Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Όταν κάποιος κάνει κάτι για το οποίο ντρέπεται, διακηρύσσει πως έκανε το καθήκον του

Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω
George Bernard Shaw ( 1856-1950 , Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925)
Θεατρικός συγγραφέας που έγραψε πάνω από 60 θεατρικά, αλλά υπήρξε επίσης δοκιμιογράφος και μουσικός κριτικός με μεγάλη επιρροή. Το ριζοσπαστικό του πνεύμα και το επιθετικό του στυλ συχνά προκαλούσε αντιδράσεις. Μερικά από τα πιο γνωστά του έργα είναι "Η Αγία Ιωάννα", "Το επάγγελμα της κυρίας Γουώρεν" και "O Πυγμαλίων" (που διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο σε "Ωραία μου Kυρία").
Είναι ο μόνος που έχει τιμηθεί τόσο με το Νόμπελ λογοτεχνίας (1925) όσο και με Όσκαρ (1938, "Πυγμαλίων"). Το καυστικό του πνεύμα παρήγαγε πολλούς θαυμάσιους αφορισμούς.

► Στον ουρανό ένας άγγελος είναι ένα συνηθισμένο άτομο.
► Η αιτία των διαζυγίων που αποδέχεται η κοινωνία είναι γελοία, μιάς και ο κακός χαρακτήρας είναι πολύ πιο σοβαρή αιτία από τη συζυγική απιστία.
► Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε «γιατί». Εγώ τα ονειρεύομαι όπως θα ήθελα να είναι και σκέφτομαι «γιατί όχι».
► Ελευθερία σημαίνει υπευθυνότητα. Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι τη φοβούνται.
► Συγχωρέστε τον που πιστεύει ότι οι συνήθειες της φυλής του είναι οι νόμοι του σύμπαντος.
► Ο Παράδεισος, έτσι όπως συμβατικά περιγράφεται, είναι ένα μέρος τόσο μάταιο, τόσο αδιάφορο, τόσο άχρηστο, τόσο άθλιο, που κανείς δεν επιχείρησε ποτέ να περιγράψει μία ολόκληρη μέρα στον παράδεισο, παρ’ ότι αρκετοί έχουν περιγράψει μία μέρα στην ακροθαλασσιά.
► Το μητρικό ένστικτο κάνει τη γυναίκα να προτιμά το ένα δέκατο από έναν πρωτοκλασάτο άντρα, από την αποκλειστικότητα ενός άντρας τρίτης κατηγορίας.
► Τα ενθύμια σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο υπέροχα γέρος και λυπημένος.
► Ένας άνδρας που δεν έχει γραφείο να πάει, περνάει μια απίστευτη δοκιμασία.
► Μια κυβέρνηση που έχει την πολιτική να ληστέψει τον Πήτερ για να πληρώσει τον Πωλ, μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη του Πωλ.
► Λογικοί είναι αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Παράλογοι, αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον κόσμο στον εαυτό τους. Γι’ αυτό, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τους παράλογους.
► Είναι επικίνδυνο να είσαι ειλικρινής εκτός αν είσαι και ηλίθιος.
► Εκείνο που κολακεύει περισσότερο αυτόν που γίνεται στόχος κολακείας, είναι το γεγονός ότι θεωρείται άξιος κολακείας.
► Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις.
► Διαθέτω το δώρο της παρατηρητικότητας που ονομάζεται κυνισμός από κάποιους που το στερούνται.
► Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν.
► Πολύ λίγοι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερες από δυο η τρεις φορές το χρόνο. Εγώ έχω αποκτήσει διεθνή φήμη σκεπτόμενος μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
► Το να μπορείς να αντέχεις τη μοναξιά και, επιπλέον, να την απολαμβάνεις, είναι μεγάλο προσόν.
► Όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκίνησαν σαν αίρεση.
► Οι Άγγλοι πιστεύουν πως όταν επιβάλλουν στον εαυτό τους έλλειψη ανέσεων, ακολουθούν κάποιον ηθικό κανόνα.
► Ένα υγιές έθνος δεν έχει συνείδηση της εθνικότητάς του, όπως ένας υγιής άνθρωπος δεν έχει συνείδηση των οστών του.
► Οι συμβουλές είναι σαν τα φιλιά: δεν κοστίζουν τίποτε και προκαλούν ευχαρίστηση όταν τις δίνεις.
► Ιδεολόγος είναι κάποιος που έβαλε σκοπό του να κάνει τον άνθρωπο καλύτερο από την ανθρωπότητα.
► Χορός είναι η κάθετη έκφραση οριζόντιων επιθυμιών.
► Ο Πτολεμαίος δημιούργησε ένα σύμπαν που διήρκεσε 1000 χρόνια. Ο Κοπέρνικος δημιούργησε ένα σύμπαν που διήρκεσε 400 χρόνια. Ο Αϊνστάιν δημιούργησε ένα σύμπαν που δεν μπορώ να σας πω πόσο θα κρατήσει.
► Πατριωτισμός είναι η πεποίθηση πως αυτή η χώρα είναι ανώτερη απ’ όλες τις άλλες, επειδή γεννήθηκες εσύ σ’ αυτή.
► Μια ζωή που αναλώθηκε σε λάθη είναι πολύ πιο αξιέπαινη και πολύ πιο χρήσιμη από μια ζωή που αναλώθηκε κάνοντας τίποτα.
► Τα αισιόδοξα ψέματα έχουν τόσο τεράστια θεραπευτική αξία, ώστε ο γιατρός που δεν ξέρει να τα λέει με πειστικό τρόπο, έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα.
► Ένας άντρας λίγο-πολύ τίμιος, μια γυναίκα λίγο-πολύ πιστή, που και στους δύο αρέσει λίγο-πολύ το πιοτό και ζουν σ’ ένα σπίτι λίγο-πολύ καθαρό, είναι η εικόνα της αστικής τάξης.
► Μη χάνετε τον καιρό σας με κοινωνικές έρευνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το φτωχό, είναι η φτώχεια. Εκείνο που ενδιαφέρει τον πλούσιο, δεν μας ενδιαφέρει.
► Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας.
► Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους.
► Μην κάνετε στους άλλους αυτό που θα θέλατε να κάνουν σε σας. Τα γούστα τους μπορεί να διαφέρουν από τα δικά σας.
► Η πρώτη αγάπη: λίγη ανοησία και πολλή περιέργεια.
► Η Αγγλία και η Αμερική είναι δυο χώρες που χωρίζονται από την ίδια γλώσσα.
► Όταν ένας άντρας σκοτώνει μια τίγρη, λέμε ότι κάνει σπορ. Όταν μια τίγρης σκοτώσει ένα άντρα, το λέμε αγριότητα.
► Ερασιτέχνης είναι ο καλλιτέχνης που συντηρείται από κάποια άλλη δουλειά. Επαγγελματίας είναι ο καλλιτέχνης που συντηρείται από τη γυναίκα του.
► Ένας άντρας που έχει μυαλό και το ξέρει, μπορεί να νικήσει δέκα που δεν έχουν και δεν το ξέρουν.
► Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν άθεο, δεν είναι πιο αξιόπιστο από το γεγονός ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν ξεμέθυστο.
► Καλύτερα να κρατάς τον εαυτό σου καθαρό και φωτεινό. Είσαι το παράθυρο απ’ όπου πρέπει να βλέπεις όλο τον κόσμο.
► Κανένας Άγγλος δεν νικήθηκε ποτέ νόμιμα.
► Ο Χριστός πέθανε, ο Μωάμεθ πέθανε, ο Ναπολέων πέθανε κι εγώ ο ίδιος τελευταία δεν αισθάνομαι καθόλου καλά.

18 σχόλια :

  1. Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ20/4/12 15:26

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ; ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ.ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΟ ΣΚΛΑΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/12 22:44

    kai meta tha trome me xrisa koutalia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/12 23:01

    "Ηρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες".



    “Ήρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες. Σε αυτό το κάλεσμα δε χωρούν δικαιολογίες. Κάθε σιωπή και παθητική στάση δηλώνει συνενοχή!”


    Στην εποχή αυτή δεν υπάρχει χώρος για Ιδανικά και Αξίες, παρά μόνο για κάποιους ξερούς και άνευ ουσίας οικονομικούς ορισμούς, που ως δια μαγείας, ρυθμίζουν τη ζωή μας. Κάθε έννοια δικαίου αντικαταστάθηκε από τους νόμους των Χρηματιστηρίων, των τραπεζών και των τοκογλύφων. Στην εποχή αυτή δε θα βρεις Ήρωες, σαν αυτούς που διάβασες πριν χρόνια στο σχολείο. Ακόμη κι αυτό έχει καταντήσει ένα προπαρασκευαστικό στάδιο εκπαίδευσης για τη νέα μας αποστολή: να γίνουμε πειθήνιοι πολίτες, χωρίς ταυτότητα, ανώνυμοι σε μια γκρίζα κοινωνία με μοναδικό προορισμό την κατανάλωση.


    Αντιθέτως, στη σημερινή εποχή θα βρεις γενιές αποπροσανατολισμένες, πλήθος κόσμου χαμένο μέσα στις παραισθήσεις του, νέους να πετάνε τη ζωή τους σε σκόνες και χάπια, νέες να κυνηγούν τον φτηνό έρωτα και τους ενήλικες, αυτούς που μας παρέδωσαν αυτόν τον κόσμο, να κοιτούν παθητικά την οθόνη της τηλεόρασης τους, ψάχνοντας για λίγη περιπέτεια μέσα από τους τίτλους των δελτίων ειδήσεων.


    Όλα μοιάζουν με μια θλιβερή ρουτίνα, κάνοντας σε να πιστεύεις ότι πράγματι όλα έχουν χαθεί. Γιατί αυτοί που σε “ενημερώνουν”, αυτοί που κινούν τα νήματα στο κουκλοθέατρο της ψηφιακής ζωής, ποτέ δε σου είπαν την πραγματική αλήθεια. Ότι πίσω από τη βιτρίνα τους υπάρχει ένας άλλος κόσμος, πολύ διαφορετικός από τον δικό τους και πολύ πιο δίκαιος. Εκεί όπου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με Πίστη, Όραμα και Αγωνιστικότητα. Εκεί όπου Στρατιώτες μιας Ιδέας αψηφούν τους κινδύνους και την πολιτικά ορθή ορολογία των υποκριτών, υπομένοντας τις κακουχίες, όχι για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, αλλά για να αλλάξουν το μέλλον και να το δημιουργήσουν όπως ονειρεύονται.


    Ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους επικρατεί ένας άνισος πόλεμος. Ήρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες. Σε αυτό το κάλεσμα δε χωρούν δικαιολογίες. Κάθε σιωπή και παθητική στάση δηλώνει συνενοχή!
    ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/4/12 23:21

    ρε μαγγα μου εχω συγκλονιστει......ανακοινωσανε οι τραπεζες ζημιες....28 δις χασανε....κλαφτε ρε ολοι μαζι......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/4/12 23:22

    την αλλη βδομαδα.................... θα καλυφθουν gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/4/12 01:24

    κάτω τα χέρια απο τις τράπεζες
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΙΝΑΛΙΩΤΗΣ21/4/12 10:18

    ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/4/12 16:01

    και να κληθουν οι νοικοκυραιοι να πληρωσουν??????δεν νομιζω οτι ηρθε ο καιρος ακομη!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ21/4/12 16:14

    30% MAZEYOYNE TA KOMMATA ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΟΨΑΝΕ.ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΨΥΧΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΕΙ ΣΑ ΣΦΗΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑ ΣΘΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟ ΒΡΕΣΤΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/4/12 21:34

    UA TO PAUOYME SAN TOYS AYSRIAKOYS PRIN LIGA XRONIA EIXAN BGALEI PROUYPOURGO TYPOY KAMENOY KAI OTAN PHGE STHN EYRVPH NA DIAPRAGMATEYTH TVN STEILANE APO EKEI POY EIRUE!!!KAI TO TELOS XEROUME POIO EINAI...APO FTERIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/4/12 22:38

    ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Η ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ .Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΠΩΣ ΖΕΙ;ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΘΑΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ
    .ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/4/12 02:38

    ισως να ειναι και δευτερος ο Τσιπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/4/12 15:45

    οι δυο μεγαλοι θαναι.....ισια με 55-60.....παροτι δεν θαμαι μαζι τους.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/4/12 22:27

    ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ 2.
    ΜΑΖΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    ΜΑΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ.ΜΑΖΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΕ.
    ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΝΔ,ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.
    ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.
    ΕΙΤΕ ΝΔ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.
    ΛΑΘΟΣ.ΟΧΙ ''ΣΑΝ''.
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΣΟΚ;ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ;
    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΙΣΘΟ 150 ΕΥΡΩ.
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ,ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/4/12 00:31

    κυκλοφορει .....στις 6 μαη κλειδωστε τους παππουδες στο σπιτι απο τα χαραματα και απολατε τους στις 7....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κουκος23/4/12 00:41

    εχει και κατι νεους που θελουν για να ανατραπει το μνημονιο να ψηφισουν το κομμα της....αλεπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/4/12 01:16

    αστην αλπου....στο τελος θα φαει τις κοτες ...δεν ειμαστε για τετοια τωρα....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/4/12 11:50

    ΄κυκλοφορει και το αλλο στο διαδυκτιο
    ψηφιζοντας εναν απο τους δυο (Σαμαρα η Βενιζελο)παιρνεις τον αλλο δωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.