Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πάνω από 180 Σύλλογοι κρατούν ζωντανή τη Γορτυνία!

Οι Γορτύνιοι έχουν σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένο το πατριωτικό συναίσθημα. Νοιώθουν υπερήφανοι για τον τόπο που γεννήθηκαν ή κατάγονται. Όπου και να βρεθούν δεν ξεχνούν τον τόπο τους και μιλούν με υπερηφάνεια για αυτόν. Η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το πλήθος των Γορτυνιακών Συλλόγων. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 180 περίπου εθνικο-τοπικοί Σύλλογοι. Οι πιο πολλοί έχουν έδρα την Αθήνα, ενώ άλλοι εδρεύουν στην επαρχία μας ή σε Τρίπολη, Πάτρα, Πύργο, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.α.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύλλογοι ενός χωριού. Παράλληλα όμως υπάρχουν Σωματεία που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές, όπως Σύνδεσμοι Γορτυνίων στον Πύργο, στην Πάτρα, στην Τρίπολη, στο Σικάγο, στην Αυστραλία κ.α. Κορυφαίος Σύλλογος για όλη την επαρχία είναι η Παγγορτυνιακή Ένωση. Τέλος πολλοί Σύλλογοι συμμετέχουν επίσης με αντιπροσωπείες τους στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, στην Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, σε Συλλόγους Αρκάδων διαφόρων...
πόλεων της Ελλάδας ή χωρών του εξωτερικού κ.α.
Οι Σύλλογοι αποτελούν την σπονδυλική στήλη της επαρχίας μας. Χιλιάδες έργα κοινής ωφελείας, όπως πλατείες, δρόμοι, τουριστικά περίπτερα, πολιτιστικά κέντρα επισκευές σχολικών κτιρίων, κοινοτικών καταστημάτων, ηρώα, γήπεδα, παιδικές χαρές και τόσα άλλα ανεκτίμητης αξίας, φέρουν τη σφραγίδα τους. Αλλά ακόμα και ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε χρόνο χάρις σε αυτούς. Εκδηλώσεις που κρατούν άσβεστη τη φλόγα των τοπικών παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας.
Οι Σύλλογοί μας αποτελούν μια από τις λίγες εναπομείνασες δυνατές φωνές των χωριών μας, ειδικά μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την κατάργηση των περισσοτέρων Δήμων. Και αυτοί που αναμειγνύονται στις Διοικήσεις των Συλλόγων μας είναι πραγματικοί Ήρωες. Χάρις σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών των Συλλόγων, που εργάζονται ακούραστα, εθελοντικά και αφιλοκερδώς, κρατούνται ζωντανά ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Γορτυνίας.
Για αυτό και όλοι οι Γορτυνιακοί Σύλλογοι αξίζουν τη συμπαράσταση όλων και την αναγνώριση του μεγάλου έργου που επιτελούν!

πηγή

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/2/12 16:33

    για τον χψ που ρωτα το γερολυκο, καουνι ειναι το αρωματικο πεπονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ8/2/12 20:37

      ΚΑΟΥΝΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/2/12 21:32

      ποσο αρωματικο????????????gerolykos

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/12 16:53

    αμερικη...ρωσια....γορτυνια...οι τρεις μεγαλες δυναμεις gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/12 18:53

    Με τον Γ Γραμμ της Γορτυνίας Σόλωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/2/12 19:09

    Ναι όπως λέμε Μπαν Γκι Μουν του ΟΗΕ
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/2/12 21:31

    αφητετον ....θα τον χρειαστουμε για τα σισσιτια....εχει και εμπειρια......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/2/12 21:46

    Αν έχουμε βεργάδια κατσικομούνουχα ναι.
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/2/12 21:51

    Τ ΑΓΡΙΓΟΥΡΟΥΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΊΤΙΑ. ΤΑ ΦΥΛΑΓΑΝ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΙΒΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.