Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο "ωραίος Άκης" και οι λοιποί μνηστήρες του Κορυδαλλού!

Αν μιλούσε ο Άκης
Αν έπαιρνες την υπόθεση του Άκη και τη φύτευες κάπου στη Δύση, δίπλα της θα φύτρωνε και ένας ειδικός, ανεξάρτητος εισαγγελέας, διορισμένος από το νομοθετικό σώμα, τη Βουλή για παράδειγμα. Αυτός ο εισαγγελέας θα διέκοπτε τους εφιάλτες του Άκη στο κρατητήριο ανηλίκων περίπου με τον τρόπο που ο Μεφιστοφελής επισκέφθηκε τον Φάουστ. Θα του προσέφερε μέχρι και αμνηστία και ευνοϊκή οικονομική μεταχείριση, αρκεί να άνοιγε το στόμα του και να έβγαζε από μέσα ονόματα, στοιχεία και διευθύνσεις. Ας μην είχε αποδείξεις. Μόνο υποδείξεις. Και μετά θα έπεφτε στα μαλακά. Ούτως ή άλλως, όταν ξηλώνεις το πουλόβερ, στο τέλος η πρώτη κλωστή βρίσκεται στη βάση του κουβαριού.
Αλλά εδώ δεν συμβαίνουν αυτά. Δεν υπάρχουν ούτε...οι θεσμοί, ούτε τα πρόσωπα, ούτε καν οι προθέσεις. Φανταστείτε μόνο τι θα είχε συμβεί αν η χώρα μπορούσε να προσφέρει πλήρη αμνηστία στον Χριστοφοράκο και στον Άκη. Οι ίδιοι θα απολάμβαναν μεταχείριση εθνικού ευεργέτη ως οι άνθρωποι που ξεκλείδωσαν τις ντουλάπες και σωριάστηκαν οι σκελετοί. Διότι όντως θα είχαν οδηγήσει μία κοινωνία σε λυτρωτική κάθαρση. Ο Άκης μπορεί να πάρει αυτό που άκουσες εσύ ως κουτσομπολιό και να στο επιστρέψει ως ιστορία με πλοκή, ήρωες, αρχή, μέση και τέλος. Και πριν κλείσει το βιβλίο του, στην τελευταία σελίδα, η ιστορία θα σημείωνε με πλάγια γράμματα την προσφορά του προς τον τόπο.
Όμως ο Άκης δεν θα μιλήσει. Πρώτον επειδή δεν υπάρχει κανείς να του προσφέρει μία συμφέρουσα συμφωνία. Δεύτερον, θα ακύρωνε την υπερασπιστική του γραμμή που, πέρα από την επιχειρηματολογία περί παραγραφής, έχει στον πυρήνα της την πλήρη άρνηση των κατηγοριών. Τρίτον, θα προτιμήσει να κρατήσει την απειλή των αποκαλύψεων ως τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί. Και τέταρτον, ουδόλως τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του, προέχει μόνο η επιβίωση του εκτός φυλακής. Αργότερα θα προέχει η παραμονή του στη φυλακή για το μικρότερο δυνατό διάστημα. Μετά η μικρότερη ποινή-έτσι πάνε αυτά τα πράγματα.
Δυστυχώς, αν ο Άκης δεν αρχίσει τις αποκαλύψεις σε μία κρίση αλήθειας, η χώρα δεν έχει να κερδίσει πολλά από την περιπέτεια του. Εντάξει, θα δημευτεί η περιουσία του και η κεφαλή του θα επιδειχθεί προς παραδειγματισμό. Σαν το κερασάκι σε μία τούρτα που έφαγαν άλλοι, σαν ένα μικρό ξόρκι μπροστά σε μία μεγάλη κατάρα. Και όσο οι θεσμοί δεν βγάζουν αληθινά δόντια, οι επίορκοι δεν θα γίνονται λιγότεροι, αλλά πιο προσεκτικοί.
γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης.
Ο Άκης δεν είναι απλά και μόνο ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένας από τους ηγέτες του «Κινήματος» και υποψήφιος αρχηγός του. Ταυτόχρονα είναι μία από τις πλέον προκλητικές περιπτώσεις του μεταπολιτευτικού αχταρμά. Από την εποχή των ζιβάγκο και της «λαϊκής εξουσίας» πέρασε πολύ εύκολα και γρήγορα στην εποχή των offshores. Ο λαός ήθελε έναν επώνυμο πίσω από τα κάγκελα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου η «αόρατη αρχή» του έκανε το χατίρι. Μία και μόνο προφυλάκιση για την μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, όμως, δεν είναι αρκετή!
Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού και δεν είχε κατορθώσει να βγει καν βουλευτής. Ποιος; Ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης, ο γοητευτικός αριστερός που ζήλεψε την τύχη και την περιουσία των πριγκιπικών οικογενειών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έγινε πάμπλουτος από την πολιτική, όταν εισήλθε σε αυτή ξυπόλητος...

Παρ΄ όλα αυτά, κρίνουμε άδικο να εστιάσουμε την προσοχή μας μόνο στον «ωραίο Άκη». Όχι γιατί δεν αξίζει του χλευασμού μας, αλλά διότι ο ίδιος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε αδύναμη θέση. Την ίδια ώρα που άλλοι «ωραίοι» πίνουν τον καφέ τους αμέριμνοι πιστεύοντας ότι η «ανθρωποθυσία» του Άκη είναι ικανή να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα περί δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ένοχος εδώ και χρόνια στην συνείδηση του ελληνικού λαού, όπως και πολλοί ακόμη πολιτικοί. Μην κοροϊδευόμαστε, όμως, μεταξύ μας. Η προεκλογική περίοδος και η ανάγκη των δύο κομμάτων εξουσίας να αποδείξουν ότι πήραν το μάθημά τους από την κρίση είναι οι αιτίες που οδήγησαν τον Άκη στην φυλακή κι όχι κάποια δήθεν εκστρατεία κάθαρσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα «αθωώσουμε» τον Άκη ή θα του εκφράσουμε την συμπάθειά μας, αλλά από μόνη της η προφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου είναι ένα έργο που δεν πείθει.

Ή αλλιώς, δεν είναι μόνο ο Άκης. Κι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Όταν θα υπάρξει πραγματική κάθαρση θα το καταλάβει. Όταν θα δει όλους τους κλέφτες στην φυλακή, όλους τους ανεπάγγελτους της πολιτικής που έγιναν πάμπλουτοι να λογοδοτούν απέναντι σε μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τότε η χώρα αυτή μπορεί και πάλι να αποκτήσει ελπίδα για το αύριο.

Το γεγονός ότι το σύστημα πυροβολεί έναν «πεθαμένο» και αφήνει δεκάδες άλλους να γυρίζουν ελεύθεροι, είναι πρόκληση. Πρέπει να πληρώσουν όλοι. Όχι μόνο ένας. Η προφυλάκιση του Άκη μοιάζει σαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι υποψήφιοι για να περάσουν την πύλη του Κορυδαλλού. Πόσο ακόμη θα τους αφήσουμε να γελάνε σε βάρος μας; 

πηγη


6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/4/12 12:07

    Ο χαλβάς της δεκάρας που έκανε την Ελλάδα καμίνι να βράζει. Καμαρώστε το χαμένο κλαρί τον λοποδίτη της τρούμπας. Κι αυτοί οι δικηγόροι του που τρέχουν απο πίσω του. Μυρίστικαν αχταρμά. Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνοι
    συλήβδην οι δικηγόροι που προστατεύουν τη βία, τη νοθεία, την κακοήθεια, το έγκλημα.Δημοκρατία σου λένε μετά υποστειρίζουν τα κορέλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/12 12:54

    Καμαρώστε και αυτούς που στην εξεταστική τον είχαν βγάλει λαδι,μεταξυ αυτων και ο Βενιζελος.
    Καμαρώστε και τα 2 κόμματα που δεν ψάχνουν παρακάτω για Γιαννο κλπ ενω
    η TORM1 και η γερμανική των υποβρυχίων ομολόγησε οτι εδινε μίζες μεχρι το 2010!!!!!!!!
    Κάνουν πως δεν το άκουσαν αυτό.
    Οι δικηγόροι την δουλειά τους κάνουν γιατι ο καθε κατηγορούμενος εχει δικαίωμα υπεράσπισης.
    Μαυρο και στα 2 μεγάλα κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/12 15:25

    ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ,ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΠΙΑ.ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ.ΟΣΟΙ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.24 ΑΠΡΙΛΗ 1 ΜΑΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΟΙ ...ΛΙΓΟΙ ΠΙΑ ΠΙΣΤΟΙ ΠΑΣΟΚ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/12 14:13

    ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΜΙΜΙΤΟ ΤΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΑΞΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑΣΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΕΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/4/12 14:18

    ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ .ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΙ ΛΕΣ Κ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/4/12 22:27

    ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ 2.
    ΜΑΖΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    ΜΑΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ.ΜΑΖΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΕ.
    ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΝΔ,ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.
    ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.
    ΕΙΤΕ ΝΔ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.
    ΛΑΘΟΣ.ΟΧΙ ''ΣΑΝ''.
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΣΟΚ;ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ;
    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΙΣΘΟ 150 ΕΥΡΩ.
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ,ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.