Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αυτά τα παιδιά εμάς μούντζωναν

Tρελά κέρδη για τους Γερμανούς από την ελληνική κρίση!
Κυνικά αρχίζουν να ομολογούν τώρα οι Γερμανοί, ότι η χώρα τους όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την ελληνική κρίση χρέους, αλλά, αντίθετα έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη! Και αποδίδουν τα κέρδη αυτά κυρίως στο γεγονός ότι η Γερμανία δανείζει τη χώρα μας – μέσω των μηχανισμών «στήριξης» ή «σωτηρίας» – με επιτόκιο μεγαλύτερο από εκείνο, που δανείζεται η ίδια, άρα λειτουργεί με τοκογλυφικούς όρους.

Ο Γερμανός επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας έχουν εισρεύσει στα ταμεία της χώρας τους 15 δις ευρώ επιπλέον και μάλιστα στο μέλλον το ποσόν αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Επί λέξει ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Γερμανού φορολογούμενου. Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα φορολογουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν. Απελευθερωθείτε από την εικόνα της Ελλάδας ως βαρελιού χωρίς πάτο. Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων. Κάθε άλλο:

Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου».
Γιάννης Μακρυγιάννης
Πηγή protothema.gr

.
Αυτά τα παιδιά που παρελάζουν με το δεξί χέρι σηκωμένο μουντζώνοντας την εξέδρα, ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι μουντζώνουν τους επισήμους. Ας μην τους χειροκροτούμε σα χαζοχαρούμενοι πιστεύοντας ότι κάνουν τη βρώμικη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς. Αυτά τα παιδιά, εμάς μουντζώνουν.
Αυτά τα παιδιά που παρελάζοντας στην Κεφαλονιά έστριψαν στο πρώτο στενό που βρήκαν μπροστά τους για να μην περάσουν μπροστά από την εξέδρα κι ύστερα βγήκαν από επόμενο στενό συνεχίζοντας κανονικά, δεν το έκαναν για να μη δουν τα μούτρα των επισήμων, αλλά για να στείλουν ένα μήνυμα απέχθειας σε εμάς.
Είμαστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζουμε ότι αυτά τα παιδιά στις παρελάσεις μουντζώνουν τον δημοτικό σύμβουλο Σαχλιαμάγκα και τον Β΄ αντιπεριφερειάρχη Παπαρόπουλο. Ούτε που τους ξέρουν αυτούς για να τους μουντζώσουν.
Στην εξέδρα με τους επισήμους, αυτά τα παιδιά, έχουν ανεβάσει όλους εμάς και μας ρίχνουν ατελείωτα φάσκελα. Αν μπορούσαν θα μας έφτυναν κιόλας. Όμως είναι καλά παιδιά και για την ώρα μόνο μας μουντζώνουν.
Αντί, λοιπόν, να παρελάζουν με τα χέρια τους ανοιχτά, σα φτερά, μοιράζοντας μούντζες δεξιά κι αριστερά στο κοινό, προτιμούν να απευθυνθούν στην εξέδρα που μας εκπροσωπεί όλους.

Διότι ας μη γελιόμαστε, τον δημοτικό σύμβουλο Σαχλιαμάγκα και τον Β΄ αντιπεριφερειάρχη Παπαρόπουλο, εμείς τους ανεβάσαμε στην εξέδρα. Κι αύριο θα σφίξουμε άλλα χέρια και θα ξαναεκλέξουμε Σαχλιαμάγκες και Παπαρόπουλους.


Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς, επειδή είμαστε τόσο κορόιδα που πιστεύουμε ότι αυτό το ίδιο πολιτικό υλικό που κατάφερε να μας φτάσει στα Μνημόνια, χωρίστηκε τώρα σε Μνημονιακούς και αντι-Μνημονιακούς οι οποίοι μαλώνουν στα σοβαρά μεταξύ τους κι εμείς υποστηρίζουμε είτε τους μεν είτε του δε.

Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή δεν υπερασπιστήκαμε κανένα δικαίωμά μας, κανένα δικαίωμά τους, καμία ελευθερία, καμία δημοκρατία και τώρα τα βάζουμε να κάνουν τους κλόουν παρελάζοντας για να τιμήσουν «εκείνους που πάλεψαν για μία ελεύθερη Ελλάδα», μετατρέποντας τα παιδιά σε παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερη.

Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή δεχτήκαμε να χρεωθούμε στις πλάτες μας και να φορτώσουμε στις πλάτες τους αμέτρητα δισεκατομμύρια δανείων για να σωθούν οι τράπεζες, την ώρα που βλέπουν τις τράπεζες να απειλούν με κατάσχεση το σπίτι τους επειδή οι γονείς τους δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του δικού τους δανείου.

Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή οι τάχα μου και δήθεν προοδευτικοί γιατροί του ΕΣΥ δέχτηκαν με χαρά πριν μερικά χρόνια να κάνουν απογευματινά ιατρεία εξετάζοντας ασθενείς που πλήρωναν 50, 60, 70 και 80 ευρώ από την τσέπη τους, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων, την οποία τώρα οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή τα καταφέραμε έτσι ώστε να μη μπορούν να σπουδάσουν, να φεύγουν στο εξωτερικό όχι από επιλογή τους αλλά διωγμένα, να πρέπει να δουλέψουν για 10 ευρώ μεροκάματο, να σκέφτονται αν θα κάνουν δικά τους παιδιά, να προσεύχονται γονατιστοί σε πόδια αφεντικών για να έχουν κι αύριο … δουλίτσα.

Αυτά τα παιδιά μουντζώνουν εμάς επειδή, πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Πόσο κρίμα κι άδικο γι’ αυτά τα παιδιά, να πέσουν στα χέρια τέτοιων μεγάλων, τόσο άχρηστων όσο είμαστε εμείς!

πηγη

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/3/12 15:51

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/12 17:45

    οχι φιλε μου.......μουντζωναν ισως ΚΑΙ εναν αρκα παλιο σοσιαληστη,μετεπειτα λοχαγο,και πριν λιγο βασιλικοτερο του χαζοβασιλεως και νυν καλοδεχουμενο στηνΒ,ο οποιος δηλωσε.....σωσαμε την ελλαδα αλλα ξεχασαμε να σωσουμε τον κοσμο της!!!!!!!!!!!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚEΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/12 18:00

    ισχυρό κίνητρο!!!!
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/3/12 22:09

    Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ.
    Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν ΝΑΙ.
    Στη συνέχεια κάποιοι απ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στον Δημοκρατικό Συναγερμό, που έλεγε ΝΑΙ στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ.
    Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια.
    Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ.
    . . .

    ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/3/12 22:12

    ΡΕΠΑΣ ,,, ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/3/12 22:37

    υπαρχει και κοντη λακα?
    εγω την ασπρη και μαυρη λακα ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/3/12 22:52

    ο φοροφυγας με τα προβατα της γορτυνιας τι εγινε κατεβηκε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/3/12 22:57

    κερδιζει ...μακρια λακκα καρδαρι με γιαουρτι...αν και τωρα τελευταια το γιαουρτι διωκεται.....gerolytkos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/3/12 01:02

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ .. ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/3/12 10:33

    μη ρε διαολε θα μας πανε μεσα....μην λες την λεξη γιαουρτι τετοιες εποχες...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/3/12 10:33

    μη ρε διαολε θα μας πανε μεσα....μην λες την λεξη γιαουρτι τετοιες εποχες...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/3/12 14:35

    Εκει στην Τρίπολη τους χρειάζεται το γιαούρτι
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.