Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ελλάδα λίκνο ενός άλλου κόσμου

Αυτοδύναμη... εξαθλίωση
Δυο - δυο τα λύνει τα προβλήματα ο Χρυσοχοϊδης τώρα που επέστρεψε στο παλιό του υπουργείου, αυτό για χάρη του οποίου δε διάβασε το πρώτο μνημόνιο.
Τα προωθούμενα σχέδια για την «φύτευση» κέντρων κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα (30 τον αριθμό συνολικά), αν μη τι άλλο έχουν και ... αναπτυξιακή χροια, αφού ο Χρυσοχοϊδης ο ίδιος το παρουσίασε στους περιφερειάρχες και από τη σκοπιά των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν: 1.000 ανά περιφέρεια. Άσε που θα απορροφήσουμε και 250 εκατομμύρια από τα κοινοτικά κονδύλια.

Κι έτσι όπως τα παρουσιάζει ο υπουργός αυτά τα κέντρα κράτησης θα είναι κάτι σαν ξενώνες, τα οποία θα τα ζηλεύουν άστεγοι και νοικυραίοι. Και τι δεν θα έχουν μέσα: κιλικία, ιατρικές υπηρεσίες, καθαρίστριες, τεχνική κάλυψη(;) χώρους άθλησης και θρησκευτικής λατρείας, εστιατόρια, πλυντήρια και στεγνωτήρια. Μόνο για πισίνες δεν έχουμε δει ακόμη.

Επίσης, τα κέντρα αυτά θα έχουν την απαραίτητη φύλαξη για να μην είναι σε θέση οι «αχάριστοι» μετανάστες να αψηφούν τα καλά που θα τους προσφέρονται δραπετεύοντας και προκαλώντας έτσι την κοινωνία η οποία υπομένει τα πάνδεινα. Διπλή περίφραξη, φουλ του μπάτσου και του σεκιουριτά. Σε κάθε 250 έγκλειστους θα αντιστοιχούν 70 άτομα προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα δημιουργηθούν και ανεξάρτητα αστυμνομικά τμήματα.

Έτσι ο Χρυσοδάκτυλος του Προ- Πο λύνει δύο σε ένα: το μεταναστευτικό και την τοπική ανάπτυξη. Και ανταγωνίζεται επάξια, παραμονές εκλογών, και τον προκάτοχό του που είχε προαναγγείλει το φαραωνικό τείχος του Έβρου.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων που μιλάμε για μια προεκλογική μπαρούφα, το γεγονός ότι δημοσιοποιείται (πόσο μάλλον και να προωθείται) ένα τέτοιο σχέδιο δείχνει ότι αυτή είναι η αντίληψη που έχουν για την επίλυση ή την επιμέρους αντιμετώπιση των προβλημάτων και ό,τι και να πούμε είναι λίγο για την ... εγκεφαλική νόσηση που τους διακατέχει.

Μόνο αυτό:
Η χώρα, μία πρότυπος ευρωπαϊκή δημοσιονομική φυλακή, στο εξής θα παράγει αυτό το οποίο περιγράφει και η γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση: φυλακισμένους και δεσμοφύλακες..
Από το Μαρικάκι
.πηγη
Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τώρα σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία που τον απειλεί είναι θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη. Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι χτυπιούνται μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή η Ελλάδα σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του “τρελού χρήματος”. Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα “Δεν πληρώνω» και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, απέναντι στη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής,στις διεφθαρμένες δημοκρατίες, και στον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους της τραπεζικής μαφίας, θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ας το ανακαλύψουμε ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!
πηγη

2 σχόλια :

  1. ΜΑΙΝΑΛΙΩΤΗΣ28/3/12 00:05

    ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ .Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ .ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ.Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ.ΤΑ ΔΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ Α.Ε.Π ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΛΟΙ.ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΤΑ 3/4 ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/12 00:53

    πολυ ξενυχτι βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.