Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Μήπως δεν είμαστε φωνές βοώντων εν τη ερήμω;...

Μήπως όλοι εμείς που γράφουμε ή σχολιάζουμε είτε σε μπλογκ, είτε σε μικρές ιστοσελίδες στο Ιντερνέτ, είτε σε επαρχιακές εφημερίδες ή σε εφημερίδες της ομογένειας δεν είμαστε τελικά «εντελώς» φωνές βοώντων εν τη ερήμω; Μήπως όσο μικρή κι αν είναι η επιρροή καθενός μας, όταν γινόμαστε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες, τελικά ασκούμε κάποια επιρροή; Μήπως, αν δεν ήμαστε εμείς τα αργυρώνητα ΜΜΕ θα περνούσαν αβρόχοις ποσί την προπαγάνδα τους; Μήπως έστω με τις μικρές, αλλά χιλιάδες φωνές μας αποτελούμε τα τριβόλια που δυσκολεύουν την «αρμονική» γραμμή που έχει δοθεί απ’ έξω και από μέσα και δυσκολεύουμε κάμποσο τη ζωή τους;
Όλοι εμείς έχουμε κατά καιρούς θέσει στον εαυτό μας το ερώτημα: γιατί να χαλάω το χρόνο μου παλεύοντας απέναντι στους δυνατούς ή σε ένα λαό που σε μεγάλο βαθμό δε... νοιάζεται για τη μοίρα του και πολύ περισσότερο δε θέλει να ακούει πικρές αλήθειες; Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω περάσει από αυτό το στάδιο, ούτε ο μόνος που κάποια στιγμή ένοιωσα την ματαιότητα των ματαιοτήτων και αποφάσισα να μην ξαναγράψω. Κι όπως και πολλοί άλλοι δεν κράτησα την υπόσχεσή μου και μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό ξαναμπήκα στην πάλη.

Και κάποιος άλλος είχε πει πριν από 2000 χρόνια το «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν μια πανίσχυρη δύναμη που κατέκτησε τον κόσμο.

Ας φανταστούμε ότι δεν ήμασταν εμείς, οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω: μια χαρά θα περνούσε τα σχέδιά της η Τρόικα, υποτάσσοντας με το σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω, την πολιτική της. Κάπου της χαλάσαμε στη συνταγή. Τώρα τρέχει και δε φτάνει να βρει συμμάχους, να κάνει συνεργασίες ανάμεσα σε ανόμοια κόμματα, όπου σε μια μέρα οι φανατικοί αντιμνημονιακοί μεταμορφώνονται σε ακόμα πιο φανατικούς μνημονιακούς.

Κι αν τα δυο κόμματα δεν αποκτήσουν τους 151 για να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα ξαναδούμε σε ρετρό τις αποστασίες του 1965 και θα πηγαινοέρχονται τα αργύρια σε βουλευτές μικρότερων κομμάτων για να αποκτηθεί η περιβόητη πλειοψηφία. Παζάρι θα ξαναγίνει το ελληνικό Κοινοβούλιο και οι συνειδήσεις θα γίνουν λάστιχα.

Εδώ εμείς οι μικρές φωνές εν τη ερήμω μπορεί να τους χαλάσαμε το παιχνίδι. Γιατί ο αποστάτης αποκτά ρετσινιά και τον ακολουθεί εφ’ όρου ζωής, αυτόν και την κόρη του.

Όχι ο αγώνας μας δεν πήγε χαμένος όλος. Ο πιο πολύς μπορεί. Αλλά η μαγιά έμεινε. Κι αυτήν τη μαγιά φοβούνται και τρέμουν οι μεγάλοι. Γιατί, όπως στο ποίημα του Βαλαωρίτη «Ο Βράχος και το Κύμα», είμαστε τα μικρά, αλλά ορμητικά κυματάκια που αργά αλλά σταθερά κατατρώγουν το Βράχο που θέλει να υποδουλώσει την Ελλάδα. Μ’ όλες τις αντιθέσεις που μπορεί να έχουμε μεταξύ μας, δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ για το γράψιμό μας, δεν αναζητούμε εξουσία, απλά αγαπάμε την Ελλάδα.

Δε λέω ότι δε θάχει καθένας μας κάποιες κρίσεις πάλι στο μέλλον για τη ματαιότητα του αγώνα μας. Και μπορεί να αποσυρθούμε πάλι για κάμποσο καιρό. Αλλά έχουμε κάτι που δεν το έχουν οι πολιτικοί μας: την αγάπη για την Ελλάδα, που δε θα μας αφήσει να ησυχάσουμε για καιρό. Εμείς αντί για φιλί του Ιούδα, δίνουμε το φιλί της αγάπης στην κοιμισμένη πριγκίπισσά μας, την Ελλάδα.

Και ελπίζουμε ότι κάποτε θα την ξυπνήσουμε. Γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε οι φωνές των βοώντων εν τη ερήμω, όσο καιρό κι αν πάρουν..
Κοντολογίς στην κλασική ερώτηση: «Εμείς θα σώσουμε το ρωμαίικο»; Ναι, εμείς. Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος άλλος θα το κάνει;.

πηγη

2 σχόλια :

Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ; ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 22 Απριλίου 2012 - 19:15.

sygyvernisi

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.

Δείτε αναλυτικά:

- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.

- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

- Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου

- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

- Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην... Τουρκία!

Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ που αποχωρεί απο το αξιωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται με αρχή τον Ιούνιο.

Πηγαίνετε να τους ξαναψηφίσετε. Είστε πια άξιοι της μοίρας σας.
1