν είχαν δική τους γλυπτική υποδομή και παιδεία, αντέγραψαν τα Ελληνικά έργα και μαζί και το Ελληνικό Πόδι μεταφέροντάς το στην τέχνη τους, αλλά ταυτόχρονα, μη γνωρίζοντας τη λεπτομέρεια αυτή, το διέσωσαν και για τις επόμενες γενιές καθώς είναι γνωστό ότι ένα τεράστιο ποσοστό αυθεντικών Ελληνικών έργων καταστράφηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

    Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.