Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ενα νόημα για την 25η Μαρτίου 2012

Μέτρα Πολυτεχνείου στην παρέλαση .. " Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΖΕΙ"
Στις εξέδρες των επισήμων φέτος θα έχουμε μοναδικό event. Θα δούμε πραγματικούς αρματωλούς και κλέφτες
Τα αεροπλάνα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θα σχηματίσουν στον αέρα την ημερομηνία των εκλογών
Φέτος o Παλαιών Πατρών Γερμανός θα είναι πραγματικά Γερμανός
Ληστές μπήκαν σπίτι μου τη νύχτα και με απείλησαν άγρια " τα νεράντζια ή τη ζωή σου"
Την παρέλαση θα την παρακολουθήσω από τη Νόβα. Με επιλογή μετάδοσης για μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς
Μπήκα στο ίντερνετ και παράγγειλα ένα σακί νεράντζια
ΑΤΑΚΕΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εχουν φέρει σωσίες για την παρέλαση . Στο Χίλτον μένει ο ξένος μουσικός - τραγουδιστής που μοιάζει του Βενιζέλου
Τα δικαιώματα για την παρέλαση στο Σύνταγμα ζήτησε ο Γούντι Αλεν
Σαν το Πολυτεχνείο τα μέτρα. Είδα και ένα πανό: " Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΖΕΙ"
Να γίνει η παρέλαση της 25η στο ΟΑΚΑ, όπου υπάρχει αυστηρός έλεγχος
Ο Βενιζέλος ένα άτομο είχε να βάλει και τα μπέρδεψε με τη Φώφη. Που να κάνει κυβέρνηση με 50 πρόσωπα . Θα είναι οι Μόντι Πάιθον
Η Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και ο Μανώλης Καψής, τι θα γίνει; Υπερνομάρχης
Φέτος στην εξέδρα, δεν θα ανεβούν αρματωλοί και κλέφτες, αλλά μόνο κλέφτες
Για το φόβο επεισοδίων η παρέλαση θα γίνει στο Κρυφό Σχολειό
Πώς δεν υπάρχει ελευθερία στην Ελλάδα; Οι σκοπευτές είναι ελεύθεροι
βρέθηκε κι άλλος τυφλός ση Ζάκυνθο και δεν τόπε ακόμα το Μέγκα
Ο Πάγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος. Δεν γίνεται μόνο η πολιτική φτωχότερη. Και η τηλεόραση και η τέχνη.
Εντάξει, η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε με μικρά, ως ασήμαντα, επεισόδια έντασης σε διάφορα σημεία. Μπράβο μας.
Είναι μία μαθητική παρέλαση ακατάλληλη για ανηλίκους ή με απαραίτητη τη γονική συναίνεση.
Το να μεταδίδεται λεπτό προς λεπτό αν ξεκίνησε ή όχι η μαθητική παρέλαση είναι μάλλον κατάντια.
Εδώ είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Στις εκλογές τα ταξί θα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ψηφίσουν.
Σήμερα ο Σαμαράς θα ζητήσει εκλογές στην Πορτογαλία.
Βορίδη ή Άγιο Χριστόφορο; Να το δίλημμα για το ταμπλό του ταξιτζή.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι υπό διάλυση. Τι να το κάνεις, γαύρε, το πρωτάθλημα αν το κερδίζεις με περίπατο;
Κappa Research: ΠΑΣΟΚ 14,3%, ΝΔ 18,1%, ΚΚΕ 8,2%, ΛΑΟΣ 3,6%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΔΗΜΑΡ 4,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, Χρυσή Αυγή 3,4%. Και ο Βενιζέλος καταλληλότερος πρωθυπουργός. Σας θέλω σοβαρούς.
Ο Ομπάμα δηλώνει ότι είναι στο πλευρό μας. Κάτι σαν την Παναγία.
Ο ΛΑΟΣ δεν θέλει προεκλογική περίοδο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ας μην ανησυχεί ο πρόεδρος για το θρησκευτικό συναίσθημα. Είναι χιλιάδες οι πολίτες που κάνουν τον σταυρό τους όταν τον βλέπουν.
Oργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος τα βάζει με τον Παπακωνσταντίνου επειδή δεν εγκρίθηκε το σχέδιο για τα φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη. Δίκιο έχει, όλο γκρινιάζουμε για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και βλέπουμε τι συμβαίνει όταν ένας σημαντικός επιχειρηματίας πάει να επενδύσει...
Όντως, τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας σε εμπνέουν με το πνεύμα του '21. Είσαι έτοιμος να πάρεις τα όπλα και να βγεις στο βουνό.
Αν η ΕΡΤ έπρεπε να στείλει συνεργείο στην Ισπανία, δεν θα το έκανε για την επίσκεψη Σαμαρά, αλλά για τον Μανώλη Μαυρομμάτη που τον συνοδεύει. Είναι κρίμα να χάνεται αυτή η εμπειρία.
Το «θα είμαι στην πρώτη γραμμή για τις εκλογές» του Παπουτσή, είναι σίγουρα ευχάριστο για το ΠΑΣΟΚ;
E, ναι σε αυτήν την παρέλαση η μπάντα θα παιανίζει το Mission Impossible.

.

Οι Ελληνες καυχώνται για την ιστορία τους, αλλά συχνά την υπερερμηνεύουν, έτσι ώστε να την αδειάζουν από τις αντινομίες και τα οδυνηρά της διδάγματα, να την χρησιμοποιούν σαν γλυκαντική ουσία, παρηγορητική, σαν το sweetener που πρόσφερε αυτάρεσκα ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος στους πιστωτές. Η υπερερμηνεία, η κατάχρηση, και τα κατοπτρικά ισοδύναμά τους, δηλαδή η άγνοια και η αποδόμηση της ιστορίας, λειτουργούν εντέλει καθ’ όμοιο τρόπο: αφαιρούν κάθε δυνατότητα αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης, αυτοδιάθεσης, αυτονομίας.

Η επέτειος του Ξεσηκωμού του 1821, που πρόκειται να εορταστεί σύντομα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ενωτικά και εμψυχωτικά για τους δοκιμαζόμενους Ελληνες του 2012. Αυτή θα έπρεπε να είναι η επιδίωξη των πολιτικών ηγετών πάσης αποχρώσεως, και ίσως έτσι συναντούσαν το λαϊκό αίσθημα και πρόσφεραν μια ψυχική παρηγοριά. Διότι, πέραν του υλικού ζόφου που απλώνεται πάνω σε όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού, η μεγαλύτερη ίσως ζημιά σήμερα είναι η απόγνωση, η έλλειψη πίστης, η ήττα που διαποτίζουν την κοινωνία.

Το ’21 προϋποθέτει τον σημερινό ελληνισμό, το κράτος του και τη δημοκρατία του. Η Επανάσταση είναι η έναρξή μας. Περιέχει την ανάταση, τη μάχη, το όραμα ελευθερίας, την αποκοτιά, τον ηρωισμό, τη δημιουργία. Περιέχει επίσης τον εμφύλιο, τον διχασμό, την προδοσία, την ιδιοτέλεια, την ήττα. Στο ιστορικό μεταίχμιο που στέκουμε σήμερα, γονατισμένοι, βαριά λαβωμένοι, μπορούμε να αντλήσουμε και από τις δύο αυτές δεξαμενές του ξεσηκωμού• μπορούμε επίσης να διδαχθούμε και να μην επαναλάβουμε λάθη.

Δεν είναι εύκολο βέβαια να ορίσουμε βολονταριστικά τον ρου της ιστορίας, υπάρχουν δυνάμεις που μας ξεπερνούν εξ αντικειμένου. Μπορούμε ωστόσο να προσπαθήσουμε: να γείρουμε προς την πλευρά της υπέρβασης, της δημιουργίας, της αναγέννησης, της σύνθεσης. Σε μια τέτοια προσπάθεια, ένα τιτάνιο εγχείρημα ανόρθωσης, θα ‘πρεπε να καλέσουν τους Ελληνες οι ηγέτες τους, αν απέμειναν. Κι ακόμη παραπέρα: οι ίδιοι οι Ελληνες, αναλογιζόμενοι το παρελθόντα πάθη, να γείρουν τη ζυγαριά προς την επιβίωση, εννοούμενη ως συνέχιση του ιστορικού βίου εν δικαιοσύνη και ειρήνη.

Είναι ωφέλιμο να θυμόμαστε και να τελετουργούμε, δίνοντας κάθε φορά νέο περιεχόμενο στην επέτειο. Φέτος, πέρα από ωφέλιμο, είναι αναγκαίο, είναι επείγον. Η 25η Μαρτίου 2012 μπορεί να σημασιοδοτηθεί πολλαπλώς: σαν κορυφαίο ξαναφανέρωμα του αντιστασιακού πνεύματος, σαν σάλπισμα υπεράσπισης της δημοκρατίας, σαν κατανόηση της νεωτερικότητας και των δεινών της, σαν λαχτάρα για δημιουργία, σαν βούληση να διατηρηθεί ακέραιη η χώρα, σαν βούληση να επιβιώσει ο ελληνισμός ― υπό ετέρα μορφή ενδεχομένως, αλλά ορισμένως να επιβιώσει.

πηγη

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος25/3/12 09:54

    καλημερα....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/12 10:14

    Καλημέρα σ όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/3/12 10:28

    kαι για να μην ξεχάσω χρόνια πολλά και στον συγγραφέα μας BG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/3/12 10:49

    Χρόνια πολλά σε όλους, ειδικότερα από μένα στο Βαγγέλη. Νάναι γερός μέσα από την καρδιά μου. Θα βγεις νικητής, το πιστεύω.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντορης25/3/12 11:34

    Χρονια πολλα σε οσους και οσες γιορτάζουν να εχουν παντα υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κουκος25/3/12 11:50

    καλημερα χρονια πολλα σ ολους και τους εορταζοντες,νις να ρθουμε για δανεια τωρα που δε θαχεις που να τοποθετησεις τη συνταξη;δεν κανεις καμμια δωρεα και συ για τον κουμπε του καμπαναριου.... να τον στρογγυλεψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/3/12 11:53

    Εγω έχω τάμα να φτιάξω τον κουμπέ στον Αι Γιώργη
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρελάσεις prive και αξιωματούχοι
    Παλιά ο Ρωμαίος αυτοκράτορας έπαιρνε την θέση του στην εξέδρα και οι μελλοθάνατοι μονομάχοι παρήλαυναν μπροστά του αποτίοντας φόρο τιμής στον... Καίσαρα.

    Στη Σπάρτη ο βασιλιάς ήταν μαζί με την ομάδα του, δεν ξεχώριζε σε τίποτε από τους υπόλοιπους.
    Αυτοί εδώ σήμερα τι ζόρι τραβάνε; αφού κανείς δεν θέλει να τους αποδώσει τιμές. Τι κόπτονται να γίνει η παρέλαση και την περιφρουρούν πάση θυσία; Τα μεγαλεία τους περιφρουρούν, όχι την παρέλαση.
    Ένα σύμβολο, έπρεπε να είναι στη θέση τους, η σημαία, αυτό που συμβολίζει η σημαία μας, τις θυσίες όλων των αγωνιστών για την ελευθερία της πατρίδας μας.
    Και να κατέβουν κάτω, όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι να παρελάσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους γι αυτό τον τόπο και ό,τι αντιπροσωπεύει αυτός ο τόπος.
    Εμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μου είναι συμπαθής, αλλά κόβω το κεφάλι μου ότι δεν έχει πάψει να μισθοδοτείται από το συγκρότημα Λαμπράκη. Πέστε μου ένα λόγο για τον οποίο ο λοκατζής μας πρέπει να τιμήσει τον εκπρόσωπο του συγκροτήματος.
    Κάτω όλοι, πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί, δήμαρχοι, αξιωματούχοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι να παρελάσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στη σημαία μας.
    Ελλάδα και ελευθερία, λέξεις με την ίδια ρίζα, Ελλάδα θα πει ελευθερία και ελευθερία θα πει Ελλάδα και αυτό πρέπει να τιμούμε και αυτούς που θυσιάστηκαν γι' αυτά.

    «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και
    της Πατρίδος την Ελευθερία»

    Αυτό τιμάμε σήμερα και μπροστά στη σημαία με το Σταυρό επάνω της πρέπει να παρελάσουν όλοι και όχι μπροστά στους ανεπιθύμητους.

    Χρόνια Πολλά και πάντα λεύτερα !

    Το χαμομηλάκι

    www.hamomilaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/3/12 19:00

    Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει κάθε αίσθηση χαμομιλακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.