Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν για την Ελλάδα το 2004

Το Σάββατο αρχίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Λονδίνο και η Αγγλία μετράει ήδη τις πληγές της από την διοργάνωσή τους.
Οκτώ χρόνια πριν η Ολυμπιάδα της Αθήνας βούλιαξε την Ελλάδα σε ένα οικονομικό χάος που το πληρώνουμε σήμερα, καθώς οι κλεψιές, οι υπερβάσεις, οι περιττές πολυτέλειες και οι χωρίς όρια προσφορές σε ξένους και ντόπιους, ανέβασαν το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στα 15 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική τους πρόβλεψη δεν ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ.
Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το newsbomb.gr με ντοκουμέντα και αδιάψευστα στοιχεία θα αποκαλύψει από σήμερα και τις επόμενες ημέρες με αλλεπάλληλες αναρτήσεις, την ληστεία των Ολυμπιακών
Αγώνων της Αθήνας του 2004, τους δράστες της, και τις βαριές ευθύνες των διοργανωτών τους.
Η δημοσιογραφική έρευνα θα παρουσιάσει τον κατάλογο των Ολυμπιακών έργων που έγιναν και το μεγάλο πλιάτσικο σε αυτά, αποκαλύπτοντας την πρώτη τιμή που είχε υπολογιστεί για κάθε έργο και το τελικό του κόστος που συχνά ήταν δεκαπλάσιο από τον αρχικό υπολογισμό.
Οι Ολυμπιακοί του 2004 ήταν το γεγονός που άνοιξε τις πύλες της κόλασης για την ελληνική οικονομία με μια καταλήστευση του εθνικού χρήματος που ξεκίνησε από την ημέρα ανάληψης των αγώνων των Σεπτέμβρη του 1997, συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της οργάνωσης και υλοποίησης της Ολυμπιάδας και ξεπέρασε κάθε όριο την περίοδο 2000-2004.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ παραδέχτηκε ότι ένα μέρος του υπέρογκου χρέους της Ελλάδας οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αρκεί κανείς να δει το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας και θα καταλάβει ότι ένα ποσοστό 2% ή 3% οφείλεται στο κόστος της Ολυμπιάδας του 2004».
Παράλληλα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Παναγιώτης Γεννηματάς χαρακτήρισε επίσημα τους Ολυμπιακούς του 2004 ως την μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε στην σύγχρονη οικονομική ιστορία της Ελλάδας, μια καταστροφή που δεν απασχόλησε όμως ποτέ την Βουλή λόγω της αλληλοκάλυψης των κομμάτων.
Πριν προχωρήσουμε στην αποκάλυψη προσώπων και υπευθύνων μια πρώτη παρουσίαση έργων που το κόστος τους ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερο από την αρχική τους εκτίμηση:
- Ολυμπιακό Στάδιο: Από 310 εκατ. ευρώ στο φάκελο διεκδίκησης, κόστισε 399 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης: Από 12,3 εκατ. ευρώ, κόστισε 47,5 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο: Από 2,5 εκατ. ευρώ κόστισε 8 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου: Από 3,5 εκατ. ευρώ, έφτασε τα 22,5 εκατ. ευρώ
Στις επόμενες ημέρες το newsbomb.gr θα αποκαλύψει το μεγάλο πλιάτσικο που έγινε με το Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνηςστο Φάληρο, με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας και με το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης.
Η Ολυμπιάδα όχι μόνο δεν έφερε κέρδη στην χώρα μας, αλλά η υπέρβαση στο κόστος της, που υπολογίζεται τουλάχιστον στα 12 με 13 δις, δημιούργησε μια «Ολυμπιακή Τρύπα» για την εθνική οικονομία, για την οποία θα πληρώνουμε διάφορα χαράτσια τουλάχιστον μέχρι το 2020.
newsbomb.gr

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/7/12 15:39

    Αναρχικός, κυνικός, πανθεϊστής.

    Μ' αρέσει η καλή παρέα, το καλό φαΐ και το καλό κρασί.

    Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που δεν γελούν, που δεν λένε καλημέρα το πρωί, που βρίζουν, που δεν γλεντούν, δεν τραγουδούν και δεν χορεύουν.

    Βαριέμαι όσους ζουν χωρίς να δημιουργούν και να προβληματίζονται.

    Αποφεύγω όσους θέλουν να μου επιβάλλουν κανόνες για τους οποίους δεν ρωτήθηκα και γίνομαι θηρίο μ' αυτούς που θέλουν να με μάθουν πατριωτισμό αντί για ουμανισμό, ηθική αντί για λογική.

    Ζω ευχαριστημένος και αγωνίζομαι για το αύριο γιατί το χθες και το τώρα δεν μπορώ να το διορθώσω.

    Προσπαθώ για να γίνει ο κόσμος μας ένα παγκόσμιο χωριό με συνείδηση της ζωής και του θανάτου. Σπέρμα του σύμπαντος και όχι καρκίνωμα.

    Αγαπάω τους δύστυχους εκείνους που νομίζουν ότι κάτι είναι, ότι κάτι λένε μόνο και μόνο γιατί αισθάνονται παρείσακτοι στην κοινωνία, αλλά για μένα κανείς δεν είναι παρείσακτος.

    Πιστεύω στη χρησιμότητα των βλακών, γιατί καταλαβαίνει ο καθένας καλύτερα το ορθό και το σωστό.

    Θέλω να εκδηλώνεται η κακία και η αιμοβορία των ανθρώπων, για να την αισθάνονται οι άλλοι και να την συχαίνονται.

    Θέλω να κάνει ζέστη το καλοκαίρι και να μη γκρινιάζω, να βρέχει και να χιονίζει το χειμώνα και να μη λέω ¨χάλασε ο καιρός¨, θέλω η γη να ανασαίνει για να ανασαίνουμε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/12 15:45

    οτι και να θες κατι δεν παει καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/7/12 15:47

    ΜΟΥΡΛΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ.ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ
    ΑΛΕΠΟΥ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΑΣΒΟΣ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΑΣ.ΚΑΝΑ ΧΑΠΙ ΡΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/12 16:05

    Θέλω να παρακαλέσω τους πατριώτες που απαντούσαν στις βρισιές του πατριώτη μας να μην παρασυρθούν, γιατί ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα.......Δε βγαίνει άκρη με τις βρισιές και επιδινώνονται καταστάσεις.....Θερμή παράκληση και είναι σοβαρό αυτό που σας γράφω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/12 18:11

    ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/12 18:40

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/7/12 18:49

    Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
    Ο Πολύδωρας ζητεί εξηγήσεις για τη μεγάλη αρπαχτή (120.000.000 ευρώ) για τους αποκωδικοποιητές... Στην Ιταλία, ο τότε πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι έδωσε στον αδελφό του τη δουλειά με τους αποκωδικοποιητές….
    Aπό το "press-gr"
    ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    Θέμα: Αγορά αποκωδικοποιητών για ψηφιακό σήμα τηλεοπτικών σταθμών και κατάργηση του αναλογικού κέντρου εκπομπής τηλεοπτικών προγραμμάτων από τον Υμηττό.
    Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», διαβάσαμε την είδηση σχετικά με το συνολικό κόστος των αποκωδικοποιητών, που παρέχουν το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο επιβαρύνει τους ήδη δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες.
    Ο τίτλος του δημοσιεύματος «Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές» παραπέμπει στη...
    σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων.
    Και αυτό, καθώς ο κάθε πολίτης έχει ήδη ή πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον από 30 έως 50 ευρώ, προκειμένου να παρακολουθήσει τα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ μέχρι πρότινος, του παρείχετο αυτό το δικαίωμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
    Επειδή η αγορά αποκωδικοποιητή αποτελεί «μονόδρομο», καθώς πέραν των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, σύντομα όπως πληροφορούμαι θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά και τα κρατικά κανάλια, γεγονός που εγείρει άλλα σχετικά σοβαρά ζητήματα.
    Επειδή σχεδόν εκβιαστικά και χωρίς να δοθεί εναλλακτική λύση στους πολίτες, οι περισσότεροι των οποίων λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή, αποκλείονται αναιτίως και αδικαιολογήτως από το μέχρι πρότινος δωρεάν αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.
    Επειδή γίνεται λόγος για εκατοντάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένους» από τη νέα ψηφιακή τηλεόραση πολίτες.
    Επειδή έχουν ήδη πωληθεί ή πρόκειται να πωληθούν εκατομμύρια αποκωδικοποιητές, υπό συνθήκες στρέβλωσης της αγοράς με μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές τάσεις και δεσπόζουσες θέσεις των προμηθευτών και εισαγωγέων, ενώ οι καταναλωτές μένουν απροστάτευτοι και εξαναγκαζόμενοι σε δαπάνη που δεν μπορούν να αποφύγουν.
    Ερωτάται ο Υπουργός Ανάπτυξης:
    1) Τι οφέλη έχει το Ελληνικό Δημόσιο από αυτή τη δαπάνη; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί;
    2) Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ποιοι τα καρπώθηκαν;
    3) Ελέγχθηκε τυχόν αισχροκέρδεια στην πώληση αποκωδικοποιητών, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι πολίτες σχεδόν σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσαν να τους προμηθευτούν;
    4) Ισχύει αυτό που λέγεται ότι ποσοστό των χρημάτων αγοράς των αποκωδικοποιητών θα δοθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς;
    5) Ήταν απαραίτητη η πλήρης διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό; Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα ούτε λήψης αναλογικού σήματος από την Πάρνηθα ούτε αγοράς αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια μέριμνα ή είναι «αποκλεισμένοι» από την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Και,
    6) Τί λέει για το συμβάν συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς και η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Συνήγορος και Γραμματεία); Επελήφθησαν του θέματος; Πρόκειται να ασχοληθούν (είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους ή στις προτεραιότητές τους) με το φαινόμενο της «προκλήσεως» αναγκαστικής καταναλωτικής ζήτησης ευρύτερα;
    Αθήνα 23 Ιουλίου 2012
    Ο Ερωτών Βουλευτής
    Βύρων Γ. Πολύδωρας
    ΝΔ – Β’ Αθηνών
    Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
    Αναρτήθηκε από sibilla στις Τρίτη, Ιούλιος 24, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/7/12 20:29

    Ελειφθη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/7/12 21:03

    Η Ιρλανδία συνέλαβε τραπεζίτη για το λόγο που θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί αρκετοί Έλληνες τραπεζίτες!
    24.7.12 Λόγιος Ἑρμῆς 0 Σχόλια [Επαναφορά μέγεθος γραμματοσειράς] [Άυξηση γραμματοσειράς] [Μείωση γραμματοσειράς]

    Να καταδικαστεί άμεσα η Ιρλανδία που ξεκίνησε συλλήψεις τραπεζιτών επειδή τις χρεοκόπησαν και έφεραν τη χώρα στο μνημόνιο!

    Θα πρέπει να παρέμβουν η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Ελλάδας, οι “πεντακαθαρίδηδες” τραπεζίτες, η Μέρκελ, η Barclays με τη χειραγώγηση του libor,και όλα τα καλά παιδιά του συστήματος…

    Συνέλαβαν το πρώην πρόεδρο της Anglo Irish Bank, της τράπεζας που κατέρρευσε και οδήγησε τη χώρα στη μνημόνιο. Εμείς φυσικά, τους έχουμε όλους στο απυρόβλητο!

    Χθες, οι ιρλανδικές αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο πρώην ανώτερα στελέχη – William McAteer και Pat Whelan – σύμφωνα με τις οποίες επέτρεψαν να δοθούν κεφάλαια σε πρόσωπα που κατονομάζονται για την αγορά μετοχών της τράπεζας τη στιγμή που η τελευταία όδευε προς κατάρρευση τον Ιούλιο του 2008.

    Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Μήπως για το ίδιο θέμα θα έπρεπε να είχαν περάσει μια βόλτα από δικαστικό έλεγχο και όλες οι ελληνικές τράπεζες που λαμβάνουν δις ευρώ δάνεια από την τρόικα, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει καν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης;

    Είναι δυνατό να κρατούν κλειδωμένη σε συρτάρια την έκθεση της Blackrock, που δείχνει τα θαλλασοδάνεια και τις ατασθαλίες των τραπεζιτών;

    Ο πρώην πρόεδρος της Anglo Irish Bank, Sean FitzPatrick, είχε συλληφθεί για να αφεθεί ελεύθερος δύο χρόνια πριν κατά τη διάρκεια των ερευνών στην πλέον κρατική τράπεζα η διάσωση της οποίας στοίχισε στους Ιρλανδούς φορολογούμενους σχεδόν 30 δισ. ευρώ.
    olympia

    Κατηγορία: Αποκαλύψεις,Οικονομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.