Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

End Game για την Ευρωζώνη

  ΑΥΤΟΙ  ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ
Η νίκη Σαμαρά δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να σπρώξει αυτό το έρμο το τενεκεδάκι ακόμα παραπέρα. Είναι απορίας άξιο που ακόμα δεν έχει τρυπήσει, και που παρά τις τόσες κλωτσιές που έφαγε αυτά τα δυο τελευταία χρόνια, ακόμα αντέχει. Πολύ πιθανόν, οι στεναγμοί ανακούφισης που ακούστηκαν από τα πολιτικά γραφεία της Ευρώπης να ήταν για αυτό και μόνο: για το τενεκεδάκι δηλαδή που για ακόμα μια φορά κατρακύλησε. Σαν θαύμα! Παρά τον τόσο σαματά που έκαναν τα πολιτικά κύμβαλα ανά τας Ευρώπας ώστε να βγει ο Σαμαράς, μετά το χθεσινό
αποτέλεσμα, οι αγορές δεν μάσησαν. 
Ούτε που ίδρωσε καθόλου το αυτί τους για τις 129 έδρες που έβγαλε. Θαρρείς κι η ανακατωσούρα των ημερών γινόταν για άλλους, κι όχι γιαυτές. Το ίδιο αφασικές, υποψιάζομαι ότι θα ήταν, ακόμα κι αν έβγαζε 200, ακόμα κι αν έπαιρνε κι ολόκληρη τη βουλή υπό μάλης. Αυτές το χαβά τους. Τα χρηματιστήρια, ανέβηκαν για λίγο το πρωί, λόγω αδράνειας πιο πολύ, παρασυρμένα από το χαζοχαρούμενο κλίμα των Αθηνών και του Βερολίνου, γρήγορα όμως λογικεύτηκαν και συνέχισαν την καθοδική τους πορεία. Το ευρώ ξανάπεσε έναντι του δολαρίου, το ίδιο και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης. Τα επιτόκια των Ισπανικών και Ιταλικών ομολόγων, συμπεριφέρθηκαν ως συνήθως, αγνοώντας επιδεικτικά τις ελληνικές εξελίξεις. Και γιατί όχι;

Το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το πρόσχημα, είναι το εμπόδιο για να σκοντάφτει ο χρόνος, να καθυστερεί, να πλαταίνει και να εξασθενεί η ορμή του. Είναι το δόκανο, είναι το χασομέρι του χρόνου, είναι ο φύλακας άγγελος αυτού του παλιοτενεκέ που πρέπει πάσει θυσία να συνεχίζει να κυλάει, να κυλάει, ώσπου κάποιος από μηχανής θεός ν' αποφασίσει επιτέλους να φανερωθεί.

Το πρόβλημα είναι πλέον το ευρώ, η ίδια η ευρωζώνη. Τρεις μήνες καιρό της δίνουν η Λαγκάρντ και ο Σόρος, επενδύοντας στην πρόβλεψη αυτή όλα τα αποθέματα της αισιοδοξίας τους. Η κηδεία θα μπορούσε να συμβεί και νωρίτερα. Τα σύννεφα που από καιρό μαζεύονται στην περιφέρεια, τώρα κινούνται απειλητικά προς το κέντρο. Δεν είναι μόνο οι υποβαθμίσεις των Ιταλικών-Ισπανικών-Κυπριακών και Πορτογαλικών τραπεζών. Στο χορό έχουν μπει και οι Ολλανδικές και οι Δανικές τράπεζες, και δεν είναι μακριά ο καιρός που στο γύρο θα μπουν και οι Γερμανικές.

Η Ευρωζώνη είναι πραγματικά σε αδιέξοδο. Τα δάχτυλα, στραμμένα προς τη Γερμανία τής ζητούν ν' αναλάβει τις ευθύνες της. Η Γερμανία αρνείται και απορρίπτει, όχι πάντα άδικα, όλες τις λύσεις που πέφτουν στο τραπέζι, και οι οποίες, παρά τις όποιες επί μέρους διαφοροποιήσεις, έχουν στον πυρήνα τους κάποιο τρόπο μοιράσματος τους χρέους, (ουσιαστικά ξελάσπωμα της ΕΖ από τη Γερμανία), είτε με έκδοση ευρωομολόγων, είτε με τη σύσταση κοινού ταμείου εξυπηρέτησης των κρατικών χρεών, είτε με την ένωση των τραπεζών και την εγγύηση των καταθέσεων σε πανευρωπαικό επίπεδο, είτε με το 'να, είτε με τ' άλλο.

Καμια όμως λύση δεν διαφαίνεται, που να μπορεί να ξεγελάσει τις αγορές και να αντιστρέψει την τροχιά προς τη μεριά της πτώσης.

Η επήρεια της νίκης Σαμαρά το πολύ να διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ας πούμε, ίσαμε τη σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ένα μικρό σκουπιδάκι στην αμείλικτη ροή του χρόνου. Κι εκεί δίπλα, είναι η καταβόθρα, και παραμονεύει...

πηγη

32 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/6/12 18:02

    Δύο ακόμη νεκροί στο Ηράκλειο!

    Τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία του πνοή μέσα σε λίγες ώρες, με τα «μαύρα» μαντάτα να ξεκινούν από νωρίς το πρωί, με την αυτοκτονία του 44χρονου Λασιθιώτη.
    Λίγες ώρες μόνο πέρασαν και περίπου στις 13.00 μία 46χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο. Τη γυναίκα βρήκε ο αδερφός της, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.
    Λίγα λεπτά αργότερα, τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 70χρονος στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος έστησε … την ίδια του την κρεμάλα. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/12 18:12

    Βρε ανώνυμε δελτίο αυτοκτονιών θα μας καθιερώσεις? Ο ΓΑΠ ειπε οτι στόχος ήταν κάθε σπίτι και ένας εργαζόμενος
    Ετσι που πάει θα έχουμε κάθε σπίτι και μια αυτοκτονία
    Αστες μην μας μαυρίζεις ρε γαμώτο κάθε μέρα.
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/6/12 19:51

    ΝΟ ΚΟΜΕΤ ΜΠΛΟΓΚΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/12 19:51

    Εσένα μπορεί να σε ακούσει, όταν του το έγραψα εγώ δέχτηκα οχετό ύβρεων....για να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/6/12 20:12

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΕΚΕΙ ....ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΕΡΟΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΤΟΥ 1850

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/6/12 20:13

    ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/6/12 20:23

    Γράφει ο Γιάννης Λούλης
    Μόνο μια ανάσα προσφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια της χώρας να παραμείνει στο Ευρώ. Διότι όλα εκείνα που προσδιορίζουν το πολιτικό-κομματικό τοπίο, έχουν ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό: Είναι εύθραυστα.
    Πρώτον, η νίκη της ΝΔ είναι Πύρρειος. Πέτυχε μια ισχνή διαφορά εξαντλώντας το μοναδικό της «πυρηνικό όπλο»: Τον φόβο. Τούτο σημαίνει ότι η εκλογική της βάση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, καθώς σημαντικό τμήμα την έχει επιλέξει μόνο με το συναίσθημα αυτό, το......... οποίο άλλωστε δύσκολα μπορεί να αξιοποιηθεί εκ νέου.
    Δεύτερον, η ΝΔ θα κριθεί κυβερνητικά, δηλαδή διαχειριστικά, με βάση τα εξής δεδομένα: (α) το κάτω του μετρίου πολιτικό προσωπικό της, (β) τις δυσκολότατες συγκυρίες που καλείται να διαχειριστεί, (γ) τη μη δημοφιλή ηγεσία της που δε γεννά εμπιστοσύνη, ούτε άλλωστε εμπνέει και (δ) την ανύπαρκτη περίοδο χάριτος που θα διαθέτει. Άρα η ρέουσα πραγματικότητα θα κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την όποια εξ υπαρχής αδύναμη κυβερνητική εικόνα.
    Τρίτον, η όποια κυβέρνηση θα προκύψει με άξονα τη ΝΔ, θα έχει απέναντι της μια ανερχόμενη και σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα κινηθεί αμείλικτα. Επιπρόσθετα ο Τσίπρας, όση δυσπιστία και να προκαλεί, είναι ταυτόχρονα ο μόνος πολιτικός που εκφράζει κάτι «διαφορετικό» στο ρυτιδιασμένο πολιτικό τοπίο, αποτελώντας έτσι άμεση απειλή για τη ΝΔ. Αν ο Τσίπρας δεν κάνει το μεγάλο λάθος, θα επωφεληθεί από την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης, ανατρέποντας το σημερινό εύθραυστο κομματικό τοπίο.
    Τέταρτον, είναι προφανές πως οι προκλήσεις που έχει απέναντι της η χώρα, απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όπως συμβαίνει στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία. Αυτή η συναίνεση θα σταθεροποιούσε το πολιτικό και οικονομικό τοπίο. Όμως η προοπτική αυτή αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για την Ελλάδα. Όπως λαΐκιζε ο Σαμαράς αρχικά απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, το ίδιο θα κάνει ο Τσίπρας απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσι η επερχόμενη σύγκρουση θα καταστήσει πιο εύθραυστο το οικονομικό και πολιτικό τοπίο.
    Πέμπτον, αν σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ των δυο «κατεστημένων» και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων, το σχήμα αυτό θα πατά σε de facto εύθραυστα θεμέλια. Άρα, η συνοχή και διάρκεια μιας παρόμοιας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη. Κινδυνεύει να αποδειχτεί μια σύντομη παρένθεση.
    Όλα τα εύθραυστα δεδομένα τα οποία περιγράψαμε, είναι συνέπεια ενός συνολικά παθογενούς κομματικού συστήματος. Αθροιστικά, καθιστούν εύθραυστη την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.
    πηγή: (www.imerisia.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/6/12 23:17

    ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
    αλλαξε ο μανωλιος,τη θεση του καρατζαφερη θα την παρει ο κουβελης, τοσο κοπο τοση ελπιδα για μια από τα ιδια, ενας ανασχηματισμός θα γινει επι της ουσιας και φεραμε τους δήμιους μας πάλι οχι από το παραθυρο απο την κεντρική πορτα χωρις να χουμε να λεμε οτι μας γέλασαν πλεον. ειμαι σιγουρος οτι παλι θα μας κουνανε το δακτυλο ,θα μας αγριομιλάει ο μπενυ ματαχτήδες θα μας αποκαλούν.κωλογεροι που δεν πεθενετε θα ξαναλέι ο πρωτος σε σταυρούς λοβερδος.δεν τολμήσαμε, φοβηθήκαμε,μη παραπονιομαστε είμαστε άξιοι για ο,τι θα πάθουμε. και μη μη μου πείτε οτι θα κατεβενουμε στο Σύνταγμα τ απογεύματα για να μουτζώνουμε και το πρωι να μη τολμάμε ούτε μια απεργία να κάνουμε και να λέμε ασε θα απεργήσουν άλλοι μαλάκες νικηθήκαμε πατριώτη. αυτοστριμωχθηκαμε στη γωνια ,σαν κατσαριδες και ελπιζουμε να μη ειναι πολυ μυτερό το παπουτσι που θα προσπαθήσει να μας λιώσει. γιατι τελικα διαλέξαμε αναμεσα στο δίλημμα Ξεφτιλα ή ξεφτιλα .ισως μερικά ευρώ που ειχαμε στην τραπεζα ζυγισαν περισσοτερο απο το μέλλον της νεας γενειας που θα ζησει κατα τη γνωμη μου στην απόλυτη Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/6/12 01:19

    kai ta la8h toy tsipra metrhsan giati oi megaloastoi prosetairisthkan epipolaioys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/6/12 09:01

    δεν είναι θέμα επιπολαιότητας.θέλουμε να κανουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά.
    αν δεν ανοίξει ρουθούνι τίποτα δεν θα γίνει.ο πόλεμος από το κομπιούτερ δεν τους τρομάζει.τους βολεύει. καποια στιγμή πρέπει να πούμε φτάνει πια και να το ενοούμε , θέλουμε τη ζωή μας πίσω.
    φανταστείτε τον εαυτό σας να ξεκινάει για δουλειά (αν έχει )να μη ξερει τι ωρα θα τον αφήσει το αφεντικό να σχολασει ,τη γυναίκα σας ,την κόρη σας να μη μπορεί να πάρει άδεια ούτε να γενήσει αν δεν σπάσουν πρώτα τα νερά πάνω στην καρέκλα του ταμείου που εργάζεται ίσως. το γιό σας να φοράει πατίνια να προλαβαίνει να κάνει χίλιες δουλειές γι α 200 ευρώ,γιατί το αφεντικό πρέπει να κερδίζει πολλά ή αν είσαι μικρομάγαζοτορας να εργάζεσαι 20 ώρες για να μπορέσεις να επιβιώσεις κλπ..κλπ.
    ναι. νικηθήκαμε πατριώτη. θα ζήσουμε στην απόλυτη ξεφτίλα. όσοι δεν την αντέχουν θα κάνουν το απονενοημένο βήμα ,και για λίγο καιρό θα βρίσκει λίγοχωρο στα ψιλά των εφημερίδων. αργότερα θα έχει συγκετρωτικό αριθμό εξαμήνου με την άνδειξη αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες το α΄εξάμηνο του έτους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/6/12 09:14

    ξέρω βγάζω απογοήτευση.αλλά έτσι αισθάνομαι.αλλαγή φρουράς έγινε . με την απόλυτη συνενοχή μας. τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/6/12 11:20

    11:17 μμ,9:01 πμ,9:14 πμ προσυπογράφω τα σχόλιά σου, που θάπρεπε να παραθέτεις επώνυμα για ν' ανοίξει επιτέλους μια κουβέντα πραγματική.
    Ας αφήσουμε όμως στον ορίζοντα ζωντανή την ελπίδα γιατί , καθώς καταρρέει όλη η Ευρώπη, ίσως τη τελευταία στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα και δεν γίνουμε φύλλο και φτερό

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/6/12 11:39

    ΣΥΝΕΧΊΖΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΑ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
    Ο ανθρωπάκος δεν είναι το κομματόσκυλο και ο διεφθαρμένος εφοριακός. Ο ανθρωπάκος είναι ο μέσος άνθρωπος που πλήγεται και βλέπει τη ζωή του να γυρίζει στο μηδέν και δεν κάνει τίποτα για αυτό. Ο ανθρωπάκος που μετά από 8 ώρες στην δουλεία με μισθό 500 ευρώ γυρνάει σπίτι και βλέπει τηλεόραση και ειδήσεις.
    Ο ανθρωπάκος αυτός λοιπόν κάθεται σπίτι του, βγαίνει που και που με τους φίλους του και μιλάει και λέει μεγάλα πράγματα. Λέει ότι δεν αντέχει άλλο. Λέει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Λέει ότι ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους και να ρίξει αυτή την κωλοκυβέρνηση. Λέει, λέει και όλο λέει.
    ....
    ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ
    Ότι θεωρούσες δεδομένο ως άνθρωπος του 21ου αιώνα, σύντομα θα αναγκαστείς να παλέψεις για να το ξανακατακτήσεις.
    Η λαίλαπα που θα χτυπήσει σύντομα την πόρτα όλων, θα είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί, πιθανότατα δεν έχεις ούτε διαβάσει.
    Αν είσαι τυχερός μπορεί να μη πεινάσεις, αλλά σίγουρα κάποιος διπλανός σου θα πεινάσει.
    Ότι ήξερες ως κοινωνία ως τώρα, θα καταρρεύσει.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ...ΠΝΙΓΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/6/12 12:34

    Στίχοι: Γρηγόρης Ψαριανός
    Μουσική: Τζίμης Πανούσης
    Πρώτη εκτέλεση: Τζίμης Πανούσης


    Εκλογές, κόμματα
    με φρου φρου κι αρώματα.
    Διαδηλώσεις, κόμματα
    μ' ανοιγμένα στόματα.

    Ψηφοδέλτια σταύρωνα
    κι ολη νύχτα καύλωνα.
    Στης βουλής τα έδρανα
    αχ κι εγώ να έκλανα.

    αντε βρε και υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/6/12 14:10

    Στο ΠΑΣΟΚ άφησαν το ξύλο για αργότερα. Προς το παρόν αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει νεύρα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/6/12 14:41

    Τι να υπογραψει Γιαννα, μονο οι βρισιες με τα κεφαλαια ειναι δικα του, μεχρι εκει φτανει, τα αλλα αντιγραφη τα κανει και μερικες φορες απο τη (τυφλη) εμμονη του αναδημοσιευει και ασχετα με εκεινα που θελει να πει, ταχα μου, ταχα μου ο ....φιλοσοφος..(εκει εγω με τη δικη μου εμμονη...και μη με μαλωσεις παλι....ειμαι πειραχτηρι και κακος μπελας, του κολλησα αρκετα και καπου το ανεβασα στα κεραμμυδια, αλλα καπου καπου θα το γκιολευω γιατι μου λειπει.. τηρα να ιδεις πως θα αφηνιασει ή θα κανει τον υπερανω και δεν θα απαντησει...) Τωρα να συζητησεις για τα μεγαλα προβληματα μαζι του, καντο εγω δεν μπορω να φτασω ...τοσο ψηλα..., αλλωστε δε με καλεσατε κιολας....παρεμβαλλομαι ετσι για τζερτζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/6/12 14:48

    του Α.Πετρουλάκη από το Protagon.gr


    Mοιάζει να έχει την αγωνία του γεννημένου πρωταγωνιστή που οι ανάγκες της παράστασης τον καταδίκασαν σε ρόλο guest star και αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει. Και τι κάνει; Παραγεμίζει τον φτωχό του ρόλο με σκηνικές επινοήσεις και προσθέτει λόγια στις ατάκες του για να κλέψει χρόνο από τους πρώτους ρόλους. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο κ.Βενιζέλος, στο να εμπλουτίζει με νέο περιεχόμενο παλιούς ρόλους, είναι μανούλα.

    Στις διερευνητικές εντολές, την ώρα που όλες οι κανονικές πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, εκείνος κυρίως ενδιαφέρεται για την συγκρότηση της αντιπολίτευσης. Να μην έχει μέσα την αριστερά. Και αν αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον να προδιαγράψει την αντιπολιτευτική της ατζέντα. Αυτό δεν πρέπει να έχει ματαγίνει αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει πράγματα που κάνουν οι υπόλοιποι. Στα σοβαρά του πιστεύει ότι αν καλέσει τον κ. Τσίπρα με τους υπόλοιπους αρχηγούς θα τον νουθετήσει και θα του θέσει το πλαίσιο της πολιτικής του δράσης στο εξής; Μάλλον δεν το πιστεύει, αλλά πάντως το πιθανότερο νομίζει ότι έτσι θα εκθέσει τον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης. Ότι μπορεί να εκτίθεται ο ίδιος όταν, συνταγματολόγος ων, δείχνει να αγνοεί τις βασικές δομές της λειτουργίας του πολιτεύματος και τους διακριτούς ρόλους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν περνάει απ' το μυαλό του;

    Ας είμαστε σοβαροί, η μετεκλογική εξέλιξη των πραγμάτων ήταν απολύτως φυσιολογική και όποιος προσπαθεί να την αμφισβητήσει εφευρίσκοντας ανύπαρκτες πολιτικές παραμέτρους γελοιοποιείται. Το να κατηγορεί τον Τσίπρα, ο οποίος λέει το αυτονόητο, ότι δηλαδή πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο κυβέρνηση, είναι παραλογισμός. Δηλαδή τι θα του έλεγε αν ζητούσε να σχηματιστεί αργότερα ή καθόλου; Το να τον χαρακτηρίζει ανεύθυνο γιατί δεν συμμετέχει (για να εφαρμόσουν το κοινό τους πρόγραμμα προφανώς) αλλά προτιμά να ελέγχει με όποιον τρόπο νομίζει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, προκαλεί την κοινή λογική. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος τι έκανε τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, αέρα στην κυβέρνηση; Δεν καταλαβαίνει ότι, όσο και αν χρησιμοποιεί το επιβλητικό του γλωσσοπλαστικό καθηγητικό ύφος, δεν γίνεται να μας ξαναδιδάξει για ποιό λόγο βγάζουμε κυβέρνηση και αντιπολίτευση;

    Ο ίλιγγος της ανόδου από το 4% στο 26% για τον οποίο τόσος λόγος έγινε για να ερμηνευθεί η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα ισχύει και για την πτώση. Το ταξίδι των 30 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε 2,5 χρόνια έχει επίπτωση καταρχάς στην πολιτική αυτογνωσία. Είναι δύσκολο να συμπεριφέρεσαι ως κόμμα του 12% όταν έχεις μάθει στο τετραπλάσιο αλλά, εφόσον το χειρίζεσαι με τέτοιο σπασμωδικό τρόπο μάλλον σ' εσένα απευθύνεται η κατηγορία που τόσο εύκολα εξαπολύεις εναντίον του Τσίπρα. Του μικρομεγαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/6/12 15:09

    Ποιος κερατας το εμαθε να αντιγραφει, θα μας ταραξει με οποια μακακια βρισκει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/6/12 19:21

    πωπω γλεντια.......παληκαρια εναντιον κενταυρων.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/6/12 20:28

    σιουρρρρρ.....

    (φουσεκας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/6/12 20:34

    Στη ΝΔ λένε να βάλουνε μυαλό.
    Σκέφτονται να βάλουν το Βαγγέλα (Μεϊμαράκη) πρόεδρο της Βουλής......τρέμε Κασιδιάρη, έτσι και κάνεις κιχ θα αρπάξεις της χρονιάς σου, αμ πως!!!!!...τζάμπα εγώ ο πασόκος ψήφισα ΝΔ.....κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/6/12 21:37

    Έναν 82χρονο συνταξιούχο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας πλαστικών ειδών, συνέλαβε η αστυνομία στη Λιβαδειά, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

    Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 698 χιλ. ευρώ.

    Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος20/6/12 22:06

    Αιντε παλε τα ιδια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος21/6/12 17:00

    Γράφει η Λώρη Κέζα

    Τι τη θέλει την πολιτική αυτός ο άνθρωπος, αφού βασανίζεται. Αν εξαιρέσουμε τη βραδιά που εγκαινίασε το μουσείο Ακροπόλεως, η σταδιοδρομία του στα κοινά τού έφερε πρωτίστως πίκρες. Βέβαια δεν έχει ζήσει ακόμη τίποτε γιατί τα δύσκολα αρχίζουν σήμερα, μόλις ορκίσει τους υπουργούς του. Ο πρωθυπουργός κ. Αντουάν Σαμαράς καλείται να σώσει τη χώρα ως μπροστάρης της ύφεσης. Στα σχέδιά του υπάρχουν πέντε προβληματάκια, που προκύπτουν από συνδυασμό των συμφωνηθέντων της διετίας με την εγχώρια νοοτροπία αιώνων.
    Πρώτο προβληματάκι: το Μνημόνιο έχει κολλήσει (δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου δηλαδή) και υπάρχουν δυνάμεις που το τραβάνε προς τα πίσω. Θα αποδεχτούμε ότι κάποια σημεία, όσα αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή τη διευκόλυνση των ξένων επενδυτών χρειάζονται ξένους ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να συρθούν από το μαλλί. Σε όσα αφορούν την οργάνωση του κράτους, όπως η ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης, η θωράκιση του τομέα της υγείας από τη σπατάλη, η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Σαμαράς θα μιλάει στον τοίχο. Οι απρόθυμοι δημόσιοι δεν υλοποιούν αποφάσεις που απαιτούν μόνο βούληση – χωρίς δηλαδή να χρειάζεται εκταμίευση χρήματος.
    Δεύτερο προβληματάκι: δεν μειώνονται θεαματικά οι κρατικές δαπάνες. Με εξαίρεση τον στρατιωτικό εξοπλισμό, που σιωπηρά δεν έχει ανανεωθεί τον τελευταίο χρόνο, τα έξοδα δεν περιορίζονται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στη θέση τους, ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνση από 150.000 έως 250.000. Οι άχρηστοι 10.000 οργανισμοί συνεχίζουν να λειτουργούν. Το συμμάζεμα στον τομέα της υγείας ξεκίνησε αλλά κι εκεί οι σπατάλες είναι εγκληματικές.
    Τρίτο προβληματάκι: δεν περιορίζεται η γραφειοκρατία. Ο πληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με την πολυνομία δημιουργούν ένα κλίμα σαδιστικό απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να είναι δημιουργικός. Η πρωτογενής παραγωγή δεν υπάρχει επειδή εν πολλοίς το κράτος βάζει τρικλοποδιές στην ανάπτυξη. Για όποιον πάει να κάνει κάτι πάντα θα λείπει ένα έγγραφο, μια βεβαίωση που δεν είχε ζητηθεί. Ως συνοδευτικό πάντα υπάρχει ένα πρόστιμο για το έγγραφο που λείπει. Οπότε αντί να τρέχει κάποιος στις υπηρεσίες λέει «δεν κάθομαι καλύτερα σπιτάκι μου;». Και γίνεται υπάλληλος, για να παρέχει κι εκείνος υπηρεσίες.
    Τέταρτο προβληματάκι: οι δανειστές πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εργασιακού κόστους. Ονειρεύονται μισθούς των 200 ευρώ. Για να υπάρξει ανάπτυξη. Βεβαίως κανείς δεν εξηγεί γιατί οι μεγάλοι μισθοί δεν αποτρέπουν την ανάπτυξη του βορρά. Οι μικροί μισθοί θα αποδυναμώσουν τα ταμεία (και την κοινωνική πρόνοια μαζί) ενώ η ανάπτυξη των ξένων επιχειρήσεων δεν εγγυάται ανάπτυξη της χώρας. Η συμπίεση των μισθών θα επιτρέψει τον πλουτισμό των επιχειρήσεων αλλά θα στερήσει το ρευστό από την αγορά, με όλα τα αλυσιδωτά αποτελέσματα που συγκεντρώνονται υπό τον γενικό τίτλο «ύφεση».
    Πέμπτο προβληματάκι: ο μισός πληθυσμός δεν πληρώνει φόρους. Με έναν μαγικό τρόπο οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να δημιουργούν τη μαύρη τρύπα στα δημοσιονομικά. Κι επειδή κανείς δεν θέλησε, κανείς δεν κατάφερε να τσακώσει τους κλέφτες, τα έξοδα συντήρησης τους κράτους βαρύνουν όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, δηλαδή τους μισθωτούς και όσους έχουν ένα ψωροακίνητο. Κι ενώ στα μέσα ενημέρωσης παίζεται το θεατρικό δρώμενο «ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε θαλαμηγούς, σε μεγαλογιατρούς, σε καταθέτες Ελβετίας», οι μισθοσυντήρητοι είναι εκείνοι που θα περάσουν εφέτος το καλοκαίρι του φορολογικού κλαυθμού. Επειδή όμως ποδοπατήθηκε το όριο της λογικής, οι περισσότεροι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν όσα ζητούν τα εκκαθαριστικά. Απλά δεν έχουν.
    Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να γιορτάσει την ανάρρησή του ανοίγοντας μια φιάλη καμπανίτη. Στο πρωθυπουργικό αξίωμα ταιριάζει πικρός καφές της παρηγοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος21/6/12 18:36

    ολγα.........ολγα και ξερο ψωμι.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος21/6/12 19:04

    ακου ρε σεις τι λενε......υπαρχει,λεει, συμφωνια να μην διωχτει κανενας πασοκος,το πιστευετε???για να ακουσω την γνωμη σας επ αυτου...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος21/6/12 19:18

    ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος21/6/12 19:24

    Επιτελους η υγεια θα επανελθει με τον Αντρεα στο λαο, αφου ο αλλος Αντρεας την ξεστρατησε. Εγω γι αυτο το θεμα ηρεμησα, για τα αλλα εχω μικροεπιφυλαξουλες....

    Κατα που πανε για την προπαντη ρεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος21/6/12 19:35

    ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ.ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΕΦΤΕΙΑΞΕ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΗΝ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος21/6/12 21:22

    Τι διαολο για να διαφωνησεις θα αλλα ξεις και το ονομα του Λοβερδου;;;; Αντρεα τον λενε ρε, Αντρεα....μπα την τυφλα μου.....

    Μη μου τη χαλας αποψε, πλεω σε πελαγη εθνικης ανατριχιλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος21/6/12 21:32

    ua soylega poy pleeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος21/6/12 21:46

    προπαντη??????.......περνεις το δρομο της ποριας...στην απανου μερια του χωραφιου του καραλη.........αλλα μην πας τωρα ο συμφοιτητης ηρθε.......να τελειωσει την δουλεια!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.