Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ως κόκκον σινάπεως

Η πολύπλευρη κρίση, καθώς εκδιπλώνεται από το οικονομικό πεδίο στο κοινωνικό κι από εκεί στο πολιτικό, σωρεύει ερείπια μπρος στα μάτια μας. Η έλλειψη συνεκτικής δομής στην παραγωγή και τη διοίκηση άφησε τη χώρα εντελώς απροστάτευτη στους διεθνείς ανέμους, και τους αδύναμους πολίτες χωρίς χρονοανθεκτικό δίχτυ προστασίας. Πίσω από αυτά τα κενά βρίσκεται ασφαλώς το μεγάλο πολιτικό έλλειμμα: έλλειμμα σκέψης, πράξης και ηγεσίας. Αυτό το έλλειμμα σφραγίζει την παρούσα ιστορική συγκυρία του ελληνισμού.
Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης διοίκησε χωρίς εθνικό σχέδιο, ιδίως μετά την ιστορική καμπή του 1989. Η ένταξη στο ευρωπαϊκό ολοκλήρωμα ήταν η μόνη στρατηγική, αλλά κι αυτή πραγματοποιήθηκε μηχανιστικά, χωρίς ορθή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και με εγκατάλειψη έως ατροφίας οποιασδήπτε εθνικής αφήγησης, πλην του εκσυγχρονιστικού ιδεολογήματος. Ενώ η δημογραφική σύνθεση μεταβαλλόταν ραγδαία λόγω γήρανσης και μεταναστευτικών ροών και τα εκτενέστατα μεσοστρώματα αναδιατάσσονταν εν τω βάθει, οι πολιτικοί οργανισμοί αδυνατούσαν να απορροφήσουν κραδασμούς και, κυρίως, να εκφράσουν την αναδυόμενη νέα κοινωνία. Σε δύο δεκαετίες η απόσταση κοινωνίας και πολιτικής μετεβλήθη σε βάραθρο, με την οικονομία και τη διοίκηση να γκρεμίζονται αυτονομημένες.

Τώρα, κατά τη μακρά κορύφωση της κρίσης, εντοπίζεται δραματικά το έλλειμμα: στον θρυμματισμένο λόγο, στο ψυχοπνευματικά ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό, στις στεγνές δεξαμενές των κομμάτων, στην ιδιοτέλεια των ελίτ, στη σιωπή των διανοουμένων. Ολα συνεκβάλλουν στο κενό ηγεσίας. Στις πιο κρίσιμες ώρες, οι Ελληνες δεν έχουν ηγέτες. Αλλά μήπως επειδή δεν εξέλεγαν ηγέτες, αλλά κομματάρχες και αδύναμους πρίγκιπες, μήπως γι’ αυτό ακριβώς κατέληξαν στη μαύρη οπή;

Η κρίση έριξε το βλέμμα της σαν τη Μέδουσα και πέτρωσε τα κυβερνητικά κόμματα. Πέτρωσε την οικονομία και την πολιτική. Η κοινωνία όμως δεν πετρώνει, δεν ξηραίνεται, πάντα περιέχει κόκκον σινάπεως, και όταν σπαρή γίνεται μείζων και ποιεί κλάδους μεγάλους.

πηγη

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/5/12 12:53

    Αυτά έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και θα εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών, θα τους το επιτρέψεις;

    - Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.
    - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά!
    - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων.
    - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας.
    - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
    - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων.
    - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας.
    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά.
    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από... απόλυση είτε από σύνταξη.
    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%.
    - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
    - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ.
    - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα.
    - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
    - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας.
    - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
    - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο.
    - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
    - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
    - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια).
    - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου.
    - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012).
    - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες.
    - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!

    Τώρα ξέρεις τι σου έχουν για μετά τις 17 Ιουνίου. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι παραπλανήθηκαν από τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας.

    Υ.Γ. Σε περιμένει ΑΙΜΑ-ΠΟΝΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ
    γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

    Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/05/18.html#ixzz1vUnxZWA9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/12 19:37

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ ΗΤΑΝΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΑΝΑΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΣΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/12 19:45

    ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ.ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ .ΗΔΗ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ,ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ ΜΑΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/5/12 21:00

    Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ 7.37 ,7.45 ΧΨ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΣΑΙ.ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ ΗΤΑΝΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ Ν ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ.ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ.ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


    ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΧΡΗΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΑΠ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/5/12 21:06

    ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/5/12 23:29

    Μαζέψου και μην ξανασοληθείς μαζί μου. Έχω δύο μήνες να γράψω εξαιτίας του Νις (αν το θυμάται) και παρατηρώ ότι έχεις ξεσαλώσει.

    Αν σε πήραν στο ψητό δε φταίω εγώ.

    Εγώ πάντως όποιος και νάσαι δε θέλω να σε ξέρω, αλλά σαν πατριώτη σε αγαπάω με τις όποιες εμονές σου

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/5/12 00:09

    Και κάτι ακόμα που ξέχασα.

    Επειδή κάθε μέρα διαβάζω το μπλογκ, αλητεία και φασισμός είναι να κατηγορείς (έστω και αγνώστους) πατριώτες που πάντα χρησιμοποιούσαν το ψευδώνυμό τους (και δεν άλλαζαν σαν τα πουκάμισα ψευδώνυμο).

    Ενώ ξέρεις ότι πάντα ότι έγραφα το υπεράσπιζα και το "υπέγραφα" γιατί παλιά ασχολήθηκα αρκετά μαζί σου, μεταξύ σοβαρού και αστείου.

    Φασιστικά λοιπόν κατηγορείς τον ΧΨ, μόνον και μόνον γιατί σου μοιάζει ή υποψιάζεσαι ή νομίζεις.

    Δηλαδή αν με ξέρεις (μην σου πω τι ξέρεις) θα ρθεις να μας πλακώσεις κιόλας ή θα μου στείλεις....λουλούδια στη γιορτή μου. Για κούλαρε λοιπόν, γιατί εγώ πάλι δύο μήνες θα κάνω να ξαναγράψω και σε βεβαιώνω ότι κάνει καλό, δοκιμασέ το και θα με θυμηθείς. Φιλάκια πατριώτη, φιλάκια και όχι φιδάκια..

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/5/12 01:06

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΒΑΔΑΙΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΦΑΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟΜ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/5/12 01:08

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΟΥ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΨ ΕΙΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ Σ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/5/12 18:46

    χψ τώρα είδα το σχόλιο που αναφέρεται σε μένα και εμεινα έκπληκτος!! Οταν αποχώρησες δεν είχαμε καμιά αντιπαραθεση μαζί, αλλά και ποτέ.Απο οτι θυμάμαι είπες {φεύγω και σας αδειάζω την γωνιά} εξ αιτίας αντιθέσεων που ειχες με άλλους ανωνύμους συμπατριώτες. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την ευθύνη που μου προσάπτεις έστω και με τόση καθυστέρηση! Για οτι δημιουργείται εδω μέσα με τα σχόλια δεν ευθύνομαι. Ουτε δινω εισιτήρια και εξιτήρια σε κανέναν με οποιοιδήποτε τρόπο
    ευχαριστώ
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.