Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δικαιώθηκε ο νομάρχης της καρδιάς μας

(Ποιος νοιάζεται για τη δικαιοσύνη όταν μπορείς να έχεις φαντασμαγορικές;) Αναιρέθηκε η απόφαση καταδίκης του.
Το καλό με το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα είναι οι ανατροπές που επιφυλάσσει κατά τη λειτουργία του, με σκοπό φυσικά να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο μηχανισμός απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας ανέκαθεν τελούσε υπό τη σκέπη ενός φαντεζί χολυγουντιανού ιδεώδους επενδύοντας περισσότερο στο φαντασμαγορικό θέαμα παρά στο πεζό και ανιαρό αίσθημα δικαίου. Ποιός νοιάζεται άλλωστε για την ευθυκρισία και την διόρθωση της καταφανούς παρέκκλισης από τις προσταγές του νόμου, όταν η φαντασία προσφέρει προσοδοφόρο έδαφος για ένα ξέφρενο πάρτυ άσκησης ένδικων βοηθημάτων που σε βάθος χρόνου θα αναιρέσουν το έγκλημα, ενθαρρύνοντάς το να ξανατελεστεί με πιο πρωτότυπο και συναρπαστικό τρόπο;
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν έγινε γνωστό πως ο πόνος ψυχής του για τα προσωπικά προβλήματα πρατηριούχου καυσίμων τον οδήγησε στην αυθαίρετη μείωση του προστίμου που του επεβλήθη για νοθεία καυσίμων. Η ευαισθησία του Παναγιώτη, όπως είναι προφανές, εκφράστηκε μέσω των εύρωστων κρατικών ταμείων, από τα οποία και αποφάσισε να στερήσει κατά το δοκούν την είσπραξη του προβλεπόμενου από το νόμο προστίμου, μιας και ο πρατηριούχος τύγχανε φίλος του και η καρδιά του δεν άντεξε να τον βλέπει να υποφέρει από το σκληρό μαρτύριο της δίκαιης τιμωρίας. Φυσικά, ο Παναγιώτης παρέλειψε να σκεφτεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο αλτρουισμός απαιτεί προσωπική θυσία και όχι παραχωρήσεις σε βάρος των φορολογούμενων και της κρατικής διοίκησης. Κάτι τέτοιο όμως θα του κόστιζε και θα απαιτούσε και στοιχειώδη τιμιότητα.
Ο Άρειος Πάγος λοιπόν, έκρινε πως η απόφαση του Εφετείου έπασχε από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας (πως άλλωστε να στοιχειοθετηθεί η διαλεύκανση μιας τόσο καλοδουλεμένης πλεκτάνης επαρκώς) και η υπόθεση θα επανεξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο με νέα σύνθεση. Ο φόβος μην μεροληπτήσει η παλιά σύνθεση σε βάρος του Παναγιώτη θα έθετε σε διακύβευση την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, που μέχρι στιγμής λειτούργησε σαν ολοκαίνουργιο λογισμικό της apple.

πηγη

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/1/12 14:06

    Το άλογο θα τον φτύσει θα τον λερώσει στη πλάτη τον έντιμο τον αλέρωτο τον δίκαιο δεν φοβάται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/12 14:27

    πλησιάζουν τα καρναβάλια βλέπεις....

    Τώρα με τους τοκογλύφους της Σαλονίκης έχει λουμώσει....γιατί άραγε????

    Ε, ρε βούνευρον που του χρειάζεται....άλλα πιο πολύ ευχαριστιέμαι με τους μακάκες τους σαλονικείς. Τέτοια ηλιθιότητα δεν την φανταζόμουνα από τα γκαρντάσια.....

    Όλο και πιο πολύ πείθομαι ότι έπρετε νάχουμε χρεωκοπήσει πριν 50 χρόνια, για να μη σου πω ότι δεν ήταν ακόμα ο καιρός να 'λευτερωθούμε.....(ήρεμα, ήρεμα ελληναράδες μου φαιοκόκκινοι, μη με τραβολογάτε άλλο, δεν αντέχω....)

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/1/12 14:43

      Το βούνευρον αν τόλεγες κανονικά θα το φχαριστιόμουν και δεν χρειάζεται ευπρέπεια στους αύπρεπους

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/12 14:31

    Σταγονα στον ωκεανο ειναι οι τοκογλυφοι της Θεσσαλονικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/1/12 21:46

    Γιατί χάθηκες χψ? και αφήνεις το gerolyko και αλωνίζει μονος του?
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.