Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με τους λαθρομετανάστες

Το κύριο θέμα των ημερών είναι, τεχνηέντως ή μη, αυτό των λαθρομεταναστών με την πραγματικά “θεσπέσια” ιδέα του κ. Χρυσοχοΐδη, για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης ανά την Ελλάδα. Η ξαφνική ετοιμότητα και...
αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, με τις επιχειρήσεις “σκούπα”, με την εύρεση των χώρων και σιγά σιγά την αποστολή των πρώτων λαθραίων είναι απορίας άξιο. Γεννάται βέβαια και ένα άλλον ζήτημα, γιατί επιλέχθηκε κυρίως η βόρεια Ελλάδα, ενώ έχουν αποκλειστεί περιοχές όπως τα νησιά και η Πελοπόννησος;
Γιατί επιλέχθηκε αυτή η χρονική προεκλογική συγκυρία; Σίγουρα η απάντηση είναι η προφανής. Αποκλειστικός σκοπός της κυβέρνησης είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, η ενεργοποίηση, για άλλη μια φορά, των κοινωνικών αυτοματισμών, ούτως ώστε να χαθεί η ουσία της συζήτησης κατά την προεκλογική περίοδο. Ο Χρυσοχοΐδης, όμως, και οι συν αυτώ πλανώνται αν νομίζουν ότι θα μεταφέρουν την κουβέντα αλλού. Ήρθε η ώρα όλοι οι πολιτικοί να μιλήσουν ξεκάθαρα, να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να πουν όλη την αλήθεια στο λαό. Του παλαιού τύπου επικοινωνιακά τρικ δεν βρίσκουν πια πρόσφορο έδαφος.
Είναι η ώρα που πρέπει παλιά και νέα κόμματα να παρουσιάσουν ένα πλήρες, αναλυτικό αλλά πάνω από ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Όσο επικίνδυνο ήταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου με το “λεφτά υπάρχουν”, τόσο επικίνδυνοι είναι και οι νεόκοποι σωτήρες του νέου πολιτικού σκηνικού. Σαν άλλοι “σωτήρες” έχουν το μαγικό ραβδάκι για να μας σώσουν και αυτοί. Με την κατ επίφαση ανεξαρτησία τους, με παχιά λόγια όπως “μονομερή διαγραφή του χρέους” κοροϊδεύουν και αυτοί το λαό με μόνο σκοπό το πρόσκαιρο και ευκαιριακό εκλογικό όφελος.
Το μήνυμα το οποίο πρέπει να πάρουν όλοι όσοι διεκδικούν την ψήφο μας είναι ότι δε θέλουμε να γίνουμε ούτε Ελβετία, ούτε Ισλανδία του νότου, ούτε τίποτα άλλο.
Θέλουμε να είμαστε και πάλι η περήφανη Ελλάδα. Δε θέλουμε να είμαστε, με οποιοδήποτε τρόπο, ο περίγελος του λοιπού κόσμου. Μόνο αυτό ζητάμε από τους πολιτικούς.
Όλος ο κόσμος διαδηλώνει με το σύνθημα “proud to be Greek”, εμείς απλά φωνάζουμε ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.
Από το kimonmitalidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.