Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο σπαρακτικός θρήνος της πόλης!

Η Κομισιόν ζητεί μέτρα 11.5 δισ. ως τον Ιούνιο. Αυτό είναι πλάκα, έτσι; 
Από το 1978 μέχρι σήμερα έπαιρνε σύνταξη χωρίς να τη δικαιούται. Και δεν ήταν η Αλίκη που γέρασε στη Χώρα των Θαυμάτων.
Το μεσημέρι ο Θ. Πάγκαλος θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Στη θέση του θα περίμενα και την παρέλαση.
Τρεις βουλευτές με ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες». Πρέπει να τους βρείτε και τους τρεις, σαν να παίζετε φρουτάκια.
Και ο Λάκης έκανε συστάσεις στον Νταλάρα να αποφεύγει τις εμφανίσεις. Γιατι να μη συσταθεί και μία επιτροπή πολιτών που να εγκρίνει ποιοι θα μιλούν και ποιοι θα εμφανίζονται;
Είμαστε χώρα ποιητών. Και είναι τόσοι πολλοί που θα κάνουν και πορεία στις 21 Μαρτιου
Ο Βενιζέλος είναι ικανός από Δευτέρα, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ζητεί δικαιοσύνη για τους κατόχους ομολόγων κάτω από τις 100.000 ευρώ. Γι' αυτό ας την προσφέρει ο ίδιος τώρα.
Για να κάνεις βελτιώσεις στα Πανεπιστήμια πρέπει να έχεις και Πανεπιστήμια. Τι αλλαγές σχεδιάζει, λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας;

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για δωροδοκία, Γερμανοί θα ήταν.
Καμμένος και ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

.
 Είναι αλήθεια πως ο τίτλος φαντάζει υπερβολικός για κάποιον που δεν ζει την δραματική όψη της πρωτεύουσας, που δεν κυκλοφορεί στην πόλη όταν αρχίζει σιγά σιγά να σουρουπώνει. Δεν μιλάμε για τις περιοχές που έχουν προ πολλού πεθάνει και σήμερα είναι εστίες κινδύνου. Όπως η πλατεία Κουμουνδούρου, οι δρόμοι κάτω από την Ομόνοια, γύρω από την Αγίου Κωνσταντίνου, την Πειραιώς, ή το Μεταξουργείο. Για να νιώσει κανείς το θρήνο
αυτής της πόλης, πρέπει ένα συνηθισμένο απόγευμα, ακόμη και όταν τα καταστήματα είναι ανοικτά, να τριγυρίσει στους δρόμους του εμπορικού κέντρου, που μέχρι χθες έσφυζαν από ζωή μέχρι το βράδυ. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Κολοκοτρώνη, Καραγεώργη Σερβίας, Εμ. Μπενάκη, Χαρ. Τρικούπη, πλ. Κάνιγγος, πλ. Κοραή, πλ. Δραγατσανίου, πλ. Συντάγματος… Έκλειναν τα καταστήματα και ο κόσμος που είχε πάει να ψωνίσει σκορπιζόταν στα καφέ, τα ουζερί, τα εστιατόρια, τους κινηματογράφους, στα διάφορα στέκια.....

.Παντού είχε ζωή, είχε φώτα, είχε βουή, είχε παλμό! Τώρα μόλις φύγει το φως του ήλιου, επικρατεί μια απόκοσμη ερημιά. Δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους, τα μαγαζιά που έχουν απομείνει είναι αδειανά, η πόλη είναι σκοτεινή και βουβή. Ακόμη και στους δρόμους, τα αυτοκίνητα είναι λιγοστά. Το δυνατό κρύο τις τελευταίες ημέρες και τα κουφάρια των κατεστραμμένων επιχειρήσεων που χάσκουν, έχουν μετατρέψει το θρήνο σε κάτι χειρότερο. Σε σπαραγμό!
Η πόλη όχι μόνο είναι έρημη, αλλά από εδώ και πέρα είναι και απειλητική εκεί που δεν το περιμένεις. Πλέον οι έμποροι ναρκωτικών, πουλάνε τον θάνατο ανενόχλητοι μπροστά στο πνευματικό κέντρο της πόλης, έξω ακριβώς από την πόρτα του πανεπιστημίου! Εκατοντάδες αδειανά από ζωή, ανθρώπινα κουφάρια, περιφέρονται αναζητώντας τρόπο να πάρουν τη δόση τους. Σε κάθε απίθανο σημείο, παντού στο κέντρο της πόλης, συναντάς πλέον μικρές αυτοσχέδιες κρυψώνες ανήμπορων ανθρώπων, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φυλαχτούν από το κρύο.

Τρίτη απόγευμα, γύρω στις 6.30. Στη διαδρομή με τα πόδια από την πλατεία Κάνιγγος μέχρι το Σύνταγμα, μέσω της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου, κανένα απολύτως κατάστημα δεν έχει μέσα πελάτη. Ούτε ένα! Ούτε για δείγμα! Είναι αντικείμενο επισταμένης παρατήρησης. Όλα είναι άδεια. Κάπου στα 130 καταστήματα, χάθηκε και το μέτρημα αυτών που έχουν κλείσει κατά μήκος της πεζοπορικής αυτής διαδρομής και δεν λειτουργούν. Σίγουρα είναι τόσα και άλλα τόσα. Υπάρχουν σημεία που συναντάς στη σειρά του δρόμου, δύο κλειστά μαγαζιά για κάθε ένα ανοικτό.

Οι ουρές των απελπισμένων ταξιτζήδων είναι η καλύτερη εικονογράφηση της δυστυχισμένης πόλης. Συνωστίζονται κατά δεκάδες σε αυτοσχέδιες πιάτσες, χωρίς πολλές ελπίδες να βρουν πελάτη. Οι περισσότεροι δεν θα καταφέρουν να καλύψουν ούτε καν τα έξοδα τους. Η πόλη πέθανε. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να την κρατήσει στη ζωή. Δεν υπάρχει στην Ευρώπη όμοιά της πρωτεύουσα. Ένα ακόμη δείγμα της παρακμής μας. Μόνο που αυτή ήταν μέχρι χθες η βιτρίνα μας!
πηγη

3 σχόλια :

  1. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ14/3/12 10:12

    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΡΕ.ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΗ ΤΗ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΚΑΡΑΝΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΙ Η ΝΤΟΡΑ.ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΛΗΘΩΡΙΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΣΗΣ ΘΥΣΙΑΣ.ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΞΕΤΟΜΑΡΙΑΖΕ ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΜΑΣΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΟΒΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΗΣ.ΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΝΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΤΟΣΗ ΜΙΚΡΟΝΟΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ.ΟΙ ΑΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΙ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ.ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/12 16:53

    ελα.....μην γινεσαι μπιτι......καθε τοσο λενε συγνωμη ....πριν 2,5 χρονια ο κωστακης....τωρα ο βαγγελαρας....ο γιωργακης αναζητειται σε αλλα μετεριζια.....ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΕ.....ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΕ!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/3/12 20:12

    και οχι μόνο .Σου λένε κάναμε και λάθη και οκ
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.