Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πατάτες και πατατοφάγοι

Μία σκέψη με αφορμή το «Κίνημα της Πατάτας» και τα πολιτικο-ραδιο-τηλεοπτικά παραφερνάλια
Ο "θάνατος" - αν για αυτό μιλάμε - των μεσαζόντων είναι θετική εξέλιξη. Και οι πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται ανά τη χώρα για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης απευθείας από τον παραγωγό είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να οργανωθούν ακόμα περισσότερο, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη θα περάσει κατ' ανάγκην από τα χέρια λίγων ευαισθητοποιημένων πολιτών σε πιο μαζικό επίπεδο, σε σωματεία και ενώσεις. Μην τις φοβάστε αυτές τις λέξεις, παιδιά• δεν υπάρχει άλλος δρόμος...
Αλλά αυτό είναι απλώς μία αρχή, ένα βήμα. Χρειάζονται κι άλλα αφού - αν είμαστε ειλικρινείς πρέπει να το παραδεχτούμε - και για την ακριβή πατάτα στο βάθος ο φταίχτης δεν είναι άλλος από το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός.
Γι' αυτό και μόνο καχυποψία πρέπει στους ύμνους των πονηρών πολιτευτάδων (και από κοντά των εκστασιασμένων μέσων) για την..
πρωτοβουλία που θα ρυθμίσει την αγορά από τα κάτω και θα λύσει όλα τα προβλήματα.
Προσπαθούν απλώς να κρύψουν το κύριο πρόβλημα (που είναι δικό τους δημιούργημα, όπως και οι μεσάζοντες και τα καπέλα στα τρόφιμα): Οταν χάνεις το 30% του μισθού σου ή και όλο το μισθό σου και μένεις μ' ένα επίδομα ανεργίας, θέλει πάρα πολλές πατάτες για να ισοφαρίσεις τη χασούρα. Άρα δεν μιλάμε γι' αυτό. Και, πάντως, για όποιον καταλαβαίνει, δεν φτάνει μόνον αυτό.
Συμπέρασμα: Μαζί στο κίνημα της πατάτας, και του λαδιού, και των αλεύρων... Αλλά δεν αρκεί. Από μόνο του είναι σκέτος αταβισμός. Και οι κοινωνίες δεν πάνε μπροστά με αταβιστικές φαντασιώσεις. Εκτός αν είναι πρόοδος η επιστροφή στην εποχή των πατατοφάγων. Αρκεί ο πίνακας του Van Gogh για να το ξανασκεφτούμε. Και να πράξουμε, όταν έρθει η ώρα, αναλόγως..

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/3/12 08:17

    Πρέπον είναι να κοπούν οι ¨λεβεντο@@@@@κίες¨

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/12 08:25

    Και ξαναρωτάω.

    Ο παραγωγός που πάει κατευθείαν στη λαϊκή, γιατί δεν πουλά φτηνή πατάτα????

    Ρε, οι μεγαλύτεροι μαυραγορίτες στην κατοχή ήταν παραγωγοί που γύριζαν και για ένα κιλό λάδι άρπαζαν θυσαυρούς από τον κοσμάκη που πεινούσε.

    Γι' αυτό ας κόψουμε το εθνικό σπορ της ¨λεβεντο@@@@κίας¨

    χψ

    Υ/Γ Ώρα είναι να μου πείτε ότι είμαι υπέρ των μεσαζόντων (κατά το μπουζούκι - όργανο - χωροφύλακας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/3/12 16:57

    θανατος των μεσαζοντων????μμμμμ δεν ειν κακο......μονο που ξεχνας κατι......δυο τα αρχαιοτερα επαγγελματα...το ενα εμπορος το αλλο[πριτς θα με σβησει ο νις χαχαχα]πιστευεις οτι ειναι τοοοσο απλο να νικηθουν οι χοντρεμποροι????εχουν και προστατες οι χριστιανοι!!!!!!μακαρι να γινει........gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.