Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Να αποκατασταθεί η αδικία του 10% για τους μαθητές του 2011 ζητά ο Οδυσσέας

Σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με τα θέματα παιδείας, (θυμίζουμε ότι είχε καταθέσει τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας “Ελληνόγλωσση Εκαίδευση στο Εξωτερικό και άλλες διατάξεις” με την οποία ζητούσε την επαναφορά του μέτρου για την χωρίς περιορισμό μεταγγραφή αδελφών σε Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης), κατέθεσε Ερώτηση σχετικά με την επαναφορά του Μέτρου του 10% στις εισαγωγικές εξετάσεις των Πανελληνίων προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπουλου. Στην ερώτησή του τονίζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία που έχει προκαλέσει στην μαθητική κοινότητα και στην κοινωνία η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του μέτρου του 10% στις πανελλήνιες εξετάσεις και την αλλαγή στην διαδικασία των μετεγγραφών.
Στην ερώτησή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει ότι:
“Η ισχύς του μέτρου του 10% ίσχυε για τους τελειόφοιτους μέχρι και το 2010. Το μέτρο αυτό έδινε την δυνατότητα σε όσους δεν κατάφερναν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για την είσοδό τους στην Σχολή της επιλογής τους, να συμμετέχουν εκ νέου χωρίς την διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων – στην διεκδίκηση της σχολής που επιθυμούσαν με το μέτρο του 10%.
Το μέτρο αυτό έδινε μια δεύτερη ευκαιρία στα νέα παιδιά που για λίγα μόρια δεν πέρασαν στην σχολή της επιλογής τους, όπως συνέβη στις φετινές εξετάσεις όπου τα θέματα κατά γενική εκτίμηση είχαν υψηλό δείκτη δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αφετέρου δε έδινε το αίσθημα δικαίου και κοινωνικής ευαισθησίας στους νέους μας που διαπίστωναν πως η επιστήμη που επέλεξαν δεν τους ικανοποιούσε.
Με δεδομένο ότι ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός απουσιάζει από την εκπαίδευση αλλά και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του 2010 είχαν έστω και μια φορά την ευκαιρία για χρήση του μέτρου 10%, ενώ οι απόφοιτοι του 2011, καμία, και μάλιστα τους ανακοινώθηκε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων, είναι κατανοητό ότι οι τελευταίοι αδικήθηκαν.
Με βάση τα παραπάνω, και για λόγους ισοτιμίας και ίσης μεταχείρισης των μαθητών, θα πρότεινα την εφαρμογή του μέτρου του 10% να ισχύει για τους απόφοιτους κάθε έτους ξεχωριστά μέχρι και την εφαρμογή του νέου νόμου το 2013.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Τι προτίθεται να κάνει η Υπουργός για να αποκαταστήσει την αδικία υπέρ των μαθητών του 2011 και την επαναφορά του μέτρου του 10%, αρχής γενομένης από τους εξεταζόμενους του 2011 και έως την εφαρμογή του νέου νόμου;

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/1/12 10:13

    ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/1/12 16:29

    oταν ερθει το πασοκ στην εξουσια ολα θα διορθωθουν...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/1/12 17:20

    ΟΔΥΣΣΕΑ φιλικη συμβουλη.ΜΗΝ κανεις τετοιες ερωτησεις.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ Ο ΛΑΟΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΨΗΦΙΖΑΝ....τις αδικιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.