Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.
Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου. Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες… Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας. Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα …άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.

Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα. Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου. Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».

Πέστε μου αν κάνω λάθος… Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν». Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;

Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου. Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…

πηγή

6 σχόλια :

Αβ. είπε...

εδω


Η Παναγιά μαζί μας, Παπαντώνη. Βοήθα τώρα να το ψάλλουμε και βλέπουμε...

ΑΥΤΟΝΟΜΑ είπε...

8.2.12
«Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία δόξα σοι». Εύχεσθε υπέρ αλλήλων, αδελφοί, εδώ όπου μας φέρανε οι τριακόσιοι και οι τροικανοί .

*************************
--Πρώτη φορά, ρε παιδί, σε βλέπω να σταυροκοπιέσαι
--Εγώ, θεια, σταυροκοπιέμαι από μέσα μου.
-–Και πιάνει έτσι στο κρυφό ;
--Δεν ξέρω, ρώτα τον Παπαντώνη.

Ανώνυμος είπε...

Και κατόπιν ολοι μαζί να αναφωνήσομεν "Ουαί τοις ηττημένοις"
Γιάννα

Ανώνυμος είπε...

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν.....

Στα γήπεδα, κυρίως τα ελληνικά, τα επεισόδια ξεκινούν όχι γιατί χάνει η ομάδα, αλλά από την προκλητικότητα (λεκτική ή έμπρακτη) του αντιπάλου.

Το ανήθικο πολιτικό μας σύστημα συνεχίζει να προκαλεί.

Προτιμά να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι (ήδη κλείνουν ΟΕΚ και Εργατική Εστία) μόνο και μόνο να μην κοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις των βουλευτών και άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Ο Σα(χλα)μαρας, λαϊκίζει ασυστόλως ότι τάχα μου αγωνίζεται για τις επικουρικές, ενώ ξέρει ότι αυτές του χρόνου τέτοιον καιρό θα είναι το ένα τρίτο (και πολύ θα είναι) και να κοπούν οι συντάξεις των ευγενών ταμείων. Ωραία, κόψε όμως ΟΛΕΣ τις συντάξεις κατά 10, 20 τοις εκατό από 1200 ευρώ και πάνω. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Όοοοοοχι, γιατί θα κοπούν οι συντάξεις των δικαστικών, των βουλευτών και όλου του συναφιού.

Έκοψε μισθούς σε όλο το δημόσιο, εκτός από τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικών, γιατρών εσύ, στρατιωτικών, καθηγητών πανεπιστημίου κλπ) Γιατί ρε φίλε, τι παραπάνω έχει ο δικαστικός??

Μην αρχίσετε, τέτοιες ημέρες, πάλι τις μ@@@κίες ότι δεν πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας κατά του άλλου. Δεν στρέφομε και δεν θέλω να πειράξει κανένα μισθό και ο χαμηλόμισθος να ανέβει σε ίδιο επίπεδο με τον υψηλόμισθο. Μπαίνω όμως στη σάπια λογική τους και τι παρατηρώ. Ρουσφέτι και σαπίλα στην ίδια τους την άποψη.

Είμαστε σε πόλεμο, αλλά όπως πάντα τον πόλεμο τον κάνουν στην πρώτη γραμμή οι ποπολάριοι. Δεν συνεισφέρουν όλοι οι Έλληνες τα ίδια βάρη (κάτι σας είπα τώρα)

Τα μέτρα αφορούν μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους και απ' αυτούς όχι όλοι (η νομενκλατούρα στο απυρόβλητο).

Τώρα φίλοι μου πατριώτες καταλάβατε γιατί όλο αυτόν τον καιρό στρεφόμουν λάβρος κατά των φοροφυγάδων κλπ??? Γιατί δεν συνεισέφεραν την αναλογία τους, αλλά όχι μόνο αυτό κλέβανε κιόλας.

Τώρα στοχοποίησαν το μισθωτό του ιδιωτικού και τον συνταξιούχο, αφού ξέσκισαν το υπάλληλο του δημοσίου και του έχουν ρίξει καταδίκη εις θάνατον που περιμένει να εκτελεστεί (150.000 απολύσεις) και όλα αυτά για να μην πληρώσει το μαύρο χρήμα.......

Κουράστηκα, θέλω να ΄ξαποστάσω, σαν άλλος γερο-δήμος, δεν αξίζει τον κόπο....να προσπαθήσω να πείσω το κάθε γιδοξούρι (που έβριζε το σκουπιδιάρη, το δάσκαλο, τη νοσοκόμα κλπ και ήθελε ν' απολυθεί, γιατί αυτός τον ....πλέεεερωνε....) Ρε ζουδάκι, ξέρεις γιατί κλείνεις το μαγαζάκι????? Γιατί αυτό το υπαλληλάκι δεν έχει ούτε το καθημερινό του ψωμί, ποιος θα ψωνίσει το εμπόρευμά σου (και μάλιστα με πανάκριβες τιμές)???

Σπιράλ θανάτου τόχουνε πει κάποιοι και έχουν δίκιο.

Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

Εσείς ψάξτε για τραγουδάκια και ποιηματάκια. Ο κόσμος χάνεται και ο καρατζαφέρης ξεζουμίζει το όποιο μυαλό διαθέτει να βρει ατάκες ποιητικές, μέχρι και τους μπιτλς επιστράτευσε άγρια χαράματα.

Ο Σα(χλα)μαρας τάχει παίξει...... και το παιντί....μάλλον με εξωγήινο τόκανε η Μαργαρίτα, δεν μπορεί νάναι παιδί του Αντρέα αυτό.....


( ο χωρίς ψευδώνυμο)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ......

ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ είπε...

ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Νόμιζα όταν έγραφα το σχόλιο ότι θα με κράξετε ότι βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια.

Καλά ρε ρεντεζέλα, εγώ .....φουσκώνω (δυστυχώς) σαν παγώνι ότι σας τάλεγα. Που είδες τη....μετάνοια????

Αντιγραφή έκανα, από παλιά μου σχόλια, αντιγραφή. Αραβικά διαβάζεις (ανάποδα δηλαδή), ή παλάβωσες και συ με τον ....Καβάφη???

Καληνύχτα πατρίδα, όταν ξυπνήσουμε θάναι αργά, ήδη είναι αργά.