Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Οι συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.Oι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, μετά το πολύ καλό ντοκιμαντέρ Debtocracy που προβλήθηκε πέρσι και το παρακολούθησαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, επιστρέφουν με το νέο τους δημιούργημα, έπειτα από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς. Ο τίτλος είναι Catastroica και πραγματεύεται τις ιδιωτικοποιήσεις.
Πολλοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ τους συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι και επιστήμονες, μιλούν με παραδείγματα για τις σκοτεινές μέρες που ακολούθησαν με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μεταξύ αυτών η Ναόμι Κλάιν, ο Σλαβόι Ζίζεκ, ο Άλεξ Καλλίνικος, ο Κώστας Δουζίνας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και άλλοι πολλοί. Η χρηματοδότηση του πονήματος, έγινε με τον ίδιο τρόπο όπως το προηγούμενο, δηλαδή μέσω ενισχύσεων από συλλογικούς φορείς, σωματεία, φοιτητές, δημοτικές οργανώσεις και όποιον ήθελε να προσφέρει. Έτσι αποφεύχθηκε η κηδεμονία από συμφέροντα.

Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι σοβαρότατο και θα επηρεάσει δραματικά την ζωή μας, οπότε ίσως το “Catastroica” είναι μιας πρώτη τάξεως ευκαιρία να ανοίξει η δημόσια συζήτηση σχετικά με το ζήτημα. Αν η ελληνική κοινωνία στερηθεί δημόσιες επιχειρήσεις και παροχές μόνο και μόνο για να μείνουν ευχαριστημένοι οι δανειστές -τοκογλύφοι, αυτό θα είναι καταστροφικό.

Βέβαια η προσπάθεια απαξίωσης του δημοσίου τόσους μήνες (μην πω χρόνια), πατώντας σε οθφαλμοφανείς αδυναμίες που τις παρουσίασαν μέσω γενικεύσεων σε κανόνα, έχει αποκλειστικά και μόνο ως στόχο την εξυπηρέτηση ολιγοπωλίων. Οι δύο δημοσιογράφοι ταξίδεψαν σε Ρωσία, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και αλλού, δείχνοντας πως ιδιωτικοποιήσεις και διαφθορά συνδέονται. Η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός οδηγούν σε όργια μιζών και εν συνεχεία σε υπονόμευση της δημοκρατίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις μετατρέπουν δημόσια αγαθά σε είδη πολυτελείας.

Συντελεστές του “Catastroica” είναι ο Λεωνίδας Βατικιώτης (επιστημονική επιμέλεια), Γιώργος Τσάντας (παραγωγός) και οι Active Member με τον Ερμή Γεωργιάδη (μουσική επιμέλεια).
www.catastroika.com.

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ; ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ.

κουκος είπε...

εδω κανενας βρεεεεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

exoyme repo simera

Ανώνυμος είπε...

Αυτο να το δείτε ολοι .Ειναι φοβερο!!!
πκ