Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τα τσόκαρα

Σείεται από χθες η βουλή. Από αναστεναγμούς ανακούφισης, για το που βρέθηκε επιτέλους αυτός, που για ένα εκατομμύριο θα σηκώσει στους ώμους του τις αμαρτίες όλων των υπολοίπων 299, όλων των προηγούμενων δεκαετιών.
Και βγάλανε τα τσόκαρα οι παστρικές και βγήκανε πουρνό πουρνό στα καλντερίμια των ραδιοφώνων και των καναλιών, πλυμένες καθαρές, σιδερωμένες, να ρίξουνε την λίθο τους εις τον αμαρτωλό, αυτές οι αναμάρτητες.
Για κανένα τυχάρπαστο, τον κάνω τον αμαρτωλό, ή πιο πολύ μου φέρνει προς σφιχτοχέρα και οικονόμα νοικοκυρούλα, που σε μια σύντομη περαντζάδα της απ’ τη βουλή, αμάθητη και άβγαλτη όπως ήταν, φρόντισε στο όπως όπως να θάψει το ανέλπιστο κομπόδεμά της στα βαθιά υπόγεια των ελβετικών τραπεζών για τις επόμενες ημέρες της σίγουρης ανεργίας της.
Οι πιο παλιές πουτάνες, που λιώσανε τις σόλες τους στα καλντερίμια δεν θα έκαναν αυτή την κουτουράδα. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι έχουν μάθει για το μαγικό υγρό που σβήνει τα ίχνη από τα λασπωμένα παπούτσια.
Κρίμα, λοιπόν, γιατί αυτός ο κακόμοιρος βουλευτάκος που τώρα του ζητούν την κεφαλήν του επί πίνακι, δεν θα μπορέσει να σηκώσει το ανάστημά του και να κατονομάσει απ’ αυτόν τον συρφετό των όψιμων λιθοβόλων, αυτούς που κατ’ εξακολούθηση γεύονταν τους καρπούς της Siemens, της Ferostahl, της Mann και των συναφών κοινωφελών ιδρυμάτων. Κι ο λόγος είναι, γιατί μάλλον δεν θα τους ξέρει, γιατί δεν θα πρόλαβε στη σύντομη θητεία του να γίνει επίτιμο μέλος του κύκλου της ομερτά της ελληνικής βουλής.
Αν ήταν ένας από αυτούς, οι τωρινοί κανίβαλοι θα είχαν απλά σιωπήσει. Μπορεί να κόπτονται ανέξοδα υπέρ της ηθικής, αλλά υπέρ της νομιμότητας, μόκο...
πηγή

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/2/12 16:21

    Dow Jones Newswires : ''Το νέο "πακέτο" δεν θα σώσει την Ελλάδα, αλλά άλλες χώρες''...


    Πολύ ενδιαφέρον το χθεσινό δημοσίευμα από το πρακτορείο Dow Jones Newswires που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο ''Το νέο "πακέτο" δεν θα σώσει την Ελλάδα, αλλά άλλες χώρες''.

    Στο άρθρο αυτό αναφέρεται πως ''Η Μαδρίτη, η Ρώμη και η Λισαβόνα δεν θα πρέπει απλά να συγχαρούν την Αθήνα για το νέο πακέτο της. Θα πρέπει να της χρωστούν....
    αιώνια ευγνωμοσύνη. Το νέο πρόγραμμα δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα. Θα σώσει την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία''.

    Γιατί φτάνουν σε αυτή τη διαπίστωση; ''Αρκεί να εξετάσει κανείς τους όρους αυτού του δεύτερου προγράμματος στήριξης. Η Ελλάδα δεν καλείται απλώς να βυθίσει την ήδη συρρικνούμενη οικονομία της σε μία υφεσιακή δίνη αορίστου χρόνου, αλλά αναγκάζεται να παραχωρήσει μεγαλύτερο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας έχοντας μόνιμους επόπτες της τρόικα να παρακολουθούν το δημόσιο ταμείο''.

    Το δημοσίευμα καταλήγει :''Υπάρχει λοιπόν ισχυρό ενδεχόμενο οι Έλληνες να εξεγερθούν, επιλέγοντας μια κυβέρνηση που μπορεί και να αποχωρήσει από το «τραπέζι» των Βρυξελλών. Με την ύφεση να ματαιώνει τις προσπάθειες μείωσης του χρέους και με τη λαϊκή κατακραυγή να διογκώνεται, εξακολουθούμε να αναμένουμε πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους''.

    Μήπως τελικά οι ξένοι γνωρίζουν πράγματα που δεν μας τα έχουν πει ;
    ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/12 18:32

    to σίγουρο είναι οτι θα σώσει τους δανειστές
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/12 20:16

    Ερώτησις:

    Τα τσόκαρα γίνονται γόβες?????

    (ο ακατανόμαστος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/2/12 09:01

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΟ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΟΥΤΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.