Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ο Εδουάρδο Γαλεάνο είναι ο δημιουργός του έργου: «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής», το οποίο θεωρείται το ευαγγέλιο των καταπιεσμένων λατινοαμερικανών. Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυγερόπουλο και στην ερώτηση: «Στην Αργεντινή έγινε ένα οικονομικό πείραμα από το Δ.Ν.Τ. και την παγκόσμια οικονομική εξουσία, το οποίο απέτυχε. Τί πιστεύετε για τις οικονομικές κρίσεις που ζει η Λατινική Αμερική και όλος ο κόσμος;» είχε απαντήσει: «Υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, που όταν εγώ ήμουν μικρός το έλεγαν καπιταλισμό, ενώ τώρα το αποκαλούν οικονομία της Αγοράς. Έχει επίσης κι άλλα καλλιτεχνικά ονόματα. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κοινωνικοποιεί τις απώλειες και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη. Έτσι λοιπόν αυτό το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας κάθε λίγο καιρό, κάθε λίγα χρόνια, επιβάλλει νέες λιτότητες, σφίγγοντας τις βίδες για να αποτελειώσει με όλα όσα αντιτίθενται στο βασικό νόμο του συστήματος: Ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών».

Το ίδιο ακριβώς ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Οι τράπεζες την εποχή των «παχιών αγελάδων» – που τώρα οι ίδιες και τα παπαγαλάκια τους καταγγέλλουν ως εποχή της «ψεύτικης ευμάρειας»- έβγαλαν ένα σκασμό κέρδη δανείζοντας με 19% και 25% χρήματα που οι ίδιες είχαν αποκτήσει πληρώνοντας τόκο 1%.

Εκείνη η εποχή είχε μεγάλη διάρκεια και φυσικά τα κέρδη των τραπεζών ήταν τεράστια. Τα κέρδη εκείνα όμως ήταν ιδιωτικά. Πρωτίστως των τραπεζιτών και δευτερευόντων των μετόχων. Σήμερα, με τη βοήθεια των τραπεζών η αγορά λύγισε, οι μικρομεσαίοι αυτοκτονούν, οι άνεργοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και ως εκ τούτου, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να πλουτίζουν τις τράπεζες πληρώνοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια.

Οι τράπεζες δεν έχουν ζημιά. Μείωση κερδών έχουν. Κι αυτή τη μείωση, τη βαφτίζουν ζημιά. Έρχονται, λοιπόν, οι κυβερνήσεις τους και λένε ότι αυτές οι «ζημιές» πρέπει να κοινωνικοποιηθούν. Να πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι για να μη μειωθούν τα κέρδη των τραπεζών. Κι αυτό το καταφέρνουν δίχως να δοθεί κανένα αντάλλαγμα στους σωτήρες των τραπεζών, δηλαδή στους πολίτες.

Στην Ελλάδα έχει συμβεί μια τεράστια απάτη και επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι αν είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, σήμερα οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις εκείνης της χώρας ακόμη θα έτρεχαν να σωθούν. Εδώ όμως είμαστε ανεκτικοί στους απατεώνες.

Προσέξτε τί έχει συμβεί. Η Ιρλανδία χαρακτήρισε την οικονομική της κρίση τραπεζική και ως τέτοια τη διαχειρίστηκε. Η Ισπανία έκανε ακριβώς το ίδιο. Το ίδιο έπραξε και η Ιταλία, με αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής να ζητούν αυτόνομη διάσωση των τραπεζών τους μέσω τραπεζικών μηχανισμών των Βρυξελλών, ενώ μέχρι και ο Ρομπάι δήλωσε ότι θα πρέπει τα προβλήματα των τραπεζών να αποσυνδεθούν από το δημόσιο χρέος!

Αυτά συμβαίνουν με τις σοβαρές χώρες. Στην Ελλάδα, αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και στη συνέχεια συνεπικουρούμενοι από τον Αντώνη Σαμαρά, είχαν τη φαεινή ιδέα να μην παρουσιάσουν την οικονομική κρίση ως είχε, δηλαδή ως τραπεζική, αλλά ως «δημοσιονομική». Εν ολίγοις, δε χρέωσαν το πρόβλημα στις τράπεζες, αλλά σε όλους εμάς και συνολικά στην ελληνική οικονομία. Τώρα, πώς γίνεται η Ισπανία με χειρότερα δημοσιονομικά από της Ελλάδας και με ανεργία πολύ υψηλότερη της ελληνικής να χαρακτηρίζει την κρίση της τραπεζική, μόνο ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς το ξέρουν.

Η αλητεία που ακολούθησε είναι γνωστή. Η Ελλάδα έμπλεξε με τα Μνημόνια και την εξαθλίωση ώστε να διασωθούν οι τράπεζές της. Οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψήφιζαν τα μέτρα που μας έθαβαν εκβιάζοντας το λαό ότι αν δε ληφθούν αυτά τα μέτρα δε θα έρθουν οι δόσεις των δανείων κι έτσι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ποσό των δανείων που μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις είναι 0 (ολογράφως: μηδέν). Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονταν από τα κρατικά έσοδα. Τα μισά χρήματα των δανείων επεστράφησαν στους δανειστές ως τόκοι και τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν οι τράπεζες.

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η ελληνική κρίση στην αρχή ήταν δημοσιονομική και στη συνέχεια μετετράπη και σε τραπεζική. Κι όμως αυτό δεν ισχύει! Η κρίση εξ αρχής ήταν τραπεζική και δε χρειάζονται πολλές αποδείξεις, αρκεί μία. Η εξής: Η κυβέρνηση Καραμανλή και ενώ η κρίση δεν ήταν ορατή στην Ελλάδα έσπευσε να δωρίσει στις τράπεζες τα πρώτα 28 δισ. ευρώ.

Κι όμως, την ίδια εποχή, ο κ. Καραμανλής τόνιζε πως η οικονομία της Ελλάδας ήταν θωρακισμένη απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Τι συνέβη, λοιπόν και άρχισε από τόσο νωρίς η ενίσχυση των τραπεζών; Γιατί ενισχύθηκαν τότε οι τράπεζες αν δεν είχαν εκείνες το πρόβλημα, αλλά το Δημόσιο;

Το ερώτημα που γεννιέται είναι: «Δηλαδή η Ελλάδα δεν είχε δημοσιονομικό πρόβλημα;». Φυσικά και είχε, όμως όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες θα μπορούσε να συνεχίσει να αντλεί χρήμα από τις αγορές, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποφάσιζε να γυρίσει όλον τον κόσμο και να ουρλιάζει σαν πουτάνα που δεν την πλήρωσε ο πελάτης, ότι η Ελλάδα καταρρέει κι ότι θα είναι ηλίθιος όποιος τη δανείσει. Εκεί ξεκίνησε ο πνιγμός στο βυθό του ελληνικού χρέους. Αυτό σήμερα το παραδέχονται όλοι κι ας μη γελιόμαστε.

Σήμερα και μετά το «κούρεμα» οι τράπεζες σκούζουν ότι έχουν ανάγκη κι άλλα δισεκατομμύρια, πέρα από όσα τους έχουν δωρίσει μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμα. Απαιτούν αυτά τα χρήματα, με το επιχείρημα ότι έχασαν από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Όταν όμως οι τράπεζες έπαιζαν ρόλο μεσολαβητή για την αγορά ελληνικών ομολόγων από τους ιδιώτες, εξασφάλιζαν ικανοποιητικές προμήθειες. Πού πήγαν εκείνα τα κέρδη; Κέρδισαν πουλώντας ελληνικά ομόλογα οι τράπεζες, έχασαν από αυτά που αγόρασαν οι ίδιες. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Στην Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούν τη σιγουριά του Δημοσίου και ζητούν την κατάργησή του, έχουν απωλέσει κάθε ίχνος της έννοιας «ρίσκο» που χαρακτηρίζει την ελεύθερη αγορά και τον ιδιωτικό τομέα. Οι τραπεζίτες είναι αυτοί που απολαμβάνουν περισσότερο από όλους τη σιγουριά του Δημοσίου και μάλιστα δίχως να παράγουν ή να παραχωρούν τίποτα. Τα πάντα πωλούνται με ιδιαίτερα μεγάλο κέρδος.

Τελικά, οι τράπεζες όχι μόνο φόρτωσαν την κρίση τους στις δικές μας πλάτες, όχι μόνο οι κυβερνήσεις εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, αλλά φρόντισαν να καταστρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να καταργήσουν κάθε υποψία κοινωνικού κράτους. Η κρίση στην Ελλάδα ήταν τραπεζική και τραπεζική παραμένει. Εμείς, οι πολίτες, χάσαμε. Αδιαμαρτύρητα.

Το ελληνικό κράτος είχε κάθε δικαίωμα με τόσα δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσε στις τράπεζες, να τις κρατικοποιήσει. Όμως οι κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους, θυμήθηκαν ξαφνικά την ελεύθερη αγορά και ότι «στον καπιταλισμό το Κράτος δε μπορεί να είναι τραπεζίτης. Απαγορεύεται να παρεμβαίνει». Όχι μόνο, λοιπόν, δεν τις κρατικοποίησε, αλλά ούτε καν επέβαλε την εποπτεία του στη λειτουργία τους.

Στη σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε η δημιουργία μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει πλήρη εποπτεία για όλες τις τράπεζες. Αυτό δηλαδή που δεν έκανε το ελληνικό Κράτος επειδή «δεν το επέτρεπε ο καπιταλισμός», το κάνει η καπιταλιστική ΕΚΤ.

Αξίζει να διαβάσουμε τί ακριβώς συμφωνήθηκε στη σύνοδο Κορυφής: «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα μπορούν να απευθύνονται για ανακεφαλαιοποίηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Με τη λύση αυτή διασφαλίζεται ότι δεν θα επιβαρύνονται άμεσα τα κράτη-μέλη και οι φορολογούμενοι πολίτες με πρόσθετο βάρος, αφού η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα επηρεάζει το δημόσιο χρέος, όπως γίνεται σήμερα. Να σημειωθεί ότι πριν από τη διάσωση τραπεζών μιας χώρας θα προηγείται ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και υπογραφή Μνημονίου, το οποίο ωστόσο θα περιορίζεται μόνο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα».

Αυτά, για τους άλλους. Σ’ εμάς, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα κοστίσει περίπου 50 δισ. ευρώ. Είμαστε μαλάκες; Ναι, απόλυτα. Δε σηκώνει συζήτηση το θέμα.
πηγη


10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/7/12 14:53

    Ο Πιου πιου της γλανιτσιας, ο πατριωτης με τα κεφαλαια ντε, αυτος που τωρα ειναι μονο ¨μυαλοκαμενος¨ (παει περιπατο ο συριζα) καταντησε το μπλογκ γραφειο κηδειων, δυστυχως. Χαρειτε τον εσεις που δεν του την πεσατε αρκετα, οπως του αξιζει....

    Ξεκινησα για χαβαλε και καλαμπουρι και αυτο αναβαϊσε. Γευτειτε φιλοσοφια πιου πιου. Καλη ανταμωση το χινωπορο.....

    Γεια σου ρε πιου πιου, αετε περηφανε και πρωην αριστερε πασοκο με μαυρη ιδεολογια, θα μου λειψεις....

    (μη με στειλεις στα τσακιδια θα παθω τιποτα ο ανθρωπος....)

    (ας αποσυρθω μπας και ηρεμησει και δεν γραφει τις μ@@@@@ιες του και ξεβρωμισει λιγουλακι το μπλογκ (από μενα και απο κεινον, ειδατε δε βγαζω την ουρα μου απεξω)

    Τωρα Νις, ειτε με τις ανακοινωσεις των αυτοκτονιων (ολες ανεξαιρετως) είτε με την αναβροχια και τη ρημαϊλα που θα πεσει αμα λειψει το μυαλοκαμενο και κανα 2-3 (μεσα και εγω) ισως επανελθουν οι συνετοι και ηρεμοι πατριωτες, ειτε θα καταντησει πραγματικο ¨νεκροταφειο¨ (χωρις σχολια δηλαδη κλπ).

    Περιμενω αρκετοι να βγαλουν τη ¨χολη τους¨ ....χαχαχαχα , εμπρος περιμενω, τα σχολια θα τα διαβαζω....

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (και σε σενα ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ και ας μη με πιστευεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/12 20:05

    ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΟΥ-ΠΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/12 20:29

    ρε...μπας και... ανηκομεν εις την δυτικην ελλαδαν!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/7/12 09:02

    Η απόφαση ενός ειρηνοδικείου να κηρύξει αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών του μνημονίου και την αναδρομική ισχύ της ακύρωσής τους, μοιάζει με σκηνή φθηνής αγγλικής κωμωδίας.

    Όχι, πως και σε εμένα δεν θα άρεσε να λάβω -και εντός του θέρους μάλιστα πριν τις διακοπές- όλες τις περικοπές που έχει υποστεί ο μισθός μου τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά καλό είναι να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες ή να δημαγωγούμε με τον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που όχι μόνο δεν σχεδιάζουν διακοπές, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό...

    Κατά το, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος... για όποιον έχει σώας τα φρένας ακόμη, το στοίχημα των επόμενων μηνών είναι αν το δημόσιο θα καταφέρει να πληρώνει μισθούς μικρότερους και από τους σημερινούς, σε πολύ λιγότερους δικαιούχους από τους σημερινούς...

    Αν αυτό είναι το στοίχημα των επόμενων μηνών, το στοίχημα των επόμενων χρόνων θα είναι αν θα πληρωνόμαστε σε ευρώ ή σε δραχμή με ποσά των οποίων η αξία θα ανταγωνίζεται τους αντίστοιχους μισθούς της Βουλγαρίας...

    Δεν φταίει τόσο η άγνοια στοιχειωδών γνώσεων πολιτικής οικονομίας, όσο η νοοτροπία της γενιάς που κυβερνάει σήμερα τη χώρα, στην πολιτική, τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, τις επιχειρήσεις κλπ.

    Είναι η γενιά που μεγάλωσε στην περίοδο της ευημερίας με δανεικά και έχει εθιστεί στην πεποίθηση πως τα λεφτά τα φέρνει ο «πελαργός» κάθε τέλος του μήνα, αρκεί να υψώσουμε τις γροθιές στον ουρανό, να κλείσουμε εθνικές οδούς, να κατεβάσουμε διακόπτες... να εκβιάσουμε γενικώς. Αν πετύχουμε και κάποια δικαστική απόφαση τόσο το καλύτερο. Όσο μας δάνειζαν και μας επιδοτούσαν αυτά περνούσαν...

    Είναι χαρακτηριστική η σημειολογία του πολιτικού λόγου, του πραγματικού νικητή των τελευταίων εκλογών: Να πατήσουμε πόδι στην Ευρώπη, να την εκβιάσουμε με μια καταστροφή, να ασκήσουμε βέτο... Όλα αυτά που έκανε ο πραγματικός Ανδρέας σε μια εποχή που υπήρχαν περιθώρια για δάνεια και επιδοτήσεις και καταστροφή...

    Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια χαμένη γενιά. Επί της ουσίας η επερχόμενη συντριβή το λιγότερο που θα της αφήσει είναι η κατάθλιψη και το περισσότερο, η αύξηση των αυτοκτονιών που συνοδεύουν το φαινόμενο.

    Οι άνθρωποι πέφτουν σε κατάθλιψη όταν ερμηνεύουν λάθος την πραγματικότητα και αυτή τους διαψεύδει συνέχεια... Η προηγούμενη εμπειρία της Αργεντινής διδάσκει πως οι ψυχολόγοι ήταν από τους κλάδους που βγήκαν κερδισμένοι από την κρίση της χρεοκοπίας.

    Μιλάμε λοιπόν για μια τουλάχιστον χαμένη γενιά...

    Με τον όρο γενιά ορίζεται το χρονικό διάστημα από τότε που θα γεννηθεί κάποιος μέχρι να αποκτήσει τον πρώτο του απόγονο. Μιλάμε σε γενικές γραμμές για ένα χρονικό διάστημα από 25 έως 35 χρόνια, άρα κατά μέσο όρο 30 χρόνων. Στην περίπτωσή μας μιλάμε για 1,5 γενιά περίπου, με όριο τα 50 έτη της ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γουντυ ο τρυποκαρυδος3/7/12 10:28

    πουθενα δε με βρισκει συμφωνο το παραπανω αρθρο-σχολιο.η εργατικη ταξη ειχε μεχρι τωρα διεκδικησει ενα μερος της υπεραξιας που καρπωνοταν το κεφαλαιο για να περναει υποφερτα και το επενδυτικο κεφαλαιο ειχε κανει παραχωρησεις.ετσι ο καπιταλισμος βρηκε διεξοδο το χρηματοπιστωτικο κεφαλαιο για να στερησει και τον υποφερτο τροπο διαβιωσης των εργαζομενων και μεσω των τραπεζων και με τη βοηθεια των πολιτικων ξαναγυρισε το λαο στο μεσαιωνα.ας χαιρονται αυτοι που συνεργαστηκαν γι αυτο το μεγαλο αυτο κατορθωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/7/12 13:50

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012
    Δικαστική απόφαση: Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στο Δημόσιο...

    Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
    Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
    Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.
    Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.
    Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα

    F - Κοινοποιήστε το στο Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 7:03:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/7/12 14:00

    10.28 ΣΩΣΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/7/12 14:39

    Για να μπορέσεις να τα βάλεις με τους διεθνείς τοκογλύφους πρέπει να είσαι ενωμένος μια γροθιά, να μπορείς να σταθείς μόνος σου κλπ κλπ

    Εδώ συναγωνιζόμαστε ποιος θα κλέψει ποιον.....ποιος θα πληρώσει, γιατί εκείνοι που κερδίζουν φοροδιαφεύγουν και εκείνοι που δεν μπορούν (μισθωτοί συνταξιούχοι) τους έχουν αλλάξει τον αδόξαστο.

    Άκουγα έναν εκπρόσωπο των εστιατορίων που έλεγε ότι και να γίνει ο ΦΠΑ 13% από 23% μην περιμένετε να μειωθούν οι τιμές, γιατί όταν έγινε 23% απορρόφησαν το ποσοστό. Και ρωτάω ο αφελής. Αφού δεν θα πέσουν οι τιμές, ποιος θα σου πληρώσει ρε μάγκα την γκρικ σαλατ 7 ευρώ??? Ο κλαδεμένος ίσαμε 50% μισθωτός και συνταξιούχος, ο άνεργος ή ο λαθρομετανάστης????

    Δηλαδή το ζούδιον αυτό θέλει τιμές πριν ΔΝΤ και φόρο (που δεν πλήρωνε άλλωστε) πριν ΔΝΤ. Καλά δεν έχουν καταλάβει ότι πέσαμε ούλοι μέσα στη λούμπα και δεν έχει γυρισμό.

    Πάτησαν πάνω στην φοροκλοπή,στη φοροδιαφυγή, στην εισφοροαποφυγή τα διεθνή λαμόγια και τώρα θα σου πάρουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί (ο Μυταράκης και ο χατζηδάκης είναι οι κατάλληλοι, αφού εκπαιδεύτηκαν τέλεια από τους μονεταριστές νεοφιλελεύθερους του ένδοξου ΠΑΣΟΚ).

    Η διαφορά είναι ότι εμένα μου φταίει πιο πολύ ο δικός μου κλέφτης (πατριώτης έλλην γαρ) παρά οι διεθνείς γκαγκστερς.

    Ανήκουστο ήταν ο σπιούνος, ο δοσίλογος της κατοχής, ο μελλανοχίτωνας του Μουσολίνι, ο κουκουλοφόρος, ο μαυραγορίτης κλπ κλπ όλα τα αποβράσματα (έλληνες ήσαν) παρά οι δυνάμεις της μαύρης κατοχής που ήταν κάτι το αναμενόμενο σαν κατοχικές δυνάμεις, δεν ήταν αναμενόμενο ο μαυραγορίτης (το καρτελ έστω και μικρό της εποχής εκείνης).

    Αν πριν δύο χρόνια σκεφτόμαστε όλοι ελληνικά, κοινωνικά, συμφεροντολογικά και πλήρωνε ο καθένας την αναλογία του με δίκαιο τρόπο, δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε και .....έχει και συνέχεια...

    Αν ο καθένας μας έκανε υπόθεσή του τη σωστή λειτουργία αυτού του κράτους, τότε όλοι μας θα αλλάζαμε και θα προσγειωνόμαστε.

    Το παράδειγμα των φαρμακοβιομηχανιών, γιατρών κα φαρμακοποιών που φτάσανε τη φαρμακευτική δαπάνη στα ουράνια, που ξετίναξαν τα ταμεία μας και ο εκβιασμός της μη χορήγησης φαρμάκων, αντί να μας βγάλει από τα ρούχα μας και να επαναστατήσουμε γιατί παίζανε με ζωές ασθενών, κάναμε ουρές έξω από τα φαρμακεία και παρακαλούσαμε να μας δώσουν αυτά που έχουμε προ πολλού πληρώσει, που ρημάξανε τα αποθεματικά μας με την υπερσυνταγογράφηση και την πολυφαρμακία και με ότι δεν μπορείς να φανταστεί κανείς.

    Φυσικά τα ταμεία μας τα ρήμαξαν διαχρονικά τα άτοκα αποθεματικά μας, το χρηματιστήριο, τα δομημένα και τα κουρεμένα ομόλογα. Αλλά στο πάρτυ αυτό το παραπάνω κύκλωμα της πολυφαρμακίας είχε καθοριστικό ρόλο.

    Πέντε φορές απάνω πληρώναμε φάρμακα. Πέντε φορές και το αποτέλεσμα το ξέρετε όλοι σας. Τώρα εγώ περιμένετε να γκλαφουνάω κατά των ξένων. Όχι τα δικά μου λαμόγια πρώτα στο γουδί και με τους ξένους τα βρίσκεις εύκολα....

    Και κάτι άλλο.

    Αφού όλοι οι μισθωτοί πήραν μέρος στον πόλεμο (με τις μειώσεις μισθών με απολύσεις κλπ) γιατί τα ειδικά μισθολόγια στην απόξω????? 12% έχουν πει ότι θα κόψουν. Μήπως επειδή είναι στρατιωτικοί, δικαστικοί και πανεπιστημιακοί?????

    Σα δε ντρεπόμαστε ρε, σα δεν κοκκινίζουμε.....

    Η κυβέρνηση που υπάρχει (αν υπάρχει, όρα λυκουρεντζο υπουργό υγείας κλπ) προσανατολίζεται στις ραγδαίες αποκρατικοποιήσεις.....Τι σας έλεγα παραπάνω????/ για ένα κομμάτι ψωμί θα δοθεί ο πλούτος της χώρας και όλα αυτά γιατί χιλιάδες κλεφτρόνια διαχρονικά δεν πλήρωσαν την αναλογία τους, φυσικά εν γνώσει των αρχιλαμογιών (πολιτικών και κεφαλαιούχων πάσης φύσεως) που έφαγαν τα μπουκούνια, όπως έγραφε κάποτε ένας ¨πατριωτίσκος¨μας......και δίκιο είχε. Φυσικά η ηλιθιότητα δεν πολεμιέται και δεν φορολογείται, γιατί αυτές οι απόψεις χαρακτηρίζονται ανθελληνικές και ότι τα βάζω με ....έλληνες....Τι να κάνουμε υπάρχουν και τέτοιοι και τους αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/7/12 16:16

    ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΒΓΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΟΠΑΔΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ .ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/7/12 19:25

    Τον διαβασα και μαλλον τα ελεγε και πριν καιρο και τον αχουγιαξαμε!!!!!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.