Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ


To ΑΠΘ αύριο το μεσημέρι στις 12 θα μοιράσει στη Θεσσαλονίκη iPhone
. Η ζέστη μας αποπροσανατόλισε από το θέμα μας που είναι η κατάργηση των φωνήεντων
. Στην σκιά του Πάγκαλου σήμερα στο Λαγονήσι κάθονταν 1278 λουόμενοι.
Σήμερα δεν έβρισκες ξαπλώστρες ούτε στο Δέλτα του Νείλου.
Καλά την έβγαλα σήμερα. Νοίκιασα ένα αιρκοντίσιον.
Στον ΣΚΑΙ οι ρεπόρτερς έψησαν 4 αβγά στο δρόμο και τα έφαγαν.
Πολλοί έβαλαν τον καύσωνα σε θυρίδες στην Ελβετία για το χειμώνα.
Τα κανάλια στις ειδήσεις μιλάνε για το καυσώνιο
. Στη Βουλή οι υπάλληλοι ζήτησαν επίδομα αιρκοντίσιον.
Στα φανάρια στο δρόμο είχαν ανεμιστηράκια.
. Από το λίγο που είδα τον Πίντο του Παναθηναικού μου φάνηκε ο μοναδικός Πίντο στην Πορτογαλία που δεν ξέρει μπάλα.
Να αφήσουν το ΦΠΑ στην εστίαση. Το ΦΠΑ στις ξαπλώστρες να μειώσουν.
στις 9:12 π.μ.
Κρίση... Παίζουμε στη θάλασσα τένις χωρίς μπαλάκι.
Στις παραλίες βάζουν μπλε σημαίες σε όσες δεν έχουν πουληθεί ακόμα.
Ο Τσίπρας υποσχέθηκε κατάργηση του καύσωνα.
Ο Πάγκαλος είναι δίπλα μου ξαπλωμένος στην παραλία και του βάζουν αντηλιακό με μπατανόβουρτσα.
Στην πλαζ της Βουλιαγμένης υπάρχει συσσίτιο με φραπέ.
Τρέμουμε τώρα και το νέο ΔΝΤ: Δυτικού Νείλου Τσίμπημα.
Υπάρχει τουλάχιστον και η αλληλεγγύη. Με διευκόλυναν να πληρώσω την ξαπλώστρα σε 5 δόσεις.
Δεν θα είναι το χαράτσι ενσωματωμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ ενσωματωμένος στο χαράτσι.
.
Το θερμόμετρο την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δείχνει 40 βαθμούς. Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα, με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την υγρασία να σε κάνει να αναζητάς όσο το δυνατόν περισσότερες ανάσες και οάσεις δροσιάς. Στην ζωή υπάρχουν κι άλλα φαινόμενα βέβαια που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Τα ξέρετε και τα ξέρω. Στην ίδια κοινωνία ζούμε. Το πρώτο εξάμηνο του 2012, είχε πολλές έντονες στιγμές. Εκφασισμός της κοινωνίας, “ευρωπαϊκή” ολοκλήρωση με άξονα την μαζική φτώχεια, ηθική παρακμή που ξεβράστηκε στην επιφάνεια θολώνοντας τα νερά. Αλλά και μια κυοφορούμενη ελπίδα, που περιμένει την στιγμή της για να δει το φως του ήλιου.

Πόσο υπέροχος είναι ο ήλιος! Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου. Με ένα σκοτάδι όμως να έχει φωλιάσει στα εσώτερα. Ίσως ήρθε η στιγμή να δούμε ποιοι είμαστε, από τι είμαστε φτιαγμένοι. Είμαι σίγουρος πως μέσα σ’ αυτή την νύχτα, υπάρχουν άνθρωποι καλοί, αξιοπρεπείς, πολιτισμένοι, ηθικοί, ευγενείς, φιλικοί, μορφωμένοι, σοφοί, φιλότιμοι. Άνθρωποι με ιδανικά, με ιδέες, που έχουν ως κλίμακα αξιών ανθρώπινες αξίες, άνθρωποι θαρραλέοι. Αυτοί είναι η ελπίδα μου. Πως δεν θ’ αφήσουν τους υπόλοιπους, τα ζώα, τους δειλούς, τους ανάξιους, τους ανήθικους και τους λιπόψυχους, τους προδότες και τους κακούς να κρίνουν το αποτέλεσμα. Βέβαια δεν τρέφω αυταπάτες για μαζική επιφοίτηση. Κι αυτό γιατί οι λαοί ψηφίζουν σε όλες τις χώρες τους δυνάστες τους, με ίδια πάνω-κάτω κριτήρια. Αν δεν αλλάξουν συνειδησιακά, δεν θα δούμε τίποτα φοβερές αλλαγές, μόνο ομάδες που θα διεκδικούν αυτά που χάνουν. Ξέρουμε τι είναι η ζωή; Ποια η αξία της; Τι σημαίνει να είσαι Άνθρωπος; Αν δεν αρχίσουμε από τα βασικά για να επανακαθορίσουμε τις αξίες μας, σε τι μπορούμε να ελπίζουμε;

Στην Ευρώπη βλέπουμε καθαρά, μια ανοιχτή σύγκρουση συμφερόντων. Οι κυβερνήσεις και οι ελίτ, ενάντια στους λαούς. Ωστόσο οι λαοί δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Στην Ελλάδα, τα 2 από τα 3 κόμματα της κυβέρνησης είναι οι γνωστοί υπεύθυνοι μετά από τις εκλογές του προηγούμενου μήνα. Στην Ισπανία που τόσο την θεωρούμε αγωνιστική κτλ, το 70% και πλέον ψήφισαν δεξιά και…σοσιαλιστές. Ο ένας λαός θαυμάζει τον άλλον, χωρίς να υπάρχει μια γενικευμένη και απόλυτη αντίσταση απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι αρνητές της Ζωής. Αν μπεις στο ίντερνετ, βλέπεις από το twitter ως το facebook και από σχόλια σε blogs μέχρι τσιτάτα και ωραίες photoshop-ιές ότι όλοι είναι επαναστάτες. Τόση οργή στα λόγια, τόση ανάγκη για ξέσπασμα, αλλά όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την επανάσταση ή την εξέγερση. Είναι τα απόνερα της αστικής κατάθλιψης. Όλοι έχουμε μια προσωπική ιστορία να διηγηθούμε. Όλοι έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις. Δεν υπάρχει μια κοινή συλλογική αιτία, ένα απόλυτο βίωμα για σχεδόν όλους που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, στάσης και υπάρχειν. Ως τώρα τουλάχιστον. Έχουμε την ανάγκη ν’ ανάψουμε ένα φως, αλλά μπορούμε να γίνουμε ο καθένας το φως; Ακόμη κι ένα κερί αναμμένο μέσα στο σκοτάδι, μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά φέρνει ελπίδα.

Ψάχνω ανάσες.

πηγη

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/7/12 13:03

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.Η ΜΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/12 13:16

    ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

    "ΠΡΟΪΟΝΤΑ" ΑΠΛΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...
    Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟ !...

    Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την "πλάτη" του ελληνικού δημοσίου το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Greece Debt Free (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος), πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκκίνηση της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο γόνος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Πέτρος Νομικός.

    Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική «πλατφόρμα», μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρίες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το μη ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει.

    Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.

    Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, «είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή».

    Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δημιουργός της «πλατφόρμας» κ. Νομικός, «η πρότασή μας είναι απλή. Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μπορεί να δωρίσει ένα ευρώ και το GDF θα αγοράσει και μετά θα διαγράψει με αυτό το ένα ευρώ, οχτώ ευρώ ελληνικού χρέους. Αν επικοινωνήσετε αυτό το μήνυμα σε όποιον αγαπά την Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν πράγματι να αλλάξουν»

    Η συνέντευξη:

    -Πώς σας ήρθε η ιδέα να ξεκινήσετε αυτή την πρωτοβουλία ;

    «Ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ιδέα του GDF πέρσι, εν μέσω των κινημάτων της Αραβικής Άνοιξης. Ήταν απίστευτο πως μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι μπορούν να παρακινηθούν και να οδηγήσουν σε μια δημοκρατική αλλαγή, μέσω των social media (facebook, twitter, YouTube, κτλ) στη Μέση Ανατολή. Ένα ολόκληρο έθνος κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το GDF σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει αυτά τα νέα μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας. Μέσω του GDB ο καθένας μπορεί τώρα να βοηθήσει την Ελλάδα, με εμπιστοσύνη και διαφάνεια. Είναι ένα εργαλείο για όλους».

    >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/7/12 18:42

    ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/7/12 19:05

    Ρε πιου πιου και τα τρια σχολια δικα σου ειναι. Αμα δε σου απαντησω εγω, ο δασκαλος η ο αλλος που λειπει δε σε χαμπεριζει κανενας. Μοναχος σου γραφεις μοναχος σου απαντας;;;;

    Γι αυτο να μας χρωστας υποχρεωση που σου δινουμε μονο εμεις σημασια.Βαλε λιγο τη χοντρο κεφαλη να σκεφτει.....

    Πεταει η τεχνολογια ετσι;;;; και δεν την προκανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/7/12 21:16

    αυτο που περιγραφεις λεγεται....αγορα στην δευτερογενη αγορα....ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΜΑΚΟ ΑΓΟΡΙ.....γιατι νομιζεις μαζεψε τα ελληνικα ομολογα η ΕΚΤ........απλο να μην πουλiουνται στην δευτερογενη και να μας εχει με το μαχαιρι στο λαιμο......αυτα επρεπε να γινουν δυο χρονια νωριτερα αλλα.......CDS........goodniht gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/7/12 21:26

    λεει ο ελληνας σε γερμανο....εχεις ipad??.ναι.εχεις ipode?? ναι.εχεις iphone?? ναι....εεεε παρε και ενα igamisoy να χορτασεις....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/7/12 01:46

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟ ΜΠΕΛΛΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Μ@@@@@@ ΤΟ ΜΕΡΚΕΛΑΚΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΣΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΜΠΟΡΟΣ Η ΔΕΗΤΖΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ.ΤΥΠΙΚΑ ΔΗΛ ΜΟΝΟ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.